אחת ולתמיד - רנו דיזל - כן או לא?
-
עזוב אותך 54 מהצרפתים האלו הם באמת רכבים מקוללים אמנם הדיזל עדיף מהבנזין אבל שנייהם מקוללים ואני מצטרף להנ’'ל שאם כבר דיזל אז עדיף גרמני
-
@לוחצגז כתב באחת ולתמיד - רנו דיזל - כן או לא?:
אני דרייבר ונוסע המון,
מנסיוני ברכבי דיזל- הגרמניות עדיפות ע’'פ רנו.
נכון שמנוע K9 ברנו מוצלח מאוד, אבל יש לו לעיתים בעיות בגיר ובטורבו.
אני גם הייתי על הסטיגמה שהדיזלים טובים ונפלתי בפח גם עם רנו וגם עם סיטרואן. צרפתי זה אומר רכב מפנק וחסכוני, אבל להיות מוכן רגשית למוסכים.סקודה אוקטביה למשל- הגיר 6 הילוכים ממש מוצלח. כך גם הג’טה דיזל, פסאט דיזל, הראפיד והטולדו. החיסרון- רובם מוניות או לימוד נהיגה לשעבר…
ועדיין, מונית שנסעה מעט ק’'מ למשל 180- לא הייתי שולל מיד. יש סיבה למה המוניות אוהבים את הדגם…@לוחצגז תגדיר תקציב ושנתון
@חיים-Y0737 כתב באחת ולתמיד - רנו דיזל - כן או לא?:
פסאט דיזל
היה לי 2007! לתקופה יפה רכב ישן אבל כוח משכר וממכר מתחת לדוושת הגז, והעברת הילוכים הכי טובה שהיתה לי בכל הרכבים.
ב 50 אלף אתה קונה 2017 ונשאר עם הרבה עודף -
נראה לי שאין נושא כל כך לא ברור וכל כך שנוי במחלוקת בעולם כעניין הרכבים הצרפתיים.
אני כבר מתעניין זה זמן רב ברכישת רנו מגאן (לא הבנזין ח"ו) ומעולם, מעולם לא חוויתי כאלה חוות דעת קיצוניות לכאן ולכאן, מחד יש את האומרים ‘רנו? אל תיגע, אפילו בחינם. רכב מקולל!’ ומאידך יש את האומרים ‘רנו? הדיזל, כן? אחלה רכב, הרבה פינוק בקצת כסף. עסקה שווה’.
אני שותף כאן בפורום כבר הרבה מאוד זמן, ואשמח לקבל חוות דעת מהניקים הנכבדים דכאן. בבקשה, תעזרו לי להגיע למסקנא הכי ‘שורה תחתונה’ שיש, רנו דיזל - האם הדיבורים ברחוב בגנות הרנו היא כצעקתה, או שהציבור מוזן יותר מסטיגמות מאשר ממציאות.
אני דרייבר ונוסע המון, חשוב לי רכב נח, חסכוני ושלא צורח בעליות. לענ"ד רנו דיזל הוא הרכב המתאים בתקציב לא גבוה.
יחכימוני החכמים ויאלפוני האלופים.
בתודה ושבוע טוב!
54

@לוחצגז
מנוע הדיזל של רנו בנפח 1.5 הנקרא K9K נחשב אמין. (אני אישית קניתי רכב (דאצ’יה) עם מנוע כזה עם 275000 ק"מ על השעון.) כמובן בכפוף להיסטורית טיפולים מלאה.
דברים לשים אליהם לב: טיימניג מתי טופל. וצינור טורבו אם הוחלף. (קורה לפעמים פעם ב200000 ק"מ)
המנוע נמצא בהרבה רכבים עם כמה סוגי הספקים שונים.
משנתון 2019 כמדומני מחויבים היצרנים לשלב מערכת אוריאה בדגמי הדיזל, המערכת יחסית רגישה ולא זול לטפל בה. אני לא מכיר יצרן שהצליח לפצח את הנושא ולשים מערכת כזו ששומרת על האמינות לאורך זמן.
הגיר במגאן הוא רובוטי דו מצמדי 6 הילוכים אמין יחסית רק שעלות החלפת הקלאצ’ים יחסית גבוהה. לבדוק אם הוחלפו ומתי.
שמעתי שמערכת החשמל שלו יחסית רגישה אבל לא נפגשתי מקרוב בבעיות כאלה. -
נראה לי שאין נושא כל כך לא ברור וכל כך שנוי במחלוקת בעולם כעניין הרכבים הצרפתיים.
אני כבר מתעניין זה זמן רב ברכישת רנו מגאן (לא הבנזין ח"ו) ומעולם, מעולם לא חוויתי כאלה חוות דעת קיצוניות לכאן ולכאן, מחד יש את האומרים ‘רנו? אל תיגע, אפילו בחינם. רכב מקולל!’ ומאידך יש את האומרים ‘רנו? הדיזל, כן? אחלה רכב, הרבה פינוק בקצת כסף. עסקה שווה’.
אני שותף כאן בפורום כבר הרבה מאוד זמן, ואשמח לקבל חוות דעת מהניקים הנכבדים דכאן. בבקשה, תעזרו לי להגיע למסקנא הכי ‘שורה תחתונה’ שיש, רנו דיזל - האם הדיבורים ברחוב בגנות הרנו היא כצעקתה, או שהציבור מוזן יותר מסטיגמות מאשר ממציאות.
אני דרייבר ונוסע המון, חשוב לי רכב נח, חסכוני ושלא צורח בעליות. לענ"ד רנו דיזל הוא הרכב המתאים בתקציב לא גבוה.
בתודה ושבוע טוב!
54

-
בתודה ושבוע טוב!
54

-
@shine כתב באחת ולתמיד - רנו דיזל - כן או לא?:
משמח מאוד שאתה כשר (54)
מה הקטע של 54?
פיספסתי משהוא?@טייס-קרבי מסתמא מספר בתחנת דרייברים כלשהי.
כשר דרייב כנראה -
@shine כתב באחת ולתמיד - רנו דיזל - כן או לא?:
משמח מאוד שאתה כשר (54)
מה הקטע של 54?
פיספסתי משהוא? -
@לוחצגז כתב באחת ולתמיד - רנו דיזל - כן או לא?:
אני דרייבר ונוסע המון,
מנסיוני ברכבי דיזל- הגרמניות עדיפות ע’'פ רנו.
נכון שמנוע K9 ברנו מוצלח מאוד, אבל יש לו לעיתים בעיות בגיר ובטורבו.
אני גם הייתי על הסטיגמה שהדיזלים טובים ונפלתי בפח גם עם רנו וגם עם סיטרואן. צרפתי זה אומר רכב מפנק וחסכוני, אבל להיות מוכן רגשית למוסכים.סקודה אוקטביה למשל- הגיר 6 הילוכים ממש מוצלח. כך גם הג’טה דיזל, פסאט דיזל, הראפיד והטולדו. החיסרון- רובם מוניות או לימוד נהיגה לשעבר…
ועדיין, מונית שנסעה מעט ק’'מ למשל 180- לא הייתי שולל מיד. יש סיבה למה המוניות אוהבים את הדגם…@לוחצגז תגדיר תקציב ושנתון
אני גם הייתי על הסטיגמה שהדיזלים טובים ונפלתי בפח גם עם רנו וגם עם סיטרואן. צרפתי זה אומר רכב מפנק וחסכוני, אבל להיות מוכן רגשית למוסכים.
נשמח לשמוע במה נפלת
-
אני גם הייתי על הסטיגמה שהדיזלים טובים ונפלתי בפח גם עם רנו וגם עם סיטרואן. צרפתי זה אומר רכב מפנק וחסכוני, אבל להיות מוכן רגשית למוסכים.
נשמח לשמוע במה נפלת
@צילפינגים כתב באחת ולתמיד - רנו דיזל - כן או לא?:
נשמח לשמוע במה נפלת
בסיטרואן בעיות ממיר, DPF, אינג’קטורים, וזה היה C3 מנוע 1.6 ה’אמין’ ו’ידני’ בקסארה ידנית מנוע 2.0 האמין באמת של ברלינגו- בעיות חשמל וחיישנים במנוע, חלונות חשמל, ידית אורות
בפלואנס היה בעיות גיר וטורבו, רעידות, בעיות ממיר וDPF.בסקודה למשל היה פאביה ידנית 0 תקלות,
-
בתודה ושבוע טוב!
54

@לוחצגז אין רכב ללא תקלות נקודה!
בפריוס זה ABS ברנו זה טורבו בפחות או יותר אותו סכום
השאלה תמיד היא תמורה מול ברזל, במחיר שאני קניתי את הרנו הייתי יכול לקנות איזה קורולה חבוטה או פריוס עם 400 אלף ק"מ ששותה יותר שמן מדלק
אבל אני נוסע על רנו שחסכוני בבין עירוני יותר מהברידי ואני לא מגזים! עם כוח ועוצמת דיזל מעולה
אתה משלם חצי מחיר ומשאיר לך גם איזה רזרבה קטנה לאיזה תקלה שתצוץ לך בשנתיים שלוש שתחזיק את האוטו ועדיין לא תגיע למחיר של יפנית היברידי ובמיוחד שאתה נוסע הרבה בין עירוני שם נמצא החיסכון והג’וקר האמיתי של הדיזל
אני מחזיק את האוטו שנה בס"ד ללא הפתעות מיותרות להגיד ולהשליך מה יהיה אם תחזיק את האוטו שנתיים שלוש עם נסועה של 70 אלף ק"מ אני לא יודע לנבות אבל כבר שמעתי על כמה דריוערים שלקחו את המגאן[גראנד קופה דיזל] ועשו למעלה מ100 אלף ק"מ ללא תקלות במיוחד שנוסעים בין עירוני הבלאי הרבה יותר נמוך והחיסכון פנטסטי כ1000 ק"מ על טנק מלא
כמובן לא לוותר על טיפולים בזמן כמו שהזכיר בחכמה @חובק-עולם
בהצלחה מרובה -
@לוחצגז אין רכב ללא תקלות נקודה!
בפריוס זה ABS ברנו זה טורבו בפחות או יותר אותו סכום
השאלה תמיד היא תמורה מול ברזל, במחיר שאני קניתי את הרנו הייתי יכול לקנות איזה קורולה חבוטה או פריוס עם 400 אלף ק"מ ששותה יותר שמן מדלק
אבל אני נוסע על רנו שחסכוני בבין עירוני יותר מהברידי ואני לא מגזים! עם כוח ועוצמת דיזל מעולה
אתה משלם חצי מחיר ומשאיר לך גם איזה רזרבה קטנה לאיזה תקלה שתצוץ לך בשנתיים שלוש שתחזיק את האוטו ועדיין לא תגיע למחיר של יפנית היברידי ובמיוחד שאתה נוסע הרבה בין עירוני שם נמצא החיסכון והג’וקר האמיתי של הדיזל
אני מחזיק את האוטו שנה בס"ד ללא הפתעות מיותרות להגיד ולהשליך מה יהיה אם תחזיק את האוטו שנתיים שלוש עם נסועה של 70 אלף ק"מ אני לא יודע לנבות אבל כבר שמעתי על כמה דריוערים שלקחו את המגאן[גראנד קופה דיזל] ועשו למעלה מ100 אלף ק"מ ללא תקלות במיוחד שנוסעים בין עירוני הבלאי הרבה יותר נמוך והחיסכון פנטסטי כ1000 ק"מ על טנק מלא
כמובן לא לוותר על טיפולים בזמן כמו שהזכיר בחכמה @חובק-עולם
בהצלחה מרובה@צילפינגים כתב באחת ולתמיד - רנו דיזל - כן או לא?:
אבל אני נוסע על רנו שחסכוני בבין עירוני יותר מהברידי ואני לא מגזים! עם כח ועוצמת דיזל מעולה
אני לא מכיר את הקליאו, אבל אולי בק’'מ נמוך זה כן טוב
מעולם לא נדלקה נורה? אין כאבי ראש ואחזקה יקרה? -
אבל אני נוסע על רנו שחסכוני בבין עירוני יותר מהברידי ואני לא מגזים! עם כח ועוצמת דיזל מעולה
מעולם לא נדלקה נורה? אין כאבי ראש ואחזקה יקרה?@חיים-Y0737 כתב באחת ולתמיד - רנו דיזל - כן או לא?:
מעולם לא נדלקה נורה? אין כאבי ראש ואחזקה יקרה?
תודה לה’ חוץ מאלטרנטור לא היה כלום האוטו שלי עם 192 אלף ק"מ כן ירבו
-
מעולם לא נדלקה נורה? אין כאבי ראש ואחזקה יקרה?
תודה לה’ חוץ מאלטרנטור לא היה כלום האוטו שלי עם 192 אלף ק"מ כן ירבו
האוטו שלי עם 192 אלף ק"מ כן ירבו
אמן
אוקטביה מונית עובר את ה 500 בלי למצמץ
לבן דוד שלי התחיל תקלה של זליגת חשמל באוקטביה מונית 2018, רק אחרי שעבר 505 אק’'מ מכובדים, ועדיין מנוע וגיר בריאים אצלו -
מעולם לא נדלקה נורה? אין כאבי ראש ואחזקה יקרה?@חיים-Y0737 כתב באחת ולתמיד - רנו דיזל - כן או לא?:
האמת שאני גם לא מכיר את הסיטרואין אבל גם יכול להיות שהרכבים שלך הוזנחו או נסעו נסיעות קצרות שגמרו את המסנן חלקיקים
שוב אני לא דוחה את מה שסיפרת אבל העלתי עוד כיוון
לגבי בעיות ממיר זה דברים שגם פריוס לדוג’ סובל ממנה
ולגבי הגיר בפלואנס אני עשיתי חישוב כזה שגם אם לו יצוייר שצריך לחליף גיר עלות כ5אל"ש עדיין הגעתי לקורולה 2014 עם 240 אלף ק"מ… -
אמן
לבן דוד שלי התחיל תקלה של זליגת חשמל באוקטביה מונית 2018, רק אחרי שעבר 505 אק’'מ מכובדים, ועדיין מנוע וגיר בריאים אצלו@חיים-Y0737 כתב באחת ולתמיד - רנו דיזל - כן או לא?:
אמן
לבן דוד שלי התחיל תקלה של זליגת חשמל באוקטביה מונית 2018, רק אחרי שעבר 505 אק’'מ מכובדים, ועדיין מנוע וגיר בריאים אצלומה עם קלאצ’ים \ מוח גיר?
-
אמן
לבן דוד שלי התחיל תקלה של זליגת חשמל באוקטביה מונית 2018, רק אחרי שעבר 505 אק’'מ מכובדים, ועדיין מנוע וגיר בריאים אצלומה עם קלאצ’ים \ מוח גיר?
מה עם קלאצ’ים \ מוח גיר?
אין לו היסטוריה, הוא שם נפשו בכפו וקנה מבידספירט במכירה פומבית, הציע 12 אלף וזכה… נסע חצי שנה חזק וחסכוני ללא כל תקלה, אח’'כ היה לו השקעה בנושא משאבת מים ואלטרנטור, למעשה כיום הוא תקוע עם זליגת חשמל מתלבט אם למכור או לתקן
-
האמת שאני גם לא מכיר את הסיטרואין אבל גם יכול להיות שהרכבים שלך הוזנחו או נסעו נסיעות קצרות שגמרו את המסנן חלקיקים
ולגבי הגיר בפלואנס אני עשיתי חישוב כזה שגם אם לו יצוייר שצריך לחליף גיר עלות כ5אל"ש עדיין הגעתי לקורולה 2014 עם 240 אלף ק"מ…@צילפינגים כתב באחת ולתמיד - רנו דיזל - כן או לא?:
נסיעות קצרות שגמרו את המסנן חלקיקים
לא , הC3 נסעה כמעט כל יום בניערוני, וגם הוחלף נוזל פאף בזמן, ועדיין היה עושה התראות שונות ומשונות אז העפתי אותו ב 7 אל’'ש לערבי הראשון שהגיע, ועברתי לפאביה דיזל באותם ימים- תענוג 0 תקלות ומנוע חזק חסכוני כמו פריוס בדיוק
-
ולגבי הגיר בפלואנס אני עשיתי חישוב כזה שגם אם לו יצוייר שצריך לחליף גיר עלות כ5אל"ש עדיין הגעתי לקורולה 2014 עם 240 אלף ק"מ…@צילפינגים עד כה שאני זוכר @חיים-Y0737 מדבר על רנו פלואנס עם .350000 ק"מ לא מטופלת
@חיים-Y0737 כתב בשאלה נדושה... איזה רכב לקנות?:
היה 350 ק’'מ יד שניה
ברור שלא תוחזק טוב (כפי שסיפרתי פעם שרימו אותי) אבל פגשתי עוד מישהו שהיה לו פלואנס והוא הסכים איתי שהרבה נורות נדלקות לחינם