דילוג לתוכן
  • דף הבית
  • תקנון הפורום
  • מילון מושגים המלא
  • המדריך המלא למשתמש
  • פוסטים אחרונים
  • משתמשים
  • חיפוש גוגל בפורום
  • פנייה למנהל הפורום
כיווץ
☰
לוגו
  • דף הבית
  • מבחני רכב
  • חדשות רכב
  • מדריך למשתמש
  • ...
  • יצירת קשר
  • פרסם אצלנו
      1. דף הבית
      2. טיפולים, אחזקה ותקלות
      3. שיפוץ ראש מנוע יונדאי I30 2009

שיפוץ ראש מנוע יונדאי I30 2009

מתוזמן נעוץ נעול הועבר טיפולים, אחזקה ותקלות
      3 פוסטים 3 כותבים 19 צפיות
      • מהישן לחדש
      • מהחדש לישן
      • הכי הרבה הצבעות
      תגובה
      • תגובה כנושא
      התחברו כדי לפרסם תגובה
      נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
      • ס מנותק
        ס מנותק
        סים שלום
        כתב נערך לאחרונה על ידי סים שלום

שלום לכולם.
        לאבא שלי יש את הרכב הנ"ל, התחמם השבוע פעמיים, מים קופצים מהרדיאטור. והמוסכניק (אסעד בדיר קדיס) אבחן ראש מנוע.
        1500 ש"ח…
        בדרך החוצה פגשתי מאכער שטען לי שבדגם הזה לא כדאי לעשות ראש מנוע בגלל שצריך חריטה כפולה ואת זה הם לא עושים.
        הגדיל לעשות ואמר - תרשום לך שעוד 3-4 חודשים הלך מנוע…
        הפחיד אותי הנ"ל. ולכן אשמח לשמוע את דעתם של המומחים כאן. בדגש על הדגם הזה.
        תודה מראש

דוד 100ד נייטרון חפשינ 2 תגובות תגובה אחרונה
        0
        • ס סים שלום

שלום לכולם.
          לאבא שלי יש את הרכב הנ"ל, התחמם השבוע פעמיים, מים קופצים מהרדיאטור. והמוסכניק (אסעד בדיר קדיס) אבחן ראש מנוע.
          1500 ש"ח…
          בדרך החוצה פגשתי מאכער שטען לי שבדגם הזה לא כדאי לעשות ראש מנוע בגלל שצריך חריטה כפולה ואת זה הם לא עושים.
          תודה מראש

דוד 100ד מחובר
          דוד 100ד מחובר
          דוד 100
          מייבין
          כתב נערך לאחרונה על ידי

@סים-שלום לא בהכרח בכלל שההפחדות נכונות בשיפוץ ראש חשוב מאוד מישהו אמין שאחרי שהוא יפתח הוא יהיה מספיק הוגן להגיד אם בכלל שווה לשפץ או להחליף מנוע ושייתן לך אחריות על השיפוץ כמובן
          נכון לא תמיד שיפוץ תופס אבל אני מכיר הרבה רכבים שתפס גם תפס וכמדומני שגם בפורום כאן יש כמה עם רכבים שעברו שיפוץ הכי חשוב לעשות את זה בצורה מקצועית ושיהיה על מה לעשות את זה

תגובה 1 תגובה אחרונה
          1
          • ס סים שלום

שלום לכולם.
            1500 ש"ח…
            תודה מראש

נייטרון חפשינ מנותק
            נייטרון חפשינ מנותק
            נייטרון חפשי
            מאסטר
            כתב נערך לאחרונה על ידי

@סים-שלום זה נכון ויותר מזה.
            אפרט בקיצור: יש אפשרות של יישור ראש מנוע שחורטים רק את התחתית שלו כדי שיישב טוב על הבלוק, יישור כזה עולה אצל חרט רגיל (לא בשטחים) כ200 ש"ח.
            יש אפשרות נוספת של שיפוץ ראש מלא שזה אומר שמפרקים את השסתומים וחורטים אותם ואת המקום שלהם בראש כמו חדש, מחיר שיפוץ מלא הוא סביבות 1,000 ש"ח.
            בנוסף יש מקרים שיש ‘אכילות’ בראש ע"י קורוזיה ובמקרים מסויימים יש צורך במילוי אלומיניום לפני החריטה.
            כל העבודות הללו דורשות דיוק ומקצועיות ומדובר באמנות ממש והתבססות על מפרטי יצרן מדוייקים.
            בהרכבת הראש צריך להדק את הברגים לפי סדר ומומנטים מסויימים, יש לוודא שאין לכלוך שמפריע להידוק והורס את המומנט, וזו עבודה שדורשת דיוק (למשל, להדק ב20NM ואז 60NM ואז עוד 90 מעלות בדיוק).
            כמובן שמחליפים אטם ראש ובמוסך ישראלי נורמלי מחליפים כבר את כל הגומיות ואטמים שבדרך בחבילה שנקראת ‘סט שלייף’, סט כזה יעלה כ500 ש"ח, אטם ראש לבד כ200 ש"ח.

אצל החאפרים בני דודינו הם לא יעשו יותר מהמינימום כדי לסיים את העבודה, שזה אומר יישור והחלפת אטם בלבד, ולא יטרחו לבדוק האם יש צורך בשיפוץ מלא (במקרים רבים יש צורך ולכן מוסך רגיל עושה שיפוץ מלא כסטנדרט). בנוסף את ברגי הראש הם יסגרו בערך (יתחילו עם מברגה ויסיימו ב’רגש’) וזה למה זה כ"כ זול ולמה זה לא מחזיק.

ושלום אסיר תקווה נותן דמעיו כטל חרמון, ונכסף לרדתם על הרריך.
            מי יעשה לי כנפיים וארחיק נדוד, אניד לבתרי לבבי בין בתריך.

תגובה 1 תגובה אחרונה
            1

66

3.3k

משתמשים

10.4k

נושאים

142.5k

פוסטים
            • התחברות

• אין לך חשבון עדיין? הרשמה

• התחברו או הירשמו כדי לחפש.