מערכת ABS לפריוס 2008
-
@מוטי-0 לפני שאתה רץ לטפל בזה
לי זה קרה לפני 10 חודשים וכמובן רצתי למוסך עם תוכניות מאין תבוא המשכנתא אבל שם הוא אמר לי שמנסיונו לא בטוח שזה טוטאל עדיף לאפס במחשב ורק אם זה חוזר שוב צריך לתקן את זה
ואם בכל זאת החלטת לטפל בזה יש אחד מאנ"ש בבני ברק (ולא בכפר) שמרכיב חלקים מפירוק במחירים סבירים רולי 0587874466 זמין בעיקר בוואטספ ולמי שבעידן גם ב SMS -
@יוסי-התחכמוני כתב במערכת ABS לפריוס 2008:
@EBA
למה לבכות כמה זה אמור לעלות ???הבנתי מאחד [ב.ז., נמצא כאן בפורום, אבל אני לא יודע מה הניק שלו] שזה עולה אלפיים ומעלה, אבל הבעיה העיקרית היא למצוא מישהו שיודע לסדר את זה...
-
@מוטי-0 לא מזמן זה קרה לחבר במזדה 3
אחרי שנתקע עם הגלגל במדרכה (במהלך פניה רגילה)
מוסכניק אחד אמר לו שכנראה הלך לו המערכת כמו שאמרו לך
ואחכ הלך למישהו אחר ממש מקצוען שחיבר לו מחשב ואיפס, ועשה עוד מלא בדיקות גם תוך כדי נסיעה כשהמחשב מחובר (אין לי מושג מה הוא בדק בזמן הזה)
וכבר כמה חודשים הוא נוסע ולא נדלקה לו שוב נורה.
תבדוק את זה יותר לעומק כי להחליף כזאת מערכת כמו שאמרו לך זה לא פשוט וזו מערכת מאוד קריטית מבחינה בטיחותית -
לא ברור
בכלל מה זה משפיע על הרכב
מה זה לא בולם טוב ???https://carcheck.co.il/abs/
אולי זה קצת מסביר לא מוצא מאמר מקיף בעניין מחכה לאלופים כאן -
@יוסי-התחכמוני זה בולם מצוין, עד שהכביש קצת רטוב... התפקיד של הABS הוא שהצמיג ייתפס בכביש גם אם הוא איבד אחיזה, נניח כשיש שכבת קרח או שמן על הכביש והצמיג מחליק, הABS בעצם מפמפם את הבלם, כשהוא יופעל אתה תרגיש רעידות לכמה שניות בברקסים, אם הכל בסדר זה לא מסוכן לנסוע ככה, אבל זה כמו לנסוע בלי כריות אוויר...
עריכה: לא, זה ממש לא כמו לנסוע בלי כריות אוויר, ישמצב לאבד בלמים...
-
@אושר-מתקרב כתב במערכת ABS לפריוס 2008:
@יוסי-התחכמוני זה בולם מצוין, עד שהכביש קצת רטוב... התפקיד של הABS הוא שהצמיג ייתפס בכביש גם אם הוא איבד אחיזה, נניח כשיש שכבת קרח או שמן על הכביש והצמיג מחליק, הABS בעצם מפמפם את הבלם, כשהוא יופעל אתה תרגיש רעידות לכמה שניות בברקסים, אם הכל בסדר זה לא מסוכן לנסוע ככה, אבל זה כמו לנסוע בלי כריות אוויר...
זה מאוד תלוי מה התקלה בABS
בעיקרון זה יכול לא לעבוד כפי שציינת
הוא יכול גם לבטל את הבלימה בחלק מהלחיצה, ואז צריך ללחוץ עוד
זה כבר מצב שעלול להיות מסוכן
בנוסף. עלול להיות מצב בו המערכת התקולה תתבטל את כל הבלימה וזה ה' ירחם...
בקיצור, צריך לדעת איך התקלה עלולה להשפיע על הרכב, אבל בחלק מהמצבים זה ממש לא רק כמו לנסוע בלי כריות אוויר -
@אושר-מתקרב כתב במערכת ABS לפריוס 2008:
כמו שכבר הוזכר זה ממש משתנה אצלי כשזה קרה הבלמים בקושי הגיבו
וזה היה די מפחיד...ודרך אגב מישהו (מוסכניק) טען לי היום שבפריוס כדאי להחליף את השמן בלמים על מנת לשמור על הABS עוד מישהו שמע על זה חוץ ממנו?
-
מחקר
של החסכנים כמוני גילה כך
תיקון רק עבודה באזור 600-1200 מוסך לא מורשה חלילה
ודברתי עם חבר מהאזור שמתעסק רק בפריוס אמר שעדיף לקנות כבר את כל הרכב מאשר רק את המשאבה הABS
לכן אחכה בסבלנות שישיג רכב מקווה בקרוב ואפרסם כמה עלתה המשאבה
שוב שואל האם ע"י ה OBD אפשר לכבות את הנורה הזאת ?? -
@מרדכי-MC כתב במערכת ABS לפריוס 2008:
שוב שואל האם ע"י ה OBD אפשר לכבות את הנורה הזאת ??
לא יודע, מניח שכן, אם כי איפוס בד"כ לא עוזר לתקלות שהמחשב מקפיץ מיד שוב.
בכל מקרה הABS מנוהל ע"י מחשב בפני עצמו, והצ'יפים הזולים בד"כ לא קוראים אותו (למרות שהוא נגיש מהשקע, אך נצרך מחשב שקורא את הקודים הללו). -
-
@נייטרון-חפשי
בהחלט צודק (לגבי הספוילר, אני לא מביע עמדה, לא זוכר...).
לכן ציינתי כפי שציינתי, אבל תמיד טוב להבהיר...כל מוסכניק לכאורה יוכל לבצע זאת, אם ירצה, ובכמה שירצה, וכו'