התייעצות לגבי טויוטה יאריס
-
@טכנולוג כתב בהתייעצות לגבי טויוטה יאריס:
@מאיר כן, פלוס מינוס - לא הייתי בעלים של הרכב הזה רק בדקתי אותו ובין היתר גם את צריכת הדלק שלו אדרבא אם יש כאן מישהו עם רכב כזה נשמח שישתף את הממצאים שלו
זה מדהים כי אני עושה 1/15 בבין עירוני על 100 עם אאוטלנדר 2.0, ידני אמנם.
-
@מאיר נכון בבין עירוני בנסיעה רגועה בד"כ רכב עם מנוע גדול (2000) יהיה יותר חסכוני מאשר רכב עם מנוע קטן (1300) פעם עם בקרת שיוט נסעתי כשלוש מאות ק"מ עם i35 (
כמדומני מנוע 1800תיקון באדיבותו של @שלמה היקר - מנוע 1600) ולקח לי 1\23 - בדקתי עם תדלוק לפני ותדלוק אחרי זה היה כ"כ מוזר שבחברת ההשכרה אמרו שכנראה לא תדלקתי פול והלכו לתדלק וחזרו עם זנב בין הרגלים הידית קפצה מיד -
-
@פתוח-לשמוע בנסיעה ממושכת ללא פקקים - בהחלט
-
@פתוח-לשמוע בנסיעה ממושכת ללא פקקים - בהחלט
ובאיזורים לא הרריים
-
והסיפור הזה מוכיח את מה שנטחן כבר הדק היטב שוב ושוב , שכל הנתונים על צריכת דלק הם נתונים תאורתים בלבד ומאד קשה להסתמך על עדויות ממקרים ספציפים כי בסופו של דבר זה משתנה בכל נסיעה ונסיעה בהתאם לתוואי הדרך, גודש התנועה, אופי הנהג ואפילו המצב רוח של הנהג, מצב הרמזורים וכדו’ ולכן לפעמים בסיואציות ממש מיוחדות אפשר להגיע עם משפחתית לצריכה כזאת ומנגד באותו רכב בדיוק אם מישהו יחזיק אותו תקופה בנסיעה שעיקרה עירונית ומצב רוח של מתלהב צעיר הוא יגיע לצריכה של 1 ל 5
-
@ראובן-שבתי הנתונים משוערים לפי בדיקה שלי יתכן ואצל אחרים המצב שונה
בתוך העיר עם מזגן (גוש דן) בנזין - 1/9 , היברידי - 1/19 אפשר להגיע גם ל 1/22
מחוץ לעיר עם מזגן (נסיעה זורמת ללא פקקים ובמהירות עד 100 קמ"ש) בנזין 1/14, היברידי - 1/20 (תלוי מאוד בצורת הנהיגה ובמהירות הנסיעה הגעתי גם ל1/26)לי יש יאריס 2010 כמובן בנזין בתוך העיר 1/12 ומחוץ לעיר 1/14.5
בדיקה מאוד מחמירה, ז"א שיכול להיות שהוא קצת יותר חסכוני