דילוג לתוכן
  • דף הבית
  • תקנון הפורום
  • מילון מושגים המלא
  • המדריך המלא למשתמש
  • פוסטים אחרונים
  • משתמשים
  • חיפוש גוגל בפורום
  • פנייה למנהל הפורום
כיווץ
☰
לוגו
  • דף הבית
  • מבחני רכב
  • חדשות רכב
  • מדריך למשתמש
  • ...
  • יצירת קשר
  • פרסם אצלנו
      טוען מבחן דרכים...
      1. דף הבית
      2. טיפולים, אחזקה ותקלות
      3. הדרכות וטיפים - טיפולים, אחזקה ותקלות
      4. בעל רכב היבריד ? כדאי לך לדעת את הטיפים שיגרמו לסוללה שלך להאריך ימים וגם יחסכו לך בדלק.

בעל רכב היבריד ? כדאי לך לדעת את הטיפים שיגרמו לסוללה שלך להאריך ימים וגם יחסכו לך בדלק.

מתוזמן נעוץ עד 21.4.2027, 3:51 נעול הועבר הדרכות וטיפים - טיפולים, אחזקה ותקלות
      43 פוסטים 16 כותבים 665 צפיות
      • מהישן לחדש
      • מהחדש לישן
      • הכי הרבה הצבעות
      תגובה
      • תגובה כנושא
      התחברו כדי לפרסם תגובה
      נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
      • ד מנותק
        ד מנותק
        דרומי
        כתב נערך לאחרונה על ידי יוני

יפה על המדריך
        נראה לי שהעיקר חסר
        לכל מי שיודע מה שהורג בטריות הרבה מעבר לבטריה חמה בשמש זה צריכה גבוהה של החשמל בבת אחת ( פריקה מהירה )
        נכון שעושים מנגנוני פריקה מהירה וכו’ אבל בפועל זה הורג את הבטריה
        לכן מומלץ לא לצאת בכביש ראשי אחרי רמזור על פול דרייב ( או “קיק דאון” בשפת הבנזין הרגיל) וכן לא לעלות עליות חדות עם האצה חזקה או מדרכות וכדו’
        דבר נוסף זה על אותו רעיון אבל עם תוספת משמעותית
        ברכבי טיוטה וודאי ואני חושב בעוד חברות יש “סוג של” באג ( לא נכנס כאן להסביר למה זה לא באג אבל בפועל זה מקור לתקלות)
        כאשר יוצאים לכביש מהיר וסוחטים את הדוושה בלי לשחרר המנוע מוציא חשמל גם מבטרייה וגם מהמנוע אם לוחצים הרבה זמן רצוף בלי לשחרר בכלל זה גורם לבטרייה להמשיך להוציא חשמל אפילו שהיא כבר מתרוקנת לכן כדאי שגם שיוצאים מרמזור התקרבת למהירות שאתה רוצה תשחרר את הדוושה ותלחץ שוב… (אגב זה אותו סוג בעיה של המנוע שעומד על N הרבה זמן ולא יכול להטעין את הבטריה והורג אותה

מאיר גמ תגובה 1 תגובה אחרונה
        1
        • ד דרומי

יפה על המדריך
          נראה לי שהעיקר חסר
          לכל מי שיודע מה שהורג בטריות הרבה מעבר לבטריה חמה בשמש זה צריכה גבוהה של החשמל בבת אחת ( פריקה מהירה )
          נכון שעושים מנגנוני פריקה מהירה וכו’ אבל בפועל זה הורג את הבטריה
          לכן מומלץ לא לצאת בכביש ראשי אחרי רמזור על פול דרייב ( או “קיק דאון” בשפת הבנזין הרגיל) וכן לא לעלות עליות חדות עם האצה חזקה או מדרכות וכדו’
          דבר נוסף זה על אותו רעיון אבל עם תוספת משמעותית
          ברכבי טיוטה וודאי ואני חושב בעוד חברות יש “סוג של” באג ( לא נכנס כאן להסביר למה זה לא באג אבל בפועל זה מקור לתקלות)
          כאשר יוצאים לכביש מהיר וסוחטים את הדוושה בלי לשחרר המנוע מוציא חשמל גם מבטרייה וגם מהמנוע אם לוחצים הרבה זמן רצוף בלי לשחרר בכלל זה גורם לבטרייה להמשיך להוציא חשמל אפילו שהיא כבר מתרוקנת לכן כדאי שגם שיוצאים מרמזור התקרבת למהירות שאתה רוצה תשחרר את הדוושה ותלחץ שוב… (אגב זה אותו סוג בעיה של המנוע שעומד על N הרבה זמן ולא יכול להטעין את הבטריה והורג אותה

מאיר גמ מנותק
          מאיר גמ מנותק
          מאיר ג
          מייבין
          כתב נערך לאחרונה על ידי

@דרומי כתב בבעל רכב היבריד ? כדאי לך לדעת את הטיפים שיגרמו לסוללה שלך להאריך ימים וגם יחסכו לך בדלק.:

נראה לי שהעיקר חסר

כנראה שלא קראת מספיק בעיון

@דרומי כתב בבעל רכב היבריד ? כדאי לך לדעת את הטיפים שיגרמו לסוללה שלך להאריך ימים וגם יחסכו לך בדלק.:

רכבי טיוטה וודאי ואני חושב בעוד חברות יש “סוג של” באג ( לא נכנס כאן להסביר למה זה לא באג אבל בפועל זה מקור לתקלות)
          כשאר יוצאים לכביש מהיר וסוחטים את הדוושה בלי לשחרר המנוע מוציא חשמל גם מבטרייה וגם מהמנוע אם לוחצים הרבה זמן רצוף בלי לשחרר בכלל זה גורם לבטרייה להמשיך להוציא חשמל אפילו שהיא כבר מתרוקנת לכן כדאי שגם שיוצאים מרמזור התקרבת למהירות שאתה רוצה תשחרר את הדוושה ותלחץ שוב… (אגב זה אותו סוג בעיה של המנוע שעומד על N הרבה זמן ולא יכול להטעין את הבטריה והורג אותה

לא זכיתי בחיי לראות כזה דבר אשמח שתסביר שוב אולי לא הבנתי אותך מספיק טוב

הזמן הוא רק כלי שעוזר לנו להבין שאין זמן

תגובה 1 תגובה אחרונה
          0
          • ק קלאטש

@mik6868 כתב בבעל רכב היבריד ? כדאי לך לדעת את הטיפים שיגרמו לסוללה שלך להאריך ימים וגם יחסכו לך בדלק.:

@מאיר-ג כתב בבעל רכב היבריד ? כדאי לך לדעת את הטיפים שיגרמו לסוללה שלך להאריך ימים וגם יחסכו לך בדלק.:

עכשיו להסבר קצר : ככל שנזרק לאויר חם העדר, אז האנרגיה צריכה להשתלט על יותר ויתר העדר. יש? או שאני מדבר שטויות. תחכים אותי .

צודק בכל מילה 👍 , אני רק מציע רעיון שאולי יש העדפה שהמזגן יוציא ישירות את החום לבחוץ ,

ויש לחקור: לקירור הרכב איזה תהליך מהיר יותר, השתלטות המזגן על החום ברכב והוצאתו(סירקולציה פנימית),
            או כדאמרת השתלטות העדר (קור) על החום ברכב(סירקולציה מבחוץ)?

נראה לי צריך פיזיקאי מומחה לחישוב הענין…(כי סרקולציה פנימית: הרכב חם יותר מהחום בחוץ ,אבל מהדקה הראשונה המזגן מוציא אותו, ומצד הקור שייצא מהמזגן ההדרגה תהיה איטית יותר, ומצד שני סרקולציה מבחוץ: החום ברכב נשאר, אבל ההדרגה של הקור מהמזגן תהיה מהירה יותר, אבל צריכה להשתלט על החום הקיים ברכב, קשיא

במחילה מכבודכם שתיכם קצת טועים כי הסירקולציה החיצונית מכניסה אויר מבחוץ אבל לא מוציאה אויר לבחוץ,
            ולכן כתבו לפתוח חלונות, וכו’ ואכמ"ל והכל ברור

mik6868M מנותק
            mik6868M מנותק
            mik6868
            כתב נערך לאחרונה על ידי

@קלאטש

עיין שוב זה מה שכתבנו ,

@מאיר-ג עיין בפוסט הזה גם חשוב אולי… https://rechavimzelaze.ovh/post/25788

וזה שיהיה לציבור למי שמאמין לאדון טיקי כי אין הסבר שם למה זה בעיה https://rechavimzelaze.ovh/post/27088

תגובה 1 תגובה אחרונה
            0

• 1
            • 2
            • 3

59

3.5k

משתמשים

10.8k

נושאים

148.8k

פוסטים