לייצר סוללת גיבוי עבור מקרר לרכב.
-
@מאיר כתב בלייצר סוללת גיבוי עבור מקרר לרכב.:
למה?
כי המקרר לא מתחבר לך בחוטים פלוס ומינוס ?
יש לו תקע? נכון אז צריך שקע כמו של הרכב -
הם כותבים שם 150a שזה שוה ערך ל3 מצברי רכב…
לא, זה לא מדויק משום שבמצבר רכב זה במתח של 12 וולט (כ500 וואט) אבל בסוללות שצורפו כאן המדידה היא במתח של 3.7 וולט (שזה המתח של כל תא בודד) ולכן אם נמיר את זה למתח של 12 וולט (שזה המתח שבפועל הוא מוציא) זה יהיה בערך כמו מצבר סטנדרטי של רכב (40 אמפר)
ובד"כ במוצרים איכותיים בעלי אקספרס הנתונים די אמיתיים@טכנולוג כתב בלייצר סוללת גיבוי עבור מקרר לרכב.:
לא, זה לא מדויק משום שבמצבר רכב זה במתח של 12 וולט (כ500 וואט) אבל בסוללות שצורפו כאן המדידה היא במתח של 3.7 וולט (שזה המתח של כל תא בודד) ולכן אם נמיר את זה למתח של 12 וולט (שזה המתח שבפועל הוא מוציא) זה יהיה בערך כמו מצבר סטנדרטי של רכב (40 Googleאמפר)
ובד"כ במוצרים איכותיים בעלי אקספרס הנתונים די אמיתייםבתכלס בתגובות מופיע שיש בקושי 3 אמפר.
למעשה:
א. מה החסרונות במצברי עופרת שכן אני לא משתמש באופן יומיומי.
ב. כיצד מטעינים סוללות אלו (אם מחברים מצבר למצבר, מי מחליט מי מטעין את מי?) האם צריך לקנות מטען כל שהוא?
-
@טכנולוג כתב בלייצר סוללת גיבוי עבור מקרר לרכב.:
לא, זה לא מדויק משום שבמצבר רכב זה במתח של 12 וולט (כ500 וואט) אבל בסוללות שצורפו כאן המדידה היא במתח של 3.7 וולט (שזה המתח של כל תא בודד) ולכן אם נמיר את זה למתח של 12 וולט (שזה המתח שבפועל הוא מוציא) זה יהיה בערך כמו מצבר סטנדרטי של רכב (40 Googleאמפר)
ובד"כ במוצרים איכותיים בעלי אקספרס הנתונים די אמיתייםבתכלס בתגובות מופיע שיש בקושי 3 אמפר.
למעשה:
ב. כיצד מטעינים סוללות אלו (אם מחברים מצבר למצבר, מי מחליט מי מטעין את מי?) האם צריך לקנות מטען כל שהוא?
@מאיר מה עם ממיר מתח?
אני ישבתי על זה בתקופה האחרונה וגם הזמנתי לי אחד כזה מאלי אקספרס ב146 ש"ח לפני קופונים
אני עשיתי חישוב שאם אני מחבר את הממיר ישירות למצבר כמה זמן הוא יכול לעבוד עם מנורה של 60W וזה גם מתאים בדיוק למקרר שלך ולפי החישוב שעשה לי ג’ימיני ניתן להחזיק בלי להניע את האוטו כ6 שעות!!!
ולפי זה זה יכול לענות לך על הצרכים שלך בדיוק!
וגם יכול לשמש אותך לעוד שימושים אם תרצה לטיולים וכדו’
אני עשיתי קצת בזמן האחרון שיעורי בית על הממירים אם תרצה אפרט קצת יותר עד היכן שידי מגעת
אני מחכה בינתיים לממיר שהזמנתי מאלי אקספרס כרגע אני מחפש כבלים ארוכים שאני יוכל לחבר אותו תמיד למצבר ושיהיה קבוע בתוך האוטו אולי בתא כפפות או מתחת למושב וכדו’
בנוסף לזה ישנה אפשרות גם לחבר מצבר נוסף לרכב כמו המצבר הרגיל של האוטו אבל צריך להוסיף בדרך כל מיני חלקים נוספים שאני עכשיו מנסה לבדוק גם בשביל חבר איך עושים את זה, לאבא שלי יש דבר כזה ברכב של העבודה שלו זה משהו ברעיון של אל חזור כמו שיש בצינורות המים שיש בבית לפני המונה של המים בשביל שמצבר אחד לא ידפוק את השני או ששניהם יתרוקנו יחד יש מכשור מסויים שעושה את העבודה הזאת אני כרגע בבדיקה ועבודה בעניין הזה אבל לדעתי ממיר מתח יכול לעשות בשבילך עבודה סופר מושלמת ולתת לך גם עוד אופציות מאשר רק לכבוד המקרר שלך… -
למעשה:
לא התכוונתי להמליץ על הסוללות הללו מכיוון שאין לי שום ניסיון איתם אלא רק להדגיש שזה לא כ3 מצברים שהם כקילווואט אלא כמצבר אחד
למעשה:
המצבר שצירפת יספק לך מקסימום 80 וואט (פחות מבוסטר איכותי) שלכאורה לא יספיק לך
בנוסף מצבר נטען עם מטען מצברים ולא עם מטען קטן ופשוט וגם החיבור שלו למוצרים אחרים הוא עם צבתות ולא שקע יואסבי נורמלי
הגודל שלו ענק ביחס לסוללות עם קיבולת דומה
הוא הרבה יותר כבד
יש לו בלאי גבוה יותר מסוללותב. כיצד מטעינים סוללות אלו
יש מטען מצורף
-
@מאיר מה עם ממיר מתח?
אני ישבתי על זה בתקופה האחרונה וגם הזמנתי לי אחד כזה מאלי אקספרס ב146 ש"ח לפני קופונים
אני עשיתי חישוב שאם אני מחבר את הממיר ישירות למצבר כמה זמן הוא יכול לעבוד עם מנורה של 60W וזה גם מתאים בדיוק למקרר שלך ולפי החישוב שעשה לי ג’ימיני ניתן להחזיק בלי להניע את האוטו כ6 שעות!!!
אני עשיתי קצת בזמן האחרון שיעורי בית על הממירים אם תרצה אפרט קצת יותר עד היכן שידי מגעת
אני מחכה בינתיים לממיר שהזמנתי מאלי אקספרס כרגע אני מחפש כבלים ארוכים שאני יוכל לחבר אותו תמיד למצבר ושיהיה קבוע בתוך האוטו אולי בתא כפפות או מתחת למושב וכדו’
בנוסף לזה ישנה אפשרות גם לחבר מצבר נוסף לרכב כמו המצבר הרגיל של האוטו אבל צריך להוסיף בדרך כל מיני חלקים נוספים שאני עכשיו מנסה לבדוק גם בשביל חבר איך עושים את זה, לאבא שלי יש דבר כזה ברכב של העבודה שלו זה משהו ברעיון של אל חזור כמו שיש בצינורות המים שיש בבית לפני המונה של המים בשביל שמצבר אחד לא ידפוק את השני או ששניהם יתרוקנו יחד יש מכשור מסויים שעושה את העבודה הזאת אני כרגע בבדיקה ועבודה בעניין הזה אבל לדעתי ממיר מתח יכול לעשות בשבילך עבודה סופר מושלמת ולתת לך גם עוד אופציות מאשר רק לכבוד המקרר שלך…@צילפינגים כתב בלייצר סוללת גיבוי עבור מקרר לרכב.:
@מאיר מה עם ממיר מתח?
אני ישבתי על זה בתקופה האחרונה וגם הזמנתי לי אחד כזה מאלי אקספרס ב146 ש"ח לפני קופוניםאיזו תגובה מושקעת!
אבל: המקרר עובד על 12v כך שאין צורך בממיר מתח. אגב, יש לי ממיר מתח אפי’ חיברתי דרכו בעבר מדפסת לרכב…
-
@צילפינגים כתב בלייצר סוללת גיבוי עבור מקרר לרכב.:
@מאיר מה עם ממיר מתח?
אני ישבתי על זה בתקופה האחרונה וגם הזמנתי לי אחד כזה מאלי אקספרס ב146 ש"ח לפני קופוניםאיזו תגובה מושקעת!
אבל: המקרר עובד על 12v כך שאין צורך בממיר מתח. אגב, יש לי ממיר מתח אפי’ חיברתי דרכו בעבר מדפסת לרכב…
-
לא התכוונתי להמליץ על הסוללות הללו מכיוון שאין לי שום ניסיון איתם אלא רק להדגיש שזה לא כ3 מצברים שהם כקילווואט אלא כמצבר אחד
למעשה:
המצבר שצירפת יספק לך מקסימום 80 וואט (פחות מבוסטר איכותי) שלכאורה לא יספיק לך
בנוסף מצבר נטען עם מטען מצברים ולא עם מטען קטן ופשוט וגם החיבור שלו למוצרים אחרים הוא עם צבתות ולא שקע יואסבי נורמלי
הגודל שלו ענק ביחס לסוללות עם קיבולת דומה
הוא הרבה יותר כבד
יש לו בלאי גבוה יותר מסוללותב. כיצד מטעינים סוללות אלו
יש מטען מצורף
זאת אומרת שהסוללות הללו מומלצות בהרבה מהסוללות שהבאתי בגלל הנסיבות שהבאת, ומה שנשאר זה למצוא סוללה עם נתונים מהימנים.
-
רק אציין שמצברי רכב ברגע שהמתח שלהם יורד מתחת ל11.5V הם כבר לא כ"כ יעילים, במיוחד ברכבי דיזל וכ"ש במשאיות. צריך לבדוק האם המקרר יכול לפעול גם על מתח קצת נמוך מ12V (ייתכן שהוא לא יעבוד/יעבוד חלש, או אפילו יינזק) ובמידה והתשובה חיובית ניתן להשתמש במצברים משומשים של משאיות, זה אמנם תופס יותר מקום ומשקל אבל זה בחינם ועם קיבולת אמפר גבוהה.
@צילפינגים כתב בלייצר סוללת גיבוי עבור מקרר לרכב.:
זה משהו ברעיון של אל חזור כמו שיש בצינורות המים שיש בבית לפני המונה של המים בשביל שמצבר אחד לא ידפוק את השני או ששניהם יתרוקנו יחד יש מכשור מסויים שעושה את העבודה הזאת
(רק בינתיים עד ש@לחיים ייענה לבקשתי ויגיב)
זה רכיב אלקטרוני שנקרא דיודה והעלות שלו מינימלית, ואולי יצטרכו גם קונטקטור (ריליי) בגלל העומס הגבוה. -
קודם כל תודה ל @נייטרון-חפשי היקר שהסב את צומת ליבי לשרשור זה.
לגופו של דבר
א. המקרר צורך 60W מה שאומר שכדי שהמדחס יפעל 4 שעות ברציפות אנו זקוקים ל 240WHמסתבר כמובן שהמדחס לא פועל ברציפות וניתן לבדוק פעם בשטח כמה הוא פועל באמת ולהתאים את החשבון
ב. במצבר 12V כדי שנקבל 240WH אנו זקוקים ל 20AH
ג. במצבר הנעה רגיל יש לפחות 40AH כך שתאורטית זה יכול להספיק…
אבל המצבר ימות אחרי שימושים ספורים מכיוון שאינו מיועד לפריקה עמוקה.@צילפינגים כתב בלייצר סוללת גיבוי עבור מקרר לרכב.:
זה מה שיקרה אם תסמוך על החישובים של בינה יתרה
ד. המצברים שהובאו בתחילת השרשור הם 7AH מה שאומר ש 2-3 מצברים יספיקו.
אבל למצברים אלו יש פריקה עצמית וכדי שהם יאריכו ימים יש לטעון אותם כל מספר ימים גם כשהם לא בשימוש , וגם כך מסופקני אם יחיו יותר משנה שנתיים
ה. מצברי ליתיום הם יקרים… ובעלי הם מכילים בין 10% מהמוצהר ועד ל 80% אצל מוכרים אמינים (ויקרים)
ו. הפתרון המומלץ לדעתי הוא סוללה של אופניים שכבר לא “סוחבת” היא אמורה לתת עדיין 300W ויותר בזרם נמוך, מה שצריך זה מתאם מתח DC-DC ל 12V ואולי עוד אחד לטעינה מהרכבאם מישהוא חושב להתקדם אם אחת האופציות אשמח לעזור בתכנון המערכת וכו’…
-
@מאיר מה עם ממיר מתח?
בנוסף לזה ישנה אפשרות גם לחבר מצבר נוסף לרכב כמו המצבר הרגיל של האוטו אבל צריך להוסיף בדרך כל מיני חלקים נוספים שאני עכשיו מנסה לבדוק גם בשביל חבר איך עושים את זה, לאבא שלי יש דבר כזה ברכב של העבודה שלו זה משהו ברעיון של אל חזור כמו שיש בצינורות המים שיש בבית לפני המונה של המים בשביל שמצבר אחד לא ידפוק את השני או ששניהם יתרוקנו יחד יש מכשור מסויים שעושה את העבודה הזאת אני כרגע בבדיקה ועבודה בעניין הזה אבל לדעתי ממיר מתח יכול לעשות בשבילך עבודה סופר מושלמת ולתת לך גם עוד אופציות מאשר רק לכבוד המקרר שלך…@צילפינגים
@צילפינגים כתב בלייצר סוללת גיבוי עבור מקרר לרכב.:אני מחכה בינתיים לממיר שהזמנתי מאלי אקספרס כרגע אני מחפש כבלים ארוכים שאני יוכל לחבר אותו תמיד למצבר ושיהיה קבוע בתוך האוטו אולי בתא כפפות או מתחת למושב וכדו’
שרוב הממירים צורכים חשמל גם כשאינם בשימוש, מה שיכול לרוקן את המצבר תוך כמה שעות/ימים,
אם זה כך, מומלץ להוסיף מפסק 30A על הכבלים.@צילפינגים כתב בלייצר סוללת גיבוי עבור מקרר לרכב.:
בשימושים הראשונים תדאג שיהיה לך בוסטר זמין, כי יתכן שצריכה של 100WH או פחות ממצבר הרכב לא תאפשר לך להתניע…
קח בחשבון שכל ריקון של המצבר מקצר את חייו