ריח שרוף בהילוך כח
-
@א.ב. כתב בריח שרוף בהילוך כח:
שמתי לב שכל פעם אחרי שאני נוסע על הילוך כח אני מריח ריח שרוף
יצויין שזה לא רק ברכב אחד (זה קורה לי בסיוויק וגם בפריוס)
האם גם לכם זה קורה ומה הסיבה לזה?הילוך כוח זה רק ברכבי שטח קשוחים
לא זכור לי שפריוס נכנס בקטגוריה הזו…
אולי נסעת על B בידית הילוכי שזה נועד לבלימה לא לנסיעה@צילפינגים אתה צודק
אני קורה לזה הילוך כח כי אני שם את זה רק בעליות ושכחתי שרק אני קורה לזה ככה…
בסיוויק אני שם על D1
ובפריוס על B@צילפינגים כתב בריח שרוף בהילוך כח:
אולי נסעת על B בידית הילוכי שזה נועד לבלימה לא לנסיעה
תוכל להסביר למה אתה מתכוון
לא יצא לי לנסוע הרבה על פריוס ובעל הרכב אמר לי לשים על B בעליות -
@א.ב. בפריוס יש כפתור שלוחצים עליו ואז הרכב נותן יותר כח האצה מהירה וכו
והמצב B זה מצב בלימה שנועד לשים אותו בירידה אם אתה לא רוצה שהרכב יאיץ בקצב הירידה ולהיות עם רגל על הברקס כל מהלך הירידה…
אז יש לך את מצב B שבולם קצת את המהירות בירידה וכן ממלא מהר את הבטריה [ואולי החבר שלך התכוון לומר לך שאם צריך למלא את החשמל אז תהיה על המצב הזה?] -
@צילפינגים אתה צודק
אני קורה לזה הילוך כח כי אני שם את זה רק בעליות ושכחתי שרק אני קורה לזה ככה…
בסיוויק אני שם על D1
ובפריוס על B@צילפינגים כתב בריח שרוף בהילוך כח:
אולי נסעת על B בידית הילוכי שזה נועד לבלימה לא לנסיעה
תוכל להסביר למה אתה מתכוון
לא יצא לי לנסוע הרבה על פריוס ובעל הרכב אמר לי לשים על B בעליות@א.ב.
נראה לי שבעל הרכב טועה.
הילוך B מיועד לבלימה כמו"ש @צילפינגים
בירידות (מומלץ) להשתמש בשביל לשמור על הרפידות. (לא כשהסוללה מלאה)
אבל זה לא רלוונטי כי אם אתה על B ולוחץ גז זה כמו D רגיל.
אז לא מובן הריח השרוף
(אני חשבתי שאתה מתכוון למצב POWER…)
גם בסיוויק צ"ע, D1 הרי זה הילוך נמוך, וא"כ הוא ג"כ מיועד בעיקר לירידות (וגם לעליות קשות.) לא נראה לי שזה ההילוך הנכון לכל עליה.אולי התכוונת לכיוון השני שבעליה
או עליה לצורך… -
@א.ב. בפריוס יש כפתור שלוחצים עליו ואז הרכב נותן יותר כח האצה מהירה וכו
והמצב B זה מצב בלימה שנועד לשים אותו בירידה אם אתה לא רוצה שהרכב יאיץ בקצב הירידה ולהיות עם רגל על הברקס כל מהלך הירידה…
אז יש לך את מצב B שבולם קצת את המהירות בירידה וכן ממלא מהר את הבטריה [ואולי החבר שלך התכוון לומר לך שאם צריך למלא את החשמל אז תהיה על המצב הזה?]@mik6868 כתב בריח שרוף בהילוך כח:
בפריוס יש כפתור שלוחצים עליו ואז הרכב נותן יותר כח האצה מהירה וכו
איזה כפתור
@mik6868 כתב בריח שרוף בהילוך כח:
ואולי החבר שלך התכוון לומר לך שאם צריך למלא את החשמל אז תהיה על המצב הזה?]
באמת לא הרגשתי תוספת כח אני ישאל שוב את החבר למה התכוון
@מנאששש כתב בריח שרוף בהילוך כח:
לא נראה לי שזה ההילוך הנכון לכל עליה.
אני הייתי שם את זה בעליה אחרי לטרון
תכלס אתם אומרים שלא אמור להיות ריח שונה?
-
בפריוס יש כפתור שלוחצים עליו ואז הרכב נותן יותר כח האצה מהירה וכו
איזה כפתור
ואולי החבר שלך התכוון לומר לך שאם צריך למלא את החשמל אז תהיה על המצב הזה?]
באמת לא הרגשתי תוספת כח אני ישאל שוב את החבר למה התכוון
@מנאששש כתב בריח שרוף בהילוך כח:
לא נראה לי שזה ההילוך הנכון לכל עליה.
אני הייתי שם את זה בעליה אחרי לטרון
תכלס אתם אומרים שלא אמור להיות ריח שונה?
-
@א.ב. יש בפריוס 4 מצבים כפתור אחד זה הכי חסכוני כהגדרתם ev… נוסע רק על הבטריה כפתור שני נסיעה חסכונית (לא זוכר איך קוראים לו) כפתור שלישי זה מה ש@מנאששש אמר POWER… שזה לא חסכוני ואז הרכב נותן כח ואופציה רביעית הכי מומלץ בלי הכפתורים המצב הקלאסי של הרכב
-
@א.ב. יש בפריוס 4 מצבים כפתור אחד זה הכי חסכוני כהגדרתם ev… נוסע רק על הבטריה כפתור שני נסיעה חסכונית (לא זוכר איך קוראים לו) כפתור שלישי זה מה ש@מנאששש אמר POWER… שזה לא חסכוני ואז הרכב נותן כח ואופציה רביעית הכי מומלץ בלי הכפתורים המצב הקלאסי של הרכב
-
@מנאששש ככה אומרים המומחים שהמצבים האחרים עשו אותם לאופציה אבל לא טובים לגיר / למערכת שהם קשורים אליה … והמצב הקלאסי גם חסכוני ולא יודע אם יש הבדל גדול…
בגדול לדעתי אין הבדל בין כל המצבים אם אתה יודע לגעת בדבשה של הגז כי הדבר היחיד ששמתי לב שזה עושה המצבים החסכוניים יותר פשוט פחות שולח כח להאיץ במהירות שזה הדלק הגדול שהולך קיצור חרטה לא איזה מצב שמשנה סידרי בראשית ברכב … ואם אתה על מצב אקו בעליה אז כי הוא מאיץ לאט אז הרכב תמיד במצב של תחילת תנופה סוג של שאז הרכב מתאמץ יותר והולך יותר דלק משא"כ אם אתה נותן בהתחלה האצה חזקה קצת בעירוני 40 קמ"ש בערך העליה זורמת חלק בלי להרגיש שהרכב מתאמץ יותר מדי
ולגבי הריח לא יודע משהו מוזר שנשרף תמיד כשאני מריח את זה עולה לפני זיכרון הבטריה היקרה שמא זה קשור אליה ,אולי בגלל שהיא יקרה לא יודע…
-
תנסה להבדיל האם זה ריח של גזי פליטה או של שריפה מהמנוע (בסיוויק) כיוון שאתה מאמץ אותו על הילוך ראשון שזה לא טוב בכלל
בכל אופן בשני הרכבים שמים את המצב הזה רק בירידות ואם צריך יותר כח לוחצים יותר על הגז והרכב יוריד הילוכים -
@נתי-2 איך אני אמור לדעת מה הריח של הגזי פליטה ? (אולי ה AI של גוגל הכישרוני ידע “להמחיש” לי במילים?)
(אולי ה AI של גוגל הכישרוני ידע “להמחיש” לי במילים?)
ריח של גזי פליטה הוא שילוב חריף ומורכב שמשתנה בהתאם לסוג המנוע (בנזין או דיזל), אבל בבסיסו הוא תמיד מרגיש “תעשייתי” ומחניק. הנה ניסיון להמחיש את הריח במילים:
המאפיינים העיקריים של הריח
חריפות כימית: זהו ריח דומיננטי של דלק שנשרף חלקית. הוא עוקץ מעט בנחיריים ולעיתים גורם לתחושת “יובש” בגרון.מתיקות כבדה (בנזין): במנועי בנזין מודרניים, לעיתים יש לריח גוון כמעט מתקתק אך רעיל, שמזכיר ממסים כימיים או דבק חזק.
ריח “שרוף” ומפויח (דיזל): במקרה של משאיות או אוטובוסים ישנים, הריח כבד בהרבה. הוא מזכיר שמן מטוגן שנשרף זמן רב מדי, יחד עם ריח של עשן סמיך ופיח שחור.
מתכתיות: יש בו משהו שמזכיר מתכת חמה או גומי שנשחק על כביש לוהט.
המחשה סיטואציונית
דמיין שאתה עומד מאחורי רכב ישן שמתניע בבוקר קר בתוך חניון סגור:הריח מתחיל כענן כבד של אדים אפורים. הוא חודר במהירות, ממלא את האוויר בתחושה של “חוסר חמצן”. זה לא ריח של מדורה בטבע, אלא ריח סינתטי, שמנוני ומחוספס, שגורם לך לרצות לכסות את האף באופן אינסטינקטיבי.