דילוג לתוכן
  • דף הבית
  • תקנון הפורום
  • מילון מושגים המלא
  • המדריך המלא למשתמש
  • פוסטים אחרונים
  • משתמשים
  • חיפוש גוגל בפורום
כיווץ
לוגו מותג
  1. דף הבית
  2. עסקאות רכב
  3. האם שווה להשכיר את הרכב הפרטי שלי לידידים בשביל לכסות את עלויות ההחזקה שלו?

האם שווה להשכיר את הרכב הפרטי שלי לידידים בשביל לכסות את עלויות ההחזקה שלו?

מתוזמן נעוץ נעול הועבר עסקאות רכב
41 פוסטים 16 כותבים 263 צפיות
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • ישראל 2י מנותק
    ישראל 2י מנותק
    ישראל 2
    כתב נערך לאחרונה על ידי יוני

ובוא נגיד להירשם בתור חברת השכרה רשמית זה שווה?
    מס הכנסה אני כנראה לא יצטרך לשלם כי כל עוד זה רכב אחד או שניים זה בגדר ההכנסות של “עוסק פטור” ולא צריך לשלם מיסים.
    וביטוח השכרה (לנהגים לא חדשים ולא צעירים מעל 24) אולי זה עדיין משתלם השאלה מה ההפרש בין זה לבין ביטוח רגיל?

משה שמחהמ C נייטרון חפשינ shineS 4 תגובות תגובה אחרונה
    0
    • ישראל 2י ישראל 2

מס הכנסה אני כנראה לא יצטרך לשלם כי כל עוד זה רכב אחד או שניים זה בגדר ההכנסות של “עוסק פטור” ולא צריך לשלם מיסים.
      וביטוח השכרה (לנהגים לא חדשים ולא צעירים מעל 24) אולי זה עדיין משתלם השאלה מה ההפרש בין זה לבין ביטוח רגיל?

משה שמחהמ מנותק
      משה שמחהמ מנותק
      משה שמחה
      כתב נערך לאחרונה על ידי משה שמחה

@ישראל-2 כתב בהאם שווה להשכיר את הרכב הפרטי שלי לידידים בשביל לכסות את עלויות ההחזקה שלו?:

זכור לי שראיתי פעם שיש מינימום של רכבים כדי לפתוח חברת השכרה
      כמו"כ חובה להעסיק קצין בטיחות ועוד כמה בירוקרטיות

תגובה 1 תגובה אחרונה
      2
      • ישראל 2י ישראל 2

C מנותק
        C מנותק
        chim
        כתב נערך לאחרונה על ידי

@ישראל-2 אי אפשר לפתוח השכרת רכב עם 2 3 רכבים, יש לזה הרבה קריטריונים ואחד מהם זה שצריך לפתוח חברה ולא מספיק עוסק פטור (ודרך אגב עוסק פטור משלם מיסים)
        Guidelines.pdf

תגובה 1 תגובה אחרונה
        4
        • ישראל 2י ישראל 2

נייטרון חפשינ מנותק
          נייטרון חפשינ מנותק
          נייטרון חפשי
          מאסטר
          כתב נערך לאחרונה על ידי יוני

@ישראל-2 חברת השכרה לא יכולה להיות עוסק פטור.
          כדי להרשם כחלק מחברה קיימת אין סיכוי שייתנו לך פחות מ5 רכבים (וגם זה בתשלום כמובן) אא"כ תלך בדרכים מפוקפקות וד"ל.
          המחיר של הביטוח לא יותר יקר.
          כדי לרשום חברת השכרה צריך מינימום 40 רכבים, לליסינג לא צריך.
          בקיצור, עבור הלאה, חבל על הזמן והכח, יש עסקים יותר משתלמים (אא"כ המטרה היא בעיקר חסד).

pikolinou@gmail.com

תגובה 1 תגובה אחרונה
          1
          • ישראל 2י ישראל 2

shineS מנותק
            shineS מנותק
            shine
            כתב נערך לאחרונה על ידי

@ישראל-2
            מה צריכים בשביל לפתוח חברת השכרת רכבים?
            ✅ תנאים לפתיחת חברת השכרת רכב:
            הקמת תאגיד רשום – נדרש תזכיר ותקנון הכוללים סעיף ייעודי לפעילות בתחום ההשכרה.
            רישום פלילי נקי – יש להגיש תעודות יושר של בעלי המניות והמנהלים.
            משרד וחניון – חובה להחזיק במשרד פעיל ובחניון ייעודי עם חוזה שכירות או בעלות (לפחות שליש מגודל צי הרכב).
            רכישת 30 רכבים חדשים – חובה להציג התחייבות לרכישת 30 רכבים משנת היצור הנוכחית (הרכישה רק לאחר אישור הוועדה).
            רישום כלי הרכב על שם החברה – ורישיון יינתן רק לאחר הרישום בפועל.
            ביטוחים – ביטוח צד שלישי מלא לכל כלי הרכב כולל ביטוח נוסעים.
            מינוי קצין בטיחות ומנהל מקצועי – עם חוזה העסקה ואישור משרד התחבורה.
            חוזה השכרה תקני – כולל נוסח מאושר בעברית ובאנגלית.
            התחייבות למערכת מחשוב – התחברות למערכת משרד התחבורה והסכמים רלוונטיים.
            קורס מנהל מקצועי – מעבר קורס מקצועי מוכר ומבחן קבלה במכון אדם.

אלה ברכב 0א תגובה 1 תגובה אחרונה
            1
            • shineS shine

@ישראל-2
              מה צריכים בשביל לפתוח חברת השכרת רכבים?
              ✅ תנאים לפתיחת חברת השכרת רכב:
              הקמת תאגיד רשום – נדרש תזכיר ותקנון הכוללים סעיף ייעודי לפעילות בתחום ההשכרה.
              רישום פלילי נקי – יש להגיש תעודות יושר של בעלי המניות והמנהלים.
              משרד וחניון – חובה להחזיק במשרד פעיל ובחניון ייעודי עם חוזה שכירות או בעלות (לפחות שליש מגודל צי הרכב).
              רכישת 30 רכבים חדשים – חובה להציג התחייבות לרכישת 30 רכבים משנת היצור הנוכחית (הרכישה רק לאחר אישור הוועדה).
              רישום כלי הרכב על שם החברה – ורישיון יינתן רק לאחר הרישום בפועל.
              ביטוחים – ביטוח צד שלישי מלא לכל כלי הרכב כולל ביטוח נוסעים.
              מינוי קצין בטיחות ומנהל מקצועי – עם חוזה העסקה ואישור משרד התחבורה.
              חוזה השכרה תקני – כולל נוסח מאושר בעברית ובאנגלית.
              התחייבות למערכת מחשוב – התחברות למערכת משרד התחבורה והסכמים רלוונטיים.
              קורס מנהל מקצועי – מעבר קורס מקצועי מוכר ומבחן קבלה במכון אדם.

אלה ברכב 0א מנותק
              אלה ברכב 0א מנותק
              אלה ברכב 0
              כתב נערך לאחרונה על ידי

@shine מכיוון שכך מעניין לדעת
              איך פועלות אותם חברות השכרה ביתיות שנחשבות להשכרה בלבן,
              לא נראה לי שמתקיימים בהם כל התנאים.

shineS תגובה 1 תגובה אחרונה
              0
              • אלה ברכב 0א אלה ברכב 0

@shine מכיוון שכך מעניין לדעת
                איך פועלות אותם חברות השכרה ביתיות שנחשבות להשכרה בלבן,
                לא נראה לי שמתקיימים בהם כל התנאים.

shineS מנותק
                shineS מנותק
                shine
                כתב נערך לאחרונה על ידי

@אלה-ברכב-0
                הם עובדים תחת חברה אחרת.
                (אתה יכול לראות את זה בטופס של הביטוח)

תגובה 1 תגובה אחרונה
                1
                • נייטרון חפשינ נייטרון חפשי

@ישראל-2 כתב בהאם שווה להשכיר את הרכב הפרטי שלי לידידים בשביל לכסות את עלויות ההחזקה שלו?:

אם באמת לא שווה להשכיר בשחור מבחינת הכיסוי הביטוחי אז למה השכרה בשחור קיימת בכל הערים החרדיות בכמות גדולה? ויש כאלה שיש להם הרבה רכבים בשחור… אף פעם לא היה להם תאונה עם אחד הרכבים???

לא חסרים כאלו שנפלו עם זה חזק, וכן, היה אחד שהשכיר בשחור עם ביטוח חוקי (כמדומני מירושלים) שרכב שלו עשה תאונה עם 2 הרוגות וכתוצאה מכך המבטח שלו קרס…
                  השכרה בשחור קיימת בעיקר כי אנשים לא שקולים ולא אחראיים, והרמאויות לחברות הביטוח גרמו שיש חברות שלא מבטחות באזורים חרדיים מסויימים וד"ל

I מחובר
                  I מחובר
                  itzik
                  כתב נערך לאחרונה על ידי

@נייטרון-חפשי כתב בהאם שווה להשכיר את הרכב הפרטי שלי לידידים בשביל לכסות את עלויות ההחזקה שלו?:

היה אחד שהשכיר בשחור עם ביטוח חוקי (כמדומני מירושלים) שרכב שלו עשה תאונה עם 2 הרוגות וכתוצאה מכך המבטח שלו קרס…

יש דבר כזה ביטוח חוקי שלא באמצעות אחת החברות הגדולות?

תגובה 1 תגובה אחרונה
                  0
                  • O מנותק
                    O מנותק
                    oren 0
                    כתב נערך לאחרונה על ידי

אם הנהג עשה תאונה זה אחריות של בעל הרכב לא של הנהג ?

ח י 2 תגובות תגובה אחרונה
                    0
                    • O oren 0

ח מחובר
                      ח מחובר
                      חיים ברזל
                      כתב נערך לאחרונה על ידי

@oren-0 כתב בהאם שווה להשכיר את הרכב הפרטי שלי לידידים בשביל לכסות את עלויות ההחזקה שלו?:

הבעיה שאם הוא יעשה תאונה שיצטרכו לשלם הרבה הנהג לא כ"כ יוכל לשלם את זה ואז זה מסתבך

תגובה 1 תגובה אחרונה
                      0
                      • O oren 0

י מנותק
                        י מנותק
                        י. שטרן
                        כתב נערך לאחרונה על ידי

@oren-0 כתב בהאם שווה להשכיר את הרכב הפרטי שלי לידידים בשביל לכסות את עלויות ההחזקה שלו?:

אם הנהג מוכיח שלא הוא זה שנהג ברכב באותו זמן אז התאונה/ דו"ח לא יהיו על שמו
                        כל עוד אין הצהרה או הוכחה הדו"ח נרשם לחובתו

משה שמחהמ תגובה 1 תגובה אחרונה
                        0
                        • י י. שטרן

משה שמחהמ מנותק
                          משה שמחהמ מנותק
                          משה שמחה
                          כתב נערך לאחרונה על ידי

@י.-שטרן כתב בהאם שווה להשכיר את הרכב הפרטי שלי לידידים בשביל לכסות את עלויות ההחזקה שלו?:

עד כמה שזכור לי גם אחרי שהוכח שמישהו אחר נהג ברכב, עדיין יש לבעל הרכב אחריות על נזקים שקרו מרכבו.
                          @גיל?

ג תגובה 1 תגובה אחרונה
                          1
                          • אליהואא מחובר
                            אליהואא מחובר
                            אליהוא
                            כתב נערך לאחרונה על ידי

ראיתי שלא ציינו פה.
                            מי שמשכיר את הרכב שלו לאחרים.
                            על פי חוק,
                            ולמיטב ידיעתי גם על פי הלכה,
                            הביטוח שלו לא תקף כלל!!!
                            גם אם הוא יעשה תאונה בנסיעה שגרתית!

ג תגובה 1 תגובה אחרונה
                            2
                            • משה שמחהמ משה שמחה

@י.-שטרן כתב בהאם שווה להשכיר את הרכב הפרטי שלי לידידים בשביל לכסות את עלויות ההחזקה שלו?:

עד כמה שזכור לי גם אחרי שהוכח שמישהו אחר נהג ברכב, עדיין יש לבעל הרכב אחריות על נזקים שקרו מרכבו.
                              @גיל?

ג מנותק
                              ג מנותק
                              כתב נערך לאחרונה על ידי גיל

@משה-שמחה כתב בהאם שווה להשכיר את הרכב הפרטי שלי לידידים בשביל לכסות את עלויות ההחזקה שלו?:

@גיל?

אלוף 🏆 . אתה זוכר את המדריכים מעולה.
                              למעט במקרה של “הוא גנב לי את האוטו”, ואז בעל הרכב נקי, והנהג הסתבך בכפליים…
                              מצוי במקרה של בן סורר שלקח לאבאל’ה את הרכב ועשה בלאגן…

@גיל כתב במדריך: נהיגה ללא רישיון - כל העניינים החוקיים, כולל חידושים ש(אולי) לא ידעתם!:
                              עוד דבר חשוב, שכנראה לא כ"כ ידוע, או לא כ"כ זכור, ביטוח הרכב כפוף לכך שהנוהג ברכב הוא מי שיש לו רישיון נהיגה בתוקף והרישיון תואם את סוג הרכב (וכמובן בהתאם לשאר הפרטים שתואמו מול חברת הביטוח). במידה והרכב היה מעורב בתאונה, ח"ו, ומי שנהג ברכב לא החזיק ברישיון תקף או שאינו תואם לסוג הרכב, חברת הביטוח לא תפצה אתכם/את צד ג’ (קרי: מי שפגעתם בו) וההוצאות יוטלו עליכם. זה עלול להיות כואב בכיס ואפילו יותר מזה.
                              התרת נהיגה למי שאינו מורשה לנהוג -
                              אז כאמור, סעיף 10(ב) לפקודת התעבורה קובע:
                              “בעל רכב ומי שהשליטה על הרכב בידו לא ירשה לנהוג ברכב למי שאינו רשאי לפי סעיף קטן (א) לנהוג בו, ובלבד שלא יהיה בעל רכב או מי שהשליטה על הרכב בידו, אחראי בעד נהיגתו על ידי אדם שאינו רשאי לנהוג בו, אם הוכיח שנקט בכל האמצעים הסבירים כדי שאותו אדם לא יוכל לנהוג ברכב”.
                              החוק קובע שמי שמתיר לנהג אחר לנהוג ברכב שלו, מבלי שלנהג יש רישיון נהיגה, או שהרישיון אינו בתוקף או שהרישיון אינו תואם את סוג הרכב או שהנהג לא ממלא אחר התנאים ברישיון (דוגמת המקרה שכתבתי, או למשל שהוא לא מרכיב משקפיים למרות שהוא נדרש לכך), עובר עבירה חמורה וצפוי לכתב אישום.
                              במילים אחרות, נתת לגיסך (לדוגמא) הממושקף 🤓 את הרכב - סבבה👍 , תזהיר אותו שיקפיד להרכיב משקפיים, אחרת תעשו חלילה חברותא בבית המשפט👨‍⚖️ …
                              ולפני שיתחילו כאן דיונים של “מומחים לענייני משטרה” שיאמרו “אף אחד לא אוכף את זה!” יש לי חדשות בשבילכם - אני מכיר כמה שוטרי תנועה משועממים שבודקים לפי מס’ הרכב בשגרת הנסיעה, ואם מופיע להם שנהג חייב במשקפיים - הם “יחלפו לצידו” בסתמיות מימין או משמאל ויעצרו אותו אם יראו שהוא בלי המשקפיים. ולא, לא יעזור להרכיב אותם מהר, כמו שבחגורה זה לא עוזר. השוטר ראה - נגמר.
                              בצורה יותר ברורה אפשר לומר בעצם שעל בעל הרכב או מי שמחזיק ושולט ברכב (גם אם אינו הבעלים הרשום) יש חובה לבדוק האם הנהג שהוא מתיר לו לנהוג ברכב מחזיק ברישיון תקף ותואם את סוג הרכב (וכו’ וכו’, נו, הבנתם). שימו לב, ברור לכם שאנשים רבים לא עושים זה, ומן הסתם רבים בכלל לא יודעים את זה (ובשביל זה אני פה, לא?). אז שתדעו עוד משהו בעניין, מלבד כתב אישום על התרת נהיגה, יש סמכות לקצין משטרה לתת הודעת איסור שימוש מנהלי ברכב ל-30 יום. המשמעות היא שבעל הרכב יאלץ להפקיד את הרכב במגרש ל-30 יום ולא יוכל לעשות בו שימוש (כמדומני שיש גם אגרת אחסנה, כמו ברכב שנגרר, לא זכור לי כרגע), רק בגלל שעשה טובה ונתן רשות למי שאין לו רישיון לנהוג ברכב שלו.
                              יותר מזה, בבית המשפט חובת ההוכחה היא על בעל הרכב או מי שמחזיק ברכב להוכיח .שעשה הכל כדי למנוע מצב שבו ינהג ברכב מי שאינו בידו רישיון נהיגה. זה קורה בעיקר לבעלי חברות ומעסיקים, שנהג שלהם נתפס נוהג ללא רישיון (בדר"כ כי הוא לא בתוקף, בגלל אי-תשלום אגרה) וכעת מקבלים הודעה על השבתת הרכב ל-30 יום. על בעלי החברה תהיה חובת ההוכחה להראות שהם עשו הכל לוודא כי הנהג נוהג עם רישיון תקף.
                              לגבי העונש, לפי סעיף 36ב (ג) שאכתוב בסמוך, הוא 3 שנות מאסר בפועל, עם או בלי קנס (עבירה מסוג פשע, למי שמבין).
                              ‘וואי וואי גיל… עוד פעם התחלת עם הקטעים האלו שלך? מה, אם חבר שלי מבקש “סיבוב” ברכב, אז אני אתחיל לבדוק לו את הרישיון? תכף תגיד לי לעשות לו “ינשוף”…’ כן, מה לעשות, בעל הרכב צריך לוודא שמי שהוא מוסר לו את הרכב אכן מחזיק ברישיון נהיגה תקף ותואם את סוג הרכב. אל תסמכו על זה שאתם יודעים שאותו חבר נוהג ברכב שנים רבות, אין בזה דין “חזקה” או “רוב נהגים מומחים אצל נהיגה” (בהשאלה מהל’ שחיטה), אגב, אנחנו רואים על הכביש שזה לא נכון (דוגמת ההוא שכמעט הרג אותי על הכביש אתמול…סיפור ארוך…)
                              טוב, אז ניגע בעוד נקודה דומה, אבל שונה:
                              התרת נהיגה לקטין
                              סעיף 36ב (ג) לפקודת התעבורה קובע:
                              “בעל רכב או מי שבידו השליטה על רכב, אשר הרשה לאדם אחר לנהוג בו ביודעו שהאדם איננו בעל רישיון נהיגה לאותו סוג רכב, דינו מאסר שלוש שנים בפועל עם או בלי קנס, ואם אותו אדם היה קטין שאיננו יכול לקבל רישיון נהיגה, מאסר חמש שנים עם או בלי קנס ובנוסף לכך, פסילה מקבלת רישיון או מהחזיק רישיון נהיגה לתקופה שלא תפחת משלוש שנים, אולם רשאי בית המשפט בנסיבות מיוחדות שיפרש בפסק דינו לפסוק מאסר על תנאי”.
                              החוק בעצם קובע כאן, כמו שכתבתי קודם, עונש חמור מאוד של עד 3 שנות מאסר למי שמתיר לאחר לנהוג ברכב שלו, אלא שאם מדובר בקטין שבגלל גילו הצעיר הוא עדיין לא יכול לקבל רישיון נהיגה - העונש קופץ עד ל-5 שנות מאסר, ולמעשה, גם לשלילת רישיון של 3 שנים ומעלה. זו ענישה חמורה, שאני די בטוח שרוב האנשים לא מודעים לה, בעיקר הורים שמחליטים שהילד או הילדה שלהם מספיק גדולים כדי להתנסות בנהיגה ויוצאים איתם לשיעור נהיגה פרטי במגרש חניה מבודד או באזור חקלאי. שימו לב והזהרו מזה. המשטרה מכירה את המגרשים האלה וכשרואים רכב שמסתובב בלילה במגרש חניה, שוטרים עוצרים אותו ואז מגישים כתב אישום לבית משפט לנוער כנגד הילד הקטין על נהיגה ללא רישיון נהיגה מה שנגמר בשלילת רישיון עתידית, בדר"כ ל-10 שנים, וכנגד ההורה כתב אישום על התרת נהיגה.

אני מתנצל שהורדתי עליכם רבע מהמדריך, במקור הייתי אמור לצטט חצי… 😛

דבר שצריך להרגיל, להאיר פנים לאדם "רגיל", וזה בעצם כל התרגיל.
                              למדריכים שכתבתי בס"ד 🙏 לחץ כאן

תגובה 1 תגובה אחרונה
                              2
                              • אליהואא אליהוא

ראיתי שלא ציינו פה.
                                על פי חוק,
                                הביטוח שלו לא תקף כלל!!!

ג מנותק
                                ג מנותק
                                כתב נערך לאחרונה על ידי

@אליהוא כתב בהאם שווה להשכיר את הרכב הפרטי שלי לידידים בשביל לכסות את עלויות ההחזקה שלו?:

ראיתי שלא ציינו פה.
                                על פי חוק,
                                הביטוח שלו לא תקף כלל!!!

אתה צודק בהכל, חוץ מהשורה הראשונה…

דבר שצריך להרגיל, להאיר פנים לאדם "רגיל", וזה בעצם כל התרגיל.
                                למדריכים שכתבתי בס"ד 🙏 לחץ כאן

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                2
                                • ישראל 2י ישראל 2

אני מעוניין לקנות רכב כבר הרבה זמן אבל לא קונה עקב עלויות ההחזקה היקרות, לאחרונה חשבתי על הרעיון של להשכיר את הרכב כמה פעמים בחודש לאנשים שאני מכיר (שאני יודע שינהגו בצורה שמורה ולא יהרסו את הרכב) בזמנים שאני ממיילא לא משתמש (למשל שבתות שאני בבית והם נוסעים) כדי לכסות את העלויות…
                                  השאלה אם זה שווה את זה מבחינת הבלאי שנהיה לרכב וכו’ ודברים נוספים…
                                  כמובן שאני מדבר על רכב זול בטווח העלות של 15-30 אלף ש"ח

נ מנותק
                                  נ מנותק
                                  נהג צעיר
                                  כתב נערך לאחרונה על ידי נהג צעיר

(שאני יודע שינהגו בצורה שמורה ולא יהרסו את הרכב) בזמנים שאני ממיילא לא משתמש (למשל שבתות שאני בבית והם נוסעים) כדי לכסות את העלויות…

לא מתיימר לפסוק או להתערב לך בחיים האישיים אבל לא נראה לי שיש הרבה ברכה בכסף של נהיגה בשבת

י פתוח לשמועפ יוניי 3 תגובות תגובה אחרונה
                                  0
                                  • נ נהג צעיר

(שאני יודע שינהגו בצורה שמורה ולא יהרסו את הרכב) בזמנים שאני ממיילא לא משתמש (למשל שבתות שאני בבית והם נוסעים) כדי לכסות את העלויות…

לא מתיימר לפסוק או להתערב לך בחיים האישיים אבל לא נראה לי שיש הרבה ברכה בכסף של נהיגה בשבת

י מנותק
                                    י מנותק
                                    י. שטרן
                                    כתב נערך לאחרונה על ידי

@נהג-צעיר כתב בהאם שווה להשכיר את הרכב הפרטי שלי לידידים בשביל לכסות את עלויות ההחזקה שלו?:

לענ"ד התכוון הכותב לכך שהוא נמצא בביתו בשבת והם נוסעים לשבת ולא בשבת…

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                    3
                                    • נ נהג צעיר

פתוח לשמועפ מנותק
                                      פתוח לשמועפ מנותק
                                      פתוח לשמוע
                                      כתב נערך לאחרונה על ידי
                                      פוסט זה נמחק!
                                      תגובה 1 תגובה אחרונה
                                      1
                                      • נ נהג צעיר

יוניי מנותק
                                        יוניי מנותק
                                        יוני
                                        מגיה
                                        כתב נערך לאחרונה על ידי

@נהג-צעיר כתב בהאם שווה להשכיר את הרכב הפרטי שלי לידידים בשביל לכסות את עלויות ההחזקה שלו?:

ברור ש @ישראל-2 לא התכוון שייסעו באוטו בשבת אלא לשבת
                                        כאשר הוא לא צריך את האוטו ביום שישי כי הוא לא נוסע לשבת

רכב=ההכנסת אורחים כמעט היחידה שיש היום
                                        גמ"ח מוצרים להעברת דירה בעיר אופקים

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                        2

• 1
                                        • 2
                                        • 3

26

2.1k

משתמשים

6.9k

נושאים