ניקוי אבק מהסוללה פריוס 2009
-
@EBA כתב בניקוי אבק מהסוללה פריוס 2009:
לפני עשר דקות פתחתי את הפלסטיק בשביל לנקות את הפילטר לחבר שלי [פריוס דור 2] ו.... אין פילטר!
הסוללה שלו באמת גוססת ומעלה, אבל היא בת 237 אלף ק"מ ככה שזה מוות טבעי...אתה יכול עם אפליקציית פריוס לבדוק טמפרטורת סוללה במקום לנחש לפי ק"מ (לפעמים סוללות מחזיקות גם 400,000.
@צילפינגים
אם אין פילטר והסוללה מתחממת צריך לנקות את המפוח עצמו (גם על זה יש סרטון כריספיקס על החלפת סוללה לדור 2).
שימו לב שאורך החיים של סוללה מתקצר משמעותית אם היא מתחממת (כמש"כ כאן). -
@נייטרון-חפשי על זו הדרך כדאי לו גם לא לשים שום פילטר בכל רכב מהסברא הזו...
@אלי-2023 רכב זה דבר שדורש תחזוקה, מי שאין לו כח שיסע באוטובוס. -
@EBA כתב בניקוי אבק מהסוללה פריוס 2009:
@נייטרון-חפשי על זו הדרך כדאי לו גם לא לשים שום פילטר בכל רכב מהסברא הזו...
@אלי-2023 רכב זה דבר שדורש תחזוקה, מי שאין לו כח שיסע באוטובוס.יש לי פריוס 2009
הסוללה לא הוחלפה אף פעם הרכב נסע 230K ק"מ
איך אני בודק מה המצב של הסוללה
המסך כמובן שרוף
אגב יש אפשרות להחליף למולטימדיה נורמלית ושיראה גם את המידע על הסוללה והמזגן?
-
@אלי-2023 כתב בניקוי אבק מהסוללה פריוס 2009:
בפריוס 2008 דור 2
מעניין מה עדיף להשאיר את החור אוורור של הסוללה כך ולהמר שלא יכנס לכלוך בפנים או להתקין פילטר ולהמר שאם הוא יסתם מלכלוך ואבק שזה לדעתי יותר מצוי ואז לא יגיע אויר בכלל למאורר שמקרר את הסוללה
אשמח לתשובה מהמייבינים בעניין
תודה רבהראשית, כל אבק שלא יעצר בפילטר יכנס למערכת הקירור והסתימה שם בעייתית יותר.
לגופה של שאלה, לדעתי כדאי ליסוע עם פילטר מאובק מהסיבה שכשהפילטר מלא הרכב לא נוסע עם הסוללה (או כמעט לא נוסע), כך שהסוללה תישמר אפי' יותר.. כשקניתי את רכבי (אוריס 17) הרכב נסע רק על בנזין וחשבתי שהסוללה הלכה, עד שבא עובר אורח בעל רכב זהה שאמר לי לנקות את הפילטר ומשעשיתי כך, קמה הסוללה לתחיה (@נייטרון-חפשי @EBA אשמח אם תתייחסו לנתון זה)
-
@מאיר אני עשיתי בדיקת סוללה לרכב זהה לשלך ולא הצלחנו להטעין את הסוללה בגלל שהטמפרטורה הייתה מידי גבוהה והמחשב הפסיק את הטעינה.
ההגיון אומר שאם X מעלות הוא המקסימום שמחשב הרכב מאפשר אז הטמפרטורה האידיאלית היא לפחות 10 מעלות פחות וזה מאיץ את הבלאי של הסוללה.
מסקנתי - מלבד הבלאי לסוללה וכפי שטענתי, יש גם בזבוז של דלק וכפי שתיארת אתה. -
@בעל-עגלה כתב בניקוי אבק מהסוללה פריוס 2009:
יש למשהו הדרכה לניקוי פילטר סוללה של אוריס 2015
מאוד פשוט, פתח את הדלת האחורית שמאחורי הנהג, תרים טיפה את המושב, ואז שלוף משם את הפלסטיק שבו אתה רואה את החורים של הפילטר. [לפעמים יש שם בורג, אבל בדרך כלל לא].
ממנו תנתק את הפילטר העגול [קליפסים פשוטים] ודפוק אותו על הרצפה כהוגן. אם זה לא עוזר תנסה להוציא גושי אבק מבין החריצים, ולא יזיק גם לקחת אותו הביתה למקלחת [הוא לא נוהג איסור בתשעת הימים...] אבל לייבש היטב [כלומר שתי דקות בשמש של היום].
-