בקשת עזרה | רכב ממכרזים
-
שלום רב
כבר כמה פעמים פורסמו פה בפורום רכבים ממכרזים, וראיתי שישנם כאן כמה חבר'ה שמבינים בזה היטב.
אשמח אם מישהו יוכל לסייע לי בעניין, אני מעוניין לרכוש כעת רכב, אבל אני לא יודע איך עובדים עם כל המכרזים האלו, איך בודקים אם הרכב שווה את הנייר, ומה המכרזים היותר משתלמים (אם בכלל)..
אשמח מאוד לעזרה
מי שביכלתו לסייע לי בהתכתבות יותר מאסיבית מאשר בפורום (צ'אט) או בטלפון אשמח שיגיב..תודה ענקית ורוב ברכות.
-
@אינטרקום כתב בבקשת עזרה | רכב ממכרזים:
ומה המכרזים היותר משתלמים (אם בכלל)..
אני לא מבין בכל סוגי המכרזים אבל בגדול יש כמה סוגים
א' כונס נכסים שגם שם יש כמה סוגים, רכבים שנת 2020 ומעלה שקנו אותם די עכשיו ובד"כ לא שילמו עליהם (לפעמים זה חוב אחר)
ורכבים יותר ישנים מכונס נכסים שלקחו לאנשים פרטיים בגלל חובות
רכבים שלקחו להשכרות רכבים מפשיטת רגל
ב' משטרה ששם יש גם ניידות וגם רכבים מוחרמים וגם רכבים של קצינים וכדו'
ג' מדינה ששם יש רכבים שהיו של שרים פקידים וכדו'
כונס נכסים זה סוגיא סבוכה שאם ירצו אני ירחיב עליה (כשיהי' לי זמן)
ניידות זה הרבה פעמים עבר תאונות והיה מנוע דלוק בזמן עמידה זמן רב (הקילומטראז' לא מחשבן את זה ויש בלאי גדול לרכב)
רכבים מוחרמים זה עלול להתעסק עם עבריינים שלא מאמינים בדינא דמלכותא
רכבים של המדינה זה בד"כ בסדר כי עושים להם טיפול לפי הספר מצד שני כשלבן אדם יש רכב לא שלו ההתייחסות בהתאם...
באופן פרטי יותר אני פחות מבין בשביל זה יש פה אחרים -
@אינטרקום הכי משתלם זה מכרז רכב ממשלתי. [לא משטרתי כמו זה שפתוח עכשיו, אלא ממשלתי] למרות שגם במשטרתי אפשר עם סייעתא דשמיא לזכות בדברים טובים מאוד [יש שם רכבים שהגיעו בגרירה ולא ידוע המצב שלהם, יכול להיות רכב גמור ויכול להיות מציאה של ממש בזיל הזול] אבל זה כבר למי שיש כסף, זמן אומץ ואופי להמר...
המבין הגדול ביותר במכרזים הוא @שלמה ובדרך כלל הוא גם מאוד שמח לעזור... -
@EBA
רכב שהגיע בגרירה, נמכר בזול יותר משאר הרכבים? ממבט מלמעלה לא שמתי לב שיש הבדל.
אם הגיע בגרירה, לכאורה זה ראיה שיש לו תקלה משמעותית ויקרה שלמדינה לא היה שווה לתקנה כגון תקלות במנוע או בטורבו, והרכב לא במצב נסיעה, ולכן זה הוצא למכרז, אז איך אתה חושב שאפשר למצוא שם מציאות בזיל הזול? -
@EBA כתב בבקשת עזרה | רכב ממכרזים:
לא, אלו שהגיעו בגרירה זה רכבי חילוט
ממש לא מחייב, הרבה פעמים זה רכבי משטרה
@simon כתב בבקשת עזרה | רכב ממכרזים:
אם הגיע בגרירה, לכאורה זה ראיה שיש לו תקלה משמעותית ויקרה שלמדינה לא היה שווה לתקנה כגון תקלות במנוע או בטורבו,
לא נכון, אצלי הגיע בגרירה והיה מצויין רק החלפתי מצבר ובלאי טבעי של בלמים וטיפול 10,000
-
גם במשטרתי אפשר עם סייעתא דשמיא לזכות בדברים טובים מאוד [יש שם רכבים שהגיעו בגרירה ולא ידוע המצב שלהם, יכול להיות רכב גמור ויכול להיות מציאה של ממש בזיל הזול] אבל זה כבר למי שיש כסף, זמן אומץ ואופי להמר...
ראיתי שיש שם רכבים שלא ידוע עליהם כלום,
אם אני יציע 5,000 ש"ח לדוגמה, יש לי מה להפסיד?
הכי הרבה זה ילך לחלפים וכבר זה שוה יותר, יש סיכוי לזכות בכזה סכום?
אני בור בענינים אלו, וחשבתי לנסות את מזלי אולי אזכה באוטו חדש בסכום סמלי... -
@נוהג-לעזור כתב בבקשת עזרה | רכב ממכרזים:
הכי הרבה זה ילך לחלפים וכבר זה שוה יותר, יש סיכוי לזכות בכזה סכום?לא תפסיד, אבל אם שומרים לעצמם את הזכות לא לתת את האוטו גם להצעה הגבוהה ביותר, אם היא לא ריאלית. [הרבה פעמים יש במכרזים שנסגרו רכבים שכתוב עליהם "לא נמכר"].
אחרת אני אציע מאה שקל על כל הרכבים במכרז, אולי במקרה יהיה אחד שלא יציעו עליו כלום ואני אזכה... -
לא תפסיד, אבל אם שומרים לעצמם את הזכות לא לתת את האוטו גם להצעה הגבוהה ביותר, אם היא לא ריאלית.
כוונתי היתה האם היו זכיות כאלו בעבר או שזה לא המצב, לא עברתי על מכרזים קודמים הדומים למכרז הזה, לכן אני שואל אותך מנסיונך הרב בתחום.
-
@נוהג-לעזור מאיפה לך שיש לי ניסיון רב בתחום??
רק התחלתי ללמוד את הנושא לקראת הרכב הבא [השביעי שלי] שאולי יגיע משם. וכדרכי אני לומד דברים ביסודיות, ומכאן כל התשובות שעניתי עד כה...
מחפש ניסיון אמיתי? הכתובת זה @שלמה -
@נוהג-לעזור
לא הגיוני בכזה סכום.
יש שם אפילו רכבים שנמכרים מעל המחירון.
במכרז הממשלתי האחרון פגשתי שם כמה סוחרי רכב, שוחחתי איתם, והם אמרו לי שבד"כ לא שייך להוציא רכב בהוזלה של יותר מ 40 אחוז מהמחירון המקורי לפני ההורדה של רכב ממשלתי וכו'.
ואז שאלתי על כך עובד אחד נחמד, והוא נתן לי להבין שגם לא מצוי כלל הוזלה של 40 אחוז ברכב תקין שיש לו ביקוש בשוק, ואדרבה, הרכבים המבוקשים נמכרים במחיר מחירון או יותר.
וכשראיתי את התוצאות הבנתי כמה הוא צדק.
הדבר נכון ברכבי ממשלה, רכבי משטרה זה קצת יותר זול לכאורה.
נ.ב כפי הבנתי הדלה, הסוחרים שמעלים את המחיר למחיר מחירון הם מבני דודינו... -
אני בור בענינים אלו, וחשבתי לנסות את מזלי אולי אזכה באוטו חדש בסכום סמלי...@EBA כתב בבקשת עזרה | רכב ממכרזים:
לא תפסיד, אבל אם שומרים לעצמם את הזכות לא לתת את האוטו גם להצעה הגבוהה ביותר, אם היא לא ריאלית. [הרבה פעמים יש במכרזים שנסגרו רכבים שכתוב עליהם "לא נמכר"].
אחרת אני אציע מאה שקל על כל הרכבים במכרז, אולי במקרה יהיה אחד שלא יציעו עליו כלום ואני אזכה...@נוהג-לעזור כתב בבקשת עזרה | רכב ממכרזים:
כוונתי היתה האם היו זכיות כאלו בעבר או שזה לא המצב, לא עברתי על מכרזים קודמים הדומים למכרז הזה, לכן אני שואל אותך מנסיונך הרב בתחום.
הייתה שם פעם דאצ'יה לוגאן דיזל שחולטה בהיותה מונית היא הייתה חבוטה ומשומשת היטב רציתי אותה לחלפים והצעתי 2500 בזמן שמחירון לוי יצחק משוקלל נתן 6500! והרכב לא נמכר
זה תלוי בסי''ד כמובן, מנהל הרכב מסתכל על השוק ולא יקבל מאדם 2500 ש''ח גם עם זה חופף עם השוק כי זה מחיר שמעלה גיחוך@EBA כתב בבקשת עזרה | רכב ממכרזים:@נוהג-לעזור מאיפה לך שיש לי ניסיון רב בתחום??
רק התחלתי ללמוד את הנושא לקראת הרכב הבא [השביעי שלי] שאולי יגיע משם. וכדרכי אני לומד דברים ביסודיות, ומכאן כל התשובות שעניתי עד כה...
מחפש ניסיון אמיתי? הכתובת זה @שלמהאני ממליץ על מר והדברים שכותב הם נכונים
@simon כתב בבקשת עזרה | רכב ממכרזים:
@נוהג-לעזור
לא הגיוני בכזה סכום.
יש שם אפילו רכבים שנמכרים מעל המחירון.
במכרז הממשלתי האחרון פגשתי שם כמה סוחרי רכב, שוחחתי איתם, והם אמרו לי שבד"כ לא שייך להוציא רכב בהוזלה של יותר מ 40 אחוז מהמחירון המקורי לפני ההורדה של רכב ממשלתי וכו'.
ואז שאלתי על כך עובד אחד נחמד, והוא נתן לי להבין שגם לא מצוי כלל הוזלה של 40 אחוז ברכב תקין שיש לו ביקוש בשוק, ואדרבה, הרכבים המבוקשים נמכרים במחיר מחירון או יותר.
וכשראיתי את התוצאות הבנתי כמה הוא צדק.
הדבר נכון ברכבי ממשלה, רכבי משטרה זה קצת יותר זול לכאורה.הכל תלוי במצב השוק העכשווי. אנשים לא רוכשים רכבים במחיר מחירון כי אין כסף להרבה מהם, מה שמעלה את כמות המציעים גם במכרזי ממשלה והתחרות מאתגרת יותר, כשהתחילה המלחמה אנשים הוציאו משם באחלה מחירים.
אני ממליץ ללכת לנסות, אבל הכי מומלץ לעכוב כמה מכרזים ולהכין שיעורי בית ואז להגיע על מוכןנ.ב כפי הבנתי הדלה, הסוחרים שמעלים את המחיר למחיר מחירון הם מבני דודינו...
הסיבה היא שאצלם (שטחים) אין להשיג רכב חדש מהחברה, ולכן הם הולכים אצלם למגרשים וקונים רכב שעבר השבחה אצל הסוחר, והיה לרכב עבר טיפולי מרשים
מה שגורם לסוחר לקבל סכום יפיפה ובהתאם לשלם קרוב למחירון@מוטי-ברנד כתב בבקשת עזרה | רכב ממכרזים:
את זה מישהו הסביר לי כשהייתי שם שלהם לא מעניין כמה קילומטר הרכב הזה עשה כי הם מסדרים את הקילומטר שיהיה מתאים
נכון מאוד וכנ''ל
-
גם במשטרתי אפשר עם סייעתא דשמיא לזכות בדברים טובים מאוד [יש שם רכבים שהגיעו בגרירה ולא ידוע המצב שלהם, יכול להיות רכב גמור ויכול להיות מציאה של ממש בזיל הזול] אבל זה כבר למי שיש כסף, זמן אומץ ואופי להמר...
אני בור בענינים אלו, וחשבתי לנסות את מזלי אולי אזכה באוטו חדש בסכום סמלי...עיין בשרשור הזה עד סופו ותבין שלפעמים אתה עלול להסתבך