נורת מנוע לא נכבית בקיה ריו
-
שבוע טוב
באמצע נסיעה בינעירונית נדלקה לי נורת מנוע מהבהבת ומיד אח"כ התחילו רעידות חזקות במנוע, שהיו חזקות כשהרכב בעמידה, פחתו במהלך נסיעה איטית והתחזקו שוב בנסיעה מהירה. הרכב גם לא מצליח לצבור מהירות.
בבדיקת מחשב התברר שיש תקלה 300-301-303, וכתוב שצילינדרים 1 ו-3 ‘מיספייר’. החלפתי קויילים בין הצילינדרים וגם קויילים חדשים והבעיה לא נפתרה, עדיין מופיעים אותם קודים על אותם צילינדרים.
מה יכולה להיות הבעיה?
תודה -
שבוע טוב
באמצע נסיעה בינעירונית נדלקה לי נורת מנוע מהבהבת ומיד אח"כ התחילו רעידות חזקות במנוע, שהיו חזקות כשהרכב בעמידה, פחתו במהלך נסיעה איטית והתחזקו שוב בנסיעה מהירה. הרכב גם לא מצליח לצבור מהירות.
בבדיקת מחשב התברר שיש תקלה 300-301-303, וכתוב שצילינדרים 1 ו-3 ‘מיספייר’. החלפתי קויילים בין הצילינדרים וגם קויילים חדשים והבעיה לא נפתרה, עדיין מופיעים אותם קודים על אותם צילינדרים.
מה יכולה להיות הבעיה?
תודה@אלמוני ברוך הבא לפורום!
קודם כל, לשם ההבהרה, אתה מדבר על תקלות P0300, P0301, P0303.
כאשר P0300 מצביעה על פספוס הצתה כללי, והשאר מצביעים על הצילינדר המדובר, בהתאמה.
אני הייתי מציע לבדוק פלאגים.
אם נשללה האפשרות, הייתי מציע לבדוק מזרקי דלק.
אגב, קויל (סליל הצתה) - מקובל לכל הפחות לבדוק גם את חוט ההצתה, ועד כמה שזכור לי - בקיה נירו יש חוט הצתה. -
@אלמוני ברוך הבא לפורום!
קודם כל, לשם ההבהרה, אתה מדבר על תקלות P0300, P0301, P0303.
כאשר P0300 מצביעה על פספוס הצתה כללי, והשאר מצביעים על הצילינדר המדובר, בהתאמה.
אני הייתי מציע לבדוק פלאגים.
אם נשללה האפשרות, הייתי מציע לבדוק מזרקי דלק.
אגב, קויל (סליל הצתה) - מקובל לכל הפחות לבדוק גם את חוט ההצתה, ועד כמה שזכור לי - בקיה נירו יש חוט הצתה. -
@גיל תודה
בסוף קרה משהו לא ברור, ביום שישי התעסקתי בקוילים 2-3-4 והחלפתי בינם לבין עצמם וכן בקויל חדש וזה לא נפתר, הערב החלפתי את קויל 1 בחדש והנורה נכבתה, גם המחשב לא מזהה שום תקלה.
יש מצב שתקלה בצילינדר 1 גרמה למחשב לזהות גם בצילינדר 3, או שמשהו כאן לא נפתר לגמרי? -
@גיל תודה
בסוף קרה משהו לא ברור, ביום שישי התעסקתי בקוילים 2-3-4 והחלפתי בינם לבין עצמם וכן בקויל חדש וזה לא נפתר, הערב החלפתי את קויל 1 בחדש והנורה נכבתה, גם המחשב לא מזהה שום תקלה.
יש מצב שתקלה בצילינדר 1 גרמה למחשב לזהות גם בצילינדר 3, או שמשהו כאן לא נפתר לגמרי?@אלמוני כתב בנורת מנוע לא נכבית בקיה ריו:
@גיל תודה
יש מצב שתקלה בצילינדר 1 גרמה למחשב לזהות גם בצילינדר 3, או שמשהו כאן לא נפתר לגמרי?מנסיון שהיה לי פעם בקורולה נדקה נורה והיה כתוב 3 קוהלים (והרכב הניע ומיד נכבה), ואחרי שהחלפתי אחד זה כבר הסתדר, אז להבנתי כנראה שהקוהלים חלשים ואז שהשלישי נדפק הוא הראה על כולם אבל שהוחלף כבר הרכב הסתדר עם זה.
-
@גיל תודה
יש מצב שתקלה בצילינדר 1 גרמה למחשב לזהות גם בצילינדר 3, או שמשהו כאן לא נפתר לגמרי?@אלמוני כתב בנורת מנוע לא נכבית בקיה ריו:
@גיל תודה
יש מצב שתקלה בצילינדר 1 גרמה למחשב לזהות גם בצילינדר 3, או שמשהו כאן לא נפתר לגמרי?זה קורה מתי שכוהל מס 1 מקצר ומס 3 ו1 הולכים יחד