תקתוק מהדשבורד
-
שלום לכל המומחים דהכא
יש לי קיה פורטה 2013 אתמול התחיל לי משהו מוזר
כשאני מתניע את האוטו או כשאני מחליף את מצב הפיזור של המזגן נהיה פתאום דפיקות חזקות מכיוון הדשבורד אבל מול הנוסע כלומר איפה שכרית האויר של הנוסע ככה כמה דפיקות עד שזה מפסיק
מישהו אולי יוכל לכוון אותי פחות או יותר על מה מדובר?
אוסיף שכבר זמן יש לי בעיה בבורר מצבים של המזגן כלומר כשאני מכוון אותו שיוציא אויר לכיוון הנהג הוא קופץ לי הרבה פעמים לאופציה של השמשה (מה שעושים כדי להוריד אדים) ואז אני צריך לשחק איתו עד שהוא חוזר להיות ממושמע יכול להיות שזה קשור? כלומר שהשתחרר שם איזה חלק או משהו כזה והוא גורם לרעש המדובר?
נ.ב. סליחה על אריכות הדברים וטרחנות היתר בזמנים שכאלה
תודה רבה -
@נוסע דבר ראשון כדאי פשוט להסתכל לראות מה קורה שם למטה, זה נמצא כנראה מתחת התא כפפות [ככה היה ביונדאי שלי, וקיה אמור להיות אותו רעיון].
לא חח, לא להתכופף ממושב הנהג להסתכל, וגם לא לעמוד ליד הדלת השניה ולהתכופף…
זה נמצא ממש עמוק, תצטרך לעשות את זה כשאתה עם המכנסיים והחולצה של ערב פסח, ופשוט לשכב מלוא קומתך על הגב, ולהידחף עמוק פנימה מתחת תא הכפפות, שם תראה את המנוע שמזיז את המדף. ואז נתקדם. -
כפי שרמז @EBA זה המנוע בורר מצבים שנתקע, הוא מסתובב אבל לא מצליח להזיז את הכנף הפנימית ואז הגלגלי שיניים קופצים וזה הרעש.
הפתרון:
דבר ראשון לשים ספריי שמן (או גריז) חיצונית על כל הזרועות והגלגלים (איפה זה? @EBA הסביר)ולעזור לו עם היד להסתובב עד הקצה ל2 הצדדים כמה פעמים הלוך ושוב.
אם לא עזר, ייתכן שגלגלי השיניים כבר נשחקו עקב המצב וההזנחה ואולי יהיה צורך להחליף את המנגנון בחדש מעלי.
ניתן גם לנסות להתיז ספריי לתוך פתחי האוורור האמצעיים (מעל הקופסה) כשהמגזן מכובה ואז לשחק עם הבורר הלוך ושוב, ייתכן ששם הם תקועים וזה ישחרר אותם.
לא עזר? צריך לפרק את כל הקופסה - לא שווה!