דילוג לתוכן
  • דף הבית
  • תקנון הפורום
  • מילון מושגים המלא
  • המדריך המלא למשתמש
  • פוסטים אחרונים
  • משתמשים
  • חיפוש גוגל בפורום
כיווץ
לוגו מותג
  1. דף הבית
  2. שאר נושאים
  3. סובארו רוצה גיר ידני ברכב החשמלי

סובארו רוצה גיר ידני ברכב החשמלי

מתוזמן נעוץ נעול הועבר שאר נושאים
5 פוסטים 5 כותבים 82 צפיות
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • shineS מנותק
    shineS מנותק
    shine
    כתב נערך לאחרונה על ידי shine

פטנט חדש חושף ניסיון של היצרנית היפנית לשמר חוויית נהיגה ידנית גם בדגמי היבריד וחשמל, עם מצמד וידית הילוכים מדומים

ביאור (1).png

סובארו בוחנת דרך לא שגרתית לשמור על מעורבות הנהג בעידן החשמלי. בקשת פטנט שהגישה החברה לארגון הקניין הרוחני העולמי מרמזת על מערכת המדמה תיבת הילוכים ידנית, כולל דוושת מצמד וידית הילוכים, גם ברכב שמונע באמצעות מנוע חשמלי.

הפטנט מתאר מערכת בשם “Jackrabbit Start Suppression Device”, שנועדה למנוע זינוק חד מדי מהמקום. אבל מעבר לשם הטכני, המסמך מצביע על רכב הכולל מנוע הנעה, דוושת תאוצה, דוושת מצמד מדומה וידית הילוכים מדומה, שילוב שלא קיים כיום בדגמי הייצור של המותג.

לפי נוסח הפטנט, המערכת תופעל בכל התנעה במצב ידני, ללא קשר למצב שבו הסתיימה הנסיעה הקודמת. במצב זה הנהג נדרש לבצע פעולות של החלפת הילוכים ולחיצה על המצמד, גם אם קיימת אפשרות למעבר למצב אוטומטי שבו הפעולות הללו מנוטרלות.

המערכת אף מונעת התנעת הרכב אם הנהג לא לוחץ מספיק על דוושת המצמד המדומה, בדומה להתנהגות של רכב ידני קלאסי. מדובר לא רק בסימולציה ויזואלית או קולית, אלא בניסיון לחקות את חוויית הנהיגה הידנית גם ברמת התפעול.

לא המצאה בלעדית
    סובארו אינה היחידה שמתמודדת עם השאלה כיצד לטפח את חדוות הנהיגה ותחושת שליטה ברכב חשמלי. הונדה הציגה הילוכים מדומים בדור הבא של הפרלוד, לקסוס הציגה ב-2023 אבטיפוס חשמלי עם ידית H ומצמד, ויונדאי משלבת העברות הילוכים סינתטיות בדגמים ספורטיביים חשמליים. ההבדל כאן הוא בגישה - לפי הפטנט של סובארו, המצב הידני אינו תוספת אופציונלית - אלא ברירת מחדל.

המהלך בולט במיוחד על רקע העובדה שסובארו מצמצמת בעקביות את השימוש בגיר ידני בדגמי הבנזין שלה, כולל מעבר ל-CVT ב-WRX כבר לפני כעשור, ובהיצע ההיברידי והחשמלי שלה אין כיום כלל תיבות ידניות.

כמו תמיד עם פטנטים, אין ודאות שהמערכת תגיע לדגם סדרתי. אבל עצם הרעיון משקף את המתח שבו נמצאים יצרנים שיש להם שורשים ספורטיביים והם מנסים לשמר אותם בעולם שבו מנוע, סל"ד והילוכים מאבדים מחשיבותם. סובארו היא חברה שמרנית, אבל היא גם יודעת מי הלקוחות שלה ומה הם רוצים. קיים סיכוי.

אתר אוטו

תעסוק במה שאתה אוהב, ולא תצטרך לעבוד יום בחייך.
    סטיקרים לרכב
    shine.grd@gmail.com

נייטרון חפשינ תודה לבורא עולם 0ת 2 תגובות תגובה אחרונה
    6
    • shineS shine

פטנט חדש חושף ניסיון של היצרנית היפנית לשמר חוויית נהיגה ידנית גם בדגמי היבריד וחשמל, עם מצמד וידית הילוכים מדומים

ביאור (1).png

סובארו בוחנת דרך לא שגרתית לשמור על מעורבות הנהג בעידן החשמלי. בקשת פטנט שהגישה החברה לארגון הקניין הרוחני העולמי מרמזת על מערכת המדמה תיבת הילוכים ידנית, כולל דוושת מצמד וידית הילוכים, גם ברכב שמונע באמצעות מנוע חשמלי.

הפטנט מתאר מערכת בשם “Jackrabbit Start Suppression Device”, שנועדה למנוע זינוק חד מדי מהמקום. אבל מעבר לשם הטכני, המסמך מצביע על רכב הכולל מנוע הנעה, דוושת תאוצה, דוושת מצמד מדומה וידית הילוכים מדומה, שילוב שלא קיים כיום בדגמי הייצור של המותג.

לפי נוסח הפטנט, המערכת תופעל בכל התנעה במצב ידני, ללא קשר למצב שבו הסתיימה הנסיעה הקודמת. במצב זה הנהג נדרש לבצע פעולות של החלפת הילוכים ולחיצה על המצמד, גם אם קיימת אפשרות למעבר למצב אוטומטי שבו הפעולות הללו מנוטרלות.

המערכת אף מונעת התנעת הרכב אם הנהג לא לוחץ מספיק על דוושת המצמד המדומה, בדומה להתנהגות של רכב ידני קלאסי. מדובר לא רק בסימולציה ויזואלית או קולית, אלא בניסיון לחקות את חוויית הנהיגה הידנית גם ברמת התפעול.

לא המצאה בלעדית
      סובארו אינה היחידה שמתמודדת עם השאלה כיצד לטפח את חדוות הנהיגה ותחושת שליטה ברכב חשמלי. הונדה הציגה הילוכים מדומים בדור הבא של הפרלוד, לקסוס הציגה ב-2023 אבטיפוס חשמלי עם ידית H ומצמד, ויונדאי משלבת העברות הילוכים סינתטיות בדגמים ספורטיביים חשמליים. ההבדל כאן הוא בגישה - לפי הפטנט של סובארו, המצב הידני אינו תוספת אופציונלית - אלא ברירת מחדל.

המהלך בולט במיוחד על רקע העובדה שסובארו מצמצמת בעקביות את השימוש בגיר ידני בדגמי הבנזין שלה, כולל מעבר ל-CVT ב-WRX כבר לפני כעשור, ובהיצע ההיברידי והחשמלי שלה אין כיום כלל תיבות ידניות.

כמו תמיד עם פטנטים, אין ודאות שהמערכת תגיע לדגם סדרתי. אבל עצם הרעיון משקף את המתח שבו נמצאים יצרנים שיש להם שורשים ספורטיביים והם מנסים לשמר אותם בעולם שבו מנוע, סל"ד והילוכים מאבדים מחשיבותם. סובארו היא חברה שמרנית, אבל היא גם יודעת מי הלקוחות שלה ומה הם רוצים. קיים סיכוי.

אתר אוטו

נייטרון חפשינ מנותק
      נייטרון חפשינ מנותק
      נייטרון חפשי
      מאסטר
      כתב נערך לאחרונה על ידי

@shine אפילו שאני מהמשוגעים שממש נהנים מנהיגה ידנית, לא מצליח להבין מה הקטע, שיפתחו משחקי מחשב במקום רכבים. מרגיש לי מטופש לחלוטין כשאני יודע שזו אשליה, אם אני פנוי בנהיגה להתעסקות נוספת הייתי סורג גרביים…

pikolinou@gmail.com

צילפינגיםצ ביתשמשניקב 2 תגובות תגובה אחרונה
      7
      • shineS shine

ביאור (1).png

לא המצאה בלעדית

אתר אוטו

תודה לבורא עולם 0ת מנותק
        תודה לבורא עולם 0ת מנותק
        תודה לבורא עולם 0
        כתב נערך לאחרונה על ידי תודה לבורא עולם 0

@shine

שמתמודדת עם השאלה כיצד לטפח את חדוות הנהיגה ותחושת שליטה ברכב חשמלי.

למי שלא יודע מה זה לקום בבוקר עם “מודה אני לפניך…”
        והקשר עם בורא עולם במהלך כל החיים…

תמיד יתמודד עם השאלה של “איך ליהנות יותר מ…??”

ועל כגון זה אנחנו אומרים כל יום:
        בָּרוּךְ הוּא אֱלהֵינוּ שֶׁבְּרָאָנוּ לִכְבודו
        וְהִבְדִּילָנוּ מִן הַתּועִים וְנָתַן לָנוּ תּורַת אֱמֶת.
        וְחַיֵּי עולָם נָטַע בְּתוכֵנוּ…

ממש לא קשור לכאן, נא לא לענות להגיב על ההודעה שלי, כלום!
        בכל אופן הייתי חייב לכתוב את זה, (ללא קשר לכותב הפוסט)…

תגובה 1 תגובה אחרונה
        7
        • נייטרון חפשינ נייטרון חפשי

@shine אפילו שאני מהמשוגעים שממש נהנים מנהיגה ידנית, לא מצליח להבין מה הקטע, שיפתחו משחקי מחשב במקום רכבים. מרגיש לי מטופש לחלוטין כשאני יודע שזו אשליה, אם אני פנוי בנהיגה להתעסקות נוספת הייתי סורג גרביים…

צילפינגיםצ מנותק
          צילפינגיםצ מנותק
          צילפינגים
          מאסטר
          כתב נערך לאחרונה על ידי

@נייטרון-חפשי אני חושב שיש כאן עוד משהו מתחת לשורות חוץ מאשר “הנאה מהנהיגה”
          סובארו בשנים האחרונות הפכה לכמעט לא רלוונטית בנושא של רכבים היברידית וכ"ש חשמלי ומצב מכירות גרוע מאוד! ובאיחור מטורף כמו מאזדה והונדה ומנסים להנשים את עצמם ועושים את זה ע"י כותרות והעלאת מודעות וזה בדיוק מה שזה עושה
          פשוט נשאר רק לרחם…

התקנת מערכות מולטימדיה ומצלמות דרך לרכבים.
          איזור ירושלים
          ליצירת קשר : a02532532@gmail.com

תגובה 1 תגובה אחרונה
          3
          • נייטרון חפשינ נייטרון חפשי

ביתשמשניקב מנותק
            ביתשמשניקב מנותק
            ביתשמשניק
            כתב נערך לאחרונה על ידי

@נייטרון-חפשי כתב בסובארו רוצה גיר ידני ברכב החשמלי:

אם אני פנוי בנהיגה להתעסקות נוספת הייתי סורג גרביים…

יש לך למכירה?

תגובה 1 תגובה אחרונה
            1

65

2.4k

משתמשים

7.9k

נושאים

104.3k

פוסטים
            • התחברות

• אין לך חשבון עדיין? הרשמה