ייעוץ בהחלפת רכב מאוטומט לידני
-
@zalmensmok
באיזה תקציב?איזה שנה? כמה ק"מ?
באיזור ה20 אלף ש"ח הידני הרבה יותר זול חסכוני, ורכב יותר גדול@שיפקה בדיוק מה שכתבתי (בין השורות)
-
@טוסון כתב בייעוץ בהחלפת רכב מאוטומט לידני:
דאצ’יה דיזל ידנית במיוחד הדאסטר
הלודגי! דיזל, (לא הדאסטר) חסכוני מאודדד!!! 7 מקומות חוסך יותר מאצב’ק של חברות אחרות, אבל הבנתי שזה לא מיועד למפונקים מדי,
אבל כל רכב שתבדוק (בדקתי טיוטה קשקאי, גם חסכוני יחסי), הידני יותר חסכוני מהאטו’@שיפקה כתב בייעוץ בהחלפת רכב מאוטומט לידני:
הלודגי! דיזל, (לא הדאסטר) חסכוני מאודדד!!! 7 מקומות חוסך יותר מאצב’ק של חברות אחרות,
-
@שיפקה כתב בייעוץ בהחלפת רכב מאוטומט לידני:
הלודגי! דיזל, (לא הדאסטר) חסכוני מאודדד!!! 7 מקומות חוסך יותר מאצב’ק של חברות אחרות,
לדעתי הוא לא צריך רכב 7 מקומות…
@חיפאי כתב בייעוץ בהחלפת רכב מאוטומט לידני:
או משפחתי.
כך שהדאסטר דיזל ידנית
או הקשקאי ידנית הם האופציות
הכי טוב עבורו. -
לדעתי הוא לא צריך רכב 7 מקומות…
@חיפאי כתב בייעוץ בהחלפת רכב מאוטומט לידני:
או משפחתי.
כך שהדאסטר דיזל ידנית
או הקשקאי ידנית הם האופציות
הכי טוב עבורו. -
@יחצ-המקצוען אפילו סנדרו ידנית דיזל
-
היי, ראיתי שאתה מתעניין, אז אשתף: יש לי פיג’ו 301 דיזל ידני 2016, יד 2, 220 אלף ק"מ כ4 שנים ברשותי.
לא פרסמתי אותו למכירה ביד 2 ואני לא לחוץ למכור — עברנו לפיג’ו 5008 בגלל צורך ב-7 מקומות, ומאז ה-301 לא בשימוש.
הרכב היה אמין לחלוטין אצלי — אפס תקלות, טיפולים שוטפים לפני הזמן (הכל נעשה על ידי).
מבחינת חסכוניות — זה בדיוק הצד החזק של הרכב הזה מנוע הדיזל עושה אצלי בפועל בסביבות 1:22 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת (זה גם תלוי באופי הנהיגה שיהיה לך), כך שעלות הדלק לק"מ נמוכה במיוחד.
מוזמן לבוא להתרשם, ולעשות נסיעת מבחן. -
היי, ראיתי שאתה מתעניין, אז אשתף: יש לי פיג’ו 301 דיזל ידני 2016, יד 2, 220 אלף ק"מ כ4 שנים ברשותי.
לא פרסמתי אותו למכירה ביד 2 ואני לא לחוץ למכור — עברנו לפיג’ו 5008 בגלל צורך ב-7 מקומות, ומאז ה-301 לא בשימוש.
הרכב היה אמין לחלוטין אצלי — אפס תקלות, טיפולים שוטפים לפני הזמן (הכל נעשה על ידי).
מבחינת חסכוניות — זה בדיוק הצד החזק של הרכב הזה מנוע הדיזל עושה אצלי בפועל בסביבות 1:22 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת (זה גם תלוי באופי הנהיגה שיהיה לך), כך שעלות הדלק לק"מ נמוכה במיוחד.
מוזמן לבוא להתרשם, ולעשות נסיעת מבחן. -
@DanielC
אני הייתי שמח לבדוק
אבל רק מחר יש לי שיעור ראשון על ידני
zalmensmok
התקציב שלי עד 15000 שנה וק"מ בהתאם לחברה ולדגם
אני לא צריך 7 מקומות כרגע אנחנו שניים (לבינתיים)@כמו שאמרו יש אוטומטיות שיחסכו יותר מידני
כמו מיצובישי ספיס סטאר וכל הרובוטיות חד מצמדי, יותר
חסכוניות מהידני כי הרובוט מתוכנת לחסוך יותר
עוד נקודה. תוסיף לחיסכון עלויות קלאץ’ כל שנתיים או כמה עשרות של ק"מ
וכן תברר מה מצב הקלאץ’ לפני שאתה קונה
בישנות יש לך בזול הונדה ג’אז ויונדאי I20 ידנית שהם זולות וחסכוניות ואמינות יחסית
יש גם את הסוזוקי אלטו הפיצפונת וסקודה סיטיגו
ככלל הידניות זולות יותר ובק"מ שפוי יותר
בהצלחה -
@כמו שאמרו יש אוטומטיות שיחסכו יותר מידני
כמו מיצובישי ספיס סטאר וכל הרובוטיות חד מצמדי, יותר
חסכוניות מהידני כי הרובוט מתוכנת לחסוך יותר
עוד נקודה. תוסיף לחיסכון עלויות קלאץ’ כל שנתיים או כמה עשרות של ק"מ
וכן תברר מה מצב הקלאץ’ לפני שאתה קונה
בישנות יש לך בזול הונדה ג’אז ויונדאי I20 ידנית שהם זולות וחסכוניות ואמינות יחסית
יש גם את הסוזוקי אלטו הפיצפונת וסקודה סיטיגו
ככלל הידניות זולות יותר ובק"מ שפוי יותר
בהצלחה@ARIE516 בהנחה שאתה מיומן ויודע להשתמש בידני כראוי ידני יהיה יותר חסכוני מרובוטי, רובוטי לא רואה “למרחוק” ומוריד/מעלה הילוכים לפי דעתו והרבה פעמים מתי שלא צריך, ובנוסף בלאי הקלאץ’ ברובוטי יותר מידני, וכן גיר רובוטי חד מצמדי לא נוח וממש מרגישים את העברות ההילוכים בפרט למי שלא מיומן לנהוג בגיר רובוטי.
@חיפאי בתקציב שלך זה ייכנס, תעשה את החשבון שלך. -
@ARIE516 בהנחה שאתה מיומן ויודע להשתמש בידני כראוי ידני יהיה יותר חסכוני מרובוטי, רובוטי לא רואה “למרחוק” ומוריד/מעלה הילוכים לפי דעתו והרבה פעמים מתי שלא צריך, ובנוסף בלאי הקלאץ’ ברובוטי יותר מידני, וכן גיר רובוטי חד מצמדי לא נוח וממש מרגישים את העברות ההילוכים בפרט למי שלא מיומן לנהוג בגיר רובוטי.
@חיפאי בתקציב שלך זה ייכנס, תעשה את החשבון שלך. -
אני באמצע תהליך של המרת רישיון מאוטומט לידני, עקב עלויות הדלק הגבוהות. התחלתי קצת לבדוק ביד שתים את הרכבים שאני מחפש מקטגוריות סופר מיני או משפחתי.
אני לא רוצה רכבים קטנים ממש כמו למשל יונדאי I10 שאותם ראיתי הרבה,
אלא אני מחפש רכב שיהיה יציב על הכביש גם במהירויות גבוהות ובסיבובים. הבעיה היא שכמעט אני לא רואה רכבים מהסוג הזה.
עכשיו השאלה שלי היא כזו, האם כדאי לי באמת ללכת על הכיוון הזה של המרת אוטומט לידני שזה כולל לעבור כמה שיעורים+ טסט והחלפת רכב -
אני באמצע תהליך של המרת רישיון מאוטומט לידני, עקב עלויות הדלק הגבוהות. התחלתי קצת לבדוק ביד שתים את הרכבים שאני מחפש מקטגוריות סופר מיני או משפחתי.
אלא אני מחפש רכב שיהיה יציב על הכביש גם במהירויות גבוהות ובסיבובים. הבעיה היא שכמעט אני לא רואה רכבים מהסוג הזה.
עכשיו השאלה שלי היא כזו, האם כדאי לי באמת ללכת על הכיוון הזה של המרת אוטומט לידני שזה כולל לעבור כמה שיעורים+ טסט והחלפת רכב@חיפאי
ממליץ לך לחשוב טוב על הנושא.
לעבור מאוטומט לידני רק בגלל הצריכת דלק זה קצת כמו לעבור לאוטובוס בגלל הצריכת דלק,
וסליחה מכל החובבים…
לדעתי יהיה לך קשה להתרגל לזה.
ובפרט שכמו שכבר אמרו יש היום רכבים חסכוניים לא פחות ואפילו יותר מאשר ידניים,
בלי כל הכאב ראש של השיעורים והטסט(אם תעבור)…
וכמובן עצם הנהיגה על ידני, למי שלא למד ואוהב את זה ממש,
זה מעצבן ולא נוח.
גילוי נאות למדתי נהיגה על ידני…
וכמו שכבר אמרו זה ממש מעצבן בחניות ועליות בפרט בחיפה…
לסיכום: לדעתי תחשוב שוב…
ובהצלחה בכל מקרה. -
עכשיו השאלה שלי היא כזו, האם כדאי לי באמת ללכת על הכיוון הזה של המרת אוטומט לידני שזה כולל לעבור כמה שיעורים+ טסט והחלפת רכב -
@נהג-אלוף כתב בייעוץ בהחלפת רכב מאוטומט לידני:
ובפרט שכמו שכבר אמרו יש היום רכבים חסכוניים לא פחות ואפילו יותר מאשר ידניים
בתקציב ש@חיפאי ציין (15 אלף), תראה לי רכבים שחסכוניים כמו גיר ידני, הגירים החסכוניים הם או רובוטיים דו מצמדי, או גיר רציף שיכנס בתקציב אבל יהיה עגלה (אטרז’ מיקרה)
@נהג-אלוף כתב בייעוץ בהחלפת רכב מאוטומט לידני:
וכמובן עצם הנהיגה על ידני, למי שלא למד ואוהב את זה ממש,
זה מעצבן ולא נוח.אם רוב הנסיעות שלך הם בתוואי עירוני/פקוק הייתי חושב 10 פעם אם לעבור לידני.
-
@חיים-Y0737 אבל כנראה שאין לו רכב 2026 אז עדיין יוצא לו יותר חסכוני רכב ידני
@zalmensmok כתב בייעוץ בהחלפת רכב מאוטומט לידני:
אז עדיין יוצא לו יותר חסכוני רכב ידני
אטראז 2014 חסכוני יותר מפאביה בנזין 2006 ידנית
וככלל להחליף רכב לפעמים זה לקנות צרות של מישהו אחר, ובשביל פער של 1000 שקל בשנה במקרה הטוב לא הייתי מחליף