עברתי תאונה - שווה להפעיל ביטוח ? עצתכם
-
בד"כ עד 5000 שח זה לא מעלה את הפרמיה אז אתה יכול לבקש מהשמאי לעשות עד הגובה הזה
לגבי לקחת את הכסף ולתקן במקום אחר זה תלוי מה כתוב בחוזה שלך יש חוזים שכתוב דווקא מוסך הסדר -
בד"כ עד 5000 שח זה לא מעלה את הפרמיה אז אתה יכול לבקש מהשמאי לעשות עד הגובה הזה
לגבי לקחת את הכסף ולתקן במקום אחר זה תלוי מה כתוב בחוזה שלך יש חוזים שכתוב דווקא מוסך הסדר@יצחק-רשטונ כתב בעברתי תאונה - שווה להפעיל ביטוח ? עצתכם:
בד"כ עד 5000 שח זה לא מעלה את הפרמיה
תמיד תפס אותי הנקודה הזאת.
יש לך מקור לזה?
או דרך אחרת לדעת בבירור האם זה נכון בכל מקרה ועד איזה סכום? -
זה נכון, הסכום הוא 5,000 ש"ח כמו שכתב יצחק רשטונ.
האם זה בכל מקרה ובכל חברה אני לא יודע. זו הייתה הוראה של רשות שוק ההון, סביר להניח שהיא מחייבת אבל אני לא יודע.
להלן (סעיף ג’) דוגמה מפוליסה:.18 דו"ח עבר ביטוחי
)א( בתום 11 חודשים מתחילת תקופת הביטוח - בביטוח לשנה אחת, או בתום תקופת הביטוח –
בביטוח לתקופה הקצרה משנה, ישלח המבטח למבוטח דו"ח עבר ביטוחי, שבו יצוין אם המבוטח הגיש עד
למועד האמור, תביעה או תביעות לכל שנת ביטוח בשל רכבים המבוטחים במסגרת הפוליסה. בדו"ח עבר
הביטוחי יצוין פירוט של כל מקרה ביטוח שבשלו הוגשה תביעה כאמור, לרבות מספר הרכב המבוטח, מועד
מקרה הביטוח, הסכום ששולם, סוג הכיסוי, סוג התביעה )נזק עצמי או צד שלישי( סוג הסיכון המכוסה בשלו
הוגשה תביעת הביטוח, האם התקבל אצל המבטח פיצוי או שיפוי מצד שלישי בשל התביעה וכן את שיעור
הפיצוי או השיפוי שהתקבל ) להלן – שיעור השיבוב), ואת שיעור או סכום ירידת הערך שנקבע, בתקופה של
3 השנים שקדמו למועד הדו"ח, או בתקופה שבה היה המבוטח מבוטח אצלו, לפי התקופה הקצרה מביניהם.
)ב( הוגשה תביעה ראשונה לאחר תום 11 חודשים מתחילת תקופת הביטוח - ישלח המבטח דו"ח
מתקן מיד עם הגשת התביעה.
)ג( בסעיף זה " תביעה" - תביעה ששולמו בשלה תגמולי ביטוח לפי סעיף ,13 בניכוי השתתפות
עצמית, בסכום העולה על 5,000 שקלים חדשים.
)ד( על אף האמור בסעיף קטן )ג(, לא תיכלל בדוח עבר ביטוחי תביעה בשלה שיעור השיבוב הוא
75% ומעלה; קיבל המבטח שיבוב בשיעור כאמור עד שנה לאחר שליחת דוח עבר ביטוחי, ישלח המבטח
דוח מתקן מיד עם קבלת השיבוב,קיבל המבטח שיבוב בשיעור כאמור במועד מאוחר יותר, יעדכן את דוח
העבר הביטוחי במסגרת כל דיווח הנדרש בהוראות הממונה, וכן יציג אותו למבוטח לפי בקשתו. -
לפני כמה ימים עשיתי רוורס והמצלמה לא פעלה
נכנסתי בעץ בחלקו האחורי של הרכב - טמבוןהנזק - טמבון קרוע חלקית, פנס שבור, ופח עקום
יש לי ביטוח מקיף לרכב [ סובארו פורסטר 2013 ]האם שווה להפעיל ביטוח?
הבנתי שיש אפשרות להביא שמאי משלי לקבל את הכסף ולתקן בזול / לא לתקן כלליש למישהו ניסיון בזה ?
האם זה ייקר לי את הפרמיה בהמשך? ובכמה ?תודה לכל המשיבים
-
@סמך כתב בעברתי תאונה - שווה להפעיל ביטוח ? עצתכם:
לקבל את הכסף ולתקן בזול / לא לתקן כלל
אם אתה תובע את המקיף הם לא נותנים אפשרות של שמאות גלובאלית [קבלת כסף], אלא רק תיקון במוסך הסדר.
@ITAMAR25 כתב בעברתי תאונה - שווה להפעיל ביטוח ? עצתכם:
אם אתה תובע את המקיף הם לא נותנים אפשרות של שמאות גלובאלית [קבלת כסף], אלא רק תיקון במוסך הסדר.
תלוי בחברות ביטוח
-
פניתי לחברת ביטוח
הביאו לי לבחור שמאי מתוך רשימה
וכן מוסך
מי כדאי לבחור ? מכירים מישהודנן אברהם
אוריאל אהרוני שמאות בע"מ
אילן מזרחי
איציק משה שמאות בע"מ
ארז חרמוני שמאות בע"מ
אריה זלטין
מאיר ויצמן
מאיר ממן
רפי דניאל
שלמה בן שושן
-
לפני כמה ימים עשיתי רוורס והמצלמה לא פעלה
נכנסתי בעץ בחלקו האחורי של הרכב - טמבוןהנזק - טמבון קרוע חלקית, פנס שבור, ופח עקום
יש לי ביטוח מקיף לרכב [ סובארו פורסטר 2013 ]האם שווה להפעיל ביטוח?
הבנתי שיש אפשרות להביא שמאי משלי לקבל את הכסף ולתקן בזול / לא לתקן כלליש למישהו ניסיון בזה ?
האם זה ייקר לי את הפרמיה בהמשך? ובכמה ?תודה לכל המשיבים
@סמך כתב בעברתי תאונה - שווה להפעיל ביטוח ? עצתכם:
הנזק - טמבון קרוע חלקית, פנס שבור, ופח עקום
יש לי ביטוח מקיף לרכב [ סובארו פורסטר 2013 ]לדעתי זה לא משתלם! פנס תוכל להביא מהביטוח “פנסים ומראות” שזה באיזור 250 ש"ח השתתפות ללא פגיעה בעבר הביטוחי, ולגבי הפחחות אפשר למצוא בזול. גם אם תביא שמאי שישום את זה בפחות מ5000 ש"ח זה עלול להסתבך בגזל ויתכן ותהיה לך השתתפות עצמית שתעלה על התיקון בחוץ…