צילמו אותי
-
שהגעתי לרמזור מישהו צילם אותי ששאלתי אותו למה הוא מצלם אותי הוא טען לי שחתכתי אותו (למרות שאין לי מושג על מה הוא מדבר)
יש לי מה לפחד מזה?@א.ב. תלוי אם הוא מתנדב “שומרי הדרך” או שהוא סתם מאלה שחושבים ש"אני אצלם ואשלח וירעיש ת’מדינה". עשתה לי את זה לפני שנים איזו גברת שהחליטה שחתכתי אותה. לא יצא מזה כלום.
במקרה ההוא, לא ידעתי שלהמשיך ישר בנתיב כשההיא ניסתה להיכנס בכח ולהרוג אותי - נקרא לחתוך…
-
@א.ב. תלוי אם הוא מתנדב “שומרי הדרך” או שהוא סתם מאלה שחושבים ש"אני אצלם ואשלח וירעיש ת’מדינה". עשתה לי את זה לפני שנים איזו גברת שהחליטה שחתכתי אותה. לא יצא מזה כלום.
במקרה ההוא, לא ידעתי שלהמשיך ישר בנתיב כשההיא ניסתה להיכנס בכח ולהרוג אותי - נקרא לחתוך…
-
אם כבר העלו את הנושא המשטרה הרחיבה את שומרי הדרך ל"שומרים הכי נאמנים" נוסעי האופניים והקורקינטים
-
היי,
לצערי אני מכיר שומר דרך מקרוב
יצא לי לנסוע איתו כמה וכמה פעמים
באמת המצלמה היא של החברה של שומרי הדרך, היא מסריטה תמיד וכשקורית עבירה הוא לוחץ הקלט
הוא לא יכול לצלם מהפלאפון שלו(סתם אספר שכל הנסיעה אני צועק עליו שהוא מתעסק בפלאפון והוא לא ראוי להיות שומר דרך וזה מעצבןןןןןן
ועוד סיפור שבאחד הדיווחים שלו תלשתי לו את הכבל של המצלמה, מקווה שהדיווח לא נשלח חחחח) -
היי,
לצערי אני מכיר שומר דרך מקרוב
יצא לי לנסוע איתו כמה וכמה פעמים
באמת המצלמה היא של החברה של שומרי הדרך, היא מסריטה תמיד וכשקורית עבירה הוא לוחץ הקלט
הוא לא יכול לצלם מהפלאפון שלו(סתם אספר שכל הנסיעה אני צועק עליו שהוא מתעסק בפלאפון והוא לא ראוי להיות שומר דרך וזה מעצבןןןןןן
ועוד סיפור שבאחד הדיווחים שלו תלשתי לו את הכבל של המצלמה, מקווה שהדיווח לא נשלח חחחח)@מיכאלb נסעתי עם צלם שכל מי שעצבן אותו הוא היה מוציא את הפלש של מצלמה (לבד) ומתקתק, אח"כ כל הדרך ההוא רדף אחרינו להבין מה מו מי והוא פשוט התעלם ממנו…
-
בחנוכה היה נהג אוטובוס שממש נסה להתנקש בי
(ניסה להדחף לנתיב שלי באמצע פניה משותפת של שנינו, בכניסה לגשר קוקה קולה, ולאחר שלא הצליח מיד בפניה ניסה כמה מטרים לאחר מכן שוב, כאילו מקום הרכב שלי אינו מן המדה)
הוצאתי מצלמה וצילמתי אותו, לא כי יש לי מה לעשות אם זה אלא כי פשוט לא היה לי משהו אחר לעשות
(ואם אתם הייתם על האוטובוס אני מתנצל שפרקתי קצת מזעמי בנסיעה לאורך רחוב השומר) -
@א.ב. תלוי אם הוא מתנדב “שומרי הדרך” או שהוא סתם מאלה שחושבים ש"אני אצלם ואשלח וירעיש ת’מדינה". עשתה לי את זה לפני שנים איזו גברת שהחליטה שחתכתי אותה. לא יצא מזה כלום.
-
@גיל יש לי חבר שמצלם אירועים כאלו (לא רכבים ספציפיים, אבל במקום שקבוע יש גניבות של זכות קדימה), הוא פשוט עוצר בשול, מוציא טלפון ומסריט את ההשתלבות, לטענתו הוא מקבל אח"כ תגובות מהמשטרה שנהגים נקנסו
@אושר-מתקרב מה עניין שלו?
-
@אושר-מתקרב מה עניין שלו?
@חיים-ברזל למנוע בריונות בכביש, למה שבן אדם יחכה בפקק רבע שעה, ואז יגיע מישהו ויחתוך אותו מימין?
בסרטונים שהוא הראה לי, רואים נהגים עושים לייק
-
לפני תקופה מישהו צילם אותי גונב מחלף (לא עושה את זה בדרך כלל, מיהרתי לקופ"ח)
למעיישה מישהו ממש הוציא את הפלאפון וצילם אותי
בהתחלה נלחצתי אבל לאחר מעשה חשבתי שלכאורה עבירת תנועה של פלאפון בנהיגה הרבה יותר חמורה מהידחפות זריזה
(מה גם שמהזווית שהוא צילם זה ברור שהוא החזיק את הפלאפון בנהיגה בכביש בין עירוני) -
בהתחלה נלחצתי אבל לאחר מעשה חשבתי שלכאורה עבירת תנועה של פלאפון בנהיגה הרבה יותר חמורה מהידחפות זריזה
(מה גם שמהזווית שהוא צילם זה ברור שהוא החזיק את הפלאפון בנהיגה בכביש בין עירוני)@סלאש כתב בצילמו אותי:
לפני תקופה מישהו צילם אותי גונב מחלף
רק מביא כאן פסק מר’ עמרם פריד
ענין עקיפת התור אסור על פי ההלכה [וגם על פי חוקי המדינה – בודאי בכביש – עובר על תקנה 21 – שכוללת בין השאר – “נהגים עוקפים שיירה מנתיב אחר שהוא פנוי ומוביל לכיוון אחר, מגיעים לתחילת התור ונכנסים לתוך הנתיב שהיה עמוס וכך עוקפים נהגים רבים שנמצאים ועומדים בתור”].- גדר האיסור על פי ההלכה שנוי במחלוקת בין הפוסקים.
לדעת החזו"א עובר על השגת גבול, והוא בכלל ‘פורץ גדרי עולם’. יש אומרים שעובר על עני המהפך בחררה, או מצד צדק צדק תרדוף, ואהבת לרעך כמוך, אונאה שמצער חבירו, גזל זמן [מצד מידת המוסר], מבטלו ממלאכתו ומתחייב ‘שֶבֶת’, ופעמים אף כרוך בחילול ה’. [עעב"ז ‘ואין למו מכשול’ ח"ט פט"ז].
-
@סלאש כתב בצילמו אותי:
ענין עקיפת התור אסור על פי ההלכה [וגם על פי חוקי המדינה – בודאי בכביש – עובר על תקנה 21 – שכוללת בין השאר – “נהגים עוקפים שיירה מנתיב אחר שהוא פנוי ומוביל לכיוון אחר, מגיעים לתחילת התור ונכנסים לתוך הנתיב שהיה עמוס וכך עוקפים נהגים רבים שנמצאים ועומדים בתור”].- גדר האיסור על פי ההלכה שנוי במחלוקת בין הפוסקים.
לדעת החזו"א עובר על השגת גבול, והוא בכלל ‘פורץ גדרי עולם’. יש אומרים שעובר על עני המהפך בחררה, או מצד צדק צדק תרדוף, ואהבת לרעך כמוך, אונאה שמצער חבירו, גזל זמן [מצד מידת המוסר], מבטלו ממלאכתו ומתחייב ‘שֶבֶת’, ופעמים אף כרוך בחילול ה’. [עעב"ז ‘ואין למו מכשול’ ח"ט פט"ז].
@א.ב. כתב בצילמו אותי:
@סלאש כתב בצילמו אותי:
ענין עקיפת התור אסור על פי ההלכה [וגם על פי חוקי המדינה – בודאי בכביש – עובר על תקנה 21 – שכוללת בין השאר – “נהגים עוקפים שיירהמנתיב אחר שהוא פנוי ומוביל לכיוון אחר, מגיעים לתחילת התור ונכנסים לתוך הנתיב שהיה עמוס וכך עוקפים נהגים רבים שנמצאים ועומדים בתור”].- גדר האיסור על פי ההלכה שנוי במחלוקת בין הפוסקים.
ואם זכה ללמוד תורה שמחויבים לתת לו, ורק לא יודעים?
-
(מה גם שמהזווית שהוא צילם זה ברור שהוא החזיק את הפלאפון בנהיגה בכביש בין עירוני) -
@א.ב. כתב בצילמו אותי:
@סלאש כתב בצילמו אותי:
ענין עקיפת התור אסור על פי ההלכה [וגם על פי חוקי המדינה – בודאי בכביש – עובר על תקנה 21 – שכוללת בין השאר – “נהגים עוקפים שיירהמנתיב אחר שהוא פנוי ומוביל לכיוון אחר, מגיעים לתחילת התור ונכנסים לתוך הנתיב שהיה עמוס וכך עוקפים נהגים רבים שנמצאים ועומדים בתור”].- גדר האיסור על פי ההלכה שנוי במחלוקת בין הפוסקים.
@בוטח כתב בצילמו אותי:
מחויבים לתת לו
?
לא מתאפק:
מַעֲשֶׂה שֶׁבָּא רַבִּי אֶלְעָזָר בְּרַבִּי שִׁמְעוֹן מִמִּגְדַּל גְּדוֹר מִבֵּית רַבּוֹ, וְהָיָה רָכוּב עַל חֲמוֹר וּמְטַיֵּיל עַל שְׂפַת נָהָר, וְשָׂמֵחַ שִׂמְחָה גְּדוֹלָה. וְהָיְתָה דַּעְתּוֹ גַּסָּה עָלָיו מִפְּנֵי שֶׁלָּמַד תּוֹרָה הַרְבֵּה.דף כ:נִזְדַּמֵּן לוֹ אָדָם אֶחָד שֶׁהָיָה מְכוֹעָר בְּיוֹתֵר. אָמַר לוֹ: שָׁלוֹם עָלֶיךָ רַבִּי! וְלֹא הֶחְזִיר לוֹ. אָמַר לוֹ: רֵיקָה, כַּמָּה מְכוֹעָר אוֹתוֹ הָאִישׁ! שֶׁמָּא כׇּל בְּנֵי עִירֶךָ מְכוֹעָרִין כְּמוֹתְךָ? אָמַר לוֹ: אֵינִי יוֹדֵעַ, אֶלָּא לֵךְ וֶאֱמוֹר לָאוּמָּן שֶׁעֲשָׂאַנִי: ״כַּמָּה מְכוֹעָר כְּלִי זֶה שֶׁעָשִׂיתָ״. כֵּיוָן שֶׁיָּדַע בְּעַצְמוֹ שֶׁחָטָא, יָרַד מִן הַחֲמוֹר וְנִשְׁתַּטַּח לְפָנָיו, וְאָמַר לוֹ: נַעֲנֵיתִי לְךָ, מְחוֹל לִי! אָמַר לוֹ: אֵינִי מוֹחֵל לְךָ עַד שֶׁתֵּלֵךְ לָאוּמָּן שֶׁעֲשָׂאַנִי וֶאֱמוֹר לוֹ: כַּמָּה מְכוֹעָר כְּלִי זֶה שֶׁעָשִׂיתָ.הָיָה מְטַיֵּיל אַחֲרָיו עַד שֶׁהִגִּיעַ לְעִירוֹ. יָצְאוּ בְּנֵי עִירוֹ לִקְרָאתוֹ, וְהָיוּ אוֹמְרִים לוֹ: שָׁלוֹם עָלֶיךָ רַבִּי רַבִּי, מוֹרִי מוֹרִי! אָמַר לָהֶם: לְמִי אַתֶּם קוֹרִין רַבִּי רַבִּי? אָמְרוּ לוֹ: לְזֶה שֶׁמְּטַיֵּיל אַחֲרֶיךָ. אָמַר לָהֶם: אִם זֶה רַבִּי — אַל יִרְבּוּ כְּמוֹתוֹ בְּיִשְׂרָאֵל. אָמְרוּ לוֹ: מִפְּנֵי מָה? אָמַר לָהֶם: כָּךְ וְכָךְ עָשָׂה לִי. אָמְרוּ לוֹ: אַף עַל פִּי כֵּן, מְחוֹל לוֹ, שֶׁאָדָם גָּדוֹל בְּתוֹרָה הוּא.אָמַר לָהֶם: בִּשְׁבִילְכֶם הֲרֵינִי מוֹחֵל לוֹ, וּבִלְבַד שֶׁלֹּא יְהֵא רָגִיל לַעֲשׂוֹת כֵּן. מִיָּד נִכְנַס רַבִּי אֶלְעָזָר בְּרַבִּי שִׁמְעוֹן, וְדָרַשׁ: לְעוֹלָם יְהֵא אָדָם רַךְ כְּקָנֶה וְאַל יְהֵא קָשֶׁה כְּאֶרֶז. וּלְפִיכָךְ זָכָה קָנֶה לִיטּוֹל הֵימֶנּוּ קוּלְמוֹס לִכְתּוֹב בּוֹ סֵפֶר תּוֹרָה תְּפִילִּין וּמְזוּזוֹת.
מגילה כ. לא יודע למה זה מזכיר לי את זה קצת פתאום.
-
@א.ב. כתב בצילמו אותי:
@סלאש כתב בצילמו אותי:
-
@גיל יש לי חבר שמצלם אירועים כאלו (לא רכבים ספציפיים, אבל במקום שקבוע יש גניבות של זכות קדימה), הוא פשוט עוצר בשול, מוציא טלפון ומסריט את ההשתלבות, לטענתו הוא מקבל אח"כ תגובות מהמשטרה שנהגים נקנסו
@אושר-מתקרב כתב בצילמו אותי:
קשקוש, במחילה. לא אתה, החבר.