האם כדאי להשקיע בתיקון רדיאטור חימום
-
יש לי יונדאי 2013 עשתה כ210 אלף, לפני כחודשיים המנוע התחמם ונדלקה נורה, הרכב נלקח למוסך, ובעל המוסך טען שהצנרת של הרדיאטור חימום רקובה ולכן ברחו המים, ניתק את הרדיאטור חימום ואמר שנחליט לקראת החורף, אבל אחרי יומיים שוב התחמם, ובעל המוסך טען שכנראה כשברחו המים נסענו בלי מים, וניזוק ראש מנוע.
יש לציין שזה לא המנוע המקורי, החלפנו לפני כמעט שנה אצל אותו מוסכניק למנוע מיבוא, ומאז ההחלפה הרכב נסע חלק ולא היה חסר מים אף פעם [בדקתי די הרבה, כי לא הייתי רגוע מהחלפת המנוע].
על כל פנים, למוסכניק לא היה חשק לטפל במנוע, בקשתי שישפץ ראש מנוע, וממש לא התחשק לו, הוא טען שהוא לא מאמין בזה, ובמיוחד ביונדאי הזו [משהו עם אלומינים ומתכת, לא זוכר למה], הייתי אז די צריך רכב ולא היה לי פנאי לחפש אחר, די לחצתי אותו שישפץ, ובסוף הוא הסכים, אך אמר לי שזה עולה 3000 ₪ והוא לא נותן לי אחריות אפילו עד תחנת הדלק, החלטתי להמר ולשפץ, כמובן שהייתי במתח כל פעם שנסעתי ברכב, אבל מאז הוא נסע כ4500 ק"מ ולא חסרה טיפת מים או שמן
אבל עכשיו מתקרב החורף, וצריך לקבל החלטה מה לעשות עם הרדיאטור, אני גר באיזור ירושלים, כך שנהיגה בלי חימום לא אפשרית [הן בגלל הנהג, והן בגלל החלון הקדמי].
האם כדאי להשקיע בהחלפת הרדיאטור, המוסכניק טוען שזה עסק יקר של כמה אלפי שקלים?
האם הדרך היחידה היא החלפת הרדיאטור, או שיש כאלו שמצליחים לתקן את הצנרת הפגומה בלי להחליף?
האם יש דרך אחרת לחמם את הרכב ואת החלון?
אשמח לשמוע את דעות המבינים כאן -
@bhky כתב בהאם כדאי להשקיע בתיקון רדיאטור חימום:
מנסה שוב את מזלי
אולי יש למישהו המלצה על מתקין אמין של רדיאטור חימום, שיוכל לומר לי האם באמת צריך להחליף את הרדיאטור
אין נזילה בתוך הרכב, ורק הצנרת שבין המנוע לרדיאטור לא תקינה ולכן ניתקו לי את הרדיאטוראם חשוב לך חימום לרכב אז כן. אבל זה לא משהו שמפריע לתפקוד הרכב
-
@Chaim613 כתב בהאם כדאי להשקיע בתיקון רדיאטור חימום:
@bhky רק חשוב לי להוסיף שלמיטב ידיעתי החלפה של רדיאטור פנימי כרוכה בפירוק כמעט כל הדשבורד ברכב וזה עבודה מסובכת וארוכה
אז קח בחשבון
א שצריך מישהו מקצועי שיפרק ויחזיר הכל בצורה מדוייקת ותקינה
ב זה כמה שעות עבודה טובות והמחיר בהתאםבדגם של עד 12 לא היה צריך אני לא יודע לגבי 13