שיתוף - אל תרחמו בנושא תביעת תאונות - כמובן, רק במקרים מסויימים.
-
סיפור שהיה:
נסעתי לי בבוקר חמים במיוחד, ועברתי בכיכר, נהג מונית החליט באותו רגע לערוך ניסוי בסגנון 'מכוניות מתנגשות'...
התוצאה, דלת וכנף עקומים במיוחד, כמה שריטות על הטמבון, ונורות תקלה מגוונות.
אני אדם רגיש, וכיון שהוא ממש ביקש שלא אפעיל ביטוח, והוא יתקן הכל 'פיקס' שמעתי לו.
נורות התקלה ב"ה נכבו במוסך, ולא חזרו (כנראה נדלקו סתם מהמכה).
טוב, הלכתי לפחח שהוא תיאם איתו וחשבתי שאני מקבל דלת ופגוש כמו חדשים, אבל כשאני מגיע אחרי יום שלם בלי רכב, ולא קיבלתי שום רכב חילופי, מה שלא היה קורה במקרה של הפעלת ביטוח, ונדהמתי!!!
הפחחות פשוט נוראית!! כל הדלת גלים, נשאר חלק עקום!!
אני שואל את הפחח, מה זה?? הוא אומר לי, אמרתי לו שזה ככה ייצא!
אתם מבינים? הנוכל הזה אפילו לא טרח לומר לי שזה לא יהיה כמו לפני התאונה!!!סוף דבר, אני עם רכב קצת מקומט והרגשה של מי שעבדו עליו כמו שצריך, החלטתי לא לעשות דבר כי אני מרגיש שזה משמיים.
לכן, שלא יקרה לאף אחד, אבל אם מישהו נופל על כזה סיפור, לא לרחם ולהיות גברים, פשוט להודיע למזיק שאתם מפעילים ביטוח!
-
@מיישה כתב בשיתוף - אל תרחמו בנושא תביעת תאונות - כמובן, רק במקרים מסויימים.:
סיפור שהיה:
נסעתי לי בבוקר חמים במיוחד, ועברתי בכיכר, נהג מונית החליט באותו רגע לערוך ניסוי בסגנון 'מכוניות מתנגשות'...
התוצאה, דלת וכנף עקומים במיוחד, כמה שריטות על הטמבון, ונורות תקלה מגוונות.
אני אדם רגיש, וכיון שהוא ממש ביקש שלא אפעיל ביטוח, והוא יתקן הכל 'פיקס' שמעתי לו.
נורות התקלה ב"ה נכבו במוסך, ולא חזרו (כנראה נדלקו סתם מהמכה).
טוב, הלכתי לפחח שהוא תיאם איתו וחשבתי שאני מקבל דלת ופגוש כמו חדשים, אבל כשאני מגיע אחרי יום שלם בלי רכב, ולא קיבלתי שום רכב חילופי, מה שלא היה קורה במקרה של הפעלת ביטוח, ונדהמתי!!!
הפחחות פשוט נוראית!! כל הדלת גלים, נשאר חלק עקום!!
אני שואל את הפחח, מה זה?? הוא אומר לי, אמרתי לו שזה ככה ייצא!
אתם מבינים? הנוכל הזה אפילו לא טרח לומר לי שזה לא יהיה כמו לפני התאונה!!!סוף דבר, אני עם רכב קצת מקומט והרגשה של מי שעבדו עליו כמו שצריך, החלטתי לא לעשות דבר כי אני מרגיש שזה משמיים.
לכן, שלא יקרה לאף אחד, אבל אם מישהו נופל על כזה סיפור, לא לרחם ולהיות גברים, פשוט להודיע למזיק שאתם מפעילים ביטוח!
אם אתה חושב שהוא עקץ אותך, דבר איתו ותסביר לו שאם זה לא מתוקן כמו שצריך אתה תובע את הביטוח. (וכל עוד לא חתמת על ויתור אתה יכול- ולהיפך- העובדה שהוא שילם על תיקון היא הודאה שלו באשמה.
-
תודה לכל העוזרים, אבל כפי שציינתי, אם הייתי רוצה לתבוע אותו, הייתי עושה זאת, אבל כיון שהוא כבר הלך ושילם וסידר כביכול, וכעת גם לשוב ולתבוע נראה לי שזה עלול לגרום לחילול ה'.
אבל באמת, אילו הייתי יודע מראש שזה מה שיקרה, לא הייתי נכנס לזה ומודיע לו שאני מפעיל ביטוח.
וזו הנקודה שרציתי ליידע אתכם כאן. -
@aiib כתב בשיתוף - אל תרחמו בנושא תביעת תאונות - כמובן, רק במקרים מסויימים.:
אולי המסקנה לא להחליט על כל דבר שהוא משמיים...
הייתי מנסח אחרת, זה לא תלוי בהחלטה שלנו...
הוא התכוון, שיש כזה דבר דיני ממונות של בן אדם לחבירו, ואין שום בעיה ללכת לב''ד ע''מ שיגלו לך את דיני התורה גם עם אח שלך שאתה אוהב אותו כנפשך
יש דבר כזה שבן אדם מרגיש שבהשגחה פרטית קרה לו משהו שצריך ליהיות ככה. כל אחד וליבו הוא.ו @מיישה
תודה על השיתוף, לא נעים....
כשקרה לי משהו דומה, רק שאני הייתי המזיק, וראיתי שבביטוח יעלה כפול 3, שילמתי לו על תיקון נורמאלי, מחיר סביר, והוספתי לו כסף על עוגמת נפש וזמן שהוא היה צריך להשקיע ללכת לתקן. שנינו יצאנו מרוצים. -
@aiib כתב בשיתוף - אל תרחמו בנושא תביעת תאונות - כמובן, רק במקרים מסויימים.:
החלטתי לא לעשות דבר כי אני מרגיש שזה משמיים.
אולי המסקנה לא להחליט על כל דבר שהוא משמיים...
כי באותה המידה יכולת גם לא ללכת למוסך.זה נכון מאד, אבל כפי שכתב @Klonimoos זו הייתה תחושה אישית שלי במקרה הספציפי הזה, מהצורה שבה התגלגלו העניינים.
-
תודה לכל העוזרים, אבל כפי שציינתי, אם הייתי רוצה לתבוע אותו, הייתי עושה זאת, אבל כיון שהוא כבר הלך ושילם וסידר כביכול, וכעת גם לשוב ולתבוע נראה לי שזה עלול לגרום לחילול ה'.
אבל באמת, אילו הייתי יודע מראש שזה מה שיקרה, לא הייתי נכנס לזה ומודיע לו שאני מפעיל ביטוח.
וזו הנקודה שרציתי ליידע אתכם כאן.תראה, "התיקון" הזה במוסך אינו תיקון אלא תאונה נוספת. האיש הזה קיבל ממך צ'אנס אך ניצל אותו לרעה! והראיה היא שהמכונאי אמר לו שזה יראה ככה ולא קיבלת על זה שום דיווח.
לדעתי ראוי לתבוע אותו כי וויתורים שכאלה הופכים את העולם למושחת מיום ליום!
אבל חשוב לבדוק: אם תתבע את הביטוח שלו אתה תקבל ככל הנראה טוטאלוס וצריך לבדוק אם זה משתלם לך כי יתכן והרכב שווה יותר מהמחירון. במקרה הזה כדאי להתפשר על כמה אלפים.
-
כן, שלא יקרה לאף אחד, אבל אם מישהו נופל על כזה סיפור, לא לרחם ולהיות גברים, פשוט להודיע למזיק שאתם מפעילים ביטוח!
אני הייתי מוסיף שגם במקרה שהוא לא רוצה להפעיל ביטוח [לך תדע אם היה לנהג מונית הזה ביטוח בכלל] להגיד שאתה רוצה ללכת למקום שאתה מכיר ואתה עומד מול הפחח ולא הנהג הנוכל שתפר אותך ואז כנראה שתקבל תוצאה יותר מושלמת
-
הלכתי לפחח שהוא תיאם איתו
כאן קבור הכלב
ההסכם צריך להיות אני ילך למישהו שאני מכיר ואני יגיש לך חשבונית -
@פתוח-לשמוע כתב בשיתוף - אל תרחמו בנושא תביעת תאונות - כמובן, רק במקרים מסויימים.:
הלכתי לפחח שהוא תיאם איתו
כאן קבור הכלב
ההסכם צריך להיות אני ילך למישהו שאני מכיר ואני יגיש לך חשבוניתביררתי על הפחח קודם, הוא מס' 1 בבית שמש, לכן לא חששתי...
-
הוא מס' 1 בבית שמש,
אז מי זה מספר.... 2-3-4
-
@פתוח-לשמוע כתב בשיתוף - אל תרחמו בנושא תביעת תאונות - כמובן, רק במקרים מסויימים.:
אז מי זה מספר....
יש דפיקות שמחליפים חלקים כי פחחות לא תצא משהו
-
אהה, שכחתי להעלות תמונות כדי לסבר את אזנכם.
לפני תיקון
אחרי תיקון
כשיש קימורים בפח הפחחים ממליצים להחליף כפי שאמרתי
עכשיו שאני יראה פריוס כזו בגבעה הצרפתית אני אדע לזהות אותך -
ביררתי על הפחח קודם, הוא מס' 1 בבית שמש, לכן לא חששתי...
או שזה באמת משהו שלא שייך לתקן כמו שכתב @שלמה, ואז נשאיר אותו מס' 1, או שהוא לא טוב, ויותר לא נעשה פחחות בבית שמש....
-
אני מעריך את סדר העדיפויות שלך אבל לא בטוח בכלל שנגרם קידוש ה' מזה שהוא ידע שהחרדים פראיירים, ואני מתאר לעצמי שהוא לא סיפר אח"כ לחברים שלו על איזה חרדי צדיק שנכנס בו אלא על איזה פראייר שהוא הצליח לתפור.. ונכון אמנם שאם היית תובע אותו הוא היה מקלל הרבה את כל החרדים ומי שבראם, אלא שאת זה הוא עושה בלאו הכי (בעיקר בקשר לבורא) ובמיוחד בכל פעם שכואבת לו הרגל וכדו' וזה לא ממש קשור אליך.
ולמעשה אני חושב שתמיד גם אם מוותרים ובאים לקראת, צריך דבר ראשון לקחת פרטים וכו' ושיהיה ברור שלא סוכם שלא לתבוע ורק אח"כ לדבר על פשרות, ובזה נרוויח כמה דברים א. שלא יקרה מה שקרה לך. 2. ברגע שברור שמן הדין ניתן לתבוע המשא ומתן מראש יותר הוגן. 3. במקרה ולא נעשה תיקון כמסוכם לא יהיו בעיות לגשת לביטוח. 4. כשברור שהוא חייב ואתה באת לקראתו אז הוא מעריך את זה, אבל אם הוא מרגיש (מרגיש, ולא משנה שהוא יודע שזה לא נכון) שהוא קימבן אותך הוא לא יעריך את זה ולא יקח אחריות ולא קידושא שיים.