ייעוץ בדו''ח טסט לרישיון.
-
@מיכאלb כתב בייעוץ בדו''ח טסט לרישיון.:
זה הרבה או קצת לדעתך?
זה כלום. נהג משאית מרויח הרבה יותר… השאלה היא כמה הזמן של ההכשרה?
@מאיר לפי המכללה הזו שמכשירה בוחנים- 550 שעות של לימוד עיוני (כשנה וחצי) ולאחריהן 90 שעות מעשיות.
אם אתה כבר מורה נהיגה אז יש מסלול מקוצר של 112 שעות של לימוד עיוני (כחצי שנה) ולאחריהן 28 שעות מעשיות.
רק אם השכר כמו ש @מיכאלb כתב, למה שמורה נהיגה שמרוויח מאתיים שקלים לשעה יילך להיות טסטר ? הפער בסכומים לא מצדיק את השקט של שכיר, בפרט במקצוע כזה משעמם. -
@מאיר לפי המכללה הזו שמכשירה בוחנים- 550 שעות של לימוד עיוני (כשנה וחצי) ולאחריהן 90 שעות מעשיות.
אם אתה כבר מורה נהיגה אז יש מסלול מקוצר של 112 שעות של לימוד עיוני (כחצי שנה) ולאחריהן 28 שעות מעשיות.
רק אם השכר כמו ש @מיכאלb כתב, למה שמורה נהיגה שמרוויח מאתיים שקלים לשעה יילך להיות טסטר ? הפער בסכומים לא מצדיק את השקט של שכיר, בפרט במקצוע כזה משעמם. -
@מתלמד-0 בד"כ זה קורה הפוך
טסטרים חותכים להיות מורי נהיגה, אחר כך שואלים למה מחכים חודש לטסט… -
רק אם השכר כמו ש @מיכאלb כתב, למה שמורה נהיגה שמרוויח מאתיים שקלים לשעה יילך להיות טסטר ? הפער בסכומים לא מצדיק את השקט של שכיר, בפרט במקצוע כזה משעמם.@מתלמד-0 כתב בייעוץ בדו''ח טסט לרישיון.:
למה שמורה נהיגה שמרוויח מאתיים שקלים לשעה
200 לשעה? איפה יש סכומים כאלה?
יילך להיות טסטר ? הפער בסכומים לא מצדיק את השקט של שכיר,
באמת יותר כדאי להיות מורה, רק שהלימודים הרבה יותר קשים ומייגעים (וכוללים מבחן כלשהו בתחילת התהליך שאפשר לגשת אליו פעם בשנה ושם הרבה נתקעים)
אגב, כדי לסבר קצת יותר את האוזן משמרת של בוחן בנויה מ: 40 דקות כל יציאה למבחן ואז 30 דקות המתנה בין מבחן למבחן (ועוד חצי שעה הפסקה כחוק באמצע היום)
וכן, יש אנשים שהקביעות והסדר וחוסר הדאגה נוחים להם
אבל אברר קצת יותר מה קורה היום, כמו שכתבתי הסכומים שציינתי נכונים ללפני יותר משנהבפרט במקצוע כזה משעמם
למה משעמם?
-
@מתלמד-0 כתב בייעוץ בדו''ח טסט לרישיון.:
באמת יותר כדאי להיות מורה, רק שהלימודים הרבה יותר קשים ומייגעים (וכוללים מבחן כלשהו בתחילת התהליך שאפשר לגשת אליו פעם בשנה ושם הרבה נתקעים)
אגב, כדי לסבר קצת יותר את האוזן משמרת של בוחן בנויה מ: 40 דקות כל יציאה למבחן ואז 30 דקות המתנה בין מבחן למבחן (ועוד חצי שעה הפסקה כחוק באמצע היום)
אבל אברר קצת יותר מה קורה היום, כמו שכתבתי הסכומים שציינתי נכונים ללפני יותר משנהבפרט במקצוע כזה משעמם
למה משעמם?
-
מורי נהיגה בירושלים לוקחים 190-200 ל40 דק’ דהיינו 285-300 ש"ח לשעה הכנסה לעסק, כמה מתוך זה נחשב אחרי נכוי הוצאות כמו משכורת ברוטו של שכיר?
כמובן שאנחנו מאחלים רק שפע פרנסה לאחב"י -
שאלתי עכשיו את חבר שלי בקשר לשכר של הבוחנים (הוא בוחן)
קודם כל משך הלימודים הוא כמה חודשים
3 פעמים בשבוע קורס ערבסתם בלי קשר וזה דיון בפני עצמו, קלטתי את זה רק כשאני יצאתי ללימודים. מקובל מאוד למדוד משך זמן של לימודי מקצוע/תואר לפי כמה שנים לוקח ללמוד אותם
אבל נראה שמתעלמים לגמרי מכמה פעמים בשבוע, ולכמה שעות המפגשים, קורס ערב או בוקר וכו וכו
לדומגא: חבר שלי שטוען שלקח לו להוציא תעודה במקצוע כלשהו 4 שנים אבל הוא למד פעם בשבוע, קורס ערב, ורק בזמני הסמסטראז התשלום לשעה מתחיל מ56
ועולה לפי ותק (לטענתו לו העלו אחרי הרבה שנים)
ולפי סוג הרישיוןהלימודים לכל הבוחנים הם אותם לימודים אלא שמי שיש לו בנוסף למשל רישיון משאית/אופנוע וכו יכול לבחון גם על הכלים האלו
אבל התנאים מסביב כוללים: משמרת נוחה (לדעתי) 40 דקות מבחן חצי שעה הפסקה ושוב מבחן וכן הלאה
קופת גמל
קרן השתלמות
וכמובן גם פנסיה
תשלום על זמן הנסיעה מהבית לעבודה כולל השתתפות כלשהי בדלקועוד משהו ראיתי שמישהו כתב שנהגי משאית מרוויחים יותר,
באמת מעניין אותי מה השכר שם, יש לי חבר נהג משאית שמקבל 60 לשעה והוא אמר שהוא חיפש מקום אחר ואלו הסכומים פחות או יותר
(לא לשכוח שלרוב מדובר בעבודה פיזית)
-
@טוסון כתב בייעוץ בדו''ח טסט לרישיון.:
כמה מתוך זה נחשב אחרי נכוי הוצאות כמו משכורת ברוטו של שכיר?
למען האמת אני לא יודע, לי אמר מורה נהיגה אחד שהוא נשאר ביד עם 45% אחוז מתוך המחזור
כמובן שאנחנו מאחלים רק שפע פרנסה לאחב"י
אמן ואמן
-
למען האמת אני לא יודע, לי אמר מורה נהיגה אחד שהוא נשאר ביד עם 45% אחוז מתוך המחזור
45% מתוך מה שהוא מדווח
רוב רובו של הכסף לא מדווח כלל -
@מתלמד-0 כתב בייעוץ בדו''ח טסט לרישיון.:
למה משעמם?
-
45% מתוך מה שהוא מדווח
רוב רובו של הכסף לא מדווח כלל