עשיתי תאונה!!! מה עכשיו?
-
שלום וברכה.
היום עשיתי מיני תאונה עם רכב די חדיש, ושרטתי אותו מאחורה + עיקמתי לו קצת את הלוחית רישוי.
עצרתי בצד, והיא צילמה את הרשיון רכב ואת הביטוח. [רשיון נהיגה ותז לא היה עלי].
פחדתי שהיא תוסיף על הנזק עוד מיני ירקות [בכל זאת בת דודה...], אז אמרתי לה שתצלם את הנזק ותשלח לחבר את התמונה עם הכיתוב "תמונות מהתאונה" מקווה שזה יכול למנוע את זה.
למעשה היא התקשרה לחבר ואמרה לו שאבד לה המספר שלי.נקודה חשובה מאוד שאני צריך לציין.
הרכב הורד מהכביש לפני קצת זמן ואני באמצע תהליכים להחזיר את זה, כך שאני לא כ"כ יודע האם הביטוח ישלם כך שאני צריך להתמודד עם זה לבד.כעת מה עלי לעשות?
יש לי את המספר שלה.
ומצד שני, אני לא רוצה שהיא תדע שאני לא רוצה שתפנה לביטוח בשום פנים ואופן.
אם אני לא מתקשר אליה, ואין לה את המספר שלי, היא יכולה לתבוע אותי דרך הביטוח, [דבר שאני לא רוצה] או שהיא צריכה אותי בשביל לתבוע דרך הביטוח וכל זמן שהיא לא מתקשרת אלי, אני עושה "וישכח".
ואם היא כן יכולה לגשת לביטוח, איך אני צריך להתנהל מולה כדי שלא תיגש?
תודה מראש. -
היא יכולה לתבוע ישירות את הביטוח שלך ולא נעים לומר אבל כנראה שהיא תעשה את זה ואולי אפילו תביא חוות דעת מנופחת משמאי .
מה עליך לעשות? זה שאלה טובה , אני לא מספיק בקיא בתחום אבל יכול להיות שכדאי לך "להסתדר" איתה במשא ומתן אפילו אם היא תדרוש סכום שנראה לך מוגזם יחסית כי יכול להיות שבסוף גם תסחב עם זה הרבה זמן ועוגמת נפש וגם בסוף תשלם לה סכום גבוה יותר .
אך תיקח את דברי בערבון מוגבל -
@ישראל10 תתקשר אליה ותסגרו על סכום במזומן. אין לך ברירה אחרת, אחרת תסתבך.
היא לא צריכה לדעת שהרכב שלך ירד מהכביש, זה מאוד מקובל לעשות את זה כדי שלא יהיה עבר תאונתי בביטוח.
הביטוח מאה אחוז לא ישלם כשהרכב הורד מהכביש, אין מה לנסות. [והיא בהחלט יכולה לפנות אליהם בלי לדבר איתך בכלל]לך אני לא אתן מוסר בשעתך הקשה, ליבי עליך, אבל אני שומר את הקישור לסיפור הזה לבא בתור שישתטה לנסוע בלי טסט או בלי ביטוח.
-
זה הנזק...
לא סוף העולם... [יחסית לבום שהרגשתי בתוך הרכב, הייתי בטוח שהולך לצאת כריות אויר].
דיברתי איתה הבוקר, היא הייתה די רגועה, [היא אמרה לי שהיא לא בכיוון להחמיר את המצב ולנפח מחירים, הייתה נשמעת מהבני דודים המיושבים יותר, (בעלה מורה נהיגה וכו') היא שלחה את הרכב הבוקר עם הבן שלה לכמה מוסכים לקבל הצעת מחיר.
היא שאלה אותי האם אני רוצה להפעיל ביטוח, אמרתי לה שלשנינו לא שווה להפעיל, כי אז ירשם לה ברישיון רכב שהיא עברה תאונה.
סיכמנו שהיא תקבל הצעת מחיר, ותתקשר אלי.
הקלטתי את השיחה, ומקווה לטוב.
תודה על כל העזרה. -
@פתוח-לשמוע תודה.
(זה לא אני, זה איזה ערבי שעצר בצד לעזור לה).