תוקף רשיון 2062 זה מוזר?
-
נסעתי הביתה ועצר אותי שוטר במחסום כדי לוודא שאני תושב המקום ולא חלילה מנסה להגיע למירון (דבר שנוגד את חוקי היסוד של המדינה, אם כי טרם הוחלט מאיזו סיבה…) וראיתי שהם מסתכלים על הרשיון ומדברים, כשהוחזר אלי הכרטיס שאל אותי השוטר המשועשע האם שמתי לב מה תוקף הרשיון שלי ואמר שזה דבר חדש, לא בדיוק הבנתי למה כוונתו אבל היה נשמע שזו לו הפעם הראשונה שהוא רואה כזה תוקף, מישהו יכול להסביר לי מה החידוש?
להבנתי תוקף הרשיון הוא עד גיל 70, אצלכם זה לא כך?
כמובן שמדובר על הכרטיס שהתקבל לאחר 5 שנים וריענון. -
נסעתי הביתה ועצר אותי שוטר במחסום כדי לוודא שאני תושב המקום ולא חלילה מנסה להגיע למירון (דבר שנוגד את חוקי היסוד של המדינה, אם כי טרם הוחלט מאיזו סיבה…) וראיתי שהם מסתכלים על הרשיון ומדברים, כשהוחזר אלי הכרטיס שאל אותי השוטר המשועשע האם שמתי לב מה תוקף הרשיון שלי ואמר שזה דבר חדש, לא בדיוק הבנתי למה כוונתו אבל היה נשמע שזו לו הפעם הראשונה שהוא רואה כזה תוקף, מישהו יכול להסביר לי מה החידוש?
כמובן שמדובר על הכרטיס שהתקבל לאחר 5 שנים וריענון.@נייטרון-חפשי ככה זה שמציבים על הכביש כוח עזר של פקידים במדים.
זה הנוהל המקובל כיום.
עריכה: שלא יאמרו שפיברקתי, ציטוט מGOV.IL
“מתי צריך לחדש את הרישיון
כשעברו שנתיים מתאריך הוצאת רישיון הנהיגה.
במועד החידוש שלאחר מכן יחודש הרישיון ל-5 שנים.
בתום 5 שנים, יחודש רישיון הנהיגה עד לגיל 70.”אל תשכח להזמין אותי ליום הולדת. אני אזמין אותך שנה קודם, בלי נדר.
מעניין אם הקשקאי תגיע ל-1234567 עד אז…
-
כמובן שמדובר על הכרטיס שהתקבל לאחר 5 שנים וריענון.@נייטרון-חפשי
זה באמת לא מאוד מצוי, כי זה רק מ-01.10.2021 עד אז הרשיון היה בתוקף ל-10 שנים.
וא"כ כל למי שעשה רשיון אחרי 2019 עדין יש רשיון לשנתיים/חמש שנים.
למי שעשה בשנים 2009-2015 כנראה כבר קיבל רשיון ל-10 שנים בשנים 2016-2021, וזה עדיין בתוקף.
והרבה ממי שעשה רשיון לפני 2009 יגיעו לגיל 70 לא עוד כל כך הרבה זמן שזה יראה מוזר.