תחבורה ציבורית את אף אחד זה לא מעניין ולאף אחד לא באמת אכפת
-
|-שנים אומרים לנו שמנסים לשפר את מצב התחבורה.
שנים שמנסים לשפר את התחבורה הציבורים בהוספת נת"צ וכו’ אבל זה לא הולך כמה שמשקיעים זה לא מתקדם.
והסיבה האמתית והמרה היא כי לאף אחד לא אכפת ממכם
ונתחיל
דבר ראשון
קשה לנו קשה לכם!!! יש מישהו שמבין אתכם???
הרי מי שהיה לו תמיד רכב לא יוכל לעולם להבין את צורך הנוסע בתחבורה ציבורית ועל זה יעיד כל מי שמשתמש.
והרי האנשים שיושבים במשרדים סביר להניח שהם לא נוסעים כמונו באוטובוסים.
יש לנו צרכים עם מי מדברים???
מצחיק לראות כל פעם את ידיעוני השבוע או את רשות הרבים מופצצים בתלונות ובקשות למי שיוכל לעזור, אבל אין למי לפנות, למה לא משתמשים בעצה הפשוטה שיהיה נציג בכל שכונה שידאג לצרכים שלה? נכון להיום על כל תלונה אין למי לפנות… וגם אם יש למי (??) אתם חושבים שמישהו יכול להבין את הצרכים של כל שכונה בנפרד???. ובמיוחד בירושלים הענקית???.
קשה לכולנו!!!
רוב הנוסעים קשה להם בעיקר עם הסיבובים, בכל שכונה ושכונה, וזה הפתרון של הרכבת הקלה שהיא רק על הנתיבים הראשיים, וכל מי שרוצה להגיע מהשכונות פשוט צריך רק לצאת לרחוב הראשי, (חוץ מאזור שועפט ובית חנינא שבגלליהם האריכו את המסלול והרסו את הרעיון של רכבת הקלה ולכן היא לא שימושית לנווה יעקב ופסגת זאב)
אבל למה צריך רכבת הקלה? למה היום שאין רכבת הקלה בכל שכונה, הם לא יכולים לעשות את זה ע"י אוטובוסים או מטרונית? (עיין ערך חיפה)
אוטובוסים לא אז מה כן???
למה הם מגבילים את הרכבים השיתופיים רק לחברות ההשכרה? שהם גופים גדולים, והם נורא יקרים, (נכון להיום סיטי קאר התייקר ב40 אחוזים) אם הם רוצים להפחית את כמות הרכבים בכביש… הם יכולים לאפשר לכל איש מישראל להחזיק עם חבריו רכב שיתופי, למה הם מגבילים ביטוח רק על רכב השכרה, הם יכולים לאפשר לכל אדם להחזיק ברכב שיתופי מעצמו, ובטוחני שהרבה ירצו לקנות ולהשכיר, וככה גם המחירים ירדו,
מה ניתן לעשות?.
כל עיר יש את הכבישים הראשיים ואם רק יתגברו את הנסיעות הראשיות שם הכל יראה אחרת, מכירים את זה שאתם רוצים לעלות על קו בין עירוני כמה תחנות רק בגלל שהוא ישיר? (על האוטובוסים של גבעת זאב לכל מי שהוא ירושלמי) (או על כל האוטובוסים ברחוב השומר לבני ברקים)…
התשובה היחידה לכל זה שלאף אחד לא אכפת
כי בשביל להבין מה הבעיה עם התחבורה הציבורית בישראל, כמו בכל דבר, אנחנו צריכים להבין מי מרוויח ומי מפסיד מתחבורה ציבורית לא יעילה. כלומר, למי יש אינטרס לשפר אותה ומי סובל מזה שהיא לא כזו.
ברובד הפשוט ביותר ובטווח הקצר,
|-|-המדינה היא המרוויחה - יותר אנשים שמחזיקים מכוניות, שמשלמים עליהן מיסי קניה, חלפים, דלק, קונים להן צמיגים, אגרות רישוי, ביטוח, דוחות תנועה וחניה - בואו, 40 מיליארד שקלים מכניסות המכוניות הפרטיות לקופת המדינה מדי שנה. כי גם המכונית המצ’וקמקת ביותר היא קטר כלכלי לא קטן.
מי סובל מהתחבורה הציבורית הגרועה?
במציאות הישראלית המעוותת, למעט קבוצת אידיאולוגים נחושה, מי שנוסעים בתחבורה הציבורית (רכבת בצד) הם אלו שאין להם הרבה חלופות אחרות - כלומר צעירים בלי רישיון, חיילים, אזרחים מבוגרים מדי או כאלו שאינם נוהגים, שכבות האוכלוסייה החלשות בחמישון התחתון - במילים אחרות, אלו שאף אחד לא סופר, שלא מעלים סטטוסים עם התיוגים הנכונים, שלא עושים סרטונים וויראליים, פוסטים תקיפים, אלו שצריכים להספיק לצאת מהעבודה ולהגיע למשרה השנייה או לבית שבו מחכים הילדים-|-|-| -
@מצויין-101
כתבת דברים כדורבנות!
לענ’‘ד פשוט ענית את התשובה- כסף! ואינטרסים.
ממילא אני חושב שהכותרת היא ‘‘זאת התשובה לזלזול בתח’‘צ’’
לענ’'ד אם זה ההסבר זה לא ישתנה לעולם, גם אם כל השבועונים בעולם ידברו על זה מידי שבוע. -
תלונותיך נשמעו, מקוה שיתקדם משהו
@מצויין-101 כתב בתחבורה ציבורית את אף אחד זה לא מעניין ולאף אחד לא באמת אכפת:(על האוטובוסים של גבעת זאב לכל מי שהוא ירושלמי)
נכון מאוד
(או על כל האוטובוסים ברחוב השומר לבני ברקים)…
אגב, התחבורה הציבורית בארץ מסובסדת (על ידי העשירים, אלו שתמיד היה להם רכב…) במעל 80% ונראה לי שיותר קרוב ל90
לדעתי, הפתרון הוא שוק חופשי כמובן, ואכמ"ל -
@טוסון כתב בתחבורה ציבורית את אף אחד זה לא מעניין ולאף אחד לא באמת אכפת:
התחבורה הציבורית בארץ מסובסדת (על ידי העשירים, אלו שתמיד היה להם רכב…) במעל 80% ונראה לי שיותר קרוב ל90
בקוי הרפאים שנוסעים ריקים, בתחבורה הרגילה, ממה שאני בדקתי בקווי ק’'ס העירוניים לפחות, המדינה מרוויחה פלוס
סתם דוגמא
להזכירכם נסיעה פנימית עולה היום 6 שח, אז כן, גם על נוער היא מרוויחה -
@אושר-מתקרב כתב בתחבורה ציבורית את אף אחד זה לא מעניין ולאף אחד לא באמת אכפת:
התחבורה הציבורית בארץ מסובסדת (על ידי העשירים, אלו שתמיד היה להם רכב…) במעל 80% ונראה לי שיותר קרוב ל90
בקוי הרפאים שנוסעים ריקים, בתחבורה הרגילה, ממה שאני בדקתי בקווי ק’'ס העירוניים לפחות, המדינה מרוויחה פלוס
הגיוני, אבל זה רק מוכיח שהפתרון של שוק חופשי עדיף
סתם דוגמא
להזכירכם נסיעה פנימית עולה היום 6 שח, אז כן, גם על נוער היא מרוויחהתושבי ק"ס אולי לא בכלל, וכנראה גם נוסעי 402
אבל רוב הנוסעים, גם בקווים העמוסים, מסובסדים, אני נוסע משהו כמו 50 נסיעות פנימיות בחודש (לא כולל המעבר) ועוד 4-5 בינעירוניות ומשלם בס"ה 157 ש"ח בחודש בחופשי חודשי -
@מצויין-101 כתב בתחבורה ציבורית את אף אחד זה לא מעניין ולאף אחד לא באמת אכפת:
למה לא משתמשים בעצה הפשוטה שיהיה נציג בכל שכונה שידאג לצרכים שלה? נכון להיום על כל תלונה אין למי לפנות…
לידיעת הציבור, הדבר הזה דווקא התחיל לקרות ע"י כל מיני אנשים פרטיים כמוני וכמוך מכל הריכוזים החרדיים בארץ שפועלים כבר חודשים רבים בעניין, הם לא מקבלים על זה תשלום והם גם לא נבחרי ציבור. אז אם תשמע בקרוב/שמעת לאחרונה על כל מיני עסקנים ונבחרי ציבור שפועלים בעניין, דע לך שהם רק לוקחים את הקרדיט, מישהו אחר עשה את העבודה ו/או דאג ללחוץ אותם לקיר כדי שיפעלו. אם לא תשמע על זה, כנראה שבסוף הם הצליחו לתקוע מקלות בגלגלים, למה? כבר כתבת בעצמך.
בתקווה לס"ד ‘ויהי נועם… ומעשה ידינו יכונן’. -
@מצויין-101
דבר ראשון זה קריאת השכמה לבעלי הרכבים לקחת טרמפיסטיםדבר נוסף
אם היה אפשרות לנסיעה שיתופית בתשלום זה היה טוב
קו טלפוני שבו אתה אומר “מב"ב לירושלים בשעה 5 אחה"צ”
והמערכת מזהה את נקודת המוצא, היעד והשעה ונותן רשימה של נוסעים מתאימים לבחירה
לדוגמה:
משה כהן מרמות א’ למרכז ב"ב לקישור נא הקש 1 לנוסע הבא הקש 2
והנהג יוכל לקבל תשלום מוגדר על הנסיעה
תלונות על נוסע/נהג ישעו אותו מהתוכנית הנ"לכך שני הצדדים יוכלו להרוויח
-
@מצויין-101 אני פחות חושב שזה עניין של כסף, לדעתי מאד רוצים שהתחבורה תהיה טובה בהרבה (אני לא מדבר על מיכאלי, אני מתנצל על הפוליטיקה לכאורה, לדעתי זה פשוט עובדה גריידא)
ישנם שני סיבות כלליות עיקריות שבגללם זה לא משתנה (לטעמי, לאחר שאני חוקר את הנושא כמה שנים):
הסיבה הראשונה היא, ריבוע של אנשי המקצוע שעובדים לפי ‘כללים’ ולא חושבים איך למעשה בן אדם יהיה שוה לו לרדת מהאוטו וליסוע בתח"צ (יש לי מבחר דוגמאות לזה), ובפרט כפי שציינת שהם כלל לא מנוסים בתח"צ, כך שהם לא באמת יכולים לדעת מה הצרכים שיש לזה.
והסיבה השניה שהיא מסתעפת מהראשונה השמאל ששולט בכל מערכות המדינה (עדיין…) זה קשור לסעיף הקודם, קשור למה שהזכיר @טוסון וקשור לכך שזה לא חשוב להם ואכמ"ל.באמת כולם (גם במשרד התחבורה באופן רשמי!) יודעים שהפתרון האמיתי הוא ‘מערך היסע המונים’ = רכבות, אבל החסרונות שיש ברכבות בגלל שני הסעיפים הנ"ל גורמים שזה לא יהיה משתלם ליסוע בהם. (ויש גם כמה עניינים עם האוטובוסים).
אין לי כח להאריך כאן, אך מי שחושב שיכול להפגיש אותי עם יועץ במשרד ברמה כזו או אחרת, או עם פעיל בנושא התח"צ שעלול להועיל שישמע מה שיש לי לומר בעניין אשמח מאד שייצור איתי קשר. -
@צבי-דורש-ציון כתב בתחבורה ציבורית את אף אחד זה לא מעניין ולאף אחד לא באמת אכפת:
אין לי כח להאריך כאן, אך מי שחושב שיכול להפגיש אותי עם יועץ במשרד ברמה כזו או אחרת, או עם פעיל בנושא התח"צ שעלול להועיל שישמע מה שיש לי לומר בעניין אשמח מאד שייצור איתי קשר.
אם יש לך מסודר הכל תשב עם מקלב ותראה מה יצא
מי שחושב שמקלב לא עושה כלום טועה
מי שחושב שמקלב יכול לעשות הכל טועה
מי שחושב שאין מה לדבר עם מקלב טועה
המשותף לשלושתם יעויין בתחבורה ציבורית באופקים שאין לה אח ורע בשום פריפריה וההסבר לזה שיש עוזר סגן העיר (אליעזר פינדר) שהתפקיד שלו הוא לטפל בתחבורה ציבורית והוא יושב ומקבל את בקשות ותלונות התושבים ומעביר ישירות למקלב
אז לא מקבלים הכל אבל מקבלים הרבה יותר מכל פריפריה אחרת כולל חיפה הגדולה -
@צבי-דורש-ציון כתב בתחבורה ציבורית את אף אחד זה לא מעניין ולאף אחד לא באמת אכפת:
אני לא מדבר על מיכאלי, אני מתנצל על הפוליטיקה לכאורה
@יוני כתב בתחבורה ציבורית את אף אחד זה לא מעניין ולאף אחד לא באמת אכפת:
מי שחושב שמקלב לא עושה כלום טועה
מי שחושב שמקלב יכול לעשות הכל טועה
מי שחושב שאין מה לדבר עם מקלב טועה@צבי-דורש-ציון כתב בתחבורה ציבורית את אף אחד זה לא מעניין ולאף אחד לא באמת אכפת:
בהחלט מקלב הוא היחיד שמקבלים תגובות רציניות מהלשכה שלו!
זה כבר פוליטיקה במיטבה, לא ‘לכאורה’!
כמובן שאני לא אפתח פה דיון מי כן עושה ומי לא (אם אני יעשה זאת זה יהיה הפוסט האחרון בשרשור לפני הנעילה) אבל משתמשי הת"צ צריכים לדעת שיש אמנם מערך שלם של בעלי משרות, ממשלתיות עירוניות וכן עובדי חברות האוטובוסים, למעשה, בלי להכנס לרצון הטוב שיש או אין, הדבר היחיד שמזיז עניינים זה התלונות שלכם למשרד התחבורה, רק כך יש כח למי שרוצה לשנות להוכיח את הצורך.
אני מקצר, חייב לצאת… -
@אבי-ים כתב בתחבורה ציבורית את אף אחד זה לא מעניין ולאף אחד לא באמת אכפת:
@מצויין-101
דבר ראשון זה קריאת השכמה לבעלי הרכבים לקחת טרמפיסטיםדבר נוסף
אם היה אפשרות לנסיעה שיתופית בתשלום זה היה טוב
קו טלפוני שבו אתה אומר “מב"ב לירושלים בשעה 5 אחה"צ”
והמערכת מזהה את נקודת המוצא, היעד והשעה ונותן רשימה של נוסעים מתאימים לבחירה
לדוגמה:
משה כהן מרמות א’ למרכז ב"ב לקישור נא הקש 1 לנוסע הבא הקש 2
והנהג יוכל לקבל תשלום מוגדר על הנסיעה
תלונות על נוסע/נהג ישעו אותו מהתוכנית הנ"לכך שני הצדדים יוכלו להרוויח
בקיצור ‘אובר’
וודאי שנכלל גם בהצעתי דלעיל ל’שוק חופשי’
(זה ואגרות גודש יכול גם להפחית מעט את הפקקים - כמובן כשהם באים יחד) -
@לך-תדע כתב בתחבורה ציבורית את אף אחד זה לא מעניין ולאף אחד לא באמת אכפת:
בקיצור ‘אובר’
דווקא זה ספציפית מותר בארץ, אבל ממש לא היה פופולרי ע’'ע ווייז קארפול…
כי לא הסכימו להרוויח על זה
אבל בקריאה שני’ נראה שמה שהוא טוען יותר תואם ל’קארפול’ מאשר ל’אובר’
אבל דעתי בעינה שצריך ‘אובר’ בארץ -
מותר בארץ
או כמו שכתב @סים-שלום
@סים-שלום כתב בהסוף לפרשת הדרייברים?:אין פה אובר
?
-
@אביחי כתב בתחבורה ציבורית את אף אחד זה לא מעניין ולאף אחד לא באמת אכפת:
מותר בארץ
או כמו שכתב @סים-שלום
@סים-שלום כתב בהסוף לפרשת הדרייברים?:אין פה אובר
?
@לך-תדע כיוון בהודעתו שאמנם אוּבר אין פה, אבל מותר לשלם על נסיעה שיתופית
-
בקיצור ‘אובר’
לא בדיוק
יותר תואם ל’קארפול’
רק שמותאם לטלפון כשר
-
@אבי-ים וכמו שכבר כתבתי מעלה
אבל בקריאה שני’ נראה שמה שהוא טוען יותר תואם ל’קארפול’ מאשר ל’אובר’
וזה מותר בארץ
ואדרבה אם כבודו יפתח כזה דבר
זה עלול/עשוי להצליח
נראה לי שהמבינים בענייני קווים שהציעו את עזרתם בשמחה בנושא ידידים ישמחו לפתח קו כזה