יונדאי I30 שנכבית ברמזורים ,מה הבעיה?
-
יונדאי I30 2008 , נכבית ברמזורים כאשר המנוע במצב מאומץ , כמו מחוץ לעיר , אבל בנסיעות קצרות לא קורה כלום , כשמעבירים ברמזור לניוטרל זה מציל את המצב , מה יכולה להיות הבעיה ? תודה רבה, האם שווה לתקן , מוסכים פשוטים לא הצליחו לעלות על הבעיה , שווה לתת למוסך יונדאי ולהמר על 800 ש"ח בדיקה ,?
-
יונדאי I30 2008 , נכבית ברמזורים כאשר המנוע במצב מאומץ , כמו מחוץ לעיר , אבל בנסיעות קצרות לא קורה כלום , כשמעבירים ברמזור לניוטרל זה מציל את המצב , מה יכולה להיות הבעיה ? תודה רבה, האם שווה לתקן , מוסכים פשוטים לא הצליחו לעלות על הבעיה , שווה לתת למוסך יונדאי ולהמר על 800 ש"ח בדיקה ,?
@145 אני משער שזה פילטר דלק סתום, לכן המנוע נכבה רק בעצירות אחרי נסיעה מאומצת. זה אמור לקרות לך אפילו בתוך העיר אחרי עליות, אם יש דבר כזה אצלכם.
כמה שאלות סיפטומים, לשלול אופציות אחרות (שכאמור, פחות נראות לי):- צריכת דלק השתנתה?
- יוצא עשן מהאגזוז?
- בעיות חום מנוע?
- אין בעיות בהתנעה?
אם התשובה לכל אלו היא “לא”, הייתי מצביע די בוודאות על פילטר דלק סתום.
סריקת תקלות גם כן מומלצת לשלילת דברים שעלולים לגרום לבעיה. -
@145 אני סחבתי את הדבר הזה במשך הרבה זמן עד שהחלפתי גיר בסוף אבל אני יכול להגיד לך מניסיון שזה בעיה מאוד רחבה ממצערת עד חיישן קראנק דרך אלף דברים לכן אני מציע לך שלכל מוסכניק שלא תלך תודיע לו שאתה לא משלם שקל אלא רק אחרי שהבעיה הסתדרה והדבר הכי מעצבן בזה שאי אפשר לראות במקום שזה הסתדר לכן לפני שאתה מחליף חצי רכב תלך למישהו מספיק אמין שיבדוק לך את התקלה בהצלחה!
-
@145 אני סחבתי את הדבר הזה במשך הרבה זמן עד שהחלפתי גיר בסוף אבל אני יכול להגיד לך מניסיון שזה בעיה מאוד רחבה ממצערת עד חיישן קראנק דרך אלף דברים לכן אני מציע לך שלכל מוסכניק שלא תלך תודיע לו שאתה לא משלם שקל אלא רק אחרי שהבעיה הסתדרה והדבר הכי מעצבן בזה שאי אפשר לראות במקום שזה הסתדר לכן לפני שאתה מחליף חצי רכב תלך למישהו מספיק אמין שיבדוק לך את התקלה בהצלחה!
@דוד-100 כתב ביונאי I30 שנכבית ברמזורים ,מה הבעיה?:
שזה בעיה מאוד רחבה ממצערת עד חיישן קראנק דרך אלף דברים
אתה צודק שיש המון אפשרויות למה רכב נכבה בעצירה. אבל לכל דבר יש סימפטום.
רכב שנכבה בעצירה דווקא אחרי נסיעה מאומצת - זה כמעט אף אחד מכל האפשרויות הרגילות. -
@דוד-100 כתב ביונאי I30 שנכבית ברמזורים ,מה הבעיה?:
שזה בעיה מאוד רחבה ממצערת עד חיישן קראנק דרך אלף דברים
אתה צודק שיש המון אפשרויות למה רכב נכבה בעצירה. אבל לכל דבר יש סימפטום.
רכב שנכבה בעצירה דווקא אחרי נסיעה מאומצת - זה כמעט אף אחד מכל האפשרויות הרגילות. -
@145 יש לי רכב כמו שלך. היתה לי בעיה שהרכב היה נכבה לי בסיטואציות דומות למה שכתבת - בעצירה בלבד, בדרך כלל ברמזורים. לא חושב שהיה קשור למצב המאומץ אמנם. הבעיה היתה הולכת ובאה. מזמין אותך לעיין בשרשור https://rechavimzelaze.ovh/topic/4175/
הבעיה אצלי בסופו של דבר היתה חיישן קראנקשווה לתת למוסך יונדאי ולהמר על 800 ש"ח בדיקה
לכאורה לא, הרכב בטח שווה לא יותר מ10 תלוי בקמ (בטח אתה סביבות 200)
אם יש ריקודים של המנוע לפעמים, שלהעביר לניוטרל לא עוזר, ואחרי כמה שניות הרכב נכבה - זה אולי מאשש את האבחון של חיישן קראנק
אם כי בטח יכול להיות שזה בעיה אחרת
יש לך נורת מנוע? לפעמים? בדקת שמן?לא בא לנסות להתחרות במומחים כאן רק נותן את השנקל שלי
-
@145 יש לי רכב כמו שלך. היתה לי בעיה שהרכב היה נכבה לי בסיטואציות דומות למה שכתבת - בעצירה בלבד, בדרך כלל ברמזורים. לא חושב שהיה קשור למצב המאומץ אמנם. הבעיה היתה הולכת ובאה. מזמין אותך לעיין בשרשור https://rechavimzelaze.ovh/topic/4175/
הבעיה אצלי בסופו של דבר היתה חיישן קראנקשווה לתת למוסך יונדאי ולהמר על 800 ש"ח בדיקה
לכאורה לא, הרכב בטח שווה לא יותר מ10 תלוי בקמ (בטח אתה סביבות 200)
אם יש ריקודים של המנוע לפעמים, שלהעביר לניוטרל לא עוזר, ואחרי כמה שניות הרכב נכבה - זה אולי מאשש את האבחון של חיישן קראנק
אם כי בטח יכול להיות שזה בעיה אחרת
יש לך נורת מנוע? לפעמים? בדקת שמן?לא בא לנסות להתחרות במומחים כאן רק נותן את השנקל שלי
@chv כתב ביונדאי I30 שנכבית ברמזורים ,מה הבעיה?:
לא בא לנסות להתחרות במומחים כאן רק נותן את השנקל שלי
הבהרה: אין ולא יהיו בעז"ה בפורום הזה תחרויות, ואדרבה, אין חכם כבעל הניסיון.
הבהרה ב’: כמובן אני מדבר בשם עצמי ולא בשם ההנהלה, אך חושבני שאני מכיר את “רוח המפקד” כדי לומר את הדברים.