האם זה מחיר הוגן?
-
הייתי במוסך בגלל חריקה קטנה בבלמים,
הוא בדק את ארבעת הברקסים [כולל פירוק של כל הגלגלים] וגם ניקה לי את הברקסים האחוריים וכיוון אותם [גם האנדברקס נהיה מתוח יותר וגם הבלמים]
על כל זה הוא לקח עם חשבונית 200 ש"ח, האם זה מחיר הוגן/ יקר?אגב, החריקה לא נעלמה אבל זה כבר עניין אחר...
תודה
-
@aiib לדעתי למוסך עם קבלה זה מחיר הוגן הוא כנראה הרים על ליפט ועצם הפירוק ביקשו ממני בעבר במקום זול 40 ₪ על כל פירוק והרכבת גלגל ובנוסף הוא גם כיוון וניקה את הברקסים (אמנם הוא לא החליף כי כנראה לא היה צורך אבל זה סוג של אחריות על כך שהברקסים תקינים) לכן לדעתי המחיר הוגן לגמרי
-
@aiib כתב בהאם זה מחיר הוגן?:
מחיר הוגן לחלוטין
-
@קינג-קומפיוטר חד משמעית ואפילו זול שעת עבודה במוסך היום זה בין 300 ל400
-
@הכל-בעז-ה כתב בהאם זה מחיר הוגן?:
@קינג-קומפיוטר חד משמעית ואפילו זול שעת עבודה במוסך היום זה בין 300 ל400
זאת לא הייתה שעת עבודה...
בכל מקרה זה מוסך שאני הנחתי בו כבר אלפי אלפי שקלים... -
@aiib כתב בהאם זה מחיר הוגן?:
זאת לא הייתה שעת עבודה...
אז מה אתה רוצה שהוא ימדוד עם סטופר כמה דקות הוא היה על הרכב?
ויגיד לך 400 לחלק ל60 דקות כפול 18.5 דקות שלקח לי יוצא 157.633 + מע"מ
יש מושג של שעת עבודה ואם הוא עובד על הרכב חצי שעה הוא ייקח כמו על שעה
במקרה שלך הוא גם התחשב בך ולקח סכום נמוך -
@קינג-קומפיוטר כתב בהאם זה מחיר הוגן?:
אז מה אתה רוצה שהוא ימדוד עם סטופר כמה דקות הוא היה על הרכב?
כן! המוסכניק שלי מסתכל על השעון ולוקח לפי זמן משוער (לא על הדקה) התעריף שלו לפני כשנה היה 180 לשעה (לא מורשה) היום כמדומני הוא העלה כמו כולם ל240 לשעה, אבל אני מודע לזה שהוא באופן כללי ישר ברמה לא תיקנית.
-
@נייטרון-חפשי יש מחיר גלובלי שמי שבא לטפל שיידע שפחות מ-X שקל אף אחד לא מסתכל עליו.
חוץ מזה יש סיפור כזה שמישהו טופל אצל רופא שיניים 10 דקות, וכשיצא אמרו לו לשלם 240 שקל.
הוא היה בהלם ושאל "240 שקל על 10 דקות?", ענו לו "אין בעיה, פעם הבאה נעשה לך את זה בשעה וחצי....".באת? טיפלו לך באוטו? תגיד תודה ותשלם כמה שביקשו.
כמובן שזה מישהו אמין וכו'.
-
@ראש-מנוע כתב בהאם זה מחיר הוגן?:
@נייטרון-חפשי יש מחיר גלובלי שמי שבא לטפל שיידע שפחות מ-X שקל אף אחד לא מסתכל עליו.
חוץ מזה יש סיפור כזה שמישהו טופל אצל רופא שיניים 10 דקות, וכשיצא אמרו לו לשלם 240 שקל.
הוא היה בהלם ושאל "240 שקל על 10 דקות?", ענו לו "אין בעיה, פעם הבאה נעשה לך את זה בשעה וחצי....".קודם כל השאלה כמה זה X (אצל מוסכי פחחות מורשים זה 1,000), וחוץ מזה גם למוסכניק שלי יש עבודות עם מחירים קבועים וזה אמור להיות מקביל ברמה כל שהיא למחיר שעת עבודה ואם מוסך לוקח מחיר עבודה של שעה על החלפת בלמים שאני עושה אותה בחצי שעה בכיף (אפשרי גם ב20 דק') ולמוסך זה משהו כמו 12 דק' או על גומיית ציריה 300 שקל (הגומיה עולה לו 15) זה לא נשמע לי הוגן ואל תגיד לי שאני משלם על הידע כי בדיוק בגלל זה המחיר שעה שלו כל כך גבוה. (וזה חוץ מהכסף שהוא עושה על חלפים).
ואגב פעם אמר לי המוסכניק הנ"ל שהוא מפחד לטפל אצל רופא השיניים כי "אני מרגיש אצל רופא השיניים כמו שאתה מרגיש כשאתה בא אלי", וכן! המחיר של רפואת שיניים גם הוא לא הכי מוצדק.
אתה כן קצת צודק ולכן כתבתי@נייטרון-חפשי כתב בהאם זה מחיר הוגן?:
אבל אני מודע לזה שהוא באופן כללי ישר ברמה לא תיקנית.