נקודה למחשבה - כדאי ללמוד נהיגה על גיר ידני
-
@אלוף-העולם-1 כתב בנקודה למחשבה - כדאי ללמוד נהיגה על גיר ידני:
ויתרה מזאת אני מוסיף שמי שיש לו רישיון לגיר רגיל- יודע יותר לקרוא את הכביש וכיצד להתנהג עם הרכב גם במצבים לא רגילים
מוסיף, שבדר"כ בעלי רכב ידני הם מתחזקים ושומרים על הרכב, מכיון שהם יודעים ומכירים את הרכב יותר מנהגים אחרים, וראה עוד בסקירה שכתבתי כאן (הוספתי את ההמלצה של @רפאל-יהושע)
https://rechavimzelaze.ovh/post/19547 -
@גיל כתב בנקודה למחשבה - כדאי ללמוד נהיגה על גיר ידני:
@רפאל-יהושע ידידי,
אם כבר אתה נכנס לזה, מלבד העובדה שאני מסכים עם הדברים, אני בכלל סובר שללמוד על גיר ידני זה חשוב גם אם מעולם לא תנהג על רכב בעל גיר ידני. הסיבה - זה קצת דומה לסופר סת"ם שמעולם לא למד איך מעמידים קולמוס כי ממילא הוא קונה קולמוסים מוכנים. הנמשל? חסר משהו בהבנה, להבין את המנוע, את הרכב, את יחסי הכוח בין ההילוכים. באוטומט פשוט הכל בא לך…אוטומט…
היה כאן מישהו שהזכיר לאחרונה שכשנהג חדש הוא נבהל שבעלייה הרכב לא הצליח להפעיל כח, עד שמאוחר יותר הוא קלט שלגיר היה קשה להעביר הילוך (והיה מועיל אם היה מוריד לD3 או D2 וכד’ לפי סוג הרכב). אם הוא היה לומד על ידני זה לא היה קורה בחיים.
זו דעתי האישית, ורבים חלוקים על העניין.זה אכן חשוב אבל לא שווה לכל נפש… יש אנשים שהמוח שלהם ניחן בכשרונות אחרים במקום מכאניקה… וכל העניין של הילוכים והקשר בין האדם למכונה מקרי לחלוטין מבחינתם. לאנשים שכאלה כל העניין של הורדת הילוך וכו’ זה נטו סיוט מיותר ואולי גם בצדק לתפיסת עולמם.
לדעתי לא צריך לעשות שיעורים וטסט בשביל לדעת איך לפעול בטיפטרוניק…
העקרון בהילוכים הוא שבמנוע בעירה פנימית (דלק) שיש למנוע שכזה טווח יעילות קצר מאד (יחסית למנוע חשמלי) ובכדי לקבל נסיעה נעימה, שקטה וחסכונית, קיים צורך בשינוי יחסי ההעברה בין המנוע לגלגלים. כלומר: בסל"ד נמוך יש יעילות אנרגטית עם כח נמוך לעומת זאת בסל"ד גבוה יש הרבה כח אך יעלות ונינוחות נחותות.
ללמוד על ידני בפועל, כיום, שיש אלטרנטיבות - זה מיועד רק למי שמוחו בנוי לראות את הנעשה בכביש, ותוך כדי זה לחשב את יעילות יחסי ההעברה של המנוע בהתאם לתנאי הדרך, ותוך כדי הקשבה דרוכה לדבריה של העזר כדי שלא תהיה כנגדו…