דילוג לתוכן
  • דף הבית
  • תקנון הפורום
  • מילון מושגים המלא
  • המדריך המלא למשתמש
  • פוסטים אחרונים
  • משתמשים
  • חיפוש גוגל בפורום
  • פנייה למנהל הפורום
כיווץ
☰
לוגו
  • דף הבית
  • מבחני רכב
  • חדשות רכב
  • מדריך למשתמש
  • ...
  • יצירת קשר
  • פרסם אצלנו
      טוען כתבות...
      🔈 שמע כבוי
      ⏱️ טוען...
      1
      -- טוען --
      לוגו רכבים זה לזה
      1. דף הבית
      2. עיתונאות רכב
      3. חדשות רכב
      4. הג'יפון הראשון של אורה בישראל עם הפתעה במחיר

הג'יפון הראשון של אורה בישראל עם הפתעה במחיר

מתוזמן נעוץ נעול הועבר חדשות רכב
      7 פוסטים 5 כותבים 103 צפיות
      • מהישן לחדש
      • מהחדש לישן
      • הכי הרבה הצבעות
      תגובה
      • תגובה כנושא
      התחברו כדי לפרסם תגובה
      נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
      • מאירמ מנותק
        מאירמ מנותק
        מאיר
        מנהל ראשי
        כתב נערך לאחרונה על ידי

הג’יפון הראשון של אורה בישראל עם הפתעה במחיר

אורה נכנסה לשוק הישראלי עם הפאנקי קאט שבאמת הייתה די דומה לחתול אחרי מרדף לטרף שנכשל, האמת גם המכירות לא באמת הצליחו. בהמשך שמה שונה ל03. לאחר מכן הגיעה ה07 שמקדימה נראתה כמו חיפושית ומאחורה היא נראתה מזעזע לדעת חלק מהמפרשים. היום הושקה בישראל האורה 5 סוב ההיברידית הנראית מלוטשת יותר ובעיצוב המשלב המון המון רטרו בזמן שהיא בכלל מיועדת בעיקר לצעירים…

e10a203b-ac0b-4e01-94d8-34a4ebb84dc4-IMG_20260622_101459_825.jpg

אורה נשמע שם טוב עבור מותג ישראלי אך למעשה הוא בעצם סיני מבית גרייט וול או בקיצור GWM. גרייט וול הוא יצרן סיני יחסית וותיק המייצר רכבים כבר משנת 1984 והוא משווק רכבים ב170 מדינות ברחבי העולם. בשנת 2024 מכרה גרייט וול 1.2 מיליון רכבים ברחבי העולם והיא מונה כחמישה מותגים בניהם אורה המדוברת.

אי אפשר לדבר על האורה 5 סוב בלי לומר מילה על העיצוב שלה. כיום הפנסים העגולים נראים בוגרים יותר, עמוקים מעט פנימה ובלי מסגרת כרום מטופשת כבדגמים האחרים, גם הפגוש הקדמי נאה ובוגר. מאחורה היא דומה מאד ל03 המשלב מחזה ייחודי כביכול ללא פנסים אחוריים כשהם מוסלקים בתוך השמשה האחורית. מבפנים האורה 5 סוב לא שוכחת את עיצוב הרטרו והפעם בזכות ריפודי הבד שבדלתות ובדשבורד עם דוגמה ששאבה המון השראה מהסוודר של סבתא, וגם פאנל הלחצנים שנראה בדיוק כמו הכפתורים של התנור של סבתא.

fcec2ce5-92cb-48a8-b0ee-d4377ce07d4d-IMG_20260622_111100_896.jpg

3c24112b-f50a-41c0-8930-9966ba4e0978-IMG_20260622_100904_248.jpg

הורה 5 סוב משווק בשני רמות גימור. הראשונה נקראת וייב (VIBE) ומחירה המפתיע הוא 139,990 בלבד, תיכף נסביר למה הוא מפתיע. איפה היינו? הא, עם האבזור. בקיצור אז הוויב מאובזרת בלוח מחוונים דיגיטלי 10.25 אינץ’ ועם אפשרות שיוצג בו הוויז, מולטימדיה 14.6 אינץ’ איכותית בעברית מעולה ו16 ג"ב זיכרון ראם, 6 רמקולים, מושב נהג חשמלי, מגירה אחורית המקוררת ע"י המזגן ועוד. רמת הגימור סיגנצ’ר (SIGNATURE) ב148,990 מוסיפה משטח טעינה אלחוטי, 9 רמקולים, מושבי דמוי עור, קיפול מראות חשמלי, אוורור מושבים קדמיים, תאורת אווירה, דלת תא מטען חשמלית, גג פנורמי שאינו נפתח עם ווילון להצללה ועוד.

בשני המקרים אין משענת מרכזית מאחורה אך המושב האמצעי נוח יחסית. הרכב משווק עם 6 שנים אחריות על הרכב ו6 שנים אחריות על הסוללה.

0ceda667-ebc8-4b27-a678-5e487e3f6473-IMG_20260622_101446_309.jpg

יחידת ההנעה כוללת מנוע חשמלי עיקרי עם 190 כוח סוס ו24.7 קג"מ המחובר לסוללה בקיבולת של 1.09 קוט"ש. לצד המנוע החשמלי עומד מנוע טורבו בנזין בהספק של 150 כ"ס ו24.5 קג"מ המשמש בעיקר כגנרטור וללא גיר אך הוא מתחבר לגלגלים עם שני יחסי העברה באמצעות תיבת הפחתה. ההספק המשולב עומד על 223 כ"ס והרכב מאיץ ב7.8 שניות מ0 ל100 קמ"ש. צריכת הדלק המוצהרת עומדת על 19.6 ק"מ לליטר.

מבחינת בטיחות הרכב מצויד בהמון אבזור בטיחותי והוא מקבל ציון 8 ממשרד התחבורה שהוא הציון המירבי. תא המטען בנפח של 390 ליטר ללא גלגל רזרבי וגם לא מקום ייעודי.

זהו. סיימנו נכון? אה, אמרתי שנדבר על המחיר. טוב שהזכרתם לי. כפי שאמרנו האורה 5 סוב מתחילה ב139,990 שקלים זהם 40,000 שקלים פחות מהקורולה קרוס המתחרה שקטנה מהאורה בסנטימטר מבחינת האורך ומאובזרת פחות ממנה. מסיבה לא ברורה האורה שוקלת 300 ק"ג יותר מהטויוטה. על כל פנים מדובר פה בסוב מעניין וססגוני (שאפשר אפילו לקנות בצבע וורוד) המאובזר מאד בעיקר ברמת הגימור הבכירה ובמחיר הכי נמוך בקטגוריה ובפער. בכלמוביל אמרו לנו שאם עד היום קנו אורה מהבטן, היום קונים גם מההיגיון…

05a456f9-a9a3-4c53-af39-5441ca0f3ff0-IMG_20260622_100000_626.jpg

ליצירת קשר לחץ כאן

אריאל קמחיא תגובה 1 תגובה אחרונה
        5
        • מאירמ מאיר

הג’יפון הראשון של אורה בישראל עם הפתעה במחיר

אורה נכנסה לשוק הישראלי עם הפאנקי קאט שבאמת הייתה די דומה לחתול אחרי מרדף לטרף שנכשל, האמת גם המכירות לא באמת הצליחו. בהמשך שמה שונה ל03. לאחר מכן הגיעה ה07 שמקדימה נראתה כמו חיפושית ומאחורה היא נראתה מזעזע לדעת חלק מהמפרשים. היום הושקה בישראל האורה 5 סוב ההיברידית הנראית מלוטשת יותר ובעיצוב המשלב המון המון רטרו בזמן שהיא בכלל מיועדת בעיקר לצעירים…

e10a203b-ac0b-4e01-94d8-34a4ebb84dc4-IMG_20260622_101459_825.jpg

אורה נשמע שם טוב עבור מותג ישראלי אך למעשה הוא בעצם סיני מבית גרייט וול או בקיצור GWM. גרייט וול הוא יצרן סיני יחסית וותיק המייצר רכבים כבר משנת 1984 והוא משווק רכבים ב170 מדינות ברחבי העולם. בשנת 2024 מכרה גרייט וול 1.2 מיליון רכבים ברחבי העולם והיא מונה כחמישה מותגים בניהם אורה המדוברת.

אי אפשר לדבר על האורה 5 סוב בלי לומר מילה על העיצוב שלה. כיום הפנסים העגולים נראים בוגרים יותר, עמוקים מעט פנימה ובלי מסגרת כרום מטופשת כבדגמים האחרים, גם הפגוש הקדמי נאה ובוגר. מאחורה היא דומה מאד ל03 המשלב מחזה ייחודי כביכול ללא פנסים אחוריים כשהם מוסלקים בתוך השמשה האחורית. מבפנים האורה 5 סוב לא שוכחת את עיצוב הרטרו והפעם בזכות ריפודי הבד שבדלתות ובדשבורד עם דוגמה ששאבה המון השראה מהסוודר של סבתא, וגם פאנל הלחצנים שנראה בדיוק כמו הכפתורים של התנור של סבתא.

fcec2ce5-92cb-48a8-b0ee-d4377ce07d4d-IMG_20260622_111100_896.jpg

3c24112b-f50a-41c0-8930-9966ba4e0978-IMG_20260622_100904_248.jpg

הורה 5 סוב משווק בשני רמות גימור. הראשונה נקראת וייב (VIBE) ומחירה המפתיע הוא 139,990 בלבד, תיכף נסביר למה הוא מפתיע. איפה היינו? הא, עם האבזור. בקיצור אז הוויב מאובזרת בלוח מחוונים דיגיטלי 10.25 אינץ’ ועם אפשרות שיוצג בו הוויז, מולטימדיה 14.6 אינץ’ איכותית בעברית מעולה ו16 ג"ב זיכרון ראם, 6 רמקולים, מושב נהג חשמלי, מגירה אחורית המקוררת ע"י המזגן ועוד. רמת הגימור סיגנצ’ר (SIGNATURE) ב148,990 מוסיפה משטח טעינה אלחוטי, 9 רמקולים, מושבי דמוי עור, קיפול מראות חשמלי, אוורור מושבים קדמיים, תאורת אווירה, דלת תא מטען חשמלית, גג פנורמי שאינו נפתח עם ווילון להצללה ועוד.

בשני המקרים אין משענת מרכזית מאחורה אך המושב האמצעי נוח יחסית. הרכב משווק עם 6 שנים אחריות על הרכב ו6 שנים אחריות על הסוללה.

0ceda667-ebc8-4b27-a678-5e487e3f6473-IMG_20260622_101446_309.jpg

יחידת ההנעה כוללת מנוע חשמלי עיקרי עם 190 כוח סוס ו24.7 קג"מ המחובר לסוללה בקיבולת של 1.09 קוט"ש. לצד המנוע החשמלי עומד מנוע טורבו בנזין בהספק של 150 כ"ס ו24.5 קג"מ המשמש בעיקר כגנרטור וללא גיר אך הוא מתחבר לגלגלים עם שני יחסי העברה באמצעות תיבת הפחתה. ההספק המשולב עומד על 223 כ"ס והרכב מאיץ ב7.8 שניות מ0 ל100 קמ"ש. צריכת הדלק המוצהרת עומדת על 19.6 ק"מ לליטר.

מבחינת בטיחות הרכב מצויד בהמון אבזור בטיחותי והוא מקבל ציון 8 ממשרד התחבורה שהוא הציון המירבי. תא המטען בנפח של 390 ליטר ללא גלגל רזרבי וגם לא מקום ייעודי.

זהו. סיימנו נכון? אה, אמרתי שנדבר על המחיר. טוב שהזכרתם לי. כפי שאמרנו האורה 5 סוב מתחילה ב139,990 שקלים זהם 40,000 שקלים פחות מהקורולה קרוס המתחרה שקטנה מהאורה בסנטימטר מבחינת האורך ומאובזרת פחות ממנה. מסיבה לא ברורה האורה שוקלת 300 ק"ג יותר מהטויוטה. על כל פנים מדובר פה בסוב מעניין וססגוני (שאפשר אפילו לקנות בצבע וורוד) המאובזר מאד בעיקר ברמת הגימור הבכירה ובמחיר הכי נמוך בקטגוריה ובפער. בכלמוביל אמרו לנו שאם עד היום קנו אורה מהבטן, היום קונים גם מההיגיון…

05a456f9-a9a3-4c53-af39-5441ca0f3ff0-IMG_20260622_100000_626.jpg

אריאל קמחיא מנותק
          אריאל קמחיא מנותק
          אריאל קמחי
          מייבין
          כתב נערך לאחרונה על ידי אריאל קמחי

@מאיר יפה ומושקע כמו תמיד!!! תודה רבה רבה!!!
          אני חושב שכדאי להוסיף עוד 40,000 שקל ולקבל קרוס שזה גם טויוטה!!! (וזה הרבה…) וגם הוא הרבה יותר ג’יפון וקשוח לא? וחוץ מזה אני מאחל לאורה בהצלחה! (אחרי שהם איכזבו הרבה ישראלים)
          אבל למה אני מדבר הנה תראה את ההבדלים:
          f707ea37-52f1-49a5-961f-52dd00ef02e2-צילום מסך 2026-06-22 182618.png
          1ce1ebe5-c25b-4392-8786-0c8896aecdea-צילום מסך 2026-06-22 182641.png
          ע"Z לא היית מוכן לשלם עוד 40,000 ש"ח? לא יודע אני כן!! אפי’ שזה פחות סנטימטר ופחות מאובזר… זה הרבה יותר ג’יפון וגם האורה נראת עם ‘חיוך’ מוזר
          ואילו הקרוס הרבה יותר קשוחה ואני יותר אוהב קשיחות… (כמובן רק ברכבים…)

תגובה 1 תגובה אחרונה
          4
          • א מנותק
            א מנותק
            איש גמזו
            כתב נערך לאחרונה על ידי איש גמזו

מישהו אמר פורשה?
            צילום מסך 2026-06-22 ב-19.54.35.png

אהרן 4א תגובה 1 תגובה אחרונה
            2
            • א איש גמזו

מישהו אמר פורשה?
              צילום מסך 2026-06-22 ב-19.54.35.png

אהרן 4א מנותק
              אהרן 4א מנותק
              אהרן 4
              כתב נערך לאחרונה על ידי

@איש-גמזו גם לי קפץ מיד החיקוי הקצת עלוב לפורשה

תגובה 1 תגובה אחרונה
              1
              • טוסוןט מחובר
                טוסוןט מחובר
                טוסון
                מייבין
                כתב נערך לאחרונה על ידי

רק לי קופץ החשד על איזה רכב @מאיר הולך לפנק אותנו במבחן דרך, שהוא הטריח את עצמו לגשת לאולם כולמוביל?
                אגב, יש לי רעיון לפרס למי שיענה על חידות, להצטרף לחלק מהמבחן (אני תופס בג’נסיס)

כללו של דבר, האדם לא נברא בעבור מצבו בעולם הזה אלא בעבור מצבו בעולם הבא, אלא שמצבו בעולם הזה הוא אמצעי…
                (מס"י פ"א)
                נחייה ולא…

מאירמ תגובה 1 תגובה אחרונה
                2
                • מאירמ מאיר העביר נושא זה מ-עיתונאות רכב
                • מאירמ מאיר העביר נושא זה מ-מדברים רכב
                • טוסוןט טוסון

רק לי קופץ החשד על איזה רכב @מאיר הולך לפנק אותנו במבחן דרך, שהוא הטריח את עצמו לגשת לאולם כולמוביל?
                  אגב, יש לי רעיון לפרס למי שיענה על חידות, להצטרף לחלק מהמבחן (אני תופס בג’נסיס)

מאירמ מנותק
                  מאירמ מנותק
                  מאיר
                  מנהל ראשי
                  כתב נערך לאחרונה על ידי

@טוסון כתב בהג'יפון הראשון של אורה בישראל עם הפתעה במחיר:

חחח זה בית המכולות ביפו ולא אולם תצוגה. זו הייתה מסיבת עיתונאים, אבל כרגע הרכב לא מופיע לי ביומן המבחנים…

אגב, אין “אולם תצוגה של כלמוביל” אלא לכל מותג יש אולם תצוגה בפני עצמו.

ליצירת קשר לחץ כאן

טוסוןט תגובה 1 תגובה אחרונה
                  1
                  • מאירמ מאיר

@טוסון כתב בהג'יפון הראשון של אורה בישראל עם הפתעה במחיר:

חחח זה בית המכולות ביפו ולא אולם תצוגה. זו הייתה מסיבת עיתונאים, אבל כרגע הרכב לא מופיע לי ביומן המבחנים…

אגב, אין “אולם תצוגה של כלמוביל” אלא לכל מותג יש אולם תצוגה בפני עצמו.

טוסוןט מחובר
                    טוסוןט מחובר
                    טוסון
                    מייבין
                    כתב נערך לאחרונה על ידי

@מאיר חשבתי שאתה בוחן את הג׳נסיס

קיבלת תעודת עיתונאי?

כללו של דבר, האדם לא נברא בעבור מצבו בעולם הזה אלא בעבור מצבו בעולם הבא, אלא שמצבו בעולם הזה הוא אמצעי…
                    (מס"י פ"א)
                    נחייה ולא…

תגובה 1 תגובה אחרונה
                    0

111

3.0k

משתמשים

9.7k

נושאים

130.7k

פוסטים
                    • התחברות