איפה לעצור להולך רגל
-
למורי הנהיגה ולכל המומחים שאלה קשה איך להתנהג בצומת
שאלה למורה.pdf מצורף קובץ -
שאלה למורה.pdf מצורף קובץ@שיפקה כעיקרון אין היתר להיכנס לצומת כשאין אפשרות לצאת ממנה מיד, כיון שזה עלול ליצור חסימה לתנועה.
לגבי הדוגמא שהבאת, אם הרכב ימתין בתוך הצומת הוא עלול לחסום את התנועה החוצה, אבל אם ההולך רגל אמור לסיים את החציה עד שתגיע למעבר החציה, ניתן לסמוך ע"ז ולהיכנס לצומת.נ.ב. המידע אינו מוסמך והוא מתבסס ע"ס זכרוני מהתאוריה ומלימודי הנהיגה בלבד.
עריכה: אני רואה ששאלת גם על מצב שבו הרכב לא מפריע לתנועה, ועל זה אין לי מושג, אבל בלתי סביר בעיני שהמחוקק יתלה את החוק בפרשנות ובחלוקות של מקרים ספציפיים.
-
מסברא לא שייך כאן החוק שאומר שאסור להיכנס לצומת כשא"א להשלים את המעבר בצומת בלי לעכב את התנועה, כי מסתבר זה דוקא כשהמצב העכשוי לא מאפשר, אבל בנידון הזה שעכשיו אין לך שום חיוב לעצור ואתה יכול להשלים את החציה, אך רק כשתגיע לשם תהיה מחויב לעצור כדי לתת זכות קדימה בזה לא נאמר החוק הזה.
ובנימה למדנית יותר - חלות החיוב של העצירה להולך רגל חלה רק ליד המעבר חציה, וא"כ לפי המצב שאתה נמצא בו עכשיו אין שום מניעה להשלים את כל המעבר בתוך הצומת בלי לעכב את התנועה.
מלבד הסברות הלמדניות אין הגיון לחכות שהוא יעבור כשאתה נמצא בצד השני של הצומת כי א"כ אין לדבר סוף… -
@שיפקה כעיקרון אין היתר להיכנס לצומת כשאין אפשרות לצאת ממנה מיד, כיון שזה עלול ליצור חסימה לתנועה.
לגבי הדוגמא שהבאת, אם הרכב ימתין בתוך הצומת הוא עלול לחסום את התנועה החוצה, אבל אם ההולך רגל אמור לסיים את החציה עד שתגיע למעבר החציה, ניתן לסמוך ע"ז ולהיכנס לצומת.נ.ב. המידע אינו מוסמך והוא מתבסס ע"ס זכרוני מהתאוריה ומלימודי הנהיגה בלבד.
עריכה: אני רואה ששאלת גם על מצב שבו הרכב לא מפריע לתנועה, ועל זה אין לי מושג, אבל בלתי סביר בעיני שהמחוקק יתלה את החוק בפרשנות ובחלוקות של מקרים ספציפיים.
@מקצוען-טרי אותי המורה לימד שבכזה מקרה עוצרים לפני הצומת ולא נכנסים, לפי החוק היבש אתה צריך לתת לו להשלים את המעבר בבטחה ורק אז לנסוע (ולא לחכות רק שהוא יעבור אותך), מה תעשה אם הוא פתאום ירצה לקשור שרוכים באמצע המעבר?
-
שאלה למורה.pdf מצורף קובץ -
@חיים-ברזל כתב באיפה לעצור להולך רגל:
@שיפקה גם אותי לימד המורה שלא נכנסים לצומת אם אתה לא יכול לסיים
@מיכאלbדווקא אותי המורה לימד (כמדומה באחת הפניות שמאלה בעלייה מרח’ טשרניחובסקי לסמטאות קטמון)
לא לעכב את התנועה מאחורי, ואם פנוי מולי להכנס ולעמוד לפני מעבר החצייה עד שתסיים הזקנה לעבור
@אושר-מתקרב מדובר שפנוי ממולי (מה שאתה קורא מימיני, צומת קמץ, ולא הצטלבות) והחשש שלי היה באמת שאעכב, שההוראה שקיבלתי הייתה שאם עכשיו הצומת פנוייה, אני נכנס, וכמו שביאר @מקצוען-טרי אבל בלי הלומדות, שאני לא חייב לעצור לפני שהגעתי למעבר חצי’המוסר השכל שאספתי מזה לחיים, תמיד תנסה להכנס ולעבור, ורק אם אין ברירה תעצור
בד"כ אני לא נוהג ככה, וודאי לא ברמזורים, שיש לי תחושה שאני הנהג היחיד במרכז ירושלים שלא נכנס לצומת ברמזור כתום, וק"ו שלא באדום אפי’ בשנייה הראשונה
(בהיותי הולך רגל בחלק מהיום, אני מקפיד לשרוף כמה שיותר אדומים, ועשרות שוטרים רואים, ולא מצייצים, נס שאין עדיין לוחיות רישוי על הגב -
@חיים-ברזל כתב באיפה לעצור להולך רגל:
@שיפקה גם אותי לימד המורה שלא נכנסים לצומת אם אתה לא יכול לסיים
@מיכאלbדווקא אותי המורה לימד (כמדומה באחת הפניות שמאלה בעלייה מרח’ טשרניחובסקי לסמטאות קטמון)
לא לעכב את התנועה מאחורי, ואם פנוי מולי להכנס ולעמוד לפני מעבר החצייה עד שתסיים הזקנה לעבור
@אושר-מתקרב מדובר שפנוי ממולי (מה שאתה קורא מימיני, צומת קמץ, ולא הצטלבות) והחשש שלי היה באמת שאעכב, שההוראה שקיבלתי הייתה שאם עכשיו הצומת פנוייה, אני נכנס, וכמו שביאר @מקצוען-טרי אבל בלי הלומדות, שאני לא חייב לעצור לפני שהגעתי למעבר חצי’המוסר השכל שאספתי מזה לחיים, תמיד תנסה להכנס ולעבור, ורק אם אין ברירה תעצור
בד"כ אני לא נוהג ככה, וודאי לא ברמזורים, שיש לי תחושה שאני הנהג היחיד במרכז ירושלים שלא נכנס לצומת ברמזור כתום, וק"ו שלא באדום אפי’ בשנייה הראשונה
(בהיותי הולך רגל בחלק מהיום, אני מקפיד לשרוף כמה שיותר אדומים, ועשרות שוטרים רואים, ולא מצייצים, נס שאין עדיין לוחיות רישוי על הגב -
עוצר כ-2 מטר לפני המעבר