דאצ'יה לודג'י דיזל ידני 2017
-
יש הבדל באמינות בין הגרסה של 109 כס ולגרסה של 116 כ"ס?
האפם השנתונים החדשים יותר, שנת 2020 נחשב גם כן אמין? -
האפם השנתונים החדשים יותר, שנת 2020 נחשב גם כן אמין?@א.ד.מ. כתב בדאצ'יה לודג'י דיזל ידני 2017:
האפם השנתונים החדשים יותר, שנת 2020 נחשב גם כן אמין?אני יודע מהנתונים שהצריכה הרשמית שלו גבוהה יותר (1 ל18 במקום 1ל 23)
@חובק-עולם יישר כח יותר ממה שהסקירה עזרה לי היה פשוט תענוג לקרוא! נחנת לדעתי בכמה כישורים מבוזבזים… -
סקירה מצוינת! ייש"כ!
כ"כ הרבה רכב, 7 מקומות, אמין וצריכת דלק פנטסטית בכ"כ מעט כסף! -
עדכון טיפול ראשון ויישור קו – סיכום חוויות וביצועים
רציתי לשתף בעדכון טכני לאחר טיפול ראשון ויישור קו שביצעתי לרכב. העדפתי לטפל בנושאים באופן יסודי כדי לשמור על תקינות הרכב לאורך זמן.
התקלה והטיפול המרכזי.
הקלאץ’ החל להחליק, ועל מנת למנוע נזק לגלגל התנופה, נכנסתי למוסך באופן מיידי.
בוצע: החלפת מצמד ומשאבת מצמד מקוריים.
מצב גלגל התנופה: ב"ה, לאחר בדיקה יסודית, גלגל התנופה נמצא תקין לחלוטין.
החלפת שמן גיר: בוצעה כחלק מהטיפול.
מכיוון שהרכב כבר היה על הליפט, החלטתי לנצל את ההזדמנות לביצוע בדיקה יסודית וטיפול מונע:
בלמים: הבלמים הקדמיים עדיין לא גמורים, אך הוחלט להחליפם כבר כעת ליתר ביטחון.
ציריה שמאלית: מכיוון שבפירוק המצמד ממילא מפרקים את הציריות, הוחלט להחליפה כבר עכשיו.
הסיבה. רעידות קלות במהירות גבוהה. (מאוד) ולאחר איזון גלגלים. התלוננתי על זה למוסכניק הוא בדק ביסודיות וזיהה מעט חופש בציריה מהלך זה חסך לי כ-250 ש"ח בעלויות עבודה. (בהחלפת מצמד מפרקים גם את הציריות וכל מה שמחובר למנוע.)
טיפול 15,000: בוצע מעט מוקדם מהרגיל, עם השמן המומלץ העומד בתקן RN720 (תודה ל @צילפינגים על ההמלצה והדגשים בנושא).
מזגן: קניתי את הרכב בידיעה שכנראה הלך מדחס. בתכלס מילאתי גז והחלפתי פילטר- והמזגן פצצה.
סיכום ומסקנות:
המוסכניק ציין לטובה את מצב הרכב, שכלל לא ניכר עליו הקילומטראז’ המצטבר.כמו כן, שדרגתי את חווית הנסיעה עם מערכת מולטימדיה חדשה שהותקנה אצל @EBA – השינוי באמת מורגש ושדרוג משמעותי לחוויית הנהיגה.
אגב. ההתקנה הייתה חויה ממש. הסביר בסבלנות כל פעולה וממש לימד אותי לבצע זאת בעצמי. (הוא לא חושש מתחרות כי אני גר רחוק… )
בקיצור כל המהלך שלי היה במחשבה על אחזקה של הרכב לטווח ארוך בע"ה
ונלקח בחשבון כחלק מההשקעה הראשונית ברכב. ובגדול זו השקעה לשנים קדימה. -
רציתי לשתף בעדכון טכני לאחר טיפול ראשון ויישור קו שביצעתי לרכב. העדפתי לטפל בנושאים באופן יסודי כדי לשמור על תקינות הרכב לאורך זמן.
התקלה והטיפול המרכזי.
מכיוון שהרכב כבר היה על הליפט, החלטתי לנצל את ההזדמנות לביצוע בדיקה יסודית וטיפול מונע:
ציריה שמאלית: מכיוון שבפירוק המצמד ממילא מפרקים את הציריות, הוחלט להחליפה כבר עכשיו.
הסיבה. רעידות קלות במהירות גבוהה. (מאוד) ולאחר איזון גלגלים. התלוננתי על זה למוסכניק הוא בדק ביסודיות וזיהה מעט חופש בציריה מהלך זה חסך לי כ-250 ש"ח בעלויות עבודה. (בהחלפת מצמד מפרקים גם את הציריות וכל מה שמחובר למנוע.)
טיפול 15,000: בוצע מעט מוקדם מהרגיל, עם השמן המומלץ העומד בתקן RN720 (תודה ל @צילפינגים על ההמלצה והדגשים בנושא).
מזגן: קניתי את הרכב בידיעה שכנראה הלך מדחס. בתכלס מילאתי גז והחלפתי פילטר- והמזגן פצצה.
סיכום ומסקנות:
המוסכניק ציין לטובה את מצב הרכב, שכלל לא ניכר עליו הקילומטראז’ המצטבר.כמו כן, שדרגתי את חווית הנסיעה עם מערכת מולטימדיה חדשה שהותקנה אצל @EBA – השינוי באמת מורגש ושדרוג משמעותי לחוויית הנהיגה.
אגב. ההתקנה הייתה חויה ממש. הסביר בסבלנות כל פעולה וממש לימד אותי לבצע זאת בעצמי. (הוא לא חושש מתחרות כי אני גר רחוק… )
ונלקח בחשבון כחלק מההשקעה הראשונית ברכב. ובגדול זו השקעה לשנים קדימה.@חובק-עולם קודם לייק עוד לפני שקראתי…
אגב הרכב למכירה?
-
@חובק-עולם אליפות!!! תהנה מאוד בס’'ד!! ושיחזיר לך אהבה כמו שפינקת אותו…
-
התקלה והטיפול המרכזי.
סיכום ומסקנות:
ונלקח בחשבון כחלק מההשקעה הראשונית ברכב. ובגדול זו השקעה לשנים קדימה.@חובק-עולם כתב בדאצ'יה לודג'י דיזל ידני 2017:
קניתי את הרכב בידיעה שכנראה הלך מדחס. בתכלס מילאתי גז והחלפתי פילטר- והמזגן פצצה.
לא רוצה לבאס אבל יש סיכוי שתצטרך לחזור על הפעולה הזאת שוב ושוב או שתגלה את מקור הבעיה-מקווה בשבילך שהפעם אני יתברר כטועה.
-
@חובק-עולם כתב בדאצ'יה לודג'י דיזל ידני 2017:
קניתי את הרכב בידיעה שכנראה הלך מדחס. בתכלס מילאתי גז והחלפתי פילטר- והמזגן פצצה.
לא רוצה לבאס אבל יש סיכוי שתצטרך לחזור על הפעולה הזאת שוב ושוב או שתגלה את מקור הבעיה-מקווה בשבילך שהפעם אני יתברר כטועה.
-
@חובק-עולם כתב בדאצ'יה לודג'י דיזל ידני 2017:
-
@מאיר-ג כן ברור. אבל אם זה קורה פעם בשנה- זה סביר. אם זה יחמיר? נתחיל לחסוך מעכשיו למדחס…
@חובק-עולם היה חשוב לי להבהיר זאת כי היכי דלא לישתמע מינך שחסרון בגז זה בעיה בפני עצמה ומילוי הגז מהווה לה פתרון אמיתי.
-
@חובק-עולם כמה עלה ברכב הזה החלפת קלאטש?
-
@איש-גמזו העבודה בערך בין 1K ל1200 ש"ח
חוץ מזה תלוי במצב הגלגל תנופה שהוא לבד עולה 2K ש"ח
והקלאטש זה עוד 700 ש"ח
ולפעמים צריך להחליף גם משאבת מצמד ואז גם שמן גיר
בקיצור מתחילה ב 2K בערך ויכול להגיע ל4K
זה הנקודה הקשה ברכב הזה
אבל בסה"כ נותן בראש
בהצלחה -
-
@איש-גמזו העבודה בערך בין 1K ל1200 ש"ח
חוץ מזה תלוי במצב הגלגל תנופה שהוא לבד עולה 2K ש"ח
והקלאטש זה עוד 700 ש"ח
ולפעמים צריך להחליף גם משאבת מצמד ואז גם שמן גיר
בקיצור מתחילה ב 2K בערך ויכול להגיע ל4K
זה הנקודה הקשה ברכב הזה
אבל בסה"כ נותן בראש
בהצלחה@איבזה-ידנית כתב בדאצ'יה לודג'י דיזל ידני 2017:
זה הדקודה הקשה ברכב הזה
נכון. אבל זה פעם ב100000- 150000 ק"מ.
-
@איבזה-ידנית כתב בדאצ'יה לודג'י דיזל ידני 2017:
זה הדקודה הקשה ברכב הזה
נכון. אבל זה פעם ב100000- 150000 ק"מ.
@חובק-עולם לי לא מזמן האוטו נתקע לי בדרום
ולקחתי גרר (שה’ ישמור כמה נזק עשו לי)
והחלפתי את כל מה שקשור למצמד וזה מה שעלי לי בוואדי ג’וז -
@חובק-עולם לי לא מזמן האוטו נתקע לי בדרום
והחלפתי את כל מה שקשור למצמד וזה מה שעלי לי בוואדי ג’וז@איבזה-ידנית לי זה היה המחיר במוסך מורשה יהודי. בטבריה, אגב מומלץ.
המחיר שלו למצמד מראש היה 2000 ש"ח כולל עבודה.@איבזה-ידנית כתב בדאצ'יה לודג'י דיזל ידני 2017:
לי היה גרירה עם המיצובישי והימח שמו גנב לי פנס ערפל
-
@איבזה-ידנית לי זה היה המחיר במוסך מורשה יהודי. בטבריה, אגב מומלץ.
המחיר שלו למצמד מראש היה 2000 ש"ח כולל עבודה.@איבזה-ידנית כתב בדאצ'יה לודג'י דיזל ידני 2017:
לי היה גרירה עם המיצובישי והימח שמו גנב לי פנס ערפל
@חובק-עולם אז לי העם הדומה לחמור האלו שברו לי את הגיר
זה היה תוך כדי נסיעה אבל עדין בחניה.
אני בהילוך שני והרגלית של הקלאטש עפה לי לבפנים ואז האטתי ואני עדיין בהילוך נצמד למדרכה מכבה מנוע והאוטו עדיין בהילוך , ומזמין גרר:
הבנידודים האלו במקום להרים את האוטו עם הציוד שיש להם (ויש להם) משכו את האוטו בכח ושברו לי את הגיר ואת הכבלים של ההילוכים, את מבין כמה נזק שזה…
ואז בררתי מול החברת גרירה והם אמרו שאין לנו אחריות על נזק ישיר או עקיף על האוטו
בוא נשאיר את זה בצד שלקח 3 ימים לאוטו להגיע מהדרום לירושלים עבר בהרבה תחנות ולכן הנזק הלך וגדל