חוסר במים ברדיאטור ללא נזילה
-
@טכנולוג כתב בחוסר במים ברדיאטור ללא נזילה:
לנסוע בעליה
לא צריך עד כדי כך אפשר להחזיק טורים על 3 במשך 2 דקות ולבדוק בצינור עליון ותחתון שהגיעו לאותה טמפרטורה זא אומר שנפתח התרמוסטט
-
@הכל-בעז-ה כתב בחוסר במים ברדיאטור ללא נזילה:
@טכנולוג תרמוסטט יושב בתוך בית ועשו לו בדיקת לחץ כמו שהוא כתב אז אין סיכוי לכזה דבר ואם כן נוזל לו מאיפשהו אז שיחליף מוסכניק. לא ראיתי שכתבו את האופציה הזאת
מניסיון אישי לא תמיד בבדיקת לחץ ניתן לזהות נזילה מהטרמוסטט -
@טכנולוג כתב בחוסר במים ברדיאטור ללא נזילה:
לנסוע בעליה
לא צריך עד כדי כך אפשר להחזיק טורים על 3 במשך 2 דקות ולבדוק בצינור עליון ותחתון שהגיעו לאותה טמפרטורה זא אומר שנפתח התרמוסטט
אני לא מכיר את פות"ש אין לי מושג מה הידע שלו במכונאות הכי קל לומר לו תבדוק צינור עליון ותחתון אבל די ברור שאם הוא לא בעל ניסיון הוא לא יבין מה רציתי לכן נתתי לו דרך לבדוק בלי להיות מייבין גדול
-
וואו!! פתחתי עכשיו את הפורום לראות את התגובות
מי כעמך ישראל!!! זה מרגש לראות איך כולם נרתמים לעזור למישהו שלא מכירים!!
אשריכם!!!
רק רציתי לעדכן שהייתי היום במוסך איתן בירושלים שקיבלתי עליו המלצות
ולדאבוני הוא אמר שהבעיה היא המנוע
הוא הציע לי להחליף מנוע והמוסכניק הקבוע שלי אמר שלא צריך להחליף אפשר לשפץ את המנוע שזה חצי מחיר
השאלה אם מישהו יודע לומר לי אם שווה לשפץ או שכבר עדיף להחליף??
תודה מראש!!! -
@הכל-בעז-ה 175000 ק"מ
תודה על העזרה.. -
-
-
@הכל-בעז-ה אוקיי
יש לך המלצה על מוסך מקצוען בתחום??
המוסך שלי רוצה 3500 ש"ח נשמע לי יקר אבל לא מבין בזה..
בכ"א אם אלה העלויות הייתי שמח לשמוע על מקצוען.. -
@מוטי-56 כתב בחוסר במים ברדיאטור ללא נזילה:
היה לי כזה מקרה בקיה קארנס ומשאבת המים הייתה נראית כמו כוכב (ללא כנפיים כלל)
אתה משתמש במים רגילים?וזה גרם לבריחת מים דרך הפקק?
כן! כי בפקק יש (בד"כ) שסתום לחץ כדי שלחץ יתר יצא משם ולא יפוצץ צינורות, וממילא ברגע שיש סיבה כל שהיא להתחממות יכולים לפרוץ מים דרך הפקק.
-
@טאטל-ע כתב בחוסר במים ברדיאטור ללא נזילה:
רק רציתי לעדכן שהייתי היום במוסך איתן בירושלים שקיבלתי עליו המלצות
ולדאבוני הוא אמר שהבעיה היא המנועהייתי שמח אם תוכל לשתף איך אובחנה הבעיה במיוחד אחרי שסיפרת שהיית כבר אצל כמה מוסכים לפניו, ומה גם שאין נזילות וקצת קשה לי להאמין שברח ליטר מים תוך שעה למנוע ואתה עדיין נוסע, ואני לא בא לחלוק על האבחנה אלא קשיא לי רישא אסיפא ויש כמה דרכים ליישב ואני אשמח לדעת מה האמת.
-
@נייטרון-חפשי כתב בחוסר במים ברדיאטור ללא נזילה:
הייתי שמח אם תוכל לשתף איך אובחנה הבעיה במיוחד אחרי שסיפרת שהיית כבר אצל כמה מוסכים לפניו, ומה גם שאין נזילות וקצת קשה לי להאמין שברח ליטר מים תוך שעה למנוע ואתה עדיין נוסע, ואני לא בא לחלוק על האבחנה אלא קשיא לי רישא אסיפא ויש כמה דרכים ליישב ואני אשמח לדעת מה האמת.
האמת שאני קצת מטיל ספק באבחון של המוסך ההוא
א. משום שהחסר במים היה כמה חודשים רק שבאותה תקופה היה משהו מוזר לפעמים מיכל המים היה ריק לחלוטין ובמיכל הרזרבי שבצד ימין היה מלא, וכשהיה במיכל הרגיל מים במיכל הרזרבי לא היה אבל בכל אופן הרכב נסע פצצה אפילו עד הצפון!! הלוך חזור והמנוע לא התחמם כלל! (האמת שההתחממות הייתה בנסיעה מיד אחרי הנסיעה לצפון) מה שמוזר לי שאם הנזילה במנוע למה עד היום הרכב לא התחמם.
ב. הבדיקה של המוסכניק ההוא לקחה 10 דקות גג! נשמע לי מוזר שתוך שניה אפשר לראות שזה בעיה במנוע
עלה לי ספק שאולי התרמוסטט בעייתי כי אמנם הוא כן נדלק אבל לוקח לו הרבה זמן להידלק יש מצב שהוא לא מדוייק או תקול ולכן כל הבלאגן??? או שזה בכלל לא קשור??? מי שמנוסה בתחום אשמח אם יוכל לעזור לי אודה לו מאוד!!
אני ממש אובד עצות!! את האמון במוסכים איבדתי כבר... -
@טאטל-ע הבדיקה היא פשוטה בודקים קומפרסיה בצילנדרים שלא לוקח יותר מ10 דקות
????????
סליחה על הבורות, אבל תוכל לפרט יותר?? מה זה אומר "קומפרסיה" צילינדרים ?? -
@טאטל-ע יש 3 אפשריות לבדיקה
- מפרקים פלגים ומודדים עם שעון לחץ.
- קומפרסיה הפוכה ע"י הכנסת לחץ אוויר לבוכנות
- לפתוח פקק מים של הרדיאטור ולראות בועות מים או עשן שנגרמות מקומפרסיה שבורחת מאטם ראש מנוע שנפרץ
אופציה 3 זה שמצב ממש גרוע כנראה שהוא בדק לך כך