תאונה!!!
-
היום אני נוסע לפני המחסום ב443 לכיוון שילת
היה רק נתיב אחד פתוח והיה הרבה רכבים
הגיע נהג אוטובוס חכם עקף את התור וניסה להשתחל
תכלס כמנהגם של ישראלים מחונכים כולם נצמדו [צופפו שורות] כך שלא הצליח ליכנס
עד שהגיע לאיפה שאני עמדתי ופשוט נכנס בי באמצע הדלת האחורית
ב"ה אין לי נסיון בתאונות כך שמיד אחרי שגמרתי לצעוק עליו צילמתי את הרכבים ואת הרשיון רכב שלו ואת הביטוח [חובה] שלו שאגב עולה 12551 ש"ח לשנה
תכלס למי אני פונה?
האם צריך להביא תיעוד של רגע התאונה? [אין לי]
שמאי? עוד?
תכלס זה רק שיפשוף אבל הרכב שלי אומנם לא חדש אבל ללא פגע
כ"כ האם אפשר להרוויח מהסיפור? [לקבל תעריף של מורשה + ירידת ערך ולתקן אצל חאפר?] -
היום אני נוסע לפני המחסום ב443 לכיוון שילת
היה רק נתיב אחד פתוח והיה הרבה רכבים
הגיע נהג אוטובוס חכם עקף את התור וניסה להשתחל
תכלס כמנהגם של ישראלים מחונכים כולם נצמדו [צופפו שורות] כך שלא הצליח ליכנס
עד שהגיע לאיפה שאני עמדתי ופשוט נכנס בי באמצע הדלת האחורית
ב"ה אין לי נסיון בתאונות כך שמיד אחרי שגמרתי לצעוק עליו צילמתי את הרכבים ואת הרשיון רכב שלו ואת הביטוח [חובה] שלו שאגב עולה 12551 ש"ח לשנה
תכלס למי אני פונה?
האם צריך להביא תיעוד של רגע התאונה? [אין לי]
שמאי? עוד?
תכלס זה רק שיפשוף אבל הרכב שלי אומנם לא חדש אבל ללא פגע
כ"כ האם אפשר להרוויח מהסיפור? [לקבל תעריף של מורשה + ירידת ערך ולתקן אצל חאפר?] -
בשביל הידע, רוב (או כל) חברות האוטובוסים והמשאיות מבטחות את עצמם,
כלומר אינם מבוטחים בחברות ביטוח פרטיות
(תעשה חשבון פשוט שאם לביטוח חובה עולה להם 12000 שמזה אין להם איך להתחמק,
אז כמה יעלה להם לבטח את ה500 או יותר כלי רכב שיש להם בחברה בביטוח מקיף, זה לא שוה!)
ולכן ההתנהלות מולם דורשת יותר סבלנות מכיוון שהם צריכים לשלם את הנזק מכספם הפרטי.לגופו של עניין:
אני מנהל כרגע תביעה מול חברת קווים על תאונה שבה הנהג מודה באשמה
(יש לי הקלטה שלו אומר לי מיד שהוא לא הסתכל במראות ולכן לא ראה אותי ונכנס לי לנתיב)
בנוסף נציג מהחברה התקשר אלי ואמר לי שהוא לוקח אחריות
ועדיין ההתנהלות מולם דורשת המון סבלנות!האופציות שעמדו לרשותי:
לתקן במוסך הסדר של חברת קווים (הצעה שלהם)
לתקן במוסך הסדר של חברת הביטוח מנורה
או להוציא דוח שמאי ולהגיש תביעה ולחכות לכסף מזומן
או לתקן במוסך כל שהוא ולהגיש תביעה מול קבלות( כמדומני שצריך בכו"א גם שמאי )אני בחרתי להוציא דוח שמאי ולהגיש תביעה
כי מבירור שעשיתי אם יש לך סבלנות ואתה בטוח שאתה צודק (או שישי הודעה או שיש סרטונים )
זה תמיד משתלם יותר!אם יש לך סבלנות ואתה רוצה להרוויח על הדרך כמה שקלים אז כנראה שלהגיש תביעה אם דוח שמאי
ולתקן לבד (אם זה רק פחחות אז אולי בדיר קדיס או משהוא בסגנון)
יצא הכי משתלם.
(וכל מקרה לגופו וזה תלוי בשווי הרכב מול גובה הנזק)
(אצלי גובה הנזק שכתוב בדוח שמאי הו בערך 10000 כשבכפר אפשר לתקן את זה בלא יותר מ2000)
חשוב לציין שבמקרה שאתה לא מתכנן להביא קבלות על התיקון אז הדוח שמאי נקרא דוח גלובלי שברוב המקרים הנתבע יורד מהגובה המצויין בדוח ב10-20 % מכיוון שלא הצגת קבלות שהם בעצם הוכחות לגובה הנזק .כל הנכתב זה מהנסיון שלי בלבד ולא איזה חוו"ד מקצועית.
אם תרצה אוכל להפנות אותך לשמאי מקצועי ומצויין שמכיר את הראש של להרוויח ופועל על פי השיטה וכו
אם הצלחה מטורפת מנסיון של כמה וכמה חברים שעברו דרכו והרוויחו וכן של חבר שמתעסק אם רכבים ועובד רק איתובהצלחה.