בדיקת רכב במוסך לפני קנייה
-
יצא לי כמה פעמים ללכת לבדוק רכב אצל מוסכניק וכמעט חצי מהזמן הוא בדק דברים שאני יודע לבדוק לבד דהיינו: מצב הצמיגים, מצבר, חלונות, דלתות, מזגן, אם יש מספיק שמן והוא לא נראה שחור או בוצה בפקק של השמן, שלא רואים נזילות שמן בסביבות המנוע, שיש מים אדומים ברדיאטור ולא רגילים, ועוד דברים פשוטים שלא צריך להיות 'מייבין' כדי לבדוק אותם, אני צריך שהמוסכניק יבדוק לי רק את הדברים שאני לא יודע לבדוק לבד דהיינו: לעלות את הרכב על הליפט ולבדוק את מצב השלדה, צריות, בלמים, בולמים, משולשים, שיפתח מכסא מנוע ויראה שאין נזילות, שיבדוק בפלאגים שאין נזילת שמן, ושכמובן יקח את הרכב לסיבוב לראות שהמנוע לא גמור וההילוכים בסדר. כמה בדיקה כזאת אמורה לעלות?
ועוד שאלה: איך יודעים לאיזה מוסך ללכת, שאני נוסע למוכר והוא לא גר באזור שלי, כך שאיני יוכל לקחת את הרכב למוסכניקים באזור שלי שאני מכיר וסומך? -
@ידני אני שלחתי בשבוע האחרון 2 רכבים לבדיקה לפני קנייה הבדיקה שאתה רוצה זה יוצא במוסכניק ולא מכון זה בין 200 ל350 ש"ח ואם אתה רוצה בדיקת מחשב וכו' זה מחיר כמעט כפול
ועדיף שתפרט באיזה אזור אתה שהמומחים יכלו להמליץ בקלות על מוסכניקים אמינים ומומלצים
-
@המפותח כתב בבדיקת רכב במוסך לפני קנייה:
הבדיקה שאתה רוצה זה יוצא במוסכניק ולא מכון
אני רוצה מוסכניק ולא מכון.
@המפותח כתב בבדיקת רכב במוסך לפני קנייה:
ועדיף שתפרט באיזה אזור
אני עוזר מידי פעם לחברים ככה שכל פעם זה אזור אחר השאלה איך אני יודע כל פעם לאיזה מוסכניק ללכת (או שאני פשוט ישאל כאן)
-
@ידני כתב בבדיקת רכב במוסך לפני קנייה:
או שאני פשוט ישאל כאן
בודאי שתשאל כאן...
מוסכניק זה דבר שמצריך המלצות אפי' בטיפול עשרת'לפים וכ"ש בבדיקת רכב ובעלי מקצוע מריחים מי מקומי ומי תייר כך שהם יודעים על מי שווה להשקיע...
בקניית רכב מעיר רחוקה כדאי שיהיה אתך מישהו שמבין טוב ברכבים כי זה באמת בעייתי. כמובן שגם מכונאי לא מוכר זה עדיף מכלום אבל לא יותר מזה...
-
@ידני
אם מדובר ברכב ממוצע ומעלה (באזור 20,000 ) מומלץ ואפילו צריך ללכת למכון בדיקת רכב אתה משלם 550 ש"ח (להוסיף עוד 200 ש" ממוסך רגיל) ואז אתה בראש שקט
הם בודקים לך שם את כל הרכב , מבדיקת מנוע וגיר מקיפים ועד הטמבון פשוט הכל......
אבל אם הרכב פחות מכאן באמת אתה צריך הרבה להתפלל לסיעתא דשמיא וללכת לבדיקה במוסך רגיל@המפותח כתב בבדיקת רכב במוסך לפני קנייה:
@ידני
ועדיף שתפרט באיזה אזור אתה שהמומחים יכלו להמליץ בקלות על מוסכניקים אמינים ומומלצים
נכון מאוד תפרט מאיפה אתה -
@יוסי-0 כתב בבדיקת רכב במוסך לפני קנייה:
מומלץ ואפילו צריך ללכת למכון בדיקת רכב
אני אישית מעדיף ללכת למוסכניק שעובר ביחד איתך על הרכב ומסביר לך על כל תקר מאשר מכון שמביא מסמך שבחצי מהמכלולים של הרכב יש × כי המכון מבטח את עצמו, ואתה צריך לברר מה באמת התקלות