תגובות למדריך מנוע בנזין
-
תגובה: מדריך מקיף מה זה מנוע בנזין
ניתן להגיב כאן
אני יודע שיש עוד הרבה דברים שלא דיברתי עליהם- בעז"ה במדריכים הבאים -
@אביעד מדריך יפה מאוד ניכר שהשקעת עליו המון
-
ניתן להגיב כאן
כל הכבוד!
בקצב הזה החברים שלך היו צריכים לממן לך את קניית הרכב…
מדריך ברור וניכר שנכתב מתוך הבנה!
רק יש לי שתי הערות קטנות.- הבלוק מנוע שהבאת הוא של מנוע 8 צילינדרים בצורת וי.
והמזרקים שבתמונה שייכים למנועי דיזל- שהם שונים באופן פעולתם.
ממליץ להחליף לתמונות מדוייקות ע’'מ שנוכל להבין יותר בדיוק.
ושוב, תודה!
- הבלוק מנוע שהבאת הוא של מנוע 8 צילינדרים בצורת וי.
-
מדהים!!!

מושקע ברמות. גם מי שאין לו רקע טכני יכול להבין בעזרת התמונות המפורטות.
יורשה להאיר, הבינה הוסיפה סעפת יניקה ופליטה כפולה. כך שמי שמכיר את מבנה המנוע מתעלם ולא מתייחס לזה, אבל לאלו שלא מכירים זה יכול לגרום בלבול.
בחסרונות של מנועי V כתבת שמנועי V (בעיקר V6) סובלים מחוסר איזון טבעי ודורשים “משקולות איזון” כדי למנוע רעידות.
ממה שידוע לי התצורה הזו יותר יעילה מטורי בהפחתת רעידות, והאיזון יותר “טבעי” כי הכוחות פועלים במנוע מיניה וביה, בפרט בזויות הגדולות שפחות מצויות ברכבים רגילים. אולי אתה מתכוין שבגלל שהרעידות באות ממוקדים שונים, יש צורך בתכנון מדוייק ושילוב משקולות שיפעילו איזון בצורה אופטימלית.
גם הקביעה ש"היות ויש בכל מנוע לפחות 4 צילינדרים" אינה מדוייקת. זה אמנם התצורה הנפוצה במשפחתיות, (ארבעה טורי רחבי) אך מספר הצילינדרים במנוע בנזין נע בין 1-12.
ייתכן גם 16, אך זה בתצורה שאינה מצויה, הייתי אומר נדירה, תצורת W, שאגב אותה לא הזכרת כי היא באמת נדירה, ומוגבלת לרכבי על כמו בוגאטי ווירון ועוד. -
ניתן להגיב כאן
אני יודע שיש עוד הרבה דברים שלא דיברתי עליהם- בעז"ה במדריכים הבאים@אביעד הפלא ופלא! כפתור ופרח! המחשה עילאית! הסבר מפורט השווה לכל נפש!
אולי תוסיף על יריעה מופלאה זו הסבר על מנוע וואנקל? -
ניתן להגיב כאן
וואו, שאפו ענק @אביעד!
תענוג של מדריך, מפורט ומסודר ברמה הכי גבוהה שיש.
פשוט לקחת את כל המורכבות של המנוע והסברת אותה בשפה שכל אחד יכול להבין, אני אישית הכי אהבתי את ההסבר על הסנכרון של מערכת התזמון פעם ראשונה שאני רואה מישהו שמצליח לפשט את זה ומבין איך הכל עובד שם על המילימטר בתיאום מושלם.
תודה! מחכה למדריך הבא שלך!