מכה ברכב שנלקח מהשכרה
-
מודיע מראש נא לא לסמוך למעשה על מה שכתבתי ויש לשאול רב כיון שכל מקרה לגופו
לי פעם קרה כזה דבר בסריטה רצינית של דלת רכב, ואח"כ ששאלתי מו"צ לענייני חו"מ הוא טען לי שכיון שהחברות לא מתקנים את המכות (הקטנות) אלא רק כשהם מוציאים את הרכב למכירה, ואז הם משלמים גלובלית למוסכים.
וכן ישנם חברות ענקיות שיש להם ג"כ מוסכים פרטיים.
וא"כ נמצא שאין כאן גזל לאחר מעשה אלא מניעת רווח בעלמא.כתבתי ע"ז איפשהו בפורום, והיו שצידדו וטענו לכאן או לכאן בכל אופן זה מה שהמו"צ אמר לי. -
בחברת השכרה תקינה מצלמים את הרכב לפני כל השכרה ולפני כל החזרה (ע"י אפליקציה מאוד מסודרת שאומרת לבחורצ’יק שלהם מה לצלם).
הם לא תובעים נזק בלי להסתכל בתמונות של לפני ואחרי.מה שכן ברכבי סיטי קאר וכדו’ השאלה שהעלת נכונה עד מאוד!
-
@צבי-דורש-ציון כתב במכה ברכב שנלקח מהשכרה:
(האם יפילו את זה על 5 או 7 אנשים? זה לא נראה לי משנה כ"כ).
לא הבנת את כוונתי
אני התכוונתי למה ש @ez058 כתב@ez058 כתב במכה ברכב שנלקח מהשכרה:
כיון שהחברות לא מתקנים את המכות (הקטנות) אלא רק כשהם מוציאים את הרכב למכירה, ואז הם משלמים גלובלית למוסכים.
ובכ"ז הם גובים כאילו הם מתקנים את זה מידית וזה גניבה מצידם
-
אסביר את שאלתי, שהרי מכות שלא נראות ואפי’ שיכול להיות שהם הרבה יותר משמעותיות [תחתית הרכב, שלדה וכו’] זה ברור שהם לא גובים מצדם [ואולי גם בזה צריך ליידע אותם], וכנראה שזה כלול בבלאי כללי שעוברים רכבי השכרה שכולם מודעים לו ובכל זאת זה כנראה משתלם, ולכך יש איזה שהוא הגיון שמה שהם רואים זכותם לדרוש ומה שהם לא רואים [ובדרך כלל יש סיבה לזה] אפשר להתעלם ולא לספר,
-
@דיס כתב במכה ברכב שנלקח מהשכרה:
מי אמר לך מה נקרא תשלום נזיקין?
מי אמר להם?
הם לוקחים סכום עבור תיקון ולא ירידת ערך או פיצוי על עוגמת נפש וכד’מה אכפת לך מה החברה עושה עם הכסף ששלמת? הזקת תשלם
אדם א’ הזיק ושילם 800 ש"ח על פגיעה בטמבון
כנ"ל אדם ב’ ג’ וד’ סה"כ שולם 3200 ש"ח ורק אז ניגשו לתקן את הטמבון בעלות של 1800 ש"ח
מה זה אם לא עקיצה? -
@אבי-ים כתב במכה ברכב שנלקח מהשכרה:
מי אמר לך מה נקרא תשלום נזיקין?
מי אמר להם?
הם לוקחים סכום עבור תיקון ולא ירידת ערך או פיצוי על עוגמת נפש וכד’מה אכפת לך מה החברה עושה עם הכסף ששלמת? הזקת תשלם
אדם א’ הזיק ושילם 800 ש"ח על פגיעה בטמבון
כנ"ל אדם ב’ ג’ וד’ סה"כ שולם 3200 ש"ח ורק אז ניגשו לתקן את הטמבון בעלות של 1800 ש"ח
מה זה אם לא עקיצה?זה לא פשוט בכלל, בזמנו מורה הוראה דיבר איתי (הקטן מאוד, אבל הוא חיפש בכולל מישהו עם דעת בע"ב) על זה, ויצא לו שה תלוי במח’ האחרונים בחיוב תשלומי נזק במה שאינו עומד לתיקון, ואכמ"ל, מה שיוצא שיכול להיות שהחיוב שלך נשאר בכל אופן, אבל יכול להיות שמופיע בחוזה השכירות שאתה פטור לפי ראית הבודק
-
@איציק-1 כתב במכה ברכב שנלקח מהשכרה:
מכות שלא נראות ואפי’ שיכול להיות שהם הרבה יותר משמעותיות [תחתית הרכב, שלדה וכו’] זה ברור שהם לא גובים מצדם
זו טעות.
בכל חוזה השכרה יש דגש שעל כאלה נזקים צריך לשאת במלוא התשלום ולא מספיק רק השתתפות עצמית אלא שהם לא תמיד בודקים את זה (מחוסר זמן או מחוסר ידיעה) אבל הם ודאי מעוניינים לגבות על נזק כזה וכמו שאמרתי זה כתוב בפירוש בחוזה -
@טוסון כתב במכה ברכב שנלקח מהשכרה:
זה לא פשוט בכלל
@אבי-ים כתב במכה ברכב שנלקח מהשכרה:
יש צד
ואני ממש לא בא ח"ו לפסוק אלא לשלוח אותו להמשיך לברר -
מה אכפת לך מה החברה עושה עם הכסף ששלמת? הזקת תשלם
תיקון פחחות שעולה 50 ש"ח בכפר לא אמור לעלות 1000 ש"ח אפי’ אם הם היו מתקנים בחברה וכש"כ שהם מתקנים בכפר או שלא מתקנים. (תשאל את הקסניקים שמסתובבים בדיר קדיס על רכבי ההשכרה שמסתובבים שם אצל הפחחים)
וסיפר לי ידיד על מישהו שהזיק טמבון ברכב של השכרה והרס לו את הטמבון והחליף אותו לפני שהוא החזיר לחברה, והם ראו שהוא תקין ולא הרוס כמו שהם נתנו לו את זה וחייבו אותו את עלות התיקון.
אז אכפת לך מה החברה עושה עם הכסף? -
@אביחי אתה מעורר שאלה נוספת,
אם נצא מתוך נקודת הנחה ש @מוחמד-עלי חייב X על הנזק כי…(למשל כי החוק קובע להלכה במקרה דנן היות וחתמת) האם מותר לו לתקן את הנזק במקום לשלם, וגם אם נאמר שאסור היה לו מה הדין אם כבר עבר ותיקן שלא ברשות.הטענה העיקרית לדעתי להפטר מלהודיע ולשלם (הן מצד הדין והן מצד הישר והטוב וכו’) היא מחמת שהם נוהגים שלא כהוגן גם בדיניהם וסוגרים דילים עם המוסכים על כספי הביטוחים וכו’ וכמוש"כ מתחילה @אבי-ים .
אגב, לידיעתכם החוק גם מגביל את הסכום שחברות הביטוח רשאיות לגבות במקרה נזק, וכך נהיה לפעמים שנזק של חצי מיליון משולם ע"י הביטוח וחברת ההשכרה סופגת נזק עצום של עליית מחירי הביטוחים לכל רכביהם בשנה הבאה, אבל הלקוח משלם רק את ההשתתפות העצמית המוגדרת בטופס השכירות, אז אמנם יש להם דרכים לעקוף את החוק ולחייב יותר אבל עדיין זה לא תמיד מכסה.
-
כמו שכתב @צבי-דורש-ציון הרבה פעמים החברות השכרה מפילות נזקים על שוכרים אחרים
וכמו שכתבתי כבר שסוכן השכרת רכב טען שאת כל המכות שעושים בעלי הביטול השתתפות עצמית מפילים על הבא בתור
בכל מקרה לשאול בן אדם מה אתה עשית במקרה פלוני אני יעשה ככה הוא לא נכון ולא מוצדק (ואם הוא יקפוץ מהגג…)
לסיכום תשאל רב/דיין מה אתה צריך לעשות תציין בפניו את כלל הנקודות שהועלו כאן, ותחזור עם תשובה שהיא נפק"מ רק לך ולא לשאר האנשים
גם אם הסיפור דומה