רעש על קולי שמזכיר אגזוז של אופנוע עם רעידות קלות
-
שבוע טוב
בחול המועד שמתי לב שמידי פעם, לפעמים בתחילת נסיעה לפעמים בנסיעה בהילוך נמוך כגון על הילוך שלישי או רביעי יש רעידה מסויימת מלווה ברעש על קולי שמזכיר רעש שיוצא מהאגזוז של האופנוע, הרעש מגיע מכיוו התחתית של הרכב, וזה נשמע כאילו זה מתחת למושב הנהג,
מדובר בסיטרואן פיקאסו c4 עם מנוע 1.6 טורבו, בנזין.
אולי יש קשר, שהיו כמה פעמים בחודש האחרון שהרכב לא נכנס להילוך ראשון בתחילת נסיעה, או לא עבר לניוטרל בסוף הנסיעה.
וכן שנראה לי שהצריכת דלק מוגברת יותר ולפעמים יש תחושה שהרכב מתאמץ יותר ומגיב פחות ללחיצה על הגז בפרט בזמן שיש את הרעש הנ"ל.
תודה רבה -
S simon סימן נושא זה כשאלה
-
שבוע טוב
בחול המועד שמתי לב שמידי פעם, לפעמים בתחילת נסיעה לפעמים בנסיעה בהילוך נמוך כגון על הילוך שלישי או רביעי יש רעידה מסויימת מלווה ברעש על קולי שמזכיר רעש שיוצא מהאגזוז של האופנוע, הרעש מגיע מכיוו התחתית של הרכב, וזה נשמע כאילו זה מתחת למושב הנהג,
מדובר בסיטרואן פיקאסו c4 עם מנוע 1.6 טורבו, בנזין.
אולי יש קשר, שהיו כמה פעמים בחודש האחרון שהרכב לא נכנס להילוך ראשון בתחילת נסיעה, או לא עבר לניוטרל בסוף הנסיעה.
וכן שנראה לי שהצריכת דלק מוגברת יותר ולפעמים יש תחושה שהרכב מתאמץ יותר ומגיב פחות ללחיצה על הגז בפרט בזמן שיש את הרעש הנ"ל.
תודה רבה -
@גיל כתב ברעש על קולי שמזכיר אגזוז של אופנוע עם רעידות קלות:
@simon אני אשמח אם תוכל להסביר את עניין ה"על-קולי".
מבחינתי הכוונה לרעש לא מוגדר שאם הוא חזק הוא גורם לקיבה להתהפך.
זה לא רעש צורם של ברזל או של צרחה, וגם לא רעש של דפיקות, אולי זה רעש של משהו שמסתובב על ריק יותר מידי ואולי זה רעש שמזכיר אויר משתחרר בלחץ בזמן שסוחטים את דוושת הגז.
זה מרגיש כמו משהו מתחת לרכב שמשתולל עם בומים בקצב אחיד ומרעיד את האוטו.
יתכן וזה קשור למערכת הפליטה.
אני נזכר שלפני שבוע באחת הנסיעות בעיר שמעתי רעש שמזכיר פח ברזל שנופל על הכביש ולא ראיתי כלום על הכביש, יתכן שמשהו ברכב במערכת הפליטה התפרק מלמטה?
כעת הרכב לא אצלי ולכן אני לא יכול להסתכל.