מדריך: חגורות בטיחות וכסאות בטיחות - כל מה שרציתם לדעת! (מבחינת בטיחות וחוק)
-
@נייטרון-חפשי כתב במדריך: חגורות בטיחות וכסאות בטיחות - כל מה שרציתם לדעת! (מבחינת בטיחות וחוק):
אבל למה באמת נראה לך שילד שיודע לפתוח דלת לא ידע לפתוח חגורה?
ילד צריך להבין שלפתוח חגורה זה דבר חמור מאד ואז הוא לא יעשה את זה
אין לי ניסיון אישי בילדים שלי
אבל אצל אחים שלי וגיסים שלי כולם למדו שאם תוך כדי נסיעה מישהו פותח את החגורה אני עוצר בצד ולא מעניין אותי כמה אנחנו ממהרים -
@יוני כתב במדריך: חגורות בטיחות וכסאות בטיחות - כל מה שרציתם לדעת! (מבחינת בטיחות וחוק):
ילד צריך להבין שלפתוח חגורה זה דבר חמור מאד ואז הוא לא יעשה את זה
אין לי ניסיון אישי בילדים שלי
אבל אצל אחים שלי וגיסים שלי כולם למדו שאם תוך כדי נסיעה מישהו פותח את החגורה אני עוצר בצד ולא מעניין אותי כמה אנחנו ממהריםמצטרף להנ"ל, ומוסיף ניסיון אישי בילדים שלי.
אנקדוטה קטנה, בפיזור הבוקר במהלך השבוע האחרון בטעות שכחתי לחגור את בתי בת ה-3.
רק סיימתי רוורס מהחניה ואני שומע אותה בוכה. מה קרה?“אבא, אני לא חגורה!”
-
@נייטרון-חפשי כתב במדריך: חגורות בטיחות וכסאות בטיחות - כל מה שרציתם לדעת! (מבחינת בטיחות וחוק):
אבל למה באמת נראה לך שילד שיודע לפתוח דלת לא ידע לפתוח חגורה?
ידידי היקר, קצת חולק עליך, אני רואה על ילדיי שמגיל שנה הם נוגעים כבר בידית, ובשנה וחצי כבר מושכים אותה מספיק ע"מ לפתוח אותה, ובאמצע הסיבוב יופעל הכח הנכון לפתוח את הדלת מכח המשיכה הזו. לפתוח חגורה, עם כל הכבוד, יותר מסובך, ופחות מושך את העין, במיוחד מתחת לבוסטר…
-
קודם כל תודה על התגובות (אפילו שבסוד אגלה לכם שידעתי את זה).
אז קודם כל מה שנכון אצלכם לא נכון בכל אב (או אם) ובכל ילד, (הרבה נחת!).
ונכון אמנם שניתן ללמד כמעט כל ילד כל דבר, השאלה היא כמה משאבים זה דורש ועל חשבון מה (למשל הבת שבכתה כי היא לא חגורה זה חמוד ויפה וכנראה תואם אופי אבל אם אשמע על עיר בארץ שהצליחו לחנך כך את כל ילדי העיר… וואלה כמה אני מרחם עליהם).@יוני כתב במדריך: חגורות בטיחות וכסאות בטיחות - כל מה שרציתם לדעת! (מבחינת בטיחות וחוק):
אבל אצל אחים שלי וגיסים שלי כולם למדו שאם תוך כדי נסיעה מישהו פותח את החגורה אני עוצר בצד ולא מעניין אותי כמה אנחנו ממהרים
יפה, אני משתדל לעשות את זה גם על נסיונות לפתיחת דלת גם אם הדלת נעולה.
@גיל כתב במדריך: חגורות בטיחות וכסאות בטיחות - כל מה שרציתם לדעת! (מבחינת בטיחות וחוק):
ידידי היקר, קצת חולק עליך, אני רואה על ילדיי שמגיל שנה הם נוגעים כבר בידית, ובשנה וחצי כבר מושכים אותה מספיק ע"מ לפתוח אותה, ובאמצע הסיבוב יופעל הכח הנכון לפתוח את הדלת מכח המשיכה הזו. לפתוח חגורה, עם כל הכבוד, יותר מסובך, ופחות מושך את העין, במיוחד מתחת לבוסטר…
בן כמה הילד מהסרטון? אולי כבר בן 3?
ולילד עם ‘בעיות תחושה’ אפילו קלות (אם מישהו לא יודע מה זה, שיברר) שלא לדבר על ילד עם ‘קפיצים’ (היום קוראים לזה הפרעות קשב וממילא האחריות אינה מוטלת על ההורה) החגורה מציקה הרבה יותר ממה שהידית מושכת את העין, אולי גם אפתיע אותך שלילדים רבים יש גמישות רבה והם מסוגלים לצאת מהחגורה גם בלי לפתוח את האבזם ולא משנה כמה היא מהודקת.
אני, מסיבות פרקטיות, משתדל ללמד את ילדי לחגור בעצמם כמה שיותר מוקדם ומטבע הדברים הם גם משתמשים בזה נגדי…ולמעשה לגופו של עניין הסיפור ההוא לא קשור לחוק חגורת בטיחות באופן ישיר.
אני חושב שעלי להוסיף התנצלות על הציניות ומקווה שייצגתי נכון את בעלי הפרעות תחושה וכדו’ -
@דובאי כתב במדריך: חגורות בטיחות וכסאות בטיחות - כל מה שרציתם לדעת! (מבחינת בטיחות וחוק):
@גיל
יש איזשהוא הגבלה על ישיבה של ילדים במושב הסמוך לנהג חוץ מנטרול כרית האויר?
(הגבלה של @גיל … וכו’)אהבתי. אין שום הגבלה של גיל
והגיל שאסר הוא הגיל שהתיר. (טוב עפנו כבר על הבדיחה).
ההגבלה היחידה מעבר לנטרול כרית אוויר (עד גיל 10 ברשמי, בתכל’ס הדרישה החוקית היא מהרגע שהעפת את הבוסטר למחסן/ליורש הבא שזה גיל 8 ) היא שימוש במושב מתאים (סלקל/מושב בטיחות/בוסטר), והקפדה על כיוון הנסיעה (עד שנתיים נגד הכיוון, מעל שנתיים עם הכיוון).
לאחרונה מבקשים שאתן מקור לכל דבר, אז הנה העניין ברלב"ד. -
@גיל כתב במדריך: חגורות בטיחות וכסאות בטיחות - כל מה שרציתם לדעת! (מבחינת בטיחות וחוק):
עד שנתיים נגד הכיוון, מעל שנתיים עם הכיוון).
סלקל” –
מיועד לתינוקות מגיל 0 ועד גיל שנה לפחות, המותקן כנגד כיוון הנסיעה
מושב בטיחות –
לפי החוק מיועד לילדים מגיל שנה ומשקל 9 ק”ג ועד גיל 3 שנים לפחות, מותקן עם כיוון הנסיעה.
רגע אז משהו כאן לא מסתדר
תינוק מעל גיל שנה ועד שנתיים במושב בטיחות צריך להיות נגד או בעד כיוון הנסיעה ? -
@דובאי כתב במדריך: חגורות בטיחות וכסאות בטיחות - כל מה שרציתם לדעת! (מבחינת בטיחות וחוק):
רגע אז משהו כאן לא מסתדר
תינוק מעל גיל שנה ועד שנתיים במושב בטיחות צריך להיות נגד או בעד כיוון הנסיעה ?אין סתירה, כוונתי היתה שסלקל מותקן תמיד נגד הכיוון, גם במושב אמצעי. מושב בטיחות תמיד עם הכיוון. למעט מושב הנוסע הקדמי.
יישר כח על חידוד הדברים! -
@דובאי זה אפשרי בדגמים שנקראים “מושב בטיחות משולב”. במושבים האלו בדר"כ תראה כל מיני נקודות עגינה, מקדימה ומאחורה. או שנקודות העגינה הן דו כיווניות, ומתחבאות בבסיס המושב, ובגב. ויש כאלו שכל המושב מסתובב 360 מעלות על הבסיס (ששם העיגון, כאמור).
מושב בטיחות משולב עם כיוונון 360 מעלות:
מצוי בעיקר במושבים בעלי יכולת כיוון גבוהה, דוגמת זה וכן כל “מושב בטיחות משולב” שתחפש בגוגל.