קניית סיטרואן C5 איירקרוס 1.6 טורבו
-
1 לאחרונה הוחלף מסרק הגה משולשים וכדומה, זה אמור להראות על נסועה בעייתית?
2 משאבת המים שהוחלפה זה דבר שאני מבים שאמורים לחשוש ממנו באזור ה-140K עצם העניין שזה הוחלף מוקדם יותר זה פלוס, נכון?
3 מה זה המכסה ראש מנוע שהוחלף?
אני מצרף את ההיסטוריית טיפולים, אשמח לדעת אם מה שהוחלף זה טוב לי כי אני לא אצטרך לעשות זאת בעצמי, או שמא להיפך זה סימן למשהו לא עובד טוב,
יצויין שזה מוסך אמין ומומחה בצרפתיות,
תודה רבה!
אני לא מצליח להעלות קובץ אז אני יעלה סיכום של AI, סליחה אבל אני אישית לא מבין מה כתוב מקווה שהוא יעזור בעניןטיפולים תקופתיים: בוצעו בזמן לפי מרווחי קילומטראז’ וזמן (סביב 16k, 33k, 54k, 69k, 82k, 96k ו-108k ק"מ) וכללו החלפות שמן מנוע, מסננים (שמן, אוויר, מזגן) ומצתים. בלמים: תחלופה תכופה יחסית של רפידות וצלחות קדמיות ואחוריות (כולל ליטושים והחלפות מלאות בשנים 2021, 2023, 2024, 2025 ו-2026). רצועת אביזרים ומצבר: הוחלף מצבר ב-65,000 ק"מ ורצועת אביזרים ב-82,000 ק"מ. תיקונים משמעותיים והערכת רמת הבלאיהיגוי ומתלים (בלאי גבוה וחריג במיוחד):הוחלפו תפוחי הגה ב-103,500 ק"מ. ב-108,000 ק"מ הוחלפו משולשי פרונט לשני הצדדים, ציריה ימנית, ומסרק הגה משופץ כולל כיוון פרונט. מדובר בשיפוץ מקיף של כל חזית הרכב בטווח קצר, המעיד על שחיקה מוגברת – תוצאה טיפוסית של נסיעה מרובה בכבישים משובשים, עמידה ממושכת בפקקים או סגנון נהיגה אגרסיבי.מערכת קירור (נקודת תורפה שדרשה התערבות חוזרת):החלפת פולי/גלגלת משאבת מים ב-54,000 ק"מ ושוב ב-108,000 ק"מ. שטיפת מערכת קירור ב-87,000 ק"מ. החלפת משאבת מים מלאה וניקוז נוזל קירור ב-91,000 ק"מ. החלפות חוזרות של פקק מיכל עיבוי. רצף זה מעיד על בעיות התחממות או איבודי מים שדרשו טיפול מתמשך.מנוע:החלפת מכסה שסתומים / ראש מנוע (ב-76,900 ק"מ). ברכבים אלו (מבית קונצרן PSA/סטלנטיס) החלפה זו נובעת לרוב מכשל בשסתום ה-PCV הפנימי, הגורם לצריכת שמן גבוהה או ואקום עודף.
-
2 משאבת המים שהוחלפה זה דבר שאני מבים שאמורים לחשוש ממנו באזור ה-140K עצם העניין שזה הוחלף מוקדם יותר זה פלוס, נכון?
אני מצרף את ההיסטוריית טיפולים, אשמח לדעת אם מה שהוחלף זה טוב לי כי אני לא אצטרך לעשות זאת בעצמי, או שמא להיפך זה סימן למשהו לא עובד טוב,
תודה רבה!
אני לא מצליח להעלות קובץ אז אני יעלה סיכום של AI, סליחה אבל אני אישית לא מבין מה כתוב מקווה שהוא יעזור בעניןטיפולים תקופתיים: בוצעו בזמן לפי מרווחי קילומטראז’ וזמן (סביב 16k, 33k, 54k, 69k, 82k, 96k ו-108k ק"מ) וכללו החלפות שמן מנוע, מסננים (שמן, אוויר, מזגן) ומצתים. בלמים: תחלופה תכופה יחסית של רפידות וצלחות קדמיות ואחוריות (כולל ליטושים והחלפות מלאות בשנים 2021, 2023, 2024, 2025 ו-2026). רצועת אביזרים ומצבר: הוחלף מצבר ב-65,000 ק"מ ורצועת אביזרים ב-82,000 ק"מ. תיקונים משמעותיים והערכת רמת הבלאיהיגוי ומתלים (בלאי גבוה וחריג במיוחד):הוחלפו תפוחי הגה ב-103,500 ק"מ. ב-108,000 ק"מ הוחלפו משולשי פרונט לשני הצדדים, ציריה ימנית, ומסרק הגה משופץ כולל כיוון פרונט. מדובר בשיפוץ מקיף של כל חזית הרכב בטווח קצר, המעיד על שחיקה מוגברת – תוצאה טיפוסית של נסיעה מרובה בכבישים משובשים, עמידה ממושכת בפקקים או סגנון נהיגה אגרסיבי.מערכת קירור (נקודת תורפה שדרשה התערבות חוזרת):החלפת פולי/גלגלת משאבת מים ב-54,000 ק"מ ושוב ב-108,000 ק"מ. שטיפת מערכת קירור ב-87,000 ק"מ. החלפת משאבת מים מלאה וניקוז נוזל קירור ב-91,000 ק"מ. החלפות חוזרות של פקק מיכל עיבוי. רצף זה מעיד על בעיות התחממות או איבודי מים שדרשו טיפול מתמשך.מנוע:החלפת מכסה שסתומים / ראש מנוע (ב-76,900 ק"מ). ברכבים אלו (מבית קונצרן PSA/סטלנטיס) החלפה זו נובעת לרוב מכשל בשסתום ה-PCV הפנימי, הגורם לצריכת שמן גבוהה או ואקום עודף.
@EM6789 הדעה הרווחת אצל מומחי הפורום היא לא להתקרב לצרפתיות. מי שאמינות חשובה לו, כמובן.
מהסיכום של AI נראה גם שהרכב עבר הרבה הרפתקאות, ובטווח של זמן וק"מ די קצר.
בקיצור, לא נשמע מלבב, והייתי ממליץ לך לחפש כלי שיודע לתת לבעליו ראש שקט יותר, אבל נראה מה יגידו המומחים.
אגב, ניחשתי נכון שהרכב הוא שנת 2021 עם בערך 108 אק"מ?
אם כן, וגם אם לא, עדיף שתציין בפוסט את הפרטים האלו, הם יעזרו לעזור לך. -
תודה רבה!
-
תודה על התגובות,
אני מודע לדעה על הצרפתיות,
מדובר במנוע 1.6 טורבו עם 180 כ"ס שבאופן יחסי לא נרשמים בו בעיות,
[יש מחלות ידועות של משאבת מים ממיר טורבו מדחס מזגן] אולם אני נכנס לאירוע בעניים פתוחות,
השאלה היא כזו גם אם הנסועה בעייתית, [בעיר, ירידה ממדרכות, באמפרים,] ברגע שהוחלפו המכלולים הללו זה יכול ליצור בעיות נוספות?
או דווקא להיפך זה דברים שיש להם בלאי גם ככה ועצם העובדה שהם הוחלפו זה דווקא טוב, כי אני לא אצטרך להתעסק בזה בקרוב.
אני כן אשמח לדעת על השסתום ראש מנוע לדוגמא, ועל משאבת המים אם זה דברים כמו הציריה ומשולשים [שהוחלפו אז אני שנוסע נורמלי לא צריך לחשוש] או שזה רק סימן לבאות? [כי יש בלאי בעייתי פנימי שגורם לחלופה הזו]
תודה רבה רבה! -
תודה על התגובות,
אני מודע לדעה על הצרפתיות,
מדובר במנוע 1.6 טורבו עם 180 כ"ס שבאופן יחסי לא נרשמים בו בעיות,
[יש מחלות ידועות של משאבת מים ממיר טורבו מדחס מזגן] אולם אני נכנס לאירוע בעניים פתוחות,
השאלה היא כזו גם אם הנסועה בעייתית, [בעיר, ירידה ממדרכות, באמפרים,] ברגע שהוחלפו המכלולים הללו זה יכול ליצור בעיות נוספות?
או דווקא להיפך זה דברים שיש להם בלאי גם ככה ועצם העובדה שהם הוחלפו זה דווקא טוב, כי אני לא אצטרך להתעסק בזה בקרוב.
אני כן אשמח לדעת על השסתום ראש מנוע לדוגמא, ועל משאבת המים אם זה דברים כמו הציריה ומשולשים [שהוחלפו אז אני שנוסע נורמלי לא צריך לחשוש] או שזה רק סימן לבאות? [כי יש בלאי בעייתי פנימי שגורם לחלופה הזו]
תודה רבה רבה!@EM6789
כמה הערות, כי חלק ממה שנכתב כאן פשוט לא מדויק.לגבי “הדעה הרווחת אצל מומחי הפורום היא לא להתקרב לצרפתיות” - אילו מומחים בדיוק? מי אמר את זה ומתי? זו לא חוות דעת, זו סיסמה שמתגלגלת בפורומים כבר עשרים שנה, ובעיקר היא לא עוזרת למי ששאל שאלה נקודתית על היסטוריית טיפולים של רכב ספציפי.
ועכשיו לגופו של עניין:
מכסה שסתומים — הסיכום כתב “מכסה שסתומים / ראש מנוע” כאילו מדובר באותו דבר, וזה בדיוק סוג הבלבול שיוצר פאניקה מיותרת. מכסה שסתומים הוא מכסה פלסטיק שיושב על הראש; ראש מנוע זה סיפור אחר לגמרי. במנועי 1.6 בנזין של PSA זו תקלה ידועה ושגרתית: ממברנת ה-PCV מובנית בתוך המכסה, היא נקרעת עם הזמן, ואז מקבלים ואקום עודף בקרטר, צריכת שמן, סרק לא יציב ולפעמים שריקה. הפתרון הוא החלפת המכסה — חלק זמין, עבודה קצרה. זה לא סימן לכשל מנוע, וזה שזה כבר נעשה זה פלוס ולא מינוס.
מסרק הגה, משולשים וציריה סביב 108 אלף — אלה חלקי בלאי.
בכל רכב זה הזמן שהם כבר מתבלים עד כדי החלפה. (למעט מסרק הגה שבד"כ עמיד ליותר ק"מ)
בכבישים ובפסי ההאטה שיש כאן זה פחות או יותר הטווח שבו מחליפים אותם כמעט בכל רכב, ואני לא הייתי מסיק מזה “בלאי חריג” או משהו על סגנון הנהיגה. הפריט היחיד שבאמת שווה לשים לב אליו הוא מסרק ההגה המשופץ: לוודא שאין רעש או משחק בהגה, שאין דלף, ושהפרונט באמת כוון אחרי העבודה.מערכת הקירור - כאן, בניגוד לשאר, באמת אי אפשר להגיד כלום מהתקציר. פולי משאבה ב-54 אלף, משאבה מלאה ב-91 אלף, ושוב פולי ב-108 אלף — או שהסיכום ערבב שורות, או שהיה שם רצף שדורש הסבר. בשביל להבין מה קרה צריך לראות את דפי הטיפולים עצמם, לא סיכום של AI.
לבעל השרשור: תעלה צילום או סריקה של היסטוריית הטיפולים המקורית (אפשר גם בכמה תמונות), ואז אפשר יהיה להגיד לך משהו אמיתי. ובאופן כללי - חלקי בלאי שכבר הוחלפו במוסך שמבין ברכב הם יתרון: זה כסף ששולם ועבודה שאתה לא תצטרך לעשות.