טויוטה יאריס היבריד 2020 טיפול 15,000
-
שלום לחברי הפורום המקסימים.
בספר הרכב כתוב מפורש שעדיפות ראשונה שמן 0W20.
עדיפות שנייה 5W30
בכל מוסך טויוטה שבדקתי עד כה, לא שמים שמים בדרגה ראשונה. אחד מהם טען שזה האקלים שמתאים לישראל אז השמן בהתאם.האם יש כאן מישהו שיודע להגיד בוודאות, ששמן מדרגה ראשונה לא יתאים למנוע כזה חזק?
או שמא המוסך נוח לו יותר להשתמש בשמן דרגה 2?
הספר רכב שלי כתוב בעברית, לא ביפנית. האם הוא לא מותאם לפי ישראל?תודה לכולם.
נ.ב - האם שווה לשלם פי 2 לטויוטה מאשר לעשות את אותו הטיפול לבד עם אותם החומרים המקוריים בחצי מחיר? רק בשביל היסטוריה טיפולים? תודה רבה -
עדיפות שנייה 5W30
בכל מוסך טויוטה שבדקתי עד כה, לא שמים שמים בדרגה ראשונה. אחד מהם טען שזה האקלים שמתאים לישראל אז השמן בהתאם.האם יש כאן מישהו שיודע להגיד בוודאות, ששמן מדרגה ראשונה לא יתאים למנוע כזה חזק?
נ.ב - האם שווה לשלם פי 2 לטויוטה מאשר לעשות את אותו הטיפול לבד עם אותם החומרים המקוריים בחצי מחיר? רק בשביל היסטוריה טיפולים? תודה רבה@החפץ-בעילום-שמו זה כל מוסך בארץ, לא רק טויוטה, ומעולם לא שמעתי מישהו שטוען אחרת חוץ מהספר רכב, אז אני נוטה להאמין שזה נכון.
נ.ב - האם שווה לשלם פי 2 לטויוטה מאשר לעשות את אותו הטיפול לבד עם אותם החומרים המקוריים בחצי מחיר? רק בשביל היסטוריה טיפולים? תודה רבה
אם יש לך עד היום היסטוריה כזו, ואתה לא רוצה לשבור אותה ומתכנן למכור בקרוב - אז כן. אבל אם אתה הולך לעשות את זה במשך כמה שנים - ממש לא… במצטבר זה ייצא הפרש של כמה אלפי שקלים, שלא בטוח תחזיר במכירה.
-
@החפץ-בעילום-שמו זה כל מוסך בארץ, לא רק טויוטה, ומעולם לא שמעתי מישהו שטוען אחרת חוץ מהספר רכב, אז אני נוטה להאמין שזה נכון.
נ.ב - האם שווה לשלם פי 2 לטויוטה מאשר לעשות את אותו הטיפול לבד עם אותם החומרים המקוריים בחצי מחיר? רק בשביל היסטוריה טיפולים? תודה רבה
אם יש לך עד היום היסטוריה כזו, ואתה לא רוצה לשבור אותה ומתכנן למכור בקרוב - אז כן. אבל אם אתה הולך לעשות את זה במשך כמה שנים - ממש לא… במצטבר זה ייצא הפרש של כמה אלפי שקלים, שלא בטוח תחזיר במכירה.
@EBA תודה רבה. אז מה אתה אומר להתעקש עם המוסך ולהביא להם שמן משלי? או להשתמש בשלהם?
-
עדיפות שנייה 5W30
נ.ב - האם שווה לשלם פי 2 לטויוטה מאשר לעשות את אותו הטיפול לבד עם אותם החומרים המקוריים בחצי מחיר? רק בשביל היסטוריה טיפולים? תודה רבה@החפץ-בעילום-שמו כתב בטויוטה יאריס היבריד 2020 טיפול 15,000:
0W20
לא יודע מה לגבי 0W20 אבל בספר רכב של הקיה שלי (לא יודע אם אפשר לדמות משם לכאן) במזרח התיכון אין להשתמש בשמן מנוע בדרגת צמיגות SAE 5W-20
אע"פ שבטבלת החיסכון בדלק הוא מוביל שם עם 5W30
מ"מ המומלץ לקיה 5W40 -
עדיפות שנייה 5W30
נ.ב - האם שווה לשלם פי 2 לטויוטה מאשר לעשות את אותו הטיפול לבד עם אותם החומרים המקוריים בחצי מחיר? רק בשביל היסטוריה טיפולים? תודה רבה -
@החפץ-בעילום-שמו כתב בטויוטה יאריס היבריד 2020 טיפול 15,000:
0W20
לא יודע מה לגבי 0W20 אבל בספר רכב של הקיה שלי (לא יודע אם אפשר לדמות משם לכאן) במזרח התיכון אין להשתמש בשמן מנוע בדרגת צמיגות SAE 5W-20
אע"פ שבטבלת החיסכון בדלק הוא מוביל שם עם 5W30
מ"מ המומלץ לקיה 5W40@קיה-פיקנטו שאלתי את השאלה הזאת בצאט ג’ימני והוא השיב לי שטויוטה בדקה את הרכב בקליפורניה במדבר 50 מעלות עם מזגן דולק וזה השמן המומלץ.
מה גם גילה לי עוד הג’ימיני שלא השתמשו במוסך בשום טיפול במסנן שמן התואם בדיוק ליצרן אלא בחליפי שמתאים (מתאים לרוב המכוניות).
זה מוזר לי מאוד. הרכב הגיע כאן לארץ עם שמן 0W20 ומסנן שמן לפי נתוני יצרן. הרכב לא הגיע לכאן באוניה בשמן 5W30.
מדוע הסוכנות משנה טויוטה טוענת שעדיף לשים בארץ שמן 5W30? אולי זה משום שקל להם להשתמש בשמן אחיד לכל המכוניות… -
@shine כפי שאמרתי לקיה פיקנטו, הרכב הגיע לארץ ישראל עם שמן 0W20. טויוטה מייבאת רכבים לעוד מדינות בעולם וכותבת בספר מפורש לשים את זה. אם זה לא מתאים לאקלים הישראלי היו צריכים לכתוב זאת מפורשות. וכי רק בישראל חם? בארה"ב ואוסטרליה לא חם? אין שם טויוטות?
תודה רבה על הקישור!! יישר כח
-
@קיה-פיקנטו שאלתי את השאלה הזאת בצאט ג’ימני והוא השיב לי שטויוטה בדקה את הרכב בקליפורניה במדבר 50 מעלות עם מזגן דולק וזה השמן המומלץ.
מה גם גילה לי עוד הג’ימיני שלא השתמשו במוסך בשום טיפול במסנן שמן התואם בדיוק ליצרן אלא בחליפי שמתאים (מתאים לרוב המכוניות).
זה מוזר לי מאוד. הרכב הגיע כאן לארץ עם שמן 0W20 ומסנן שמן לפי נתוני יצרן. הרכב לא הגיע לכאן באוניה בשמן 5W30.
מדוע הסוכנות משנה טויוטה טוענת שעדיף לשים בארץ שמן 5W30? אולי זה משום שקל להם להשתמש בשמן אחיד לכל המכוניות…@החפץ-בעילום-שמו
תראה מה שכתבתי כאן -
@החפץ-בעילום-שמו
תראה מה שכתבתי כאן@יצחק-רשטונ קראתי הכל, אני מסכים עם העיקרון.
אבל לא נשכח שהרכב הגיע לארץ עם שמן 0W20. לא ייתכן שטויוטה תביא אותו לכאן בדרגה שנייה.
כתבתי למעלה מה שראיתי בצאט ג’ימיני על המבחנים של טויוטה.הייתכן שטויוטה העולמית תתן לך שמן שחוסך דלק אבל מצד שני הוא “יהרוס” את המנוע לאורך זמן, ואילו הסוכנות בארץ תעקוף אותם ותתן לך שמן לפי בחירתם משום דאגתם למנוע לאורך זמן?
-
@יצחק-רשטונ קראתי הכל, אני מסכים עם העיקרון.
אבל לא נשכח שהרכב הגיע לארץ עם שמן 0W20. לא ייתכן שטויוטה תביא אותו לכאן בדרגה שנייה.
כתבתי למעלה מה שראיתי בצאט ג’ימיני על המבחנים של טויוטה.הייתכן שטויוטה העולמית תתן לך שמן שחוסך דלק אבל מצד שני הוא “יהרוס” את המנוע לאורך זמן, ואילו הסוכנות בארץ תעקוף אותם ותתן לך שמן לפי בחירתם משום דאגתם למנוע לאורך זמן?
@החפץ-בעילום-שמו כתב בטויוטה יאריס היבריד 2020 טיפול 15,000:
קראתי הכל, אני מסכים עם העיקרון.
נעזוב את שיחתך עם ג’ימיני אני מעדיף להתייחס לעובדות ולא לפוסק החדש שמלקט מידע בצורה חובבנית מתבל אותו בשבבי חירטוט והופך אותו לעובדה מוגמרת.
לגופן של דברים, גם 0W20 וגם 5W30 הם שמנים יחסית דלילים שמתאימים למכוניות היברידות ושניהם לא “יהרסו” את המנוע לאורך זמן ולהפך שניהם “ישמרו” על המנוע לאורך זמן, אין בהם דרגה ראשונה ושניה אלא רמת צמיגות מעט שונה
לאחד עדיפות בחיסכון בדלק והגנה במנוע קר ולשניה עדיפות בחום ובפרט בנהיגה תובענית.
אפשר להגדיר את זה ככה, אם אתה נוסע בחורף ובנהיגה רגועה בוודאי שעדיף את ה0W20 ואם אתה נוסע בעיצומו של קיץ וטס את העליות לירושלים על 120 עם רכב מלא בוודאי שעדיף את ה5W30 .
מכיוון שאתה או לקוח אחר נוסעים גם בזה וגם בזה אפשר לדון איזה שמן עדיף כהמלצה גורפת ואני לא רואה כאן בעיה מצד היבואן ויעידו כל הטויוטות שנוסעות בישראל עם חצי מיליון ק"מ
דרך אגב אולי זה ירגיע אותך, ישנם ספרי רכב [מיצובישי למשל] שכתוב בהם במפורש כמה סוג שמנים בהתאם למדינות היעד [אני חושב שהעלתי צילום של זה איפשהו פה]
חשוב לי להדגיש : למרות כל מה שכתבתי אם היה לי את הרכב הנ"ל הייתי שם 0W20 כי א. זה המלצת ברירת המחדל של היצרן ב. ברכב היברידי יש הרבה “התנעות קרות” ג. הנהיגה שלי היא בעיקר רגועה ומישורית עם נהג בלבד , אך אם הייתי נוסע יומיום את העליות לירושלים עם רכב מלא הייתי בוחר ב5W30 -
@החפץ-בעילום-שמו אמנם לא שאלת על זה אבל אני מאוד מקוה בשבילך שזה לא הטיפול הראשון לאחר 5/6 שנים
ואם זה באמת טיפול שני לדוגמא אז אפילו שבצד מופיע לך 15,000 ק״מ הטיפול נקרא 30,000 או יותר נכון למקרה שלך לאחר 6 שנים הטיפול נקרא 90,000 אפילו שעברת רק 15
מקוה שהובנתי