דילוג לתוכן
  • דף הבית
  • תקנון הפורום
  • מילון מושגים המלא
  • המדריך המלא למשתמש
  • פוסטים אחרונים
  • משתמשים
  • חיפוש גוגל בפורום
  • פנייה למנהל הפורום
כיווץ
☰
לוגו
  • דף הבית
  • מבחני רכב
  • חדשות רכב
  • מדריך למשתמש
  • ...
  • יצירת קשר
  • פרסם אצלנו
      טוען מבחן דרכים...
      1. דף הבית
      2. טיפולים, אחזקה ותקלות
      3. פגו 5008 שגיאה קוד P2022

פגו 5008 שגיאה קוד P2022

מתוזמן נעוץ נעול הועבר טיפולים, אחזקה ותקלות
      18 פוסטים 6 כותבים 190 צפיות
      • מהישן לחדש
      • מהחדש לישן
      • הכי הרבה הצבעות
      תגובה
      • תגובה כנושא
      התחברו כדי לפרסם תגובה
      נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
      • טוסוןט טוסון

@simon פיג’ו וסיטרואן בד"כ אותם מערכות

simonS מחובר
        simonS מחובר
        simon
        כתב נערך לאחרונה על ידי

@טוסון כתב בפגו 5008 שגיאה קוד P2022:

אשמח לנסות, בעז"ה אביא לו קובץ pdf עם התוצאות ושישאל את גימני או GPT מה המשמעות.
        השאלה איך אני יוצר איתו קשר, אני מעדיף לא לפרסם את הטלפון בפומבי.

טוסוןט S 2 תגובות תגובה אחרונה
        0
        • D מנותק
          D מנותק
          DanielC
          כתב נערך לאחרונה על ידי

התקלה שאתה רואה זה תקלה שהייתה פעם בחיישן NOX והיא נשמרה בזיכרון ואינה פעילה.
          מכיוון שמערכת האוריאה מבוטלת אין לזה משמעות זה חיישן שאומר למזרק האוריאה כמה חומר לזרוק…
          לכן תתעלם מזה לחלוטין ותאפס את הקודי תקלה, היא לא תופיע יותר לעולם.

S תגובה 1 תגובה אחרונה
          3
          • simonS simon

אשמח לנסות, בעז"ה אביא לו קובץ pdf עם התוצאות ושישאל את גימני או GPT מה המשמעות.

טוסוןט מנותק
            טוסוןט מנותק
            טוסון
            מייבין
            כתב נערך לאחרונה על ידי

@simon מכיוון שהנושא נפתר בגדול, אז זה פחות רלוונטי, אבל להבא אני מוכן להיות מקשר בין הנצרכים, יש לי כתובת מייל בפרופיל (כמובן במידת הפנאי, זו לא הכתובת הראשית שלי, ולא כל הזמן אני פותח אותה, אבל בצירוף תיוג עשוי להועיל)

למד לשונך לומר איני יודע

נחמו נחמו עמי יאמר א-להיכם
            אז תראי ונהרת ופחד ורחב לבבך
            הקטן יהיה לאלף והצעיר לגוי עצום אני ה' בעתה אחישנה

משה שמחהמ תגובה 1 תגובה אחרונה
            2
            • simonS simon

S מנותק
              S מנותק
              sari
              כתב נערך לאחרונה על ידי
              פוסט זה נמחק!
              simonS תגובה 1 תגובה אחרונה
              0
              • D DanielC

התקלה שאתה רואה זה תקלה שהייתה פעם בחיישן NOX והיא נשמרה בזיכרון ואינה פעילה.
                מכיוון שמערכת האוריאה מבוטלת אין לזה משמעות זה חיישן שאומר למזרק האוריאה כמה חומר לזרוק…
                לכן תתעלם מזה לחלוטין ותאפס את הקודי תקלה, היא לא תופיע יותר לעולם.

S מנותק
                S מנותק
                sari
                כתב נערך לאחרונה על ידי

@DanielC האוראה בוטלה… אבל הצריכת דלק לא קלאסית לדגם, מה שאומר שכנראה כן ישנה בעיה…

אגב - הקוד תקלה כנראה הוא P2200 ולא P2022 , אולי זה משנה את התמונה

תגובה 1 תגובה אחרונה
                0
                • טוסוןט טוסון

@simon מכיוון שהנושא נפתר בגדול, אז זה פחות רלוונטי, אבל להבא אני מוכן להיות מקשר בין הנצרכים, יש לי כתובת מייל בפרופיל (כמובן במידת הפנאי, זו לא הכתובת הראשית שלי, ולא כל הזמן אני פותח אותה, אבל בצירוף תיוג עשוי להועיל)

משה שמחהמ מנותק
                  משה שמחהמ מנותק
                  משה שמחה
                  כתב נערך לאחרונה על ידי

אלוף, אלוף אלוף.
                  לדעתי תפתח על זה נושא חדש
                  שיוצמד כי הרבה פעמים נצרך דבר כזה.

טוסוןט תגובה 1 תגובה אחרונה
                  0
                  • משה שמחהמ משה שמחה

אלוף, אלוף אלוף.

טוסוןט מנותק
                    טוסוןט מנותק
                    טוסון
                    מייבין
                    כתב נערך לאחרונה על ידי

@משה-שמחה כתב בפגו 5008 שגיאה קוד P2022:

אלוף, אלוף אלוף.

אל תגזים, אני לא רוצה שכולם יפנו, כי אז אני לא אוכל לעמוד בקצב, ולא אוכל לעזור לאף אחד, לכתחילה עדיף לרשום מייל/טלפון ולמחוק, או לגלות את המייל בפרופיל לכמה דקות
                    רק מי שלא מצליח להסתדר…

למד לשונך לומר איני יודע

תגובה 1 תגובה אחרונה
                    1
                    • S sari

פוסט זה נמחק!

simonS מחובר
                      simonS מחובר
                      simon
                      כתב נערך לאחרונה על ידי

@sari
                      אתה יכול למחוק, אצור אתך קשר בעז"ה בל"נ

תגובה 1 תגובה אחרונה
                      0
                      • simonS מחובר
                        simonS מחובר
                        simon
                        כתב נערך לאחרונה על ידי simon

בס"ד
                        בשעה טובה, הבדיקה בוצעה
                        עשינו כמה סריקות כולל מחיקות.
                        בבדיקה היו תקלות ישנות מאד כנראה עקב החלפת מצבר.
                        התקלה העיקרית כעת היא
                        משאבת תוסף סולר (B1811 96)
                        לפי ג’ימני, תקלה זו מוגדרת כקבועה ונוכחית (Present) ולא נמחקה באף אחת מהסריקות. בנוסף, בסריקה הראשונה הופיע קוד B2E1A 7A המעיד על לחץ נמוך במעגל התוסף(Pressure insufficient). קשורה למערכת הפליטה) זוהי תקלה אמיתית הדורשת תיקון במוסך - Eolys או AdBlue).

אני משאיר למומחים כאן לעזור לרב הצדיק מה לעשות כעת שהמוסך לא יתפור אותו…

תקלות נוספות שאולי ויוכלו לעזור לו גם בהם
                        2. גיר אוטומטי: (U1310 86): תקלת תקשורת לסירוגין עם מחשב תיבת ההילוכים, יומן ההיסטוריה מראה שתקלה זו הופיעה גם בעבר לפני 648 ימים.
                        2. תקלה 55 B1003 00 / B1003, קשור כנראה למולטימדיה.
                        3. עשרות רישומים מהעבר על חיישני חניה קדמים ואחוריים, אולי בתקופת הגשם.

0
                        • simonS simon

בס"ד
                          בשעה טובה, הבדיקה בוצעה
                          עשינו כמה סריקות כולל מחיקות.
                          בבדיקה היו תקלות ישנות מאד כנראה עקב החלפת מצבר.
                          התקלה העיקרית כעת היא
                          משאבת תוסף סולר (B1811 96)
                          לפי ג’ימני, תקלה זו מוגדרת כקבועה ונוכחית (Present) ולא נמחקה באף אחת מהסריקות. בנוסף, בסריקה הראשונה הופיע קוד B2E1A 7A המעיד על לחץ נמוך במעגל התוסף(Pressure insufficient). קשורה למערכת הפליטה) זוהי תקלה אמיתית הדורשת תיקון במוסך - Eolys או AdBlue).

אני משאיר למומחים כאן לעזור לרב הצדיק מה לעשות כעת שהמוסך לא יתפור אותו…

תקלות נוספות שאולי ויוכלו לעזור לו גם בהם
                          2. גיר אוטומטי: (U1310 86): תקלת תקשורת לסירוגין עם מחשב תיבת ההילוכים, יומן ההיסטוריה מראה שתקלה זו הופיעה גם בעבר לפני 648 ימים.
                          2. תקלה 55 B1003 00 / B1003, קשור כנראה למולטימדיה.
                          3. עשרות רישומים מהעבר על חיישני חניה קדמים ואחוריים, אולי בתקופת הגשם.

טוסוןט מנותק
                          טוסוןט מנותק
                          טוסון
                          מייבין
                          כתב נערך לאחרונה על ידי טוסון

@simon אבל שכחת לחשבן התוסף הזה (האוריאה)הלך ממזמן לעולם שכולו גרינפיס, והוא שביק שבית בטל ומבוטל לא שריר ולא קיים
                          וג’ימני חשוד על החרטוט
                          אוסיף לומר שרכבים צרפתיים אוהבים קודי תקלה, ולא תמיד צריך להתייחס לכל דבר (כמובן שצריך מומחיות לדעת מה חשוב ומה לא)
                          @sari הייתי ממליץ לבדוק מול מי שביטל את האוריאה על העניין
                          אבל לא לעשות פעולות על סמך דבריי (ולא על סמך ג’ימיני), אבל לחכות לרע’ב @DanielC

למד לשונך לומר איני יודע

simonS תגובה 1 תגובה אחרונה
                          0
                          • טוסוןט טוסון

@simon אבל שכחת לחשבן התוסף הזה (האוריאה)הלך ממזמן לעולם שכולו גרינפיס, והוא שביק שבית בטל ומבוטל לא שריר ולא קיים
                            וג’ימני חשוד על החרטוט
                            אוסיף לומר שרכבים צרפתיים אוהבים קודי תקלה, ולא תמיד צריך להתייחס לכל דבר (כמובן שצריך מומחיות לדעת מה חשוב ומה לא)
                            @sari הייתי ממליץ לבדוק מול מי שביטל את האוריאה על העניין
                            אבל לא לעשות פעולות על סמך דבריי (ולא על סמך ג’ימיני), אבל לחכות לרע’ב @DanielC

simonS מחובר
                            simonS מחובר
                            simon
                            כתב נערך לאחרונה על ידי simon

@טוסון
                            לא שכחתי ולפני כן כבר שאלתי על ג’ימני על כך למרות שהוא גם יודע לחרטט…

מהי מערכת תוסף הסולר (Eolys)?
                            המטרה: ברכב מותקן מסנן חלקיקים
                            (DPF) שאוגר בתוכו את הפיח הנפלט מהמנוע. כדי שהמסנן לא ייסתם, הרכב מבצע פעולת “רענון” (Regeneration) . שבה הוא שורף את הפיח בטמפרטורה גבוהה שנקרא לרוב) התוסף Eolys) מוריד את טמפרטורת השריפה הנדרשת, וכך מאפשר למערכת לנקות את .עצמה ביעילות גם בנסיעות רגילות אופן הפעולה: המערכת עצמאית לחלוטין. בכל פעם שאתה מתדלק, משאבה קטנה מזריקה כמות זעירה
                            .ומחושבת של תוסף ממיכל ייעודי נסתר ישירות אל תוך מיכל הסולר הראשימ
                            שמעות התקלה ברכב שלך (B1811 96 ו-B2E1A 7A)
                            תיאור הבעיה: התקלות שהופיעו בסריקה מצביעות על כך שמשאבת התוסף אינה מצליחה לייצר את
                            הלחץ הנדרש במערכת (“Pressure insufficient”).
                            :סיבות נפוצות: לרוב, התקלה נובעת מאחת משתי סיבות

1. חוסר בנוזל: שקית או מיכל התוסף התרוקנו. מדובר בחומר מתכלה שמספיק בדרך כלל ל80,000- עד 120,000 ק"מ, תלויי באופי הנסיעות ובדפוסי התדלוק
                            2. כשל טכני: המשאבה עצמה התקלקלה, או שיש סתימה בצינורית ההזרקה. לעיתים קרובות, המשאבה מגיעה כיחידה אחת יחד עם המיכל.
                              ההשלכות של התעלמות מהתקלה:
                              ללא הזרקה של התוסף, מסנן החלקיקים (DPF) לא יצליח לנקות את עצמו כראוי ויתחיל להיסתם בהדרגה, בשלב מסוים, מחשב הרכב יזהה שהמסנן סתום ויעביר את המנוע למצב הגנה.
                              (Limp Mode) – מה שיורגש כירידה דרסטית בכוח הסחיבה, ולבסוף עלול לגרום לנזק בלתי הפיך למסנן היקר.

ברכב זה בוטל מערת האוריאה… האם זה אומר משהו?
                            זהו פרט מידע חשוב מאוד, והוא אכן מסביר משהו מעניין שמופיע בסריקות שהעלית
                            בסריקות שצירפת, תחת רשימת מחשבי הרכב, מופיע בבירור מחשב האוריאה
                            (“Urea ECU”) בסטטוס “Notpresent” (זה מאשר לחלוטין את מה שאמרת: מערכת האוריאה) לא קיים (AdBlue) אכן בוטלה תוכנתית והוסרה מהגדרות הרכב.
                            אבל הנה המלכוד, וחשוב מאוד להבין את ההבדל: ברכבי הדיזל של קבוצת
                            ל PSA (פיג’ו-סיטרואן): יש שתי מערכות נפרדות לחלוטין לטיפול בזיהום אוויר,

1. מערכת אוריאה (AdBlue/SCR):
                              נועדה להפחית פליטת גזים רעילים (NOx). זו המערכת שבוטלה ברכב שלך
                            2. מערכת תוסף הסולר (Eolys/DPF Additive):
                              המערכת שעליה דיברנו קודם. היא מזריקה חומר מיוחד למיכל הדלק כדי לעזור למסנן החלקיקים (DPF) .לשרוף את הפיח שנאגר בתוכו ?מה זה אומר בפועל לגבי התקלות שלך
                              ה ביטול מערכת האוריאה לא מבטל את מערכת תוסף הסולר(-Eolys).
                              התקלה הקבועה שראינו, (B1811 96) והתקלה תקלה במשאבת תוסף הסולר B2E1A 7A (לחץ נמוך שייכות למערכת השנייה) במעגל התוסף (Eolys).
                              ניתן לראות בסריקות שמחשב משאבת התוסף (“Diesel additive pump PADDGO_TI_UDS”) עדיין פעיל, מוגדר וקיים ברכב, והוא זה שמדווח על הבעיה.
                              כלומר, העובדה שביטלו את האוריאה חסכה לך התעסקות עם מערכת אחת שנוטה להתקלקל, אך משאבת התוסף (Eolys) עדיין עובדת, קיימת, וכעת מצביעה על תקלה – ככל הנראה חוסר בנוזל או כשל במשאבה עצמה.
                            0
                            • simonS simon

@טוסון
                              לא שכחתי ולפני כן כבר שאלתי על ג’ימני על כך למרות שהוא גם יודע לחרטט…

מהי מערכת תוסף הסולר (Eolys)?
                              המטרה: ברכב מותקן מסנן חלקיקים
                              (DPF) שאוגר בתוכו את הפיח הנפלט מהמנוע. כדי שהמסנן לא ייסתם, הרכב מבצע פעולת “רענון” (Regeneration) . שבה הוא שורף את הפיח בטמפרטורה גבוהה שנקרא לרוב) התוסף Eolys) מוריד את טמפרטורת השריפה הנדרשת, וכך מאפשר למערכת לנקות את .עצמה ביעילות גם בנסיעות רגילות אופן הפעולה: המערכת עצמאית לחלוטין. בכל פעם שאתה מתדלק, משאבה קטנה מזריקה כמות זעירה
                              .ומחושבת של תוסף ממיכל ייעודי נסתר ישירות אל תוך מיכל הסולר הראשימ
                              שמעות התקלה ברכב שלך (B1811 96 ו-B2E1A 7A)
                              תיאור הבעיה: התקלות שהופיעו בסריקה מצביעות על כך שמשאבת התוסף אינה מצליחה לייצר את
                              הלחץ הנדרש במערכת (“Pressure insufficient”).
                              :סיבות נפוצות: לרוב, התקלה נובעת מאחת משתי סיבות

1. חוסר בנוזל: שקית או מיכל התוסף התרוקנו. מדובר בחומר מתכלה שמספיק בדרך כלל ל80,000- עד 120,000 ק"מ, תלויי באופי הנסיעות ובדפוסי התדלוק
                              2. כשל טכני: המשאבה עצמה התקלקלה, או שיש סתימה בצינורית ההזרקה. לעיתים קרובות, המשאבה מגיעה כיחידה אחת יחד עם המיכל.
                                ההשלכות של התעלמות מהתקלה:
                                ללא הזרקה של התוסף, מסנן החלקיקים (DPF) לא יצליח לנקות את עצמו כראוי ויתחיל להיסתם בהדרגה, בשלב מסוים, מחשב הרכב יזהה שהמסנן סתום ויעביר את המנוע למצב הגנה.
                                (Limp Mode) – מה שיורגש כירידה דרסטית בכוח הסחיבה, ולבסוף עלול לגרום לנזק בלתי הפיך למסנן היקר.

ברכב זה בוטל מערת האוריאה… האם זה אומר משהו?
                              זהו פרט מידע חשוב מאוד, והוא אכן מסביר משהו מעניין שמופיע בסריקות שהעלית
                              בסריקות שצירפת, תחת רשימת מחשבי הרכב, מופיע בבירור מחשב האוריאה
                              (“Urea ECU”) בסטטוס “Notpresent” (זה מאשר לחלוטין את מה שאמרת: מערכת האוריאה) לא קיים (AdBlue) אכן בוטלה תוכנתית והוסרה מהגדרות הרכב.
                              אבל הנה המלכוד, וחשוב מאוד להבין את ההבדל: ברכבי הדיזל של קבוצת
                              ל PSA (פיג’ו-סיטרואן): יש שתי מערכות נפרדות לחלוטין לטיפול בזיהום אוויר,

1. מערכת אוריאה (AdBlue/SCR):
                                נועדה להפחית פליטת גזים רעילים (NOx). זו המערכת שבוטלה ברכב שלך
                              2. מערכת תוסף הסולר (Eolys/DPF Additive):
                                המערכת שעליה דיברנו קודם. היא מזריקה חומר מיוחד למיכל הדלק כדי לעזור למסנן החלקיקים (DPF) .לשרוף את הפיח שנאגר בתוכו ?מה זה אומר בפועל לגבי התקלות שלך
                                ה ביטול מערכת האוריאה לא מבטל את מערכת תוסף הסולר(-Eolys).
                                התקלה הקבועה שראינו, (B1811 96) והתקלה תקלה במשאבת תוסף הסולר B2E1A 7A (לחץ נמוך שייכות למערכת השנייה) במעגל התוסף (Eolys).
                                ניתן לראות בסריקות שמחשב משאבת התוסף (“Diesel additive pump PADDGO_TI_UDS”) עדיין פעיל, מוגדר וקיים ברכב, והוא זה שמדווח על הבעיה.
                                כלומר, העובדה שביטלו את האוריאה חסכה לך התעסקות עם מערכת אחת שנוטה להתקלקל, אך משאבת התוסף (Eolys) עדיין עובדת, קיימת, וכעת מצביעה על תקלה – ככל הנראה חוסר בנוזל או כשל במשאבה עצמה.
                              טוסוןט מנותק
                              טוסוןט מנותק
                              טוסון
                              מייבין
                              כתב נערך לאחרונה על ידי

@simon אני מרים את הידיים, או שיש כאן טרלול של רנו שיש חומר שדורש מילוי פעם ב… וזה לא נמצא בהוראות היצרן (או שכן נמצא ובעל הרכב לא שמע על זה) או שג’מיני המטורלל המציא מערכת בלתי קיימת

למד לשונך לומר איני יודע

תגובה 1 תגובה אחרונה
                              1

53

3.5k

משתמשים

10.8k

נושאים

148.8k

פוסטים
                              • התחברות

• אין לך חשבון עדיין? הרשמה

• התחברו או הירשמו כדי לחפש.