תקלות קטנות ונזקים גדולים
-
נראה לי יהיה מעניין ומועיל לפתוח כאן שרשור בו יועלו לדיון תקלות הנראות זניחות אך עלולות להוביל לנזקים גדולים לרכב או אפילו מסוכנים לרוכביו.
הבהרה: לא מדובר על דברים מובנים מאליהם כמו הזנחת טיפול או אי החלפת ברקסים, וממילא מטבע הדברים מדובר בסיכונים פחות צפויים שייתכן ויצדק מי שיאמר שאין לחוש להם במקום הפסד וכו’, הערה זו נועדה לחסוך דיונים מיותרים והסטת הנושא באופן מוגזם אך לא לאסור לציין את דעתכם.
-
אתכבד להתחיל במעשה שעורר אותי לפתיחת הנושא:
הייתי בפנצ’ריה ובהרכבת הגלגל התברר שאחד הגוז’ונים הוחלף בבורג שלא נתפס כלל עד שהיה צורך להשעין את הגלגל על הבורג בשעת ההברגה כדי שלא יסתובב על ריק (ורק אח"כ לסגור את האחרים), וידידי הפנצ’ריסט חשב שעדיף שלא לסגור את הבורג בכלל כדי שלא אתקע יום אחד עם בורג שלא נפתח כי הוא מסתובב על ריק.
אביו (ה"ה יהודה בנג’ו הנודע) שנשאל לדעתו אמר שיש לסגור את הבורג בהידוק קל כדי למנוע מצב שבו הבורג יברח פנימה ויפגע בקליפר תו"כ נסיעה ויגרום נזק לקליפר במקרה הטוב (במקרה שהרכב לא יתהפך ה"י). -
מעשה שהיה לי ברכב רנו מגאן שעבר החלפת טיימינג ופתאום נעצר באמצע הנסיעה, לאחר גרירה ובדיקה התברר שרצועת המנוע נקרעה ונתפסה ברצועת הטיימינג וחוטים ממנה נמשכו והתלפפו סביב גלגלי השיניים של הטיימינג, היה צורך בשיפוץ מנוע כולל החלפת שסתומים בעלות של 3,500 ש"ח, מה שבעצם חשבתי שאמנע על ידי החלפת הטיימינג. לאחר מעשה שמעתי שזו תופעה קיימת גם אם נדירה, ומעניין אותי לדעת האם זה קיים דווקא בדגמים מסויימים או שזו תופעה אפשרית בכל רכב, להבנתי זה ייתכן דווקא ברכב עם מכסה טיימינג מפלסטיק אחרי שהוא נשבר…
-
-
@נייטרון-חפשי כתב בתקלות קטנות ונזקים גדולים:
@גיל 2010! איך אתה יודע?
יודע יודע… תוסיף לי את זה בקורות חיים…
כל הניסים והנפלאות שאתה תשמע על מגאן קורים בדגמים הנוראיים האלו. במיוחד בהנעת כרטיס, שזו צרה נפרדת.
לגופה של תקלה ידוע לי שהטיימינג שם יושב בצורה בעייתית, וכל המנוע מורכב מוזר, כאילו המהנדסים שתו הרבה כשעבדו עליו… -
@גיל כתב בתקלות קטנות ונזקים גדולים:
כאילו המהנדסים שתו הרבה כשעבדו עליו
הם צרפתים מה אתה רוצה מחייהם?
למה לעבוד בהיגיון אם אפשר אחרת?לענייננו בסקודה פאביה קרה לי פעם שצינור שמן נקרע וטפטף שמן על האלטרנטור והוא הלך לעולמו