האם קילומטר נמוך מעורר חשד?
-
מה זה קשור כל שנה יש רכבים חדשים
אם הקונספרציה שלך נכונה אז בעוד 50 שנה חצי מהרכבים יעברו דיאטה ובעוד מאה שנה כל הרכבים יעברו דיאטה כי כל שנה נוסף אחוז וזה וודאי לא הגיוני כי אני ואתה ועוד 100 חברים שלי לא עשו בוודאות דיאטה לרכב שלהם ואם כך זה ממה נפשך לא 100 אחוז
אלא חייב להיות הכא במאי עסקינן שבכל שנה עם כל הרכבים החדשים וכל האלה שיצאו מהשוק נשאר אחוז אחד בודד שעברו דיאטה

ואם כך אז אין מה לדאוג גם בעוד אלף שנה כמות הרכבים בישראל שעברו דיאטה יהיה אחוז אחד

@נהג-חדש-2
לכן הוא כתב שהגיל הממוצע לרכב בישראל הוא 12 שנה, כלומר שכל רכב עובר 12 פעמים טסט במהלך חייו.
ואם ב1 אחוז מהמבחנים בוצעה הפחתה של הק"מ או ש1% מהרכבים עבר 12 פעמים הפחתה או שב12 אחוז מהרכבים בוצעה הפחתה איפשהו במהלך חייהם ודו"קהאמת שלפי החשבון הנ"ל הממוצע הוא בערך 10-11 % כי רכבים פרטיים לא צריכים לעבור טסט בשלש שנים הראשונות ומצד שני רכבי ליסינג כן צריכים ואני מאמין שבהם יש הרבה הפחתות כי הם הכי מתגלגלים לסוחרים וכו’
יכול להיות שהחשבון לא נכון כי הנתון עצמו שגוי ובמקור הכתב קיבל נתון של 1% מהרכבים והוא לא דק והציג את זה כ1% מהטסטים, כי גם במדינתנו המופקרת נראה לי מוגזם לומר ש10% מהרכבים הופחתו
-
@נהג-חדש-2
לכן הוא כתב שהגיל הממוצע לרכב בישראל הוא 12 שנה, כלומר שכל רכב עובר 12 פעמים טסט במהלך חייו.
ואם ב1 אחוז מהמבחנים בוצעה הפחתה של הק"מ או ש1% מהרכבים עבר 12 פעמים הפחתה או שב12 אחוז מהרכבים בוצעה הפחתה איפשהו במהלך חייהם ודו"קהאמת שלפי החשבון הנ"ל הממוצע הוא בערך 10-11 % כי רכבים פרטיים לא צריכים לעבור טסט בשלש שנים הראשונות ומצד שני רכבי ליסינג כן צריכים ואני מאמין שבהם יש הרבה הפחתות כי הם הכי מתגלגלים לסוחרים וכו’
יכול להיות שהחשבון לא נכון כי הנתון עצמו שגוי ובמקור הכתב קיבל נתון של 1% מהרכבים והוא לא דק והציג את זה כ1% מהטסטים, כי גם במדינתנו המופקרת נראה לי מוגזם לומר ש10% מהרכבים הופחתו
זה חייב להיות או שהנתון שגוי או שהחשבון לא נכון כי אם לא למה זה לא נכון שבעוד 88 שנה בדיוק כל הרכבים יעברו דיאטה
-
זה חייב להיות או שהנתון שגוי או שהחשבון לא נכון כי אם לא למה זה לא נכון שבעוד 88 שנה בדיוק כל הרכבים יעברו דיאטה
@נהג-חדש-2 כתב בהאם קילומטר נמוך מעורר חשד?:
אם לא למה זה לא נכון שבעוד 88 שנה בדיוק כל הרכבים יעברו דיאטה
כי עד אז יבוא המשיח
הרי העולם נברא ל6000 שנה ובשבעית שבת ואם בירושלים מקבלים שבת 40 דק’ לפני השקיעה הרי כלומר שמקבלים שבת 0.0278 אחוז לפני הזמן הקבוע [1440 דקות ביממה לחלק ל0.0278 יוצא 40] וכידוע מה שגזרו בבי"ד של מטה נגזר אף בבי"ד של מעלה א"כ נוריד מ1000 השישי 0.0278 אחוז יוצא 27 שנה ואם אנחנו בשנת 5785 בתוספת ה88 שנה בדיוק של החשבון שלך יוצא 5873 שנה, א"כ אנחנו עומדים 27 שנה בדיוק לפני סוף האלף השישי והמשיח חייב להגיע ודו"ק…
סליחה שחרגתי מהנושא הייתי חייב -
האם הקילומטרז’ המתועד בטסטים מוזן למערכת משרד התחבורה?
א"כ, האם יש דרך לקבל מהם התיעודים?
שואל למרות שמניח שלא - כי זה עשוי לפתור בצורה מושלמת בעיית הרמאות.@חיליק כתב בהאם קילומטר נמוך מעורר חשד?:
האם הקילומטרז’ המתועד בטסטים מוזן למערכת משרד התחבורה?
א"כ, האם יש דרך לקבל מהם התיעודים?
שואל למרות שמניח שלא - כי זה עשוי לפתור בצורה מושלמת בעיית הרמאות.בנוגע לכך
ראיתי במשומשת ובקארזון, שרכבים שמתפרסמים שם למכירה, יש את ההיסטורית קילומטרים שלהם ממודעות למכירה ומטסטים (של כמה שנים אחורה, ולא רק של הטסט האחרון), מעניין מאיפה הם מביאים את המידע הזה, ואיך אפשר לראות אותו על כל רכב (מ 2017)

-
מה זה קשור כל שנה יש רכבים חדשים
אם הקונספרציה שלך נכונה אז בעוד 50 שנה חצי מהרכבים יעברו דיאטה ובעוד מאה שנה כל הרכבים יעברו דיאטה כי כל שנה נוסף אחוז וזה וודאי לא הגיוני כי אני ואתה ועוד 100 חברים שלי לא עשו בוודאות דיאטה לרכב שלהם ואם כך זה ממה נפשך לא 100 אחוז
אלא חייב להיות הכא במאי עסקינן שבכל שנה עם כל הרכבים החדשים וכל האלה שיצאו מהשוק נשאר אחוז אחד בודד שעברו דיאטה

ואם כך אז אין מה לדאוג גם בעוד אלף שנה כמות הרכבים בישראל שעברו דיאטה יהיה אחוז אחד

ובעוד מאה שנה כל הרכבים יעברו דיאטה
אם רכבים היו מחזיקים 100 שנה מצבנו היה טוב… כיום המכוניות לא מחזיקות מעמד ככה
לדעתי היית צודק לו המכוניות היו עושים טסט פעם בחיים אבל מה לעשות שבכל שנה 1% מכל הרכבים הנבחנים עוברים דיאטה.
ובצורה יותר מופשטת: נניח ויש בישראל יש 2 מליון רכבים עם רשיון פעיל. בשנת 2025 למניינם 1% מהם עבר הפחתת קילומטר שזה אומר ש20,000 רכבים (שהם אחוז אחד) עברו הפחתה במהלך שנת 2025. בשנת 2024 היו עוד 20,000 מכוניות (ממוצע) שהופחת להם הקילומטר כך שיש כבר 40,000 מכוניות שהן 2% וכן על זה הדרך…
כרגע בדקתי וממוצע החיים של רכב בישראל עומד על 7.7 שנים (תאונות, טוטאלוס על כל שריטה, מנועי פרויוטק…). כך שעל פי נתון זה כ7.7% מהרכבים עבר הפחתת קילומטר.
כל האמור הוא ממוצע כלומר שיתכן שרכב אחד עבר פעמיים הפחתה על חשבון אחר שלא עבר הפחתה מימיו. כ’'כ הסיכויים משתנים בין חדש לישן ועוד.
-
לא מבין את כל החשבונות כאן של 1%+1%
רוב אלו שמבצעים הפחתה בשנים שלאחר מכן הם אותם אלו שביצעו את ההפחתה בשנים הקודמות@Lexus כתב בהאם קילומטר נמוך מעורר חשד?:
רוב אלו שמבצעים הפחתה בשנים שלאחר מכן הם אותם אלו שביצעו את ההפחתה בשנים הקודמות
לא בהכרח, רוב ההפחתות הן [לכאורה] ע"י סוחרים, שמעיפים את הרכב הרבה לפני הטסט הבא
-
@אביחי כתב בהאם קילומטר נמוך מעורר חשד?:
@מאיר כתב בהאם קילומטר נמוך מעורר חשד?:
@אביהו כתב בהאם קילומטר נמוך מעורר חשד?:
1% מהרכבים עוברים דיאטת קילומטר.
ממש לא! 1% מהרכבים בשנה!!! כך שבממוצע מדובר בכ12%…

לא זכיתי להבין, כל רכב מגיע פעם בשנה, למה 12%?
כי אם בכל שנה 1% מהרכבים עוברים דיאטה, יוצא שמבחינה סטטיסטית בכל שנתיים יש כ2% כי בשנתיים יש הכפלה של המקרים. ב3 שנים - 3% וכו’ ומכיוון שהגיל הממוצע של רכב להערכתי הוא 12 שנים אז הממוצע הוא 12% מהרכבים…
-
@מאיר אם כך זה ודאי לא יותר מ-11 אחוז, כי בשנה הראשונה הקילומטראז’ נכון… וסטטיסטית זה 6 אחוז כי זה קורה בממוצע באמצע החיים של הרכב שזה לסטטיסטיקתך אחרי 6 שנים.
@אביחי כתב בהאם קילומטר נמוך מעורר חשד?:
@מאיר אם כך זה ודאי לא יותר מ-11 אחוז, כי בשנה הראשונה הקילומטראז’ נכון… וסטטיסטית זה 6 אחוז כי זה קורה בממוצע באמצע החיים של הרכב שזה לסטטיסטיקתך אחרי 6 שנים.
הממוצע טוען ש1% עובר דיאטה כך שזה מתפזר בין הרכבים. רכבים חדשים פחות, אז זה בא על חשבון הישנות שיש יותר, אבל יפה שקראת את האריכות שלי בעניין…