תכל'ס, משתלם להפעיל ביטוח יומי של ליברה?
-
לפני כמה חדשים דיברו כאן על הביטוח היומי לנהג חדש/צעיר של ליברה
המעלה בו שהביטוח על שם הנהג, ולא על בעל הרכבמצד שני יצאתי מבולבל.
הביטוח הזה הוא רק על צד ג', ולא כולל ביטוח חובה
למה שהחברה בה מבוטח הרכב מלכתחילה תשלם תביעות כלפי ביטוח חובה שארעו כתוצאה מנהג חדש?בטוח שאין בזה סיכונים?
-
-
@דוד-הכהן שאלתי את הסוכן שלי לגבי ביטוח חובה לכל נהג, הוא הודיע לי חגיגית שזה לא נכון ורק מי שעומד בתנאים של הפוליסה מבחינת גיל וותק הביטוח חל עליו,
מכיוון שבליברה אמרו לי הפוך (כולל ציטוטים מהחוק,אולי בהמשך אעלה אותם, בספוילר), שלחתי פניה לרשות שוק ההון והביטוח, עוד לא ענו לי, אני אחכה עוד קצת ואשלח פניה גם למבקר המדינה, תנסה גם אתה לשאול אותם (מערכת עתיקה להפליא כמנהג כל משרד ממשלתי)
בכל מקרה, זה הכתובת לשאלותשלום רב,הביטוח מיועד לנהגים צעירים ואו חדשים שמתחת לגיל 24
ובמידה וחלילה הנהג/ת צעיר/ה עשו תאונה – העבר הביטוחי נרשם אליהם ולא על בעל הרכב/בעל הפוליסה.
פוליסת Chik הנה פוליסת רכב רכוש עבור נהגים מזדמנים.
היות ומדובר בנהגים מזדמנים בלבד, נזקי גוף שחלילה עלולים להתרחש לנהג הצעיר ויושבי הרכב בעת הפעלת Chik מכוסים במסגרת פוליסת המקור של הרכב, וזאת מכוח הוראות פקודת ביטוח רכב מנועי והפוליסה התקנית.
בהתאם להוראות סעיף 3 (א) (2) לפקודת ביטוח רכב מנועי [נוסח חדש] תש"ל-1970, הפוליסה תכסה את בעל הרכב הנוהג בו "וכל אדם הנוהג בו בהיתר ממנו"
בהתאם להוראות סעיף 7 (א) לתוספת הראשונה להוראות הפיקוח על שירותים פיננסיים (ביטוח) (תנאי חוזה לביטוח חובה של רכב מנועי), תש"ע-2010, רק "בעל הפוליסה, בעל הרכב, המחזיק ברכב כדין וכל המשתמש ברכב בהיתר מאת מי מהם רשאים לנהוג ברכב".
כלומר, די שבעל הפוליסה/בעל הרכב התיר לנהג הצעיר לנהוג ברכבו, והכיסוי הוא מלא.יודגש כי המוצר מאושר על ידי רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון, לאחר שסוגיה זו נדונה ונבחנה לעומק.
עוד חשוב לציין כי כל נושא הגיל נועד לצורך תמחור בלבד, ואין בו כדי לאפשר דחיית תביעה על רקע גיל (וגם לא על ותק נהיגה או מין).
דיאנה אליאן
נציגת קשרי לקוחות
משרד:073-3949222
ליברה חברה לביטוח בע"מ
-
@אושר-מתקרב כתב בתכל'ס, משתלם להפעיל ביטוח יומי של ליברה?:
מקיף - אם משהו נכנס בך
גם אם נכנסת במשהו/מישהו והרכב שלך ניזוק
-
שאלתי את הסוכן שלי לגבי ביטוח חובה לכל נהג, הוא הודיע לי חגיגית שזה לא נכון ורק מי שעומד בתנאים של הפוליסה מבחינת גיל וותק הביטוח חל עליו,
תקרא מה כתוב בפוליסת ביטוח חובה שלך ותראה שזה על כל נהג
-
@EBA כתב בתכל'ס, משתלם להפעיל ביטוח יומי של ליברה?:
@ITAMAR25 כתב בתכל'ס, משתלם להפעיל ביטוח יומי של ליברה?:
ודרך אגב, ביטוח חובה הוא על הנוסעים ברכב עצמו ולא על הנפגע
מה-פית-אום???!!!
תעשה בדיקה שוב
-
@ITAMAR25 אני יודע מה כתוב
אבל הסוכן טוען שלא, ליברה טוענים שכן, ועל שתיהם אני לא סומך כי שתיהם בעלי אינטרס, אני מחכה להוא שאחראי על הביטוחלכן אמרתי שתקרא את פרטי הביטוח חובה שלך (ושל כל אחד) ותראה שכתוב שזה על מי שנוהג ברכב בהיתר מבעל הרכב, ואם זה כתוב אז הסוכן יכול לצעוק עד מחר שלא.
-
-
והוא טוען שהסעיף הזה הוא רק בכפוף לזה שהנהג עומד בתנאים של הפוליסה
נכון מאוד, וזה התנאים שכתובים בפוליסה, שהוא נוהג באישור
-