נזילת שמן
-
@יראת-שמים נראה יותר כמו לכלוך עם שמן יבש ולא נזילה טרייה. אין רטיבות פעילה או טפטוף מהאזור הזה. עדיין לא נראה שזה מסביר איבוד כזה גדול של שמן.
תודה רבה על התשובות.@אוראל-משה כתב בנזילת שמן:
נראה יותר כמו לכלוך עם שמן יבש ולא נזילה טרייה. אין רטיבות פעילה או טפטוף מהאזור הזה.
אתה מדבר על הנזילה מלמטה או על מה שיש למעלה בתוך תא המנוע?
אם זה מה שיש למעלה, אז נראים דברי @מאיר-ג שזה סה"כ מילוי פחות מוצלח של השמן.
לגבי הנזילה מלמטה, צריך לראות מאיפה זה, יכול להיות שהנזילה המועטה שראית היא בזמן תנוחה מסוימת שיש פחות שמן באיזור הנזילה.
יכול להיות שיש פה גם צריוף של שמן זול+פילטר שמן לא מקורי+נזילה ואז זה הגיוני.
ושוב אומר שלא נוח לי להספיד מנוע כ"כ צעיר, ודאי לא מנוע של סוזוקי אמין וטוב. -
הרבה פעמים למוסכניק אין כח לאתר נזילה אז הוא עושה פלאשינג ומקוה שהנזילה תתגבר וכך הוא יאתר יותר מהר אבל אתה תשלם גם על פלאשינג שמן והחלפת מסנן עדיף שתלך למוסכניק יותר יעיל מה גם שפלאשינג יכול להזיק.
-
תמצא את מקור בריחת השמן.
גם אם אתה רואה בחניה מעט מאוד שמן, זה לא אומר שזו אותה כמות גם בנסיעה. -
@itzik בדקתי יותר לעומק וראתי סימני שמן טרי על הבלוק מנוע ועוד שמתי לב שהשמן יורד רק בנסיעות בעליות או במאמץ כבד כרגע החשד שלי שהיוניט או אחד מהמחזירי שמן תקול ויש נזילה בלחץ כשאני נוסע במישור ורגוע לא ניכר חוסר בשמן.
@אוראל-משה יופי זו כבר התקדמות חיובית אתה יכול לנסות ולנקות את המנוע בזהירות ולבדוק שוב איפה יש כתמים כך תוכל לבוא למוסך עם כיוון ברור ותחסוך ניחושים עדיף ללכת לאחד שמתמחה בנזילות ועם סבלנות ואולי כדאי לבדוק גם את שסתום ה-PCV.
-
@אוראל-משה יופי זו כבר התקדמות חיובית אתה יכול לנסות ולנקות את המנוע בזהירות ולבדוק שוב איפה יש כתמים כך תוכל לבוא למוסך עם כיוון ברור ותחסוך ניחושים עדיף ללכת לאחד שמתמחה בנזילות ועם סבלנות ואולי כדאי לבדוק גם את שסתום ה-PCV.
-
תמצא את מקור בריחת השמן.
גם אם אתה רואה בחניה מעט מאוד שמן, זה לא אומר שזו אותה כמות גם בנסיעה. -
-
@itzik בדקתי יותר לעומק וראתי סימני שמן טרי על הבלוק מנוע ועוד שמתי לב שהשמן יורד רק בנסיעות בעליות או במאמץ כבד כרגע החשד שלי שהיוניט או אחד מהמחזירי שמן תקול ויש נזילה בלחץ כשאני נוסע במישור ורגוע לא ניכר חוסר בשמן.
@אוראל-משה כתב בנזילת שמן:
אני חושב שאתה קצת בורח למחוזות רחוקים. מנוע מטופל בק"מ כמו שלך לא אמור לחוות את הבעיות שאתה מצביע עליהם (מחזיר שמן תקול ונזילה בלחץ). תתחיל בלבדוק תקלות יותר מצויות ולתלות את הקלקלה במקולקל.
אם יש לך נזילת שמן מלמטה וסימני שמן טרי על הבלוק מנוע (הזעה לכאורה), תתחיל בלתקן אותם. תאתר את מקור הנזילה למטה ותאטום אותה או שתחליף קרטר (אגן שמן) במידה וזה לא בר תיקון. תסתכל האם השמן הטרי שאתה מתאר על הבלוק מנוע מקורו מהפס שיושב בתוכו האטם מכסה שסתומים, ואם כן תחליף אותו.
לענ"ד אלו תקלות יותר סבירות ויותר הגיוני שנובעות מבלאי מאשר נזילה בלחץ או מחזיר שמן.