סיפור על חום מנוע עד הסוף + מזגן שלא מקרר + אדים שיוצאים ממיכל מים הרזרבי, וכמה שאלות קטנות...
-
ברצוני לשתף את הציבור בסיפור שקרא לי, בתקווה שזה יעזור למאן דהו + שאלה קטנה
לפני כמה ימים אני שומע ביעבוע של מים מהמנוע, ואני רואה שהמיכל הרזרבה של המים יוצא אדים והמים שם מבעבעים.
לא התייחסתי יותר מידי, אבל ביום שישי נסעתי באוטו והחום מנוע עלה עד לסוף המחוג... עצרתי, ואחרי שהאוטו התקרר בדקתי מים, ו... כלום, ריק.
כמובן מילאתי עד למעלה, וביום ואתמול נסעתי נסיעה בין עירונית, ודי בתחילת הדרך החום מנוע מתחיל לזגזג, לעלות ולרדת, מתי שזה היה ממש קרוב לאדום האטתי, ואיך שהוא זה הסתדר.
בלילה שחזרתי, [שכחתי לבדוק לפני שיצאתי חזור את המים] והמזגן לא עבד בכלל, והחום מנוע טיפס ממש והייתי צריך לעצור מס' פעמים עד שהעסק נרגע.
היום בבוקר שבדקתי את המים, שוב, לא היה טיפת מים.
נסעתי למוסך... וכמנהג כלל ישראל קדושים, לבן דוד בתקווה שזה יצא זול יותר.
מסתכל פה ושם, ומכריז כמוצא שלל, תרמוסטט!, הוא כבר לא תקין... ואין צורך בתרמוסטט ברכב, זה רק בשביל התו תקן, וכבר הוא מפרק את התרמוסטט וגובה על כך 200 ש"ח בהבטחה שזה שורש כל הצרות.
מכיוון שאני לא נרגעתי כ"כ, חפרתי קצת יותר לעובד שם לראות האם זה באמת עזר.
מכיון לגבי המזגן והחום מנוע זה עשה צרות רק מחוץ לעיר, כעת אפשר לבדוק רק את האדים והביעבוע שיוצא מתוך המיכל הרזרבי של המים.
ו....
לאחר שתי דקות שהמנוע דולק, מתחילים לראות את האדים שיוצאים לאיטם מהמיכל הרזרבי, כאילו לא קרה כלום...
מסתכל פה שם, מוציא את הצינור המחובר ליד המכסה רדיאטור לכיוון המיכל הרזרבי והמים יוצאים בזרם [לא] נחמד...
כעת ההחלטה היא, צריך להחליף מכסה רדיאטור.
צעדתי רגלית לחנות חלפים הקרובה, שילמתי 50 שקלים, וחזרתי עם המכסה.
ו...
כן, הפעם זה עבד, אין אדים וביעבוע, המזגן חזר לעבוד ביתר שאת, והחום מנוע נשאר יציב גם לאחר נסיעה די ארוכה.כעת נשארו לי רק כמה שאלות.
א. האם תקין לנסוע ללא תרמוסטט?
ב. האם 200 ש"ח זה עלות סבירה לפרוק תרמוסטט?
ג. האם ייתכן שהביטול התרמוסטט היה לשווא וכל הבעיה הייתה רק המכסה רדיאטור ? [החום מנוע טיפס והמזגן לא עבד, מכיוון שהמים יתאדו מהר מאוד דרך המיכל הרזרבי].
ד. האם 50 ש"ח למכסה רדיאטור זה עלות סבירה? [כמובן יש באלי ב10 ש"ח כולל משלוח, אני שואל לגבי מחירים בארץ.תודה שהייתם איתי עד כאן!
-
@ישראל10 כתב בסיפור על חום מנוע עד הסוף + מזגן שלא מקרר + אדים שיוצאים ממיכל מים הרזרבי, וכמה שאלות קטנות...:
לדעתי ממש ממש לא!!
זו עבודה ערבית
תפקיד התרמוסטט הוא חיישן שמזה מתי המנוע מתאמץ בעליות, בחום לוהט כשיש מזגן וכדו' והוא מפעיל מאורר רדיאטור הכנסת מים קרים ושאר הדברים ששומרים על מנוע תקין
עכשיו לנתק תרמוסטט זה רק לעבוד על המחוג שמצביע על החום מנוע
זה עלול להרוס במקרה טוב ראש מנוע ומקרה הפחות טוב מנוע
חובה שיהיה תרמוסטט -
@ישראל10 כתב בסיפור על חום מנוע עד הסוף + מזגן שלא מקרר + אדים שיוצאים ממיכל מים הרזרבי, וכמה שאלות קטנות...:
ג. האם ייתכן שהביטול התרמוסטט היה לשווא וכל הבעיה הייתה רק המכסה רדיאטור ? [החום מנוע טיפס והמזגן לא עבד, מכיוון שהמים יתאדו מהר מאוד דרך המיכל הרזרבי].
ד. האם 50 ש"ח למכסה רדיאטור זה עלות סבירה? [כמובן יש באלי ב10 ש"ח כולל משלוח, אני שואל לגבי מחירים בארץ.א. בקיץ ואולי גם בחורף הישראלי לא כל כך נורא אך עדיף שלא [תפקידו העיקרי של הטרמוסטט הוא לאפשר לרכב להתחמם עד לטמפרטורה הרצויה ורק אז להפתח, במידה ואתה נוסע תמיד ללא טרמוסטט לוקח למנוע יותר זמן להתחמם ומכאן יש לך יותר בלאי מכיוון שהטמפרטורת עבודה האידיאלית של המנוע היא בין 90 ל104 מעלות בנוסף הרכב מזהה שהמנוע לא התחמם והוא מחמם את המנוע על ידי איחור הצתה והעשרת תערובת דלק דבר שגורם לצריכת דלק מיותרת]
ב.כן
ג.לא ברור לי
ד.50 שח מה כבר יכול להיות
ה.יש דרך קלה מאד לבדוק טרמוסטט , מכניסים אותו לתוך קומקום שעכשיו רתח ובודקים אם הוא נפתח , אם הדומה לחמור היה עושה את זה היה חוסך לך את שאלה א ו ג
ו. להבא ובלי קשר למקרה הזה מומלץ לא לטפל אצל הבני דודים זה מביא רק נזקים!!! -
@י-שטרן כתב בסיפור על חום מנוע עד הסוף + מזגן שלא מקרר + אדים שיוצאים ממיכל מים הרזרבי, וכמה שאלות קטנות...:
לדעתי ממש ממש לא!!
זו עבודה ערבית
תפקיד התרמוסטט הוא חיישן שמזה מתי המנוע מתאמץ בעליות, בחום לוהט כשיש מזגן וכדו' והוא מפעיל מאורר רדיאטור הכנסת מים קרים ושאר הדברים ששומרים על מנוע תקין
חובה שיהיה תרמוסטטאתה מתבלבל בין תרמוסטט ליוניט חום מנוע
-
@הכל-בעזרת-השם כתב בסיפור על חום מנוע עד הסוף + מזגן שלא מקרר + אדים שיוצאים ממיכל מים הרזרבי, וכמה שאלות קטנות...:
@י-שטרן כתב בסיפור על חום מנוע עד הסוף + מזגן שלא מקרר + אדים שיוצאים ממיכל מים הרזרבי, וכמה שאלות קטנות...:
לדעתי ממש ממש לא!!
זו עבודה ערבית
חובה שיהיה תרמוסטטאתה מתבלבל בין תרמוסטט ליוניט חום מנוע
התרמוסטט ברכב עשוי מנחושת ובתוכו נוזל קירור שמטרתו לקרר ולשמור על טמפרטורת המנוע. התמוסטט מזהה את טמפרטורת המנוע ובהתאם מחליט כמה נוזל קירור לשחרר. בגדול, יש ארבעה סוגים שונים של תרמוסטטים לרכב, מה שמבדיל ביניהם זה אופן הפעולה וכמות השסתומים – שסתום בודד, דו-שלבי, שני שסתומים ואלקטרוני. בכל מקרה, כולם עושים את אותה הפעולה. התרמוסטט ברכב, כמו כל חלק, מתבלה באופן טבעי או שהשסתום שלו נתקע במצב פתוח או סגור, מה שפוגע ביכולת קירור המנוע. נוכל לזהות את זה בדרך כלל כשמד חום המנוע לא יציב, המזגן לא מחמם וצריכת הדלק עולה באופן משמעותי. במצב שהתרמוסטט ברכב התקלקל, חייבים להחליף אותו באחד חדש. שתהיה נסיעה בטוחה וממוזגת
מקור: https://www.midrag.co.il/Midragonim/Answer/16599 -
@יצחק-רשטונ כתב בסיפור על חום מנוע עד הסוף + מזגן שלא מקרר + אדים שיוצאים ממיכל מים הרזרבי, וכמה שאלות קטנות...:
ד. האם 50 ש"ח למכסה רדיאטור זה עלות סבירה? [כמובן יש באלי ב10 ש"ח כולל משלוח, אני שואל לגבי מחירים בארץ.א. בקיץ ואולי גם בחורף הישראלי לא כל כך נורא אך עדיף שלא [תפקידו העיקרי של הטרמוסטט הוא לאפשר לרכב להתחמם עד לטמפרטורה הרצויה ורק אז להפתח, במידה ואתה נוסע תמיד ללא טרמוסטט לוקח למנוע יותר זמן להתחמם ומכאן יש לך יותר בלאי מכיוון שהטמפרטורת עבודה האידיאלית של המנוע היא בין 90 ל104 מעלות הרכב בנוסף הרכב מזהה שהמנוע לא התחמם והוא מחמם את המנוע על ידי איחור הצתה והעשרת תערובת דלק דבר שגורם לצריכת דלק מיותרת]
ב.כן
ג.לא ברור לי
ד.50 שח מה כבר יכול להיות
ה.יש דרך קלה מאד לבדוק טרמוסטט , מכניסים אותו לתוך קומקום שעכשיו רתח ובודקים אם הוא נפתח , אם הדומה לחמור היה עושה את זה היה חוסך לך את שאלה א ו ג
ו. להבא ובלי קשר למקרה הזה מומלץ לא לטפל אצל הבני דודים זה מביא רק נזקים!!!צודק!!!!!
ואם כבר דיברתם על הנושה הזה חשוב שכולם ידעו שמזגן מפסיק לעבוד ברכב דבר ראשון לבדוק שלא עולה חום מנוע לפעמים שהמנוע מתחמם המדחס לא נדלק
ועוד יותר חשוב אם יש לך בעיה בחום מנוע לרוץ למוסך ולא לעשות כמו שעשית כל מיני נסיונות וסיפורים החום עלה לאדום לירוק ולכחול וכמובן לא למוסך של ערבי שגם לקח יקר על נטו עבודה בלי שום חלק ( על אף שיש מכוניות שזה עבודה קשה להוציא תרמוסטט ) -
גם אני מצטרף לקודמיי שכבר ענו על כל השאלות
רק נקודה אחת שחשוב מאד להבהיר אם מגלים שאין מים במנוע
לא ממשיכים לנסוע לפני שמוודאים מה התקלה
ואם לא יודעים לוודאות - אז לוקחים כמה שיותר מים ועוצרים כל 10 דקות למלאות שוב
ובטח שלא ממשיכים לנסוע אם חום המנוע עולהואני כותב את זה מניסיון מר של שריפת כמה מנועים!!!
וכן בהחלט מסתבר שהבעיה היתה במכסה של הרדיאטור !!! ותו לא!
-
@יצחק-רשטונ כתב בסיפור על חום מנוע עד הסוף + מזגן שלא מקרר + אדים שיוצאים ממיכל מים הרזרבי, וכמה שאלות קטנות...:
יש דרך קלה מאד לבדוק טרמוסטט , מכניסים אותו לתוך קומקום שעכשיו רתח ובודקים אם הוא נפתח , אם הדומה לחמור היה עושה את זה היה חוסך לך את שאלה א ו ג
לא מדוייק כי הבדיקה שאמרת רק אומרת אם הטרמוסטט תקין או לא אבל לפעמים הטרמוסטט עצמו נוזל אז אפי' שהוא עובד כראוי נפתח ונסגר בכ"ז אם הוא לא אטום הנוזל יוצא דרכו ועלות של תרמוסטט חדש יכולה להיות יקרה אז החמור ההוא חשב מה יביא לו רווח מידי - לבטל תרמוסטט
למרות שלפי הסיפור עם הבעבוע זה די ברור שהבעיה היתה במכסה והתרמוסטט תקין לחלוטין (לא מסתבר שבדיוק הצטרפו כאן שני בעיות לפונדק אחד) -
בנוסף הרכב מזהה שהמנוע לא התחמם והוא מחמם את המנוע על ידי איחור הצתה והעשרת תערובת דלק דבר שגורם לצריכת דלק מיותרת
גם בלנסר 2008 זה ככה? (אולי ברכב ישן זה שונה?)
השאלה שלי אם שווה לי להשקיע בטרמוסטט
כרגע הרכב בלי טרמוסטט בכלל -
@יצחק-רשטונ
א. תודה על התגובה.
ב. האם לדעתך שווה לשים תרמוסטט חדש?
ג. אם כן, כמה זה אמור לעלות לדעתך? או לקנות [באלי]
תודה. -
@יצחק-רשטונ
א. תודה על התגובה.
ב. האם לדעתך שווה לשים תרמוסטט חדש?
ג. אם כן, כמה זה אמור לעלות לדעתך? או לקנות [באלי]
תודה.לא קונים תרמוסטט באלי
-
@הכל-בעזרת-השם מדוע?
[אם באמת ניתן לבדוק את זה בקומקום]... -
@הכל-בעזרת-השם מדוע?
[אם באמת ניתן לבדוק את זה בקומקום]...א"א לסמוך על תרמוסטט מהם וזה חלק מאוד חשוב במנוע
-
@הכל-בעזרת-השם אם כל הנזק שהוא לא נמצא זה שהמנוע אוכל קצת יותר דלק וכו'.
מה כבר יכול להיות הנזק? -
מה כבר יכול להיות הנזק?הוא נועל מיים חמים במנוע לא היה לי כוח להתחיל להסביר אבל זה ממש דחוף אני יסביר
-
@הכל-בעזרת-השם כתב בסיפור על חום מנוע עד הסוף + מזגן שלא מקרר + אדים שיוצאים ממיכל מים הרזרבי, וכמה שאלות קטנות...:
מה כבר יכול להיות הנזק?הוא נועל מיים חמים במנוע לא היה לי כוח להתחיל להסביר אבל זה ממש דחוף אני יסביר
הבנתי את העיקרון.
אבל אם אפשר לבדוק בקומקום. זה בדוק, לא? -
הבנתי את העיקרון.
אבל אם אפשר לבדוק בקומקום. זה בדוק, לא?לפי מה שכתבת לא נראה שהבנת את העיקרון יש לו רק קשר רחוק לעניין הדלק בגלל שהמנוע מתקר ולא יהיה בטמפרטורה אחידה אז יהיה צריכת דלק גבוהה
ולגבי התרמוסטט אם אתה מביא משהו סיני ועובד מתי שבדקת לפני ההרכבה הוא יכול ללכת וליתפס סגור בכל רגע נתון ואז ילך מנוע זה לא שווה את ה20 שקל הבדל בין תרמוסטט יפני לסיני -
@טכנולוג כתב בסיפור על חום מנוע עד הסוף + מזגן שלא מקרר + אדים שיוצאים ממיכל מים הרזרבי, וכמה שאלות קטנות...:
לא מדוייק כי הבדיקה שאמרת רק אומרת אם הטרמוסטט תקין או לא אבל לפעמים הטרמוסטט עצמו נוזל אז אפי' שהוא עובד כראוי נפתח ונסגר בכ"ז אם הוא לא אטום הנוזל יוצא דרכו ועלות של תרמוסטט חדש יכולה להיות יקרה אז החמור ההוא חשב מה יביא לו רווח מידי - לבטל תרמוסטט
לרוב שמבטלים טרמוסטט זה בגלל שהוא נתפס סגור ואז המים שנמצאים לפני הטרמוסטט מגיעים לרתיחה ומתאדים , נזילה זה סיפור אחר.
הדומה לחמור אוהב פיתרונות קלים ומטומטמים!!! -
@יצחק-רשטונ אתה גם מתנגד לקניית תרמוסטט סיני?
-
אם כל הנזק שהוא לא נמצא זה שהמנוע אוכל קצת יותר דלק וכו'.
מה כבר יכול להיות הנזק?יש גם בלאי נוסף וחוצמזה ליטר דלק עולה היום 7.5 שקל , צא וחשב תוך כמה זמן הוא יחזיר את העלות של הטרמוסטט [ חלק יחסית זול ]
ובאופן כללי קנית רכב יפני ואמין ואחת לשנתיים צצה לה איזה תקלה אני לא מבין את הגישה הזאת של ללכת לכפר ולסחוב עוד ועוד בעיות במקום לטפל בה כמו בן אדם ולהמשיך לעוד שנתיים של שקט