מה לבדוק לפני רכישת סיריון
-
@יראת-שמים כתב במה לבדוק לפני רכישת סיריון:
מדחס מזגן
זה אני בודק שפשוט האוטו מוציא קור נכון?
ומנוע הגה
וזה אני בודק שההגה לא מדי קשה?
יישר כח
אתה מבין במחירים עכשיו? שווה 5 עם הנתונים האלה?
-
יש לי את הרכב בגדול המחלות שלהם זה
מסרק הגה
מדחס
אלטרנטור (אבל פחות מצוי)
בגדול הרכב מרגיש נח ודי יציב
אבל הכי חשוב להביא כזה רכב מטופל, יש לי כזה עם 250אלף ק"מ (לא למכירה)ואני שומר עליו בקפידה
והוא משמש אותי כמו שצריך
מבחינתי הכלל הברזל של המנועים הקטנים
זה שמירה על המנוע
לא לעלות יותר מטורים 3
וטיפולים בזמן -
@YOLEVI כתב במה לבדוק לפני רכישת סיריון:
זה אני בודק שפשוט האוטו מוציא קור נכון?
כן. תדליק מזגן על קור, ותראה שהוא לשביעות רצונך. רק קח בחשבון שהמזגן פועל בצורה מיטבית בעיקר במהלך נסיעה כשלוחצים על דוושת הדלק.
וזה אני בודק שההגה לא מדי קשה?
בין היתר. תבדוק גם שאין רעשים (נקישות, חריקות וכו’). אם ההגה קצת חופשי יתר על המידה.
אולי @מיוחד @נייטרון-חפשי ידעו לומר יותר במדויק איך בודקים את זה ואת האלטרנטור.אתה מבין במחירים עכשיו? שווה 5 עם הנתונים האלה?
ת’אמת, שאני לא כ"כ מכיר את השוק שלו, נשמע מחיר הגיוני. אבל תחכה שטובים ממני יחוו את דעתם.
וכמובן, תבדוק שהרכב טופל בזמן ולא הוזנח.
בהצלחה! -
@YOLEVI כתב במה לבדוק לפני רכישת סיריון:
אתה מבין במחירים עכשיו? שווה 5 עם הנתונים האלה?
5 זה פחות או יותר מחיר מינימום לרכב בלי תקלות.
תבדוק מה שאתה יודע ותשאל את המוכר המון שאלות, תסתכל על השמן בפקק ובמדיד לפני ואחרי נסיעה אם יש גושים/לכלוך דהיינו בוצה או רח"ל טחינה וגם סתם על צבע השמן (אינדיקציה לשגת טיפול), תבדוק במים לפני הנסיעה שלא חסר ושזה לא מים רגילים ואם זה מים רגילים כמה הם חלודים, תבדוק רפידות בלמים ושחיקה/יובש של הצמיגים, תפעיל את המזגן ותבדוק עם עובד חום/קור, תדליק מזגן ואורות גבוהים ושים לב אם יש רעידות במתח/קפיצות קלות בטורים בעיקר ברגע שאתה מדליק את האורות (קפיצה קטנה זה תקין - אוטו קטן) וקח בחשבון שנורות לד רועדות לפעמים בלי קשר - זה ייתן אינדיקציה על האלטרנטור, ובאופן כללי תנסה להפעיל כל מערכת שיש עד הקצה.
נסיעת מבחן:
גיר- תתחיל נסיעה מאפס בלחיצה על הגז עד הכביש עד למהירות המירבית שהכביש מאפשר (כדאי מאוד להגיע לפחות להילוך 3) ושים לב אם הוא בועט בהעברות הילוך, פרונט- תן בלימה חזקה יחסית במהירות 80 קמ"ש עד שתרד לפחות ל60 ובלי להחזיק את ההגה שים לב אם הרכב מושך לצד (אם הכביש עקום אין ראיה) ובאותה הזדמנות גם תדע על מצב הצלחות ואם יש רעידות בבלימה, תן האצות ותשתדל להגיע ל120 קמ"ש לפחות לרגע (בהתחשב בהתאמת הכביש, אין לי אחריות) כדי להרגיש רעידות (-איזון גלגלים?) ועוד, כשאתה מסיים שים לב האם מיד אחרי העצירה הטורים מתייצבים על 600-800 או שהם משתוללים קצת קודם כדי להרגע מהנסיעה.
נראה לי שזהו, אבל אם יש לך עוד רעיונות זה אף פעם לא מזיק ועל כל דבר שנראה לך תשאל את המוכר, גם אם לא תוציא ממנו מידע זה יכול להחזיר אותו לקרקע אם הוא דמיין שיקבל על הגרוטאה שלו XX,XXX $ , אח"כ תחשבן את כל הדברים שחייבים תיקון (צמיגים יבשים למשל) ותשקלל אותם במחיר, דברים שלא חייבים תיקון אתה לא יכול לחשבן על מלא זה לא רכב 2022.
ואל תשכח לכוון בתפילת הדרך ‘ותשלח ברכה והצלחה בכל מעשה ידינו’.
בהצלחה!!!בכזה מחיר אין סיכוי שהכל 100%.
-
וכמובן, תבדוק שהרכב טופל בזמן ולא הוזנח
הבעיה היא שזה רכב מעבר אצלו, רק חצי שנה ככה שאין לי דרך לדעת איך הוא טופל