גם הסיוע בדרכים עובר לחשמל: "ג'ילי" ו"ידידים" משיקות ניידת חילוץ חשמלית ראשונה
-
גם הסיוע בדרכים עובר לחשמל: “ג’ילי” ו"ידידים" משיקות ניידת חילוץ חשמלית ראשונה
המעבר לרכב חשמלי משנה בהדרגה את פני התחבורה בישראל, וכעת השינוי מגיע גם אל תחום הסיוע בדרכים. ארגון “ידידים” השיק בימים אלה ניידת חילוץ והדרכה חשמלית ראשונה מסוגה בארץ, שתסייע לנהגים ותשמש גם להכשרת אלפי מתנדבי הארגון

הניידת החדשה מבוססת על רכב מסחרי חשמלי של המותג “פרייזון”, המשתייך לקבוצת “ג’ילי”, והיא תופעל במסגרת שיתוף פעולה עם היבואנית גיאו מוביליטי. הרכב יצטרף למערך הסיוע הארצי של הארגון ויעניק מענה למגוון רחב של תקלות דרך.
מלבד שירותים מוכרים כמו התנעת כלי רכב, החלפת גלגל, פתיחת רכב נעול, סיוע במקרה של מחסור בשמן או במים וחילוץ ילדים שננעלו ברכב, הניידת תוכל להעניק גם טעינת חירום לרכב חשמלי שסוללתו התרוקנה, כדי לאפשר לנהג להגיע לעמדת טעינה סמוכה.

רון יבלון מנכ"ל ג’ילי (מימין) וישראל אלמסי מנכ"ל ידידיםבארגון “ידידים” מציינים כי ככל שמספר כלי הרכב החשמליים בישראל ממשיך לעלות, כך גדל גם הצורך בציוד ייעודי ובידע מקצועי לטיפול בתקלות האופייניות להם. הניידת החדשה נועדה לתת מענה גם לצרכים אלו.
בנוסף לפעילות המבצעית, תשמש הניידת גם כמרכז הדרכה נייד עבור מערך המתנדבים של הארגון, המונה כיום יותר מ־65 אלף מתנדבים ברחבי הארץ. באמצעותה ניתן יהיה להעביר ציוד הדרכה בין המחוזות, לקיים הכשרות מקצועיות ולהדריך מתנדבים חדשים וותיקים גם מחוץ למרכזי ההדרכה.
המהלך מדגיש כי מהפכת הרכב החשמלי אינה משפיעה רק על הנהגים, אלא גם על גופי הסיוע שנדרשים להתאים את עצמם למציאות החדשה. לצד השימוש הגובר ברכב חשמלי פרטי, נראה שגם כלי השירות והסיוע מתחילים לעבור בהדרגה להנעה חשמלית, במטרה להפחית זיהום, לחסוך בעלויות תפעול ולהתאים את עצמם לעתיד התחבורה בישראל.
-
@מאיר כתב בגם הסיוע בדרכים עובר לחשמל: "ג'ילי" ו"ידידים" משיקות ניידת חילוץ חשמלית ראשונה:
מתנדבות
מכונאיות רכב?
@yso כתב בגם הסיוע בדרכים עובר לחשמל: "ג'ילי" ו"ידידים" משיקות ניידת חילוץ חשמלית ראשונה:
@מאיר כתב בגם הסיוע בדרכים עובר לחשמל: "ג'ילי" ו"ידידים" משיקות ניידת חילוץ חשמלית ראשונה:
מתנדבות
מכונאיות רכב?
אתה לא יודע שזה הסלנג החדש? “מתנדבות ומתנדבים”… ככה קיבלתי בהודעה לתקשורת. אגב על פי זה צריך לומר “בית חולות וחולים” אבל נראה לי שמי שהמציא את הטרלול הזה - צריך להכניס אותו לבית משוגעות ומשוגעים…
-
@yso כתב בגם הסיוע בדרכים עובר לחשמל: "ג'ילי" ו"ידידים" משיקות ניידת חילוץ חשמלית ראשונה:
מתנדבות
מכונאיות רכב?
אתה לא יודע שזה הסלנג החדש? “מתנדבות ומתנדבים”… ככה קיבלתי בהודעה לתקשורת. אגב על פי זה צריך לומר “בית חולות וחולים” אבל נראה לי שמי שהמציא את הטרלול הזה - צריך להכניס אותו לבית משוגעות ומשוגעים…
מתנדבות
מכונאיות רכב?
יש גם כיכר השוטר/ת במודיעין בהשתדלותה של שרת הכבישות שהיתה לנו כאן
-
מתנדבות
מכונאיות רכב?
ככה קיבלתי בהודעה לתקשורת
מה זאת אומרת ?
אם יש הודעה לעיתונאי רכב זה מגיע גם אליך?
דרך אגב באמת יש מתנדבות פעם חבר שלי נתקע ללא מפתח בוקסות. והוא קרה לידידים, להפתעתו מגיעות שתי בחורות חילוניות. והוא אמר להם שהוא רק צריך מפתח בוקסות אבל הם אמרו לו שהם יעשו הכללל לבד והוא היה צריך להמתין שם סך זמן
-
מתנדבות
מכונאיות רכב?
-
@yso תתפלא לשמוע אבל יש
באשדוד יש כמה נשים בידידים בעיקר התנעות אבל גם פנצ’רים@פתוח-לשמוע כתב בגם הסיוע בדרכים עובר לחשמל: "ג'ילי" ו"ידידים" משיקות ניידת חילוץ חשמלית ראשונה:
תתפלא לשמוע אבל יש
באשדוד יש כמה נשים בידידים בעיקר התנעות אבל גם פנצ’ריםטימטום
עוד משהו לבכות בט’ באב
-
@פתוח-לשמוע כתב בגם הסיוע בדרכים עובר לחשמל: "ג'ילי" ו"ידידים" משיקות ניידת חילוץ חשמלית ראשונה:
תתפלא לשמוע אבל יש
עוד משהו לבכות בט’ באב
@מאיר-ג יש גם [הרבה] נשים שנתקעות
סיפור אישי נסעתי על כביש 4 ב3 לפנות בוקר אני רואה בצד רכב עם מכסה מנוע פתוח ורכב שנותן לו כבלים [הסתובב בהשתלבות] אני עוצר בצד ובא עם בוסטר ורואה ערבי שעצר לעזור ל2 בנות לא דתיות אצלו הוא חיבר את הכבלים כמו שצריך ואצלהם הוא חיבר את הפלוס ואת המינוס הוא חיבר לפילטר אויר [או שאמרו לו לשילדה או שרצה להרוויח זמן רח"ל] ואומר לי בתמימות זה לא מניע חיברתי כבלים וניסיתי להניע היה סטרטר אבל הרכב לא מניע
הרכב היה איזה רנו עם הנעה בכפתור קירבתי את השלט לכפתור ולחצתי איתו עם ההנעה והצלחתי בניסיון השני
אמרתי לה סעי כמה שיותר מהר לבית שלא יתכבה…
ומחר תלכי למישהו שיבדוק לך לכאורה זה בטריה -
@פתוח-לשמוע כתב בגם הסיוע בדרכים עובר לחשמל: "ג'ילי" ו"ידידים" משיקות ניידת חילוץ חשמלית ראשונה:
תתפלא לשמוע אבל יש
עוד משהו לבכות בט’ באב
@מאיר-ג כתב בגם הסיוע בדרכים עובר לחשמל: "ג'ילי" ו"ידידים" משיקות ניידת חילוץ חשמלית ראשונה:
תתפלא לשמוע אבל יש
עוד משהו לבכות בט’ באב
למה? מה הבעיה שנשים יתנדבו בידידים?
מה זה שונה מאיחוד הצלה וכדו’?
בכלל לא סיבה לבכות. -
מתנדבות
מכונאיות רכב?
יש גם כיכר השוטר/ת במודיעין בהשתדלותה של שרת הכבישות שהיתה לנו כאן
@Lexus כתב בגם הסיוע בדרכים עובר לחשמל: "ג'ילי" ו"ידידים" משיקות ניידת חילוץ חשמלית ראשונה:
בהשתדלותה של שרת הכבישות שהיתה לנו כאן
שם רשעים ירקב
“בזכותה” יש פקק אחד ארוך בכל בוקר בכביש 1 בואך ירושלים
בנוסף לכתיבה הדו לשונית ועוד כמה תרומות שלה ליושבי ארץ הצבי, הגאונה החליטה לעשות נתיב תחב"צ או 3+ בנתיב הימיני מה שגורם שכל מי שמשתלב מלטרון או יוצא לבית שמש או משתלב מבית שמש הכל עובר דרך הנת"צ ואז מה שקורה, במקום שנהג רגיל יאיץ בנחת בשביל להשתלב בתנועה בהמשך כשיצבור מהירות נורמלית, הוא מאט ומשתלב באיטיות בנתיב השני כי הוא מפחד להמשיך בנת"צ וכך שניים מתוך 3 הפכו לנתיבים איטים מה שכמובן בשעות עומס הפך את כל הכביש לפקק אחד ארוך
ההיא מטרוניתא שהחליפה אותה בתפקיד ראתה את העוול והחליטה להפוך את זה לנתיב 2+ כמאמר חזלינו חכמונם לברכה “לקה אכל ושילם” גם לא נתיב לתח"ץ וגם הפקקים המוזכרים, באמת מעניין מתי צמד הנשים הלז נסע בפעם האחרונה בתח"צ… -
@Lexus כתב בגם הסיוע בדרכים עובר לחשמל: "ג'ילי" ו"ידידים" משיקות ניידת חילוץ חשמלית ראשונה:
בהשתדלותה של שרת הכבישות שהיתה לנו כאן
שם רשעים ירקב
“בזכותה” יש פקק אחד ארוך בכל בוקר בכביש 1 בואך ירושלים
בנוסף לכתיבה הדו לשונית ועוד כמה תרומות שלה ליושבי ארץ הצבי, הגאונה החליטה לעשות נתיב תחב"צ או 3+ בנתיב הימיני מה שגורם שכל מי שמשתלב מלטרון או יוצא לבית שמש או משתלב מבית שמש הכל עובר דרך הנת"צ ואז מה שקורה, במקום שנהג רגיל יאיץ בנחת בשביל להשתלב בתנועה בהמשך כשיצבור מהירות נורמלית, הוא מאט ומשתלב באיטיות בנתיב השני כי הוא מפחד להמשיך בנת"צ וכך שניים מתוך 3 הפכו לנתיבים איטים מה שכמובן בשעות עומס הפך את כל הכביש לפקק אחד ארוך
ההיא מטרוניתא שהחליפה אותה בתפקיד ראתה את העוול והחליטה להפוך את זה לנתיב 2+ כמאמר חזלינו חכמונם לברכה “לקה אכל ושילם” גם לא נתיב לתח"ץ וגם הפקקים המוזכרים, באמת מעניין מתי צמד הנשים הלז נסע בפעם האחרונה בתח"צ…כבר כתבתי פעם על זה שבוקר אחד אני עולה לירושלים ב6.30 עם עוד נוסע ברכב, ועוד לפני העליות המצב הוא שבנתיב הימני פיקנטו משטרתית על 75 בערך, באמצעי טריילר על 50-60, ובשמאלי משאית שעוקפת אותו על 70, אפשר לומר ביי ביי…
@מאיר לא בדיוק הבנתי, ג׳ילי תרמו לידידים רכב? זה הכל? או שטמון כאן עוד איזה משהו
שיהיה להם לבריאותלבית וגנים: בטח יחנו אותו בסוף הפסגה…
-
מתנדבות
מכונאיות רכב?
מתנדבות
מכונאיות רכב?
אם אתה בראש הנכון…
אז תעשה לי טובה אישית ותתקן את זה - אני לא סובל את המשפט הזה שמקורו בבית היוצר של מפגרי השמאל הפרוגרסיבי הבינלאומיכן כן - אותם אלו של לדרוס כל דוס ולדאוג לרווחת כל מחבל XX ורוצח…
-
לא יודע מה הפרוגרסיבי ואני גם לא אוהב,
אבל לגוש”ע ידידים זה לפעמים כולה כבלים או שמן או בקבוק דלק, ואצלנו יש כמה וכמה נשים בארגון דתיות מהעיר ועוזרות הרבה לתמימים שנתקעים@קלאטש כתב בגם הסיוע בדרכים עובר לחשמל: "ג'ילי" ו"ידידים" משיקות ניידת חילוץ חשמלית ראשונה:
לא יודע מה הפרוגרסיבי ואני גם לא אוהב,
אבל לגוש”ע ידידים זה לפעמים כולה קאבלים או שמן או בקבוק דלק, ואצלנו יש כמה וכמה נשים בארגון דתיות מהעיר ועוזרות הרבה לתמימים שנתקעיםדיברתי על הכתיבה להדיא במקום כה מפורסם כמו הפורום היקר הזה
המציאות היא נושא אחר ואכמ"ל למרות שדעתי יציבה למרות כל הנ"ל ואכמ"ל -
מתנדבות
מכונאיות רכב?
אם אתה בראש הנכון…
אז תעשה לי טובה אישית ותתקן את זה - אני לא סובל את המשפט הזה שמקורו בבית היוצר של מפגרי השמאל הפרוגרסיבי הבינלאומיכן כן - אותם אלו של לדרוס כל דוס ולדאוג לרווחת כל מחבל XX ורוצח…
-
גם הסיוע בדרכים עובר לחשמל: “ג’ילי” ו"ידידים" משיקות ניידת חילוץ חשמלית ראשונה
המעבר לרכב חשמלי משנה בהדרגה את פני התחבורה בישראל, וכעת השינוי מגיע גם אל תחום הסיוע בדרכים. ארגון “ידידים” השיק בימים אלה ניידת חילוץ והדרכה חשמלית ראשונה מסוגה בארץ, שתסייע לנהגים ותשמש גם להכשרת אלפי מתנדבי הארגון

הניידת החדשה מבוססת על רכב מסחרי חשמלי של המותג “פרייזון”, המשתייך לקבוצת “ג’ילי”, והיא תופעל במסגרת שיתוף פעולה עם היבואנית גיאו מוביליטי. הרכב יצטרף למערך הסיוע הארצי של הארגון ויעניק מענה למגוון רחב של תקלות דרך.
מלבד שירותים מוכרים כמו התנעת כלי רכב, החלפת גלגל, פתיחת רכב נעול, סיוע במקרה של מחסור בשמן או במים וחילוץ ילדים שננעלו ברכב, הניידת תוכל להעניק גם טעינת חירום לרכב חשמלי שסוללתו התרוקנה, כדי לאפשר לנהג להגיע לעמדת טעינה סמוכה.

רון יבלון מנכ"ל ג’ילי (מימין) וישראל אלמסי מנכ"ל ידידיםבארגון “ידידים” מציינים כי ככל שמספר כלי הרכב החשמליים בישראל ממשיך לעלות, כך גדל גם הצורך בציוד ייעודי ובידע מקצועי לטיפול בתקלות האופייניות להם. הניידת החדשה נועדה לתת מענה גם לצרכים אלו.
בנוסף לפעילות המבצעית, תשמש הניידת גם כמרכז הדרכה נייד עבור מערך המתנדבים של הארגון, המונה כיום יותר מ־65 אלף מתנדבים ברחבי הארץ. באמצעותה ניתן יהיה להעביר ציוד הדרכה בין המחוזות, לקיים הכשרות מקצועיות ולהדריך מתנדבים חדשים וותיקים גם מחוץ למרכזי ההדרכה.
המהלך מדגיש כי מהפכת הרכב החשמלי אינה משפיעה רק על הנהגים, אלא גם על גופי הסיוע שנדרשים להתאים את עצמם למציאות החדשה. לצד השימוש הגובר ברכב חשמלי פרטי, נראה שגם כלי השירות והסיוע מתחילים לעבור בהדרגה להנעה חשמלית, במטרה להפחית זיהום, לחסוך בעלויות תפעול ולהתאים את עצמם לעתיד התחבורה בישראל.
@מאיר לפני תקופה גם פרסמת על שת"פ עם כלמוביל לטעינת רכב חשמלי, ותכלס לפני שבועיים גיסי נתקע עם 0% בטריה ברכב, התקשר לידידים והם אמרו שאין להם שירות כזה.
סורי שאני אומר אבל נשמע שהארגון הזה בעיקר אוהב יח"צ, מה תספיק לעשות ניידת אחת זה נשמע כמו בדיחה אלא אם יש להם תוכניות להגדיל את הצי מה שלא נשמע מהכתבה, מקווה שאני טועה אבל כך התחושה שלי.