יבוא אישי
-
@EBA וברצינות, יש לך כאן מדריך ליבוא אישי לרכב, שים לב למיסוי [אמנם בחשמלי זה יותר זול, אבל מאידך בדגם הזה יכול להיות שיש מס יוקרה]
https://www.gov.il/he/pages/personal_import_of_vehicles_guide
ומשלוח ימי לפני המלחמה והחות'ים עלה באזור 3000 דולר, היום זה באזור פי שניים. -
@פתוח-לשמוע יש שם המון כאלו
-
@EBA וברצינות, יש לך כאן מדריך ליבוא אישי לרכב, שים לב למיסוי [אמנם בחשמלי זה יותר זול, אבל מאידך בדגם הזה יכול להיות שיש מס יוקרה]
מדריך מעולה, מקופיא לפי איך שחשבנתי יצא שבסוף הסיפור יעלה פחות ממאה אלש"ח.
יש גם חברות שמתעסקות עם זה ספציפית, צריך לדעת כמה גוגואים הם לוקחים לעצמם, כי אם זה גרושים, זה שווה (יש המון טופסולוגיה).
(ולעניין רכב יוקרה, היינו דווקא רכב שעולה 300,000+) -
@יוסיוס שים לב לקטע הבא!
הערכת הרכב
הצהרה על ערך הרכב: לצורך חישוב המיסים, ערך הרכב נקבע על פי פקודת המכס ותקנות המכס התשס״ז – 2006 (חישוב ערכם של טובין שיובאו לשימוש עצמי) וערך הרכב לצורך חישוב המיסים ייקבע על בסיס הערך המוצהר, בתוספת עלויות נוספות הקשורות ביבוא הרכב, כגון: הובלה וביטוח, ובלבד שהוכח שהערך המוצהר (המבוסס, בין היתר, על המחיר הנקוב בחשבון המכר) סביר ואמיתי.החלטת מעריך כי ערך הרכב לא סביר: אם המעריך החליט שהמחיר המוצהר אינו סביר ואמיתי, עליו להודיע בכתב ליבואנים כי הוא מתכוון לפסול את הערך המוצהר, לפרט את הסיבות לכך ולציין את ערך הרכב שהוא שוקל לקבוע בהתאם למחירון הרכב.
על היבואנים להשיב בכתב תוך 30 יום.מתוך האתר של רשות המיסים
מה שאומר שלא אתה קובע את ערך הרכב אלא הם ולכן זה לא משנה כמה זה עולה
את המס אתה משלם לפי הערך שהם קבעו ואז זה כבר הרבה הרבה יותר יקרקח את דבריי בסוגריים - כי אני לא כותב את זה מידע אלא שכך הבנתי!
-
@צדוק-לב קראתי את זה כבר באתר.
לפי הבנתי העניין הוא לא סתם שמאי רכב שיש לו מושגים רק מארעא דישראל, אלא בכדי שאדם לא יעשה קומבינה לקנות רכב במאה ולסכם עם המוכר שיכתוב לו בקבלה חמישים, כדי לחסוך במיסים.
אז הדוקטור של משרד התחבורה בודק במדינת הקניה אם המחיר שהוצהר עליו הגיוני במושגים דשם. -
מישהו יכול להסביר לי איך זה שBYD חדשה שבארץ עולה 170K ש"ח עולה בעליבבא 8,900 דולר (כן, שמונת אלפים ותשע מאות דולר)?
מישהו יודע כמה עולה להביא אותה ארצה? כולל מיסים והובלות וכו וכו
ואיך עושים את זה?אני מאמין שיש איזה מוקש. בתכלס' הכל שם טקסט ששווה כמה שעולה להקליד אותו..
צריך לבדוק לעומק (נראה לי שמופיע שהרכב עם 70 כ"ס) ועכ"פ לגבי הפרוצדורות של יבוא אישי; יש אנשים שעושים את זה במחיר של 10% מהמחיר שתשלם על הרכב והמיסים וההובלה וכו'. אם אתה באמת בעניין תתקשר ל 054-7700-333 ותשאל אותו (אני יודע שהוא עושה דברים כאלה אבל לא מכיר אותו או את אמינותו) וכמובן תעדכן
-