כמה לדרוש על רכב כזה?
-
אחותי קנתה רכב לפני 3 חודשים סה״כ
אבל שתהיה בריאה הייתה לחוצה לרכב, קנתה קורולה 2008 שכידוע עם גיר רובוטי...
בהתחלה הרגיש לה בסדר, עכשיו נמאס לה😄
אז ככה
הרכב אצלה יד שלישית, כל הבעלים פרטי, הרכב נקנה במקור על ידי רוסי, שכהרגלם שמר עליו באדיקות, לפני פחות משנה קנה אותו מישהו שאני מכיר, וכחצי שנה אחרי מכר אותו לאחותי (לאחר שלטענתו נצרך ל7 מקומות עקב התרחבות)
הרכב עם 107,000 ק"מ (כן, קראתם נכון) מצבו החיצוני די בסדר (טיפה בחיבורים...) הרכב עם חלונות כהים מאחורה, עם חלונות קדמיים שנסגרים אוטומטית, עם מערכת מולטימדיה חדשה שממש לא מזמן התקנתי לה+מצלמת רוורס+חיישני רוורס
מצבו הפנימי מעולה ושמור מאוד
לפני שבוע וחצי החלפתי את כל פנסי החזית ללדים, לרכב 3 שלטים ו2 מפתחות.
טסט עד 10/24, הוחלף אלטרנטור לאחרונה.
בכוונה כותב את הכל כדי לדעת לשקלל הכל.
מוכרת רק בגלל הרובוט שמעצבן אותה
מה דעתכם על גובה המחיר?
-
@YKingsmart זו ללא ספק שיטה מעניינת לפרסם רכב למכירה...
-
@YKingsmart בין אם אתה מתייעץ ובין אם כדברי @EBA פספסת את הפרט הכי חשוב מה מצב הקלאץ' והמנוע קלאץ'?
מתי הוחלף? -
@טכנולוג כתב בכמה לדרוש על רכב כזה?:
מחירו סביב ה15 למיטב ידיעתי
במחיר הזה הוא נמכר עם 200 אלף אפילו נושק ל300 אלף לדעתי אפשר לדרוש עליו עוד כמה ת'לאפים יפים... הוא עשה רק 107 אלף שזה בדיחה לאוטו כזה...
השאלה גם אם טיפול 100 אלף עשו לו? (רצועת טיימינג ) -
@YKingsmart תיכנס ליד 2 ותראה כמה דורשים על רכב עם נתונים דומים לטוב ולרע ותסיק מסקנות
לדעתי כדאי לך להתחיל מעל המחיר, כי יכול להיות שאיזה ערבי יראה את המודעה ושמעתי פעם שהם מאוד אוהבים את הקורולה הרובוטית וירצה את הרכב במיוחד שיש לרכב לדים ומולטימדיה
הכי הרבה אם לא ילך תוריד -
@קינג-קומפיוטר בדיוק כך לדעתי להתחיל ב20 אלף הכי חשוב בלי לחץ ולא לשכוח לציין את הקמ הנמוך הזה.... זה חשוב מאוד לישראלים😀
עריכה:
משום מה התמונות היו מוכרות לי מהיכן שהוא ואז נזכרתי שראיתי אותם ביד 2, נכנסתי וראיתי את המודעה והוא פרסם ב25 אלף מחיר טוב. בהצלחה. -
@טכנולוג כתב בכמה לדרוש על רכב כזה?:
@YKingsmart בין אם אתה מתייעץ ובין אם כדברי @EBA פספסת את הפרט הכי חשוב מה מצב הקלאץ' והמנוע קלאץ'?
מתי הוחלף?
אני מבין שזה סאן א"כ במידה והקלאץ' תקין מחירו סביב ה15 למיטב ידיעתיאם אתה חושב שזה שווה יותר תכתוב לי ואני אמחק את דעתי ותבקש כמה שנראה לךללא ספק באתי להתייעץ ולא לשווק.
למכור לפורום רכב שיעשו עליו קריעה שתי וערב לא משתלם פיננסית
מה החליפו ומתי לצערי לא יודע, הייתי במוסך שהסתכל אחרי מעשה על הרכב, לא היה משהו חריג שהוא ראה, יותר מזה לא יודע
ו15 זה אפילו לא בדיחה, רכבים עם 300000 ק"מ מפורסמים ביותר -
זה רכב ללא שוק כלל
אם תקבל עליו 16 תגיד תודה
@ציפלינגים יש שם שרשרת לא רצועה כמדומני -
@שמואל-קליין כתב בכמה לדרוש על רכב כזה?:
שרשרת לא רצועה
חד משמעית יש שם שרשרת
לגבי המחיר הבדואים משלמים עליו גם 20
-
-
@שמואל-קליין כתב בכמה לדרוש על רכב כזה?:
אם תקבל עליו 16 תגיד תודה
על זה אני קצת חולק... אומנם אין לו שוק אבל נתונים כאלו קשה למצוא...
-
א. לדעתי, אל תגרמו לו לחשוב שהוא יכול לקבל 20 בקלות.
ב. זה בעייתי להתחיל ממחיר גבוה, כי אז אף אחד לא מתעניין ואז כשמגיע הערבי הראשון ועושה קוואצ' כמו שרק ערבי יודע לעשות, אתה עלול לגלות שאתה מוכן למכור במחיר שאפילו לא דמיינת.
ג. להסתכל על המחיר ביד 2 ולהגיד שאחרים מפרסמים ביותר יקר, זה טעות. כי לפרסם לא עולה כסף וגם מי שמפרסם שם בהכי זול, זה לפני התמקחות.
ויש עוד נקודה. אנשים אוהבים להרגיש שהרכב שלהם שווה הרבה ואם הם אפילו מפרסמים את זה ביקר, אז יש להם גם גושפנקא לזה שזה שווה הרבה.בפרט בטויוטות, שאולי שוות הרבה, אבל המחירים שאנשים מפרסמים בכלל לא קשורות למציאות מניסיון. -
@צילפינגים
עיקר הנקודה היא שלא יפתח ציפיות ויתאכזב.
לדעתי שיכתוב 2 או 3K יותר ממה שהוא מתכנן לקבל, אבל בלי להגזים.
בשביל לרדת במשא ומתן, מספיק להיות קשוח ולרדת 500 או אלף, ועוד אלף על בעיות.
אין עניין להתחיל ממחיר גבוה, כדי שיהיה אפשר לרדת 10K. -
@simon כתב בכמה לדרוש על רכב כזה?:
אני מכרתי רכב כזה לפני כ 7-8 שנים בכ 31000 ש"ח, והמד אוץ היה באיזור ה100,000 בלבד.
אני מתפלא שהערך שלו ירד מאז כזה קצת.ירידת ערך נוצרת בגלל השנתון ובגלל הק"מ וכאן מבחינת השנתון הרכב בן 16 שנים אבל מבחינת הק"מ הוא כביכול בן 6 שנים ולכן יש לו ירידת ערך חלקית אבל אם הוא היה יורד גם בק"מ הוא היה שווה הים בין 10 ל13 שזה כ30% ממה שהוא היה אז - לא כזה מפליא
-
@צילפינגים כתב בכמה לדרוש על רכב כזה?:
לפני 8 שנים היה שווה כמעט אותו הדבר...
לא בהכרח, הוא כתב
@simon כתב בכמה לדרוש על רכב כזה?:
אני מכרתי
יכול להיות שהוא מכר מתחת למחירון
וחוץ מזה האמינות של הקורולה בעיני הציבור גדלה עם השנים (והמחיר בהתאם)
הדגמים הראשוניים של הקורולה שרצו כאז זה באזור 1995
לוקח זמן לגלות עד כמה זה רכב אמין (ולא רק בשנתון מסוים) -
@צילפינגים כתב בכמה לדרוש על רכב כזה?:
@טכנולוג בדיוק כמו שאתה אומר העניין שהוא דיבר על אותו שנתון, אותו קמ, לפני 8 שנים היה שווה כמעט אותו הדבר...
זה נמדד באחוזים ולכן אני ממש לא מסכים עם מה שכתבת שהוא שווה כמעט אותו דבר כי אם לפני 7 שנים (כלומר ב2017) הרכב עלה 31 (בהנחה וזה אכן היה השווי האמיתי שלו אז) ועכשיו כשהוא בן 16 הוא שווה כ11 אש"ח (אילו הוא היה בקילומטראז' של בן 16 דהיינו 200+) ז"א ירידה של 65% ב7 שנים (זה כ15% לשנה)
ומכיוון שבקילומטראז' הוא בן 6 לכן הוא שווה יותר - הסכומים שנאמרו כאן זה בין 15 ל 20 אם נלך על האמצע זה 18 כלומר ירידה של 42% רק על השנתון (שזה ממש לא "כמעט אותו דבר" כלשונך זה ירידה של 42%) שוב זה סביר לגמרי שמתוך 65% ירידת ערך 42 זה על השנתון ו23 זה על הקילומטראז'
ובנוסף חשוב לדעת שכל שהרכב מזדקן השנתון נעשה פחות רלוונטי ומה שיותר משחק הוא הקילומטראז' והמצב המכאני