חוות דעת רנו קפצ'ור
-
@cram אני לא מכיר את הדגם ספציפית אבל אנסה לנתב לך את הדרך מהמידע שיש לי להציע…
ראשית כל רכבי פיג’ו סיטרואין רנו הם מהרכבים עם דרגת אמינות ושמירת ערך מהגרועות ביותר בישראל עקב אמינות לוקה בחסר בצורה מוגזמת…
ישנם דגמים גרועים מאוד וישנם דגמים גרועים פחות.
למשל ישנם מנועים בנפח 1.2 לחברות פיג’ו וסיטרואין ואופל עם רצועת תיזמון טבולה בשמן שגורם להמון בעיות ולשביקת חיים מוקדמת מאוד ולפעמים בק"מ ממש נמוכים יש תביעה יצוגית על המנועים הללו עקב התקלות.
ישנם דגמים יותר אמינים שהם המנועי דיזל 1.5 טורבו אבל גם שם זה תלוי בדגמים ישנם רכבים שאומנם המנוע אמין אבל יש בעיות חשמל הזויות צריך לבדוק לפי דגם ספציפי ובנוסף יש גם את תיבת ההילוכים האוטומטית ששם יש את עיניין הבלאי של הקלאצ’ים עקב זה שהתיבה היא רובוטית דו מצמדית בנוסף לזה שאלו רכבים שזקוקים לתשומת לב גבוהה מאוד וטיפולים בזמן כמו שצריך בחלפים טובים הרכבים הללו לא סלחניים בכלל לטיפולים עם חומרים לא טובים או באיחור.
וישנם את הדגמים שעוד יותר אמינים שאלו גם כן הרכבים עם מנועי הטורבו דיזל 1.5 ליטר [יש אומרים גם 1.1 לא בדקתי לכן אני לא כותב בוודאות]עם תיבה ידנית ששם מצב האמינות משתפר עוד יותר והם רכבים יותר מומלצים אבל עדיין גם בזה צריך לבדוק לפי דגמים מסויימים שלא יהיה בעיות חשמל כי לא חסר בצרפתיות בעיות כאלו… וכן שלא יהיה משאבת אוריאה ברכב שזה גם מתכון לבעיות…
אך כמובן ישנם רכבים שעדיין הרבה יותר אמינים גם מהאמינים ביותר שבצרפתיות
עד כאן ידיעותי בתחום הצרפתיות בטוח שיבואו עוד אחרי ויחכימו אותך יותר…
בהצלחה מרובה…
כדאי לתייג את @שלמה מורי ורבי בעניין הצרפתיות לשלל דגמיהם וכן את @טכנולוג שג"כ ידיו רב לו בעניין… -
@cram לא מספיק בדקתי על הדגם הזה כי אני יותר מתעניין על 7 מקומות אבל אשתף במה שכן ידוע לי
קודם כל זה רכב מיני - רנו קליאו מוגבה בערך בגודל של הסיריון והיאריס (אולי קצת יותר גדול) וברכב הזה בשנתונים המדוברים יש רק שני מנועים
0.9 טורבו בנזין ידני 3 בוכנות - מנוע קצת חלש של 90 כ"ס ו5 הילוכים עם רמת גימור אחת ובסה"כ הוא די חסכוני בנסיעה רגועה (הוא גם לא מסוגל ליותר מידי כי כאמור המנוע די קטן)
ו 1.2 טורבו בנזין אוטומט עם גיר רובוטי כפול מצמדים עם 118 כ"ס ו6 הילוכים הדגם הזה קיים ב3 רמות גימור גם הוא נחשב לחסכוני בזכות המנוע המוגדש והגיר הרובוטי
מאידך גיר רובוטי ובמיוחד כפול מצמדים הוא מקור לבעיות וכן גם הטורבו (לא ידוע לי ספציפית על הדגם הזה אני אומר באופן כללי)
בנוגע לרצועה הטבולה כמדומני שזה לא קיים ברכב הזה
עריכה: בשנים 2017-2018 הרכב שווק עם מנוע טורבו דיזל 1.5 אוטומט רובוטי כפול מצמדים עם 6 הילוכים ו90 כ"ס - ובד"כ הצרפתים אמינים יותר בדיזל זהו גם הדגם החסכוני ביותר בדלק מבין כולם אבל דיזל מתאים יותר למי שנוסע נסיעות ארוכות או מחוץ לעיר (הנעות קצרות גורמות לבלאי גבוה יותר בדיזל)
ולסיכום לרכב הזה יש הרבה מעלות נוח, זול לקניה, חסכוני, בטיחותי, ובגירסא הידנית גם די אמין
אבל יש לו גם חסרונות - כמו כל הצרפתיות צריך טיפולים בזמן עם חומרים איכותיים ונראה לי שהטורבו גם משמש מקור לבעיות אם נוסיף לעניין גם את הגיר הרובוטי בגירסא האוטומטית (שגם ללא תקלות מיוחדות מצריך החלפת קלאצ’ כל כמה שנים) נקבל רכב קצת יקר לאחזקה וכמו שאמר @צילפינגים קיימים בקטגוריה הזאת רכבים אמינים יותר אם כי קצת פחות חסכוניים
ושוב לא בדקתי מספיק על הדגם אני רק אומר את מה שנראה לי על פי הידע מהעבר -
בגדול המנועי דיזל של רנו מאוד אמינים עד שנת 2019 משנת 2019 הכניסו בהם מערכת אוריאה אז המכוניות פחות אמינות בגלל האוריאה אם כי אפשר לבטל את המערכת לגמרי. הגיר הרובוטי של רנו שמשולב למנועי דיזל זה רובוטי דו מצמדי
יחסית נוח לעומת גיר רובוטי עם מצמד יחיד אבל התחזוקה שלו יכול להיות החלפת קלאצ’ים או מוח גיר סביב השש אלף שקל אבל למי שנוסע הרבה אז מאוד משתלם הרכב הזה בגלל החיסכון בדלק אז לכן זה תלוי מאוד בצרכים שלך אם אתה צריך רכב חסכוני ואתה עושה הרבה בין עירוני לא הייתי שולל על הסף את הרכב הזה.
בכל אופן אם אתה צריך עזרה לייעוץ וליווי לרכישת רכב בראש שקט אתה יכול לפנות אליי בשמחה!!! -
@טכנולוג כתב בחוות דעת רנו קפצ'ור:
עריכה: בשנים 2017-2018 הרכב שווק עם מנוע טורבו דיזל 1.5 אוטומט רובוטי כפול מצמדים עם 6 הילוכים ו90 כ"ס - ובד"כ הצרפתים אמינים יותר בדיזל
אם ככה אז זה ממש כמו הקליאו כמו שאמרת וזה רכב אמין בגירסת הדיזל סטיישן כבר שמעתי מכמה שממליצים על הקליאו מהראשונים ששמעתי זה ממך ו @שלמה ואז עשיתי בדיקה יותר מעמיקה עם כמה מוסכניקים שגם ממליצים אבל שוב יש את עיניין הקלאצ’ים כמו שאמרת וכמובן התחזוקה השוטפת ועוד משהו חשוב מאוד שאכן צריך לבדוק אם יש לו בעיות חשמל כי למשל הרנו מגאן גם חולק את אותם מכלולים 1.5 ליטר וכו’ אבל יש לו המון בעיות חשמל וצריך להתרחק ממנו
-
@צילפינגים הרנו מגאן עמוס בטכנולוגיות מתקדמות ובאיבזור ולכן יש יותר בעיות חשמל.
הרנו קליאו פשוטה יותר לכן אמינה יותר מבחינת בעיות חשמל.
מה שכן זה לא טויוטה קורולה אבל זה חסכוני וחזק יותר מהטויוטה קורולה לכן אמרתי לו תלוי מאד בצרכים האישיים שלו. -
@הראל-טמסוט לא חלקתי עליך בכי הוא זה
זה בדיוק מה שגם אני אמרתי -
@הראל-טמסוט את האינג’קטורים כל כמה ק"מ? יש דרך לבדוק את תקינותם?
-
@הראל-טמסוט כתב בחוות דעת רנו קפצ'ור:
@ידני טיימינג כל 150 רכב מטופל כראוי אמור להיות אחרי טיימינג. כן וודאי צריך לבדוק טוב טוב רכבי דיזל בד’'כ זה רכבים שקרעו אותם.
בספר רכב של מנוע dci של רנו כתוב להחליף כל 80 אלף
ובפורומים שלהם בחו״ל כתוב כל 120
מאיפה המידע שלך על 150? -
@נהגוסחדשוס אתה מדבר על קפצ’ור או פלואנס?
בפלואנס באמת יש בעיות חשמל -
חשוב לי לדייק כמה דברים על מקומם…
@צילפינגים כתב בחוות דעת רנו קפצ'ור:
ראשית כל קונצרן פיג’ו סיטרואין רנו
PSA ורנו זה שני קונצרנים נפרדים!
למשל ישנם מנועים בנפח 1.2 לקונצרן עם רצועת תיזמון טבולה בשמן
זה נכון שלרנו יש מנוע עם רצועה טבולה, אבל היא לא כ’'כ גרועה כמו מנוע הפיורטק של סטלנטיס (PSA)
יש תביעה יצוגית על המנועים הללו עקב התקלות.
אתה מדבר על מנוע אחר של רנו שיש לו הרעבת שמן כי יש לו כשל ברינגים, אותו המנוע של ניסאן ודאצ’יה…
אם אני טועה תתקנו אותי
-
@אלוף-העולם-1 כתב בחוות דעת רנו קפצ'ור:
אתה מדבר על מנוע אחר של רנו שיש לו הרעבת שמן כי יש לו כשל ברינגים, אותו המנוע של ניסאן ודאצ’יה…
אני לא מדבר על רינגים אלא על תקלות וסתימות בגלל הרצועה הטבולה שהרי כידוע גומי ושמן רותח זה לא דבר שמסתדר יחד…
עיין בערוץ הכנופיה הוא מסביר את זה וגם לפני כן קראתי היכן שהוא כבר לא זוכר -
@צילפינגים
אחלה! זה לא קשור לרנו אלא רק לPSA -
@אלוף-העולם-1 אני דיברתי כללי על בעיות ותקלות ברכבים צרפתיים לא נכנסתי לפוטרות מידי ולכן הדגשתי שזה מה שאני יודע ובטוח יהיה מה להוסיף אז הנה הגעת והוספת שזה לא קשור לרנו אלא רק פיגו וכו’ יש"כ