מנגנון נעילת בגאז' סוזוקי ספלאש
-
טוב, תקציר קטן של איפה העניין אוחז...
כבר חשבתי שהבעיה נפתרה... אבל בעצם לא. לפחות כעת הבעיה מוגדרת בדיוק נמרץ
המנגנון הזה בעצם עובד שבכל פעם שסוגרים את הבגאז' יש מן סוגר קטן שננעל על הוו שמותקן על גוף הרכב. בכדי לפתוח אותו, לוחצים על ידית הפתיחה אשר היא מקושרת למוט שמזיז איזה צ'ופצ'יק קטן שפותח את הסוגר הנ"ל.
מה קורה כשנועלים את הרכב? ישנו מן מנגנון שמנתק בין המוט למנגנון נעילה. כשנועלים הוא מנתק, וכשפותחים הוא מתחבר בחזרה וכך אפשר לפתוח.
מה שקרה אצלי, זה שהנעילה מתבצעת כמו שצריך, אבל בפתיחה משהו קורה לו, הוא לא מצליח להתחבר עד הסוף (כאילו יש שם איזה משהו שמפריע לו) וממילא הידית נשארת חסרת תועלת.
איך בדקתי את זה? בהתחלה ראיתי שיש את המנגנון הקטן הזה בתוך המנגנון נעילה, הזזתי אותו בחזרה למקומו והייתי בטוח שהבעיה נפתרה, ואכן כך היה עד שנעלתי את הרכב, וכשנעלתי... כבר לא היה אפשר לפתוח. אז התיישבתי במושב האחורי המקופל כשהבגאז' סגור, ובחנתי היטב מה קורה כשנועלים ופותחים, וזו המסקנה שהגעתי אליה...
מסתבר שהפתרון הוא לפרק את כל המנגנון ולראות מה מפריע לו להיפתח כדבעי (וכולי האי ואולי), דא עקא שאני חושש לעשות את זה שמא לא אצליח להחזיר אותו כדבעי.
מה אומרים? מה לעשות? -
@יראת-שמים זה תיאור קלאסי של מנוע תקול, הפחמים גמורים ולא מצליחים להזיז את הוו עד הסוף
-
@נייטרון-חפשי כשאני מזיז אותו ידנית (עם היד) מרגיש לי כאילו משהו מפריע לו לרדת עד הסוף, זה גם יכול לנבוע מזה?
ואיך זה קרה בדיוק כשהחלטתי להתקין מצלמת רוורס? מה הטריגר? -
@יראת-שמים כתב במנגנון נעילת בגאז' סוזוקי ספלאש:
כשאני מזיז אותו ידנית (עם היד) מרגיש לי כאילו משהו מפריע לו לרדת עד הסוף, זה גם יכול לנבוע מזה?
אם כך אז כנראה לא זו הבעיה.
-
בס"ד הסתדר העניין.
כנראה שבשעה שהשחלתי את המצלמה, התעקם שם איזה שהוא חלק.
למעשה, אני לא ממש יודע לומר מה הזזתי שגרם לו להסתדר, אבל פשוט עקבתי בסבלנות איך הוא אמור לעבוד, ובעדינות ניסיתי להזיז / לעקם מעט כל חלק שהיה נראה לי שלא מתפקד כראוי.
כעת זה עובד מצוין, בתקווה שלא יחזור שוב.
תודה רבה לכולם!!! -
-
@יראת-שמים כתב במנגנון נעילת בגאז' סוזוקי ספלאש:
כעת זה עובד מצוין, בתקווה שלא יחזור שוב.
@יראת-שמים אני שמח שהסתדר לך ב''ה.
למקרה ואתה עדיין חושש, הצעתי בתוקף תוכל לבא לאלעד ואני יקדח לך חור ייעודי (כמובן שמדובר בקדיחה מקצועית עם קודח מיוחד) למצלמה ככה שהיא לא תהווה גורם הפרעה בעתיד@שלמה כתב בבקשת בירור למולטימדיה:
@יראת-שמים מאיפה אתה בארץ אשמח לטכס יחד איתך את הדרך הטובה (אם אצליח ) אני באלעד
@שלמה כתב בבקשת בירור למולטימדיה:
תכלס עשיתי לחבר מצלמת קדח מעל הלוחית רישוי כמו אצלך רק בפריוס דור 2
קדחתי, השחלתי, אטמתי, וחיברתי. קיצער הכל אפשרי -
@שלמה ראשית: תודה רבה!
למעשה, אני מאד רוצה ללמוד להסתדר לבד (עד כמה שניתן).
לכן את המסך התקנתי בעצמי (לא בדיוק, יחד עם חבר), ואת המצלמת רוורס כנ"ל. (הפרויקט הבא הוא מצלמת דרך). כשאין ברירה צריך לדעת להרים ידיים ולפנות ל'מאסטרים'... במקרה דנן רציתי להשתדל לבד כמה שיותר בכדי להתנסות.
עכ"פ תודה רבה לכל העוזרים והמסייעים. הרצון הכ"כ כנה הזה לעזרה הוא מיוחד מאד, תבורכו! -