האם מיסב לא הכי תקין יכול לגרום לרעידות במהירויות גבוהות?
-
יש לי רעידות במהירויות גבוהות .
ציריות זה לא.
כיוון פרונט לכאו’ גם לא, אין לי משיכות ולא שחיקה לא אחידה.
מה שכן המיסב הקדמי לא במיטבו, האם הגיוני שזה הגורם לרעידות?החלפתי לפני חצי שנה מיסב אחורי וכשהרמתי את הרכב סובבתי גם את הקדמי וגם את האחורי למעשה האחורי היה תקול ואותו החלפתי, הקדמי רק השמיע טיפלה סימני עייפות אז הנחתי לו באותה עת.
-
יש לי רעידות במהירויות גבוהות .
ציריות זה לא.
כיוון פרונט לכאו’ גם לא, אין לי משיכות ולא שחיקה לא אחידה.
מה שכן המיסב הקדמי לא במיטבו, האם הגיוני שזה הגורם לרעידות?החלפתי לפני חצי שנה מיסב אחורי וכשהרמתי את הרכב סובבתי גם את הקדמי וגם את האחורי למעשה האחורי היה תקול ואותו החלפתי, הקדמי רק השמיע טיפלה סימני עייפות אז הנחתי לו באותה עת.
-
@מאיר-ג כן!
ומעשה שהיה: באחד שהחליף צלחות שוב ושוב ולא עזר עד שהחליף נאבה.
לכאורה אם זה העניין הרעידות צריכות להתחזק בבלימה.עד כאן מסברא על מה ששאלת, אבל אולי זה בכלל איזון גלגל?
@נייטרון-חפשי כתב בהאם מיסב לא הכי תקין יכול לגרום לרעידות במהירויות גבוהות?:
אבל אולי זה בכלל איזון גלגל
נכון. צריך לבדוק. לא עלה לי בראש. מה שכן לא שמתי לב לרעד בהגה.
תודה לך.
שאלה נוספת איזון גלגל אני חייב ללכת שיבדקו לי את זה במכשור. או שמספיק שאני אבדוק אם ישנה שחיקה לא אחידה בנקודה מסוימת בגלגל. או שקשה לראות זאת בעיין בלתי מזוינת?
-
@נייטרון-חפשי כתב בהאם מיסב לא הכי תקין יכול לגרום לרעידות במהירויות גבוהות?:
אבל אולי זה בכלל איזון גלגל
נכון. צריך לבדוק. לא עלה לי בראש. מה שכן לא שמתי לב לרעד בהגה.
תודה לך.
שאלה נוספת איזון גלגל אני חייב ללכת שיבדקו לי את זה במכשור. או שמספיק שאני אבדוק אם ישנה שחיקה לא אחידה בנקודה מסוימת בגלגל. או שקשה לראות זאת בעיין בלתי מזוינת?
-
@מאיר-ג במכשור. ואגב שחיקה לא אחידה לא קשורה לאיזון גלגלים אלא לכיוון פרונט. המחיר המקובל לגלגל - הוא חמישה שקלים פחות מתיקון פנצ’ר.
הרעידות יותר בהגה או בכל הרכב?@חובק-עולם כתב בהאם מיסב לא הכי תקין יכול לגרום לרעידות במהירויות גבוהות?:
ואגב שחיקה לא אחידה לא קשורה לאיזון גלגלים אלא לכיוון פרונט
תקרא שוב את מה שכתבתי.
כיוון פרונט רואים כשצד אחד שחוק יותר מהשני.
לעומת איזון שזה בעצם סוג של שמיניה אז גם שייך שחיקה מסוימת ורק באותה נקודה לא מאוזנת. השאלה שלי היתה האם שייך לראות את זה.ולגבי מה ששאלת היכן אני מרגש רעידות. הוא אשר כתבתי למעלה כתשובה לדברי @נייטרון-חפשי שאני לא מרגיש משהו מיוחד בהגה.
-
@חובק-עולם כתב בהאם מיסב לא הכי תקין יכול לגרום לרעידות במהירויות גבוהות?:
ואגב שחיקה לא אחידה לא קשורה לאיזון גלגלים אלא לכיוון פרונט
תקרא שוב את מה שכתבתי.
כיוון פרונט רואים כשצד אחד שחוק יותר מהשני.
לעומת איזון שזה בעצם סוג של שמיניה אז גם שייך שחיקה מסוימת ורק באותה נקודה לא מאוזנת. השאלה שלי היתה האם שייך לראות את זה.ולגבי מה ששאלת היכן אני מרגש רעידות. הוא אשר כתבתי למעלה כתשובה לדברי @נייטרון-חפשי שאני לא מרגיש משהו מיוחד בהגה.
-
@מאיר-ג איזון זה לאו דווקא שמניה ויכול להתבטאות בחוסר משקל בצד אחד של הגלגל מחמת מכה או משהו. וכן לפעמים עוזר לנקות לכלוך שנדבק בפנים הגלגל שיוצר רעידות במהירויות גבוהות
ואם הרעידות הם יותר במרכב ופחות בהגה - כנראה האשם נמצא בגלגלים האחוריים.@חובק-עולם כתב בהאם מיסב לא הכי תקין יכול לגרום לרעידות במהירויות גבוהות?:
איזון זה לאו דווקא שמניה
@מאיר-ג כתב בהאם מיסב לא הכי תקין יכול לגרום לרעידות במהירויות גבוהות?:
סוג של שמיניה